دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۲۲ - ۱۰ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۱۹۷
محیط زیست و گردشگری

ابتکار در نشست خبری کنفرانس بین‌المللی مقابله با گردوغبار؛

آزادسازی موصل زمینه‌ساز مقابله جدی‌تر با پدیده گرد و غبار است

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,ابتکار
رئیس سازمان محیط زیست با اعلام جزییات اجلاس بین‌المللی گردوغبار در تهران گفت: امیدواریم با آزادسازی موصل و حذف داعش از عراق فضای مناسبی برای مقابله با گرد و غبار فراهم شود.

به گزارش مهر، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور در نشست خبری «کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار، چالش‌ها و راه‌حل‌ها» گفت: روز دوشنبه دوازدهم تیرماه افتتاحیه این اجلاس مهم در تهران برگزار خواهد شد که برای کشور ما و منطقه رخداد مهمی است.

 

معصومه ابتکار افزود: کانون‌های گرد و غبار هم از نظر تعداد و هم از نظر شدت در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است و تأثیرات مختلف اقتصادی و بهداشتی بر جا گذاشته است. ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران نیز در در این زمینه آسیب‌های بسیاری دیده و تحت تأثیر این توفان‌ها قرار داشته‌ایم و همین موضوع باعث شده موضوع گرد و غبار در دستور کار ما قرار بگیرد تا حدی که اولین سفر خارجی من در سال ۱۳۹۲ به کشور عراق بود که پیرامون گرد و غبار در سطوح مختلف با رئیس جمعور، نخست وزیر و وزرای مختلف عراق مذاکراتی داشتیم.

 

وی افزود: از دو ماه پیش چهارچوب‌های یک عملیات اجرایی مشترک با دولت عراق تدوین شد. ماه گذشته وزیر محیط زیست عراق در تهران تفاهم‌نامه و برنامه مشترک اجرایی را امضا کرد که بر اساس آن ۲۰۰ هکتار مزرعه توان‌افزایی در خاک عراق به ایران داده می‌شود تا از ابعاد مختلف سنجش کیفیت هوا، پیش‌بینی، نحوه مدیریت عرصه سرزمینی، تثبیت خاک، نهال‌کاری، مالچ‌پاشی و … را در مجموعه مورد توجه قرار دهیم.

 

رئیس سازمان محیط زیست تأکید کرد: خوشبختانه امیدواریم با آزادسازی موصل و حذف داعش از خاک عراق فضای مناسبی فراهم شود تا کارهای بیشتر و بهتری برای مقابله با گرد و غبار انجام دهیم.

 

ابتکار تصریح کرد: عراق تنها کشوری نیست که ما از کانون‌های گرد و غبار آن تأثیر می‌پذیریم. عربستان سعودی هم از کشورهایی است که کانون‌های گرد و غبارش تأثیر مستقیم روی ایران دارد. ترکیه نیز با فعالیت‌هایی همچون سدسازی که انجام می‌دهد تأثیر غیرمستقیم روی ما دارد و از سمت شمال شرقی نیز صحرای قره قوم روی شهرهایی مثل مشهد تأثیر گذار است. علاوه بر همه این‌ها در سیستان نیز با کشور افغانستان تأثیرات متقابل داریم.

 

وی افزود: اجلاس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار با همکاری و پشتوانهٔ سازمان ملل متحد و چندین قطعنامه این سازمان که با پیگیری ایران مصوب شد برگزار می‌شود. در این اجلاس مهم‌ترین مسئله تبادل تجربیات و چالش‌ها و راه‌حل‌ها خواهد بود. کشور ما نیز تجربیات قابل ارائه‌ای دارد. همکاری‌های بین‌المللی، ساز و کارهای حقوقی، فنی و مالی هم بررسی خواهد شد.

 

رئیس سازمان محیط زیست تأکید کرد: به این نکته هم باید توجه کرد که از نظر ما روند فزاینده توفان‌های گرد و غبار یکی از نتایجی است که در اثر تغییر اقلیم و گرمایش زمین تشدید می‌شود. افزایش دمای اخیر در شهرهای ما و دیگر نقاط کشور نشانگر این موضوع است. موضوعی که باعث شد یک نشست تخصصی در مراکش پیرامون گرد و غبار و تغییر اقلیم داشتیم و اکنون نیز مهم است که از همه ظرفیت‌ها همچون کنوانسیون تغییر اقلیم، توافق پاریس و کنوانسیون رامسر که به دلیل حفاظت تالاب‌ها اهمیت بسیار دارد استفاده کنیم.

 

ابتکار افزود: همکارانمان ما در داخل کشور در ارتباط با برگزاری این اجلاس ستاد ملی گرد و غبار، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، وزارت امور خارجه، وزارت کشور و وزارت راه و سازمان هواشناسی هستند و در این اجلاس نیز حضور خواهند داشت. وزیر امور خارجه و وزیر نیرو تا کنون حضور خود را در اجلاس قطعی کرده‌اند.

 

وی در پایان گفت: ما در پایان اجلاس یک بیانیه تخصصی و توصیه‌های تخصصی هم خواهیم داشت و تنها در سطح سیاسی نخواهد بود و نتایج فنی هم خواهد داشت که کشورها می‌توانند از آن بهره عملی بگیرند.

 

ابتکار در پاسخ به پرسشی دربارهٔ اینکه آیا کنفرانس منجر به پاسخگویی و کنترل کانون‌های گرد و غبار در کشورهای منطقه همچون عربستان خواهد شد یا خیر گفت: همه کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی هم به این کنفرانس دعوت شده‌اند و با توجه به اینکه سازمان‌های منطقه‌ای مثل راپمی هم در سطح دبیرکل در کنفرانس حضور دارند امیدواریم که این کنفرانس پاسخ منطقه‌ای خوبی به دنبال داشته باشد.

 

وی در پاسخ به پرسشی دربارهٔ اینکه چرا باید چنین کنفرانسی که خروجی مشخصی ندارد با هزینه بسیار سنگین به کشور تحمیل شود گفت: هزینه برگزاری این کنفرانس با سازمان ملل متحد است و میزبانی چنین کنفرانسی برای ما یک امتیاز محسوب می‌شود.

 

هر کشوری که تحت تأثیر کشورهای دیگر باشد می‌تواند مطالبه‌گردی داشته باشد اما خوشبختانه کشور ما تأثیر سوء در حوزه گرد و غبار و محیط زیست روی کشورهای دیگر ندارد. ما در این زمینه دستاوردها و پیشرفت‌های خوبی داشتیم که قبلاً در گزارش‌هایی آن را ارائه کرده‌ایم.

 

رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به پرسشی دربارهٔ نامه فعالان مدنی ایران در اعتراض به سدسازی ترکیه که منجر به خشکی هورالعظیم و گرد و غبار در ایران شده نیز توضیح داد: نهادهای مدنی ایران خیلی فعالند. در فضایی که دولت یازدهم فراهم کرده رشد کمی و کیفی هم داشته‌اند و الان سازماندهی داخلی خود را به شکل شبکه دارند؛ بنابراین از نظر انعکاس مطالبات مردن نهادهای پرقدرتی هستند.

 

کمپینی را آغاز کرده‌اند که در آن نگرانی‌شان از تأثیرات فعالیت‌های عظیم سدسازی در کل منطقه را مطرح کرده‌اند. توقع این است که این مسئله واقعاً دیده شود و حق‌آبه‌های رودخانه‌های اصلی و تالاب‌ها پیش‌بینی شده باشد تا اثرات بد روی نواحی پایین‌دست از جمله در جنوب، تالاب‌ها و سواحل جنوبی کمتر باشد. کما اینکه الان هم اثرات این فعالیت‌ها روی مسئله گرد و غبار در ایران رخ داده است. چندین مورد از طریق وزارت امور خارجه نگرانی‌های خود را منعکس کرده‌ایم و امیدواریم سازوکار مشترکی فراهم و نگرانی‌های ما رفع شود.

 

معاون رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی دربارهٔ میزان سهم کانون‌های داخلی و خارجی در گرد و غبار نیز تصریح کرد: آمار ما بر اساس آنچه ستاد ملی گرد و غبار اعلام کرده نشان می‌دهد بین ۷۵ تا ۸۰ درصد وقایع گرد و غبار منشأ خارجی دارند. مثلاً در خوزستان ۲۸ مورد گرد و غبار در سال ۹۵ ثبت شد که تنها چهار مورد منشأ داخلی داشت و باقی موارد دارای منشأ خارجی بود.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش