سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۲۹ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۴۷۰۲
شهری و روستایی

مطالبه کشاورزان در یک قدمی پاسخ عملی/ انحراف در اعتراضات با حمله به حامی اصلی مردم

اعتراض کشاورزان در اصفهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
مسؤولان می‌توانند با به کارگیری روش‌هایی تازه مشکلات کشاورزان و مطالبه کوتاه مدت آن‌ها را از راه قانونی حل کنند، در ادامه برنامه‌ریزی برای مطالبه بلندمدت کشاورزان و قول استاندار اصفهان در این جهت، یک قدم جدی شکوفایی دوباره شرق اصفهان به حساب می‌آید.

به گزارش فارس، کشاورزان شرق اصفهان که چندین سال است با توجه به کاهش بارش‌ها و خشکسالی مداوم با عدم بهره‌مندی کامل از حق‌آبه خود و از دست دادن شغل‌شان روبه‌رو شده‌اند، این روزها چشم انتظار تصمیماتی هستند تا منطقه شرق به صورت دائمی از این تغییر اقلیم و تحول شرایط زیستی عبور کند.

آیت‌الله سید یوسف طبا‌طبایی‌نژاد امام جمعه اصفهان هم روز گذشته در خطبه‌های نماز جمعه این هفته از لزوم حل مشکلات کشاورزی گفت و این‌طور عنوان کرد: لازم است تا خسارت کشاورزان و حق‌آبه داران استان اصفهان پرداخت شود چراکه کشاورزان محل درآمدی ندارند و آبی هم برای کشت نیست.

امام جمعه اصفهان با بیان این‌که باید به اندازه توان تلاش کرد تا مشکلات برطرف شود، می‌گوید: به مسؤولان استان و کشور در دیدارهای مختلف، توصیه کرده‌ام سد تونل سوم کوهرنگ را در اولویت قرار دهند تا مشکلات ناشی از کمبود آب در استان اصفهان کمتر شود.

اعتراض کشاورزان در اصفهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

کشاورزان پایین‌دست از نذری امام حسین(ع) و خمس تا دریافت زکات

در این میان کشاورزان پایین دست که بیشترین زیان را از نکاشتن متحمل شده‌اند، مشکلات را سال به سال و روز به روز به دوش کشیدند و دلخوش تصمیمات و راهکار‌های مسؤولان مانده‌اند؛ کارد به استخوانشان رسیده است.

احمد صادقی بخشدار بن‌رود مطالبه حق‌آبه کشاورزان را قانونی و شرعی می‌داند و معتقد است: مشکلات کشاورزان پایین دست در بخش بن‌رود بیشتر از کشاورزان دیگر است و زمین‌های کشاورزی ‌آن‌ها به دلیل بی‌آبی تبدیل به کویر شده و هیچ ارزشی ندارد.

در مقابل در آتشی از مشکلات که کشاورزان را می‌سوزاند صبرشان ذره ذره سوخت و این زخم چند ساله از شهر ورزنه سر باز کرد و جرقه اعتراضات کشاورزی و مطالبه حق‌آبه به شکل تجمع و تحصن کلید خورد.

اعتراض کشاورزان در اصفهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

عباس شمس یکی از کشاورزان شرق اصفهانی می‌گوید: من ۷ فرزند دارم که همگی کشاورز بودیم و از کشاورزی امرار معاش می‌کردیم در بعضی ایام سال به غیر از خودمان حدود ۲۰ کارگر نیز داشتم؛ دهه محرم برای امام حسین(ع) مراسم به پا می‌کردم و نذری می‌دادم خمس و زکات می‌دادم و در کمک به دیگران پیش‌قدم بودم وقتی گندم می‌کاشتیم همیشه قسمتی از مزارع را از قبل مشخص می‌کردیم که محصول این قسمت برای نیازمندان باشد.

این کشاورز شرق اصفهانی می‌گوید: وقتی حق‌آبه را از ما گرفتند سال‌های اول از پس انداز‌مان استفاده کردیم کم کم گوسفندان و گاو‌هایمان را فروختیم؛ وقتی حیوانات‌مان تمام شد قسمتی از زمین‌هایم را به قیمت ناچیز فروختم آن هم که تمام شد مجبور شدم وام بگیرم و از فامیل و همسایه قرض کنم.

شمس در ادامه گفت: شرایط به نحوی است که از کمترین درآمدها نهایت استفاده را می‌بریم؛ شمای خبرنگار امروز آمده‌ای که ببینی ما چه می‌گوییم کاش چند روز به خاطر شغلت خانواده‌ات سرزنشت می‌کردنت تا در شرایط بهتری حرف‌های ما را درک کنید.

مطالبه‌ای آرام که پاسخ درخور دریافت نکرد

بعد از حدود ۲۰ روز تجمع کشاورزان که با راهپیمایی و مطالبه‌گری آرام پیش رفت، قول‌های مسؤولان نتوانست رضایت کشاورزان را جلب کند و این مطالبه‌گری به درازا کشید.

احمد رضایی کشاورز ورزنه‌ای می‌گوید: هر روز که می‌گذرد زندگی ما سخت‌تر می‌شود اما در جواب ما می‌گویند فلان جلسه برگزار شد، جلسه پشت جلسه اما داخل رودخانه آبی نیست زمین‌هایمان صحرا شده است اما باز هم کاری انجام نمی‌شود.

رضایی معتقد است: تنها مسؤولانی که کنار ما کشاورزان هستند، مسؤولان بخش بن‌رود هستند که هیچ کاری از آن‌ها بر نمی‌آید اما همین که هستند جای تشکر دارد، می‌گویند خشکسالی است آب نیست اما از زیر زمین‌های خود ما، آبی که مال ماست به جای دیگر می‌رود.

کشاورزان ورزنه‌ای که حق‌آبه خود را از دست رفته می‌بینند و در مقابل بخشی از آب زاینده‌رود را در انتقال برای مصرف شرب به استان یزد در مجاورت خود می‌بینند؛ ناخودآگاه اعتراض آن‌ها برای رساندن صدایشان معطوف به این خط انتقال می‌شود.

اتفاقی که دیروز نیز به وقوع پیوست و منجر به دخالت نیروهای انتظامی شد شاید برای بسیاری از رسانه‌ها داغی خبر درگیری‌ها مطرح باشد اما نکته مهم ماجرا که پنهان‌تر از همیشه است و بهتر است از آن یاد شود این بوده که کشاورزان ساده و زحمتکش مطالبه‌ای دارند و آن‌ را به این شکل ابراز کرده‌اند.

اعتراض کشاورزان در اصفهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

پاسخ مطالبه کشاورزان نمی‌تواند قول باشد

مطالبه‌گری کشاورزان شهر ورزنه علاوه بر این‌که حاشیه‌هایی از درگیری نیروهای انتظامی و معترضان را در خود جای داد از شکل میدانی اعتراض نیز تغییراتی را شامل شد و پای کشاورزان بعضی از روستاهای اطراف نیز را برای این مطالبه به عرصه اعتراض وارد کرد.

آن‌ چیزی که مسلم است قول‌هایی که در گذشته از مسؤولان داده شده و به هر دلیلی محقق نشده است کشاورزان را بدبین کرده و راه‌کارهای مسؤولان تا در زندگی کشاورزان حادث نشود نمی‌تواند آن‌ها را آرام کند.

شاید بهتر بود در ماه‌های گذشته خویشتن‌داری کشاورزان و همراهی با همه مردم در محکوم کردن اغتشاشات دی ماه دیده‌ می‌شد تا این گره‌ زودتر باز شود.

ادامه مطالبه کشاورزان با هشیاری و دفع سناریوی آشوب و کشته‌سازی

در این میان شهر اژیه که در حدود ۳۰ کیلومتری شهر ورزنه قرار دارد نیز دیروز شاهد اعتراضات کشاورزان بود اعتراضاتی که دامنه اعتراضات کشاورزان شرق اصفهان به این شکل را گسترده‌تر کرد و البته جرقه‌های ورود عوامل ضدانقلاب به این مطالبه را با حمله به ماشین امام جمعه این شهر آشکار ساخت.

امام جمعه اژیه که در خطبه‌های نماز جمعه ماه‌های اخیر همیشه از مشکلات کشاورزان سخن به میان‌ می‌آورد و پیگیر مطالبه کشاورزان بود به یکباره مورد هجوم افرادی از بین تجمع کشاورزان می‌شود افرادی ناشناس در قالب کشاورزان اژیه که سناریو همیشگی دشمنان نظام برای تقابل با حاکمیت، آشوب و سپس کشته‌سازی در یک اعتراض صنفی را یکبار دیگر ترسیم می‌کند.

امام جمعه اژیه جزئی از کشاورزان بود

حسینعلی شمس کشاورز اژیه‌ای می‌گوید: امام جمعه جزیی از کشاورزان بود و همیشه پشتیبانی ما بود و برایش احترام زیادی قایل هستیم، بسیاری از کشاورزان خانواده شهید هستند و بیشتر از هر کسی دلسوز این انقلاب و تا می‌شد صبر کردیم اما هیچ‌کس صدای ما را نشنید؛ حالا شب عید است و مردم همه جای کشور برای شب عید آماده می‌شوند اما اینجا شب عید دیده می‌شود؟ نه اینجا کشاورزان عید ندارند.

او با انتقاد از بعضی از خبرها که مطالبه کشاورزان را اغتشاش معرفی می‌کنند، می‌گوید: مسؤولان بخش جلگه کنار ما هستند ما با مسؤول مشکلی نداریم ما فقط حق خود را می‌خواهیم.

در این میان باید توجه داشت که مطالبه کشاورزان یک اغتشاش نیست بلکه مطالبه‌ای به حق است که مسؤولان در تلاشند آن‌ را پاسخ دهند و کشاورزان نیز امروز چون گذشته باید با زیرکی آگاه باشند که محیط مطالبه آنان باید از مجاری قانونی پیگیری شده و بستری مناسب برای سوءاستفاده و برهم زدن آرامش مردم نشود.

اعتراض کشاورزان در اصفهان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

مطالبه کشاورزان در یک قدمی برآورده شدن

با همه این اوصاف امام جمعه شهر ورزنه تحقق مطالبات مردم را شدنی می‌داند و می‌گوید: یکی از توقعات کشاورزان توقعی کوتاه‌مدت است؛ با توجه به این‌که نزدیک به ایام عید نوروز می‌شویم و طبیعتاً در ایام نوروز هزینه‌های خانواده‌ها به علت مهمانی‌ها و خریدهای نوروزی بالا می‌رود، پول فروش حق‌آبه به آن‌ها طبق قانون مصوب شورای عالی آب پرداخته شود.

محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان نیز در این باره می‌گوید: بر اساس آنچه به مردم قول داده بودم نخستین جلسه کار گروه استانی شورای حفاظت از منابع آب تشکیل داده شد، البته قصد وعده دادن پیش از تأمین منابع را نداشتم چراکه مردم وعده زیاد شنیده‌اند و به وعده‌ها عمل نشده است.

وی با بیان این‌که بخش قابل توجهی از نگرانی‌های مردم بابت عملی نشدن وعده مسؤولان است، ادامه داد: به مردم در این خصوص حق می‌دهم چراکه وقتی وعده‌ای از یک مسؤول می‌شوند و بعد به آن وعده عمل نمی‌شود، طبیعی است که مردم نگران و ناراحت شوند؛ طرح مصوب کارگروه سازگاری با کم‌آبی طی ۴ روز حضور من در تهران به تصویب رسید و امروز نخستین جلسه استانی آن برگزار شد.

به وعده‌ام عمل خواهم کرد

استاندار اصفهان با بیان این نکته که امیدوارم بر اساس مصوبات جلسه دیشب، بتوانیم از هفته آینده بخشی از مبالغی را که دریافت می‌کنیم، تاکید کرده این منابع را با اولویت اول در اختیار کشاورزان عزیز قرار می‌دهد؛ او معتقد است کشاورزان قشر آسیب‌دیده هستند و مسؤولان در تلاشند تا بخشی از معیشت شب عید آنان را تا روز سه‌شنبه تأمین کنند.

مسؤولان می‌توانند هر چه سریع‌تر با به کارگیری روش‌هایی تازه مشکلات کشاورزان و مطالبه کوتاه مدت آن‌ها را از راه قانونی حل کنند، در ادامه برنامه‌ریزی برای مطالبه بلندمدت کشاورزان و قول استاندار اصفهان در این جهت، یک قدم جدی شکوفایی دوباره شرق اصفهان به حساب می‌آید.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش