چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۰۱ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۳۶۳۱
محیط زیست و گردشگری

رییس سازمان حفاظت محیط زیست:

درد مشترک دنیای امروز آلودگی زیست محیطی است

عیسی کلانتری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این‌که فقر فرهنگی و اخلاقی بزرگ‌ترین درد جهان کنونی در عرصه محیط زیست است، تاکید کرد: طبق بررسی‌ها و مطالعات انجام‌شده، نگاه تمام ادیان به طبیعت، احترام و ستایش بوده است. درد مشترک دنیای امروز آلودگی زیست محیطی و مخاطرات ناشی از آن است.

به گزارش ایلنا، عیسی کلانتری امروز در یازدهمین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با موضوع «ادیان و محیط زیست» که با حضور علما و اندیشمندانی از اسلام و مسیحیت برگزار شد، با بیان این‌که سازمان حفاظت محیط زیست در ایران تنها سازمانی است که وظیفه آن، حفظ و مراقبت از نسل‌های بعدی است، گفت: ما در سازمان محیط زیست مسئول و حامی نسل‌های بعدی هستیم که حقوق آن‌ها پایمال نگردد. آلودگی‌های محیط زیستی و مخاطرات ناشی از آن، یکی از مسائل مهم و درد مشترک دنیای کنونی است حتی در میان مسائل خطیر جهانی اندیشه متفکران، مسئولان و آحاد جامعه را به خود مشغول کرده است و نگرانی عمیقی در این زمینه وجود دارد.

 

وی ادامه داد: انفجار جمعیت، گرم شدن کره زمین، تغییرات آب و هوایی، آلودگی دریاها، بحران کمبود آب، بحران زباله، خطرات تسلیحات، جنگ‌های منطقه‌ای و قبیله‌ای همه ناشی از فعالیت‌های انسان زیاده‌خواه بر روی این کره زمین است.

 

معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه همه این مشکلات را باید در روحیه انسان و بی‌پروایی او در تسلط و تصرف در طبیعت جست‌وجو کرد، اظهار داشت: به جرأت می‌توان گفت فقر فرهنگی و اخلاقی بزرگ‌ترین مشکل جهان است و انحراف در عمل و اخلاق و دور افتادن از محیط اصلی معنویت انسانی، عدم رعایت آداب و تعالیم دینی از عوارض این فقر است.

 

کلانتری با بیان اینکه طبق بررسی‌های انجام شده نگاه تمام ادیان به طبیعت، احترام و ستایش است، تصریح کرد: سایر ادیان الهی نمادهایی چون آب، آتش و خاک را مظهر پاکی و سمبل پاکی از بدی‌ها می‌دانستند که این نشان‌دهنده حرمت و ارزش بالای طبیعت برای ما بوده است. متاسفانه تمدن صنعتی و مادی‌گرایی، فناوری را برای مسائل اقتصادی، اجتماعی و تامین بیشتر رفاه گسترش داده است اما در مقابل نیروی تعالی‌بخش معنویت انسانی را که می‌توانست بر مخاطرات غیرقابل پیش‌بینی این فناوری فائق آید و عاملی بازدارنده باشد، به کلی بی‌اعتنا شده است و این بحرانی است که نظام فکری و تعامل انسان با طبیعت را در سایه قرار داده است. امروز این دامنه بحران تا آنجا گسترش یافته است که توانسته انسان خلیفه‌الله را نعوذبالله برده و حتی مخلوق خویش تلقی کند.

 

وی با بیان این‌که باورها، فرهنگ‌ها و ادیان می‌توانند اهرمی برای آگاهی و درک بهتر ارزش‌ها و اهمیت طبیعت باشند، خاطرنشان کرد: بشر در گذشته از درون طبیعت به حکمت الهی پی برده است. دین اسلام طبیعت را آیت و مخلوق دانسته، در دین اسلام حقوق اجتماعی اهمیت بیشتری از حقوق فردی دارد. اسراف و تبذیر از طبیعت به‌معنی مصرف بی‌رویه و ریخت و پاش کردن است. از نظر قرآن مجید کسی که اسراف و تبذیر  از طبیعت کند، همچنین تجاوز به طبیعت، تجاوز به حقوق انسان‌هاست و خلاف امانت‌داری الهی است. کامل‌ترین سفارش‌ها برای حفاظت از طبیعت و محیط زیست است.

 

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست اضافه کردک در حدود هزار آیه در توصیف حفظ و اهمیت طبیعت و محیط زیست در قرآن کریم وجود دارد. در کتب مسیحیت نیز نگاه بسیار مقدسی به طبیعت وجود دارد و هر عمل غیرمسئولانه انسان نسبت به سایر مخلوقات عملی زشت تلقی می‌شود و در کتب مسیحی نیز انسان برای مراقبت از زمین فرا خوانده شده است. هرگونه استفاده نامنظم عمومی از مواهب زمین نه تنها عملی توهین‌آمیز نسبت به خالق محسوب می‌شود بلکه دارای پیامدهای فاجعه‌باری برای ابنای بشر و محیط زیست است.

 

کلانتری با بیان این‌که رهبر کاتولیک‌های جهان پاپ فرانسیس ویران کردن طبیعت و تخریب محیط زیست را در فهرست گناهان و مراقبت از آن را مشمول عمل خیر اعلام کرده است، ابراز داشت: طبیعت خانه انسان است و مقام معظم رهبری در ابلاغیه مهم به این امر اشاره داشته است. ماموریت قانونی این سازمان با الهام از مکتب اسلام توجه ویژه به حفاظت از طبیعت و محیط زیست است. مصوبه ۱۵ ماده‌ای به سازمان حفاظت محیط زیست کشور صادر و رهبری نیز بر حفاظت از محیط زیست تاکید فرموده‌اند.

 

وی با بیان این‌که رییس‌جمهور نیز فردی اخلاق‌مدار و روحانی است که حفظ محیط زیست را سرلوحه اهداف دولت تدبیر و امید قرار داده است، عنوان کرد: رییس‌جمهور در چهار سال اخیر و در گذشته نیز همواره بر حفظ محیط زیست تاکید کرده است و در راستای اشتراک مساعی ادیان در زمینه حفظ محیط زیست و طبیعت در قالب گفت‌وگوی تمدن‌ها،  همایش‌ها و سمینارهای متعددی در سطح جهان و منطقه برگزار شده است.

 

معاون رئیس‌جمهور یادآور شد: در این همایش نیز مباحثی همچون نقش ارزش‌های دینی و فرهنگی در عرصه حفاظت از محیط زیست، توسعه پایدار و آگاهی‌های عمومی مورد توجه قرار گرفته است و امید داریم که بتوانیم با حضور عالمان دینی در عرصه حفاظت از محیط زیست گام‌های مفید و شفاف‌سازی بیشتری برداریم.

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش