رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تصویب ۳ هزار امتیاز سختی کار محیط بانی از بررسی لایحه حمایت از محیط بانان در مجلس شورای اسلامی خبر داد.
به گزارش مهر، معصومه ابتکار در همایش تجلیل از محیط بانان نمونه کشوری که عصر دوشنبه در سالن شهید مطهری ساختمان اداری آستانه مقدسه قم برگزار شد، با اشاره به اینکه گامهای خوبی در حوزه محیط زیست صورت گرفته است، اظهار کرد: باید مشکلات و خطاهای گذشته را با سیاستهای درست اصلاح کنیم و خط مشی صحیحی را برای توسعه پایدار قم تألیف کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید به دنبال رشد سبز استان قم باشیم، افزود: این رشد سبز میتواند برای ما اشتغال و ارزش افزوده داشته باشد و عارضه تخریب محیط زیست را نداشته باشد.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: ریل گذاری این حرکت در دولت یازدهم گذاشته شده است و امیدواریم که این حرکت رو به رشد در دولت دوازدهم ادامه پیدا کند.
وی با ابراز قدردانی از محیط بانان سراسر کشور، افزود: پیشرفتهای جدی در عرصههای مختلف از جمله توان افزایی برای محیط بانان را در سالهای اخیر مشاهده کردیم و شاهد تحولات بسیار خوبی از جمله پایش هوشمند در بسیاری از استانها بودیم.
حفاظت از محیط زیست کاری خدایی و ارزشمند است
ابتکار با گرامیداشت مقام محیط بانان شهید، تأکید کرد: حفاظت از محیطی که حریم خداوند است کاری خدایی و ارزشمند است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۵، ۲۰۰ نفر برای حفاظت از محیط زیست کشته شدند، تصریح کرد: حفاظت از محیط زیست یک عرصه پر چالش است که تقابل زیاد دارد و کسی که روحیه محیط بانی دارد همواره در مقابل تجاوز به طبیعت خواهد ایستاد.
وی به اقدامات ارزشمند جنگلبانان نیز اشاره کرد و گفت: هر کسی که در مقابل تجاوز از حقوق عامه مردم یعنی بهرهمندی از محیط زیست مردم میایستد و دفاع میکند ارزشمند و قابل احترام است.
ابتکار با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست یک شیوه زندگی ایرانی اسلامی است، تأکید کرد: امروز بسیار با این شیوه فاصله داریم، آمارها و شاخصها در شکار غیرمجاز و تعارضات به مناطق حفاظت شده، آلودگیها و بیتوجهیهای در زمینه محیط زیست نشان میدهد که ما امروز جایگاه مناسبی در این زمینه نداریم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر اینکه محیط بانی یک مرام جهانی است، تصریح کرد: حفاظت محیط زیست ممکن است از یک اندیشه محلی شروع شود اما در نهایت یک اقدام جهانی است چرا که آینده کره زمین در معرض تهدید است و محیطبان یعنی کسی که در مقابل تعارضات و هجمههایی که به این کره مسکون وارد میشود جلوگیری کند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: در دولت یازدهم سرمایه گذاری برای آموزش گسترده محیط بانان در حوزههای تخصصی، عملی و ارتباطات اجتماعی، پایش هوشمند مناطق، حفظ یگان محیط بانی و استفاده از فناوریهای نوین مورد توجه قرار گرفته است.
تصویب ۳ هزار امتیاز سختی کار محیط بانی
وی به تصویب سختی کار محیط بانان اشاره کرد و گفت: ۳ هزار امتیاز سختی کار محیط بانان با توجه رئیس جمهور تصویب شد و بسیاری از استانها این حق را پیدا کردند که حق تخصصی را برای محیط بانان یا بخشی از محیط بانان بپردازند.
ابتکار به ارسال لایحه حمایت از محیط بانان به مجلس هم خبر داد و گفت: این لایحه در کمیسیونهای مجلس در حال بررسی است و قرار است جنگلبانان هم به این لایحه افزوده شوند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: روزی که این کار را آغاز کردیم ۸ محیطبان حکم اعدام داشتند و این مسئله برای همه محیط بانان به غیر از یک نفر حل شد و این محیط بانان آزاد شدند.
وی به شهادت ۳ محیطبان در شیراز هم اشاره کرد و افزود: پیگیری ما در این مسائل بسیار جدی است، کارهای مناسبی نیز در راستای معرفی محیط بانان صورت گرفته است وجایگاه محیط بانان امروز در جامعه نسبت به گذشته برجستهتر است.
ابتکار به طرح هر مدرسه یک محیطبان هم اشاره کرد و گفت: این طرح در ۲ هزار مدرسه در سراسر کشور برگزار شد و محیط بانان نقل قولهای بسیار خوبی در رابطه با طبیعت را در مدارس بیان کردند.
نوسازی تجهیزات محیط زیستی
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به تفاهنامه محیط زیست و وزارت دفاع هم اشاره کرد و گفت: تجهیزات محیط زیستی که عمدتا مربوط به محیط بانی است در این تفاهنامه نوسازی خواهند شد.
وی با تأکید بر اهمیت مشارکت مردم و جوامع محلی در حفظ محیط زیست، عنوان کرد: رویکرد سختی در صدور مجوز برای شکار حیوانات در پیش گرفته شده است، با ممنوعیت شروع کردیم و مجوزهایی را در رابطه با قرقها در شورای محیط زیست تصویب کردیم و در استانهای مختلف این قرقها را توسعه دادهایم.
ابتکار به برگزاری دو دوره بین المللی محیط بانی در سال گذشته، تأکید کرد: تجربیات بین المللی بسیار با اهمیت است و باید از آن استفاده شود تا سطح نگاه ما در عملکرد محیط بانان ارتقا پیدا کند.
وی در پایان تأکید کرد: محیط زیست از جمله الزامات برنامه ششم در نظر گرفته شده است و از جمله اصلیترین سیاستهای دولت دوازدهم است.
معصومه ابتکار ظهر دوشنبه در دیدار با آیت الله امینی طی سخنانی با اشاره به مشکل ریزگردها در کشور عنوان کرد: کانون گرد و غبار در کشور ما خارجی است و این مسئله در حال حاضر به عنوان یک مشکل بین المللی مطرح است.
وی ادامه داد: پدیده ریزگردها در حال گسترش در جهان است و حتی بخشهایی از چین و آفریقا با این مشکل مواجه شدهاند.
عدم همکاری عربستان در مبارزه با ریزگردها
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به شانه خالی کردن عربستان در قبال مسئولیتهای خود در خصوص مبارزه با ریزگردها، گفت: عربستان نه تنها به مسئولیتش در این زمینه عمل نمیکند بلکه برنامهای هم برای مبارزه به این مشکل ندارد و همکاری هم در این خصوص انجام نمیدهد.
وی به تفاهم نامه بین ایران و عراق برای مبارزه با ریزگردها اشاره و عنوان کرد: اجرا شدن این تفاهمنامه که در اوایل دولت یازدهم منعقد شد به دلیل درگیری عراق با جنگ و مبارزه با تروریستها از اولویتهای اجرایی این کشور خارج شد اما هم اکنون با توجه به شکستهای داعش در منطقه دولت عراق طی ماههای اخیر برای اجرایی شدن این تفاهم نامه اعلام آمادگی کرده است.
ابتکار با اشاره به بخشهایی از این تفاهمنامه بیان کرد: بر اساس این تفاهم نامه ۲۰۰ هکتار زمین در حاشیه کربلا برای آموزش کارشناسان عراقی برای استفاده از تجربیات ایرانیها در بیابانزدایی و مبارزه با گردو غبار اختصاص داده شده است و طی روزهای آینده با تحویل آن زمینه این آموزشها آغاز میشود.
نقش ترکیه در بیابان زایی
وی در ادامه به سد سازیهای کشور ترکیه اشاره و عنوان داشت: این اقدام ترکیه در تشدید بیابان در منطقه تأثیرگذار است و بهره برداری ترکیه از سدهایی که بر روی رودهای جاری در عراق و سوریه زده باعث شده تا بخشهایی از عراق و سوریه خشک شوند که این امر در افزایش پدیده گرد و غبار در منطقه نقش داشته است.
رئیس سازمان محیط زیست محیط بانان را سربازان خط مقدم در دفاع از محیط زیست دانست و گفت: دولت یازدهم در رابطه با محیط زیست ۱۵ لایحه به مجلس ارائه داده که برخی از آنها مانند لایجه حفاظت از تالابها به قانون تبدیل شده است.
وی به اقدامات سازمان محیط زیست برای کاهش آلودگی هم اشاره کرد و گفت: طی چهارسال گذشته استانداردهای زیست محیطی برای واحدهای صنعتی اجرا شده و نظارت بر این واحدها به شکل جدی دنبال میشود.
ابتکار به حوزه فرهنگ عمومی برای حفظ محیط زیست هم اشاره کرد و گفت: در این زمینه آموزشهای خوبی برای دانش آموزان و کودکان صورت گرفته است تا مسائل زیست محیطی به شکل تئوری و عملی به کودکان آموزش داده شود.
معصومه ابتکار با بیان این مطلب اظهار داشت: پساب و فاضلاب باید بیش از گذشته مدیریت شود و در غیر این صورت میتواند هزینههای سنگینی را به کشور تحمیل کند.
ابتکار ادامه داد: آلودگیهای پساب و فاضلاب برای محیطزیست و اقتصاد مشکلات اساسی ایجاد خواهد کرد و باید موردنظر و دقت قرار گیرد.
او با بیان اینکه وزارت نیرو باید در قیمت آب نیز تجدیدنظر کند تا آبهای در اختیار کشور بهراحتی هدر نرود، ادامه داد: امروز آب از نفت و سوختهای فسیلی اهمیت بیشتری دارد و باید بهای بیشتری به منابع آبی داد.
ابتکار تصریح کرد: سازمان حفاظت محیطزیست از طرحهای منطقی و کارشناسی وزارت نیرو حمایت میکند و همه مردم و مسئولان امروز باید اهمیت بیشتری به مباحث آب و فاضلاب بدهند و حفاظت از منابع آب در صدر فعالیتها قرار گیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: باید منابع فعلی را حفظ کرد تا در آینده دچار مشکل نشویم.
با افتتاح فاز نخست تصفیهخانه اسلامشهر، روزانه ۲۲ هزار مترمکعب فاضلاب تصفیه و به چرخه استفاده بازمیگردد. ۱۱۰ هزار نفر زیرپوشش شبکه فاضلاب فاز نخست تصفیهخانه اسلامشهر قرار میگیرند و مجموع اعتبار هزینهشده در این طرح افزون بر یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است.
- 9
- 3