شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۹۰۰۰۱۶

با شگردهای عجیب کلاهبرداری در فضای مجازی آشنا شوید!

شگردهای کلاهبرداری در فضای مجازی,کلاهبرداری,کلاهبرداری به بهانه ثبت نام هدفمندی یارانه‌ها,سامانه جعلی سهام عدالت,ترفندهای عجیب کلاهبرداران
کلاهبرداران برای خالی کردن جیب مردم از شگردهای عجیبی در فضای مجازی استفاده می کنند.

در پی کلاهبرداری‌های مختلفی که این سال‌ها از طریق مجازی صورت گرفته سرانجام طرح رمز پویا به اجرا رسید. این طرح برای جلوگیری از برداشت غیرقانونی از حساب اشخاص به اجرا درمی‌آید تا رمز اینترنتی به صورت یک بار مصرف فقط توسط صاحب حساب استفاده شود. در عملیات فیشینگ کلاهبرداران با شگردهای مختلف سعی می‌کنند به اطلاعات حساب بانکی اشخاص دسترسی یابند و از این حساب‌ها پول برداشت کنند. اما جالب آن جاست که به بهانه رمز پویا هم عده‌ای اقدام به فیشینگ از حساب اشخاص کرده‌اند. رئیس پلیس فتا به‌تازگی اعلام کرده عده‌ای با پیامک زدن از مردم می‌خواهند که به لینکی مراجعه کنند تا با ورود اطلاعات بانکی خودشان رمز پویا دریافت کنند.

غافل از این که این لینک توسط کلاهبرداران ایجاد شده است. در ادامه مطلب به چند مورد از روش‌ها و شگردهای کلاهبرداری مجازی که این روزها متداول است، نگاهی می‌اندازیم.

موسسات خیریه جعلی

اگر در گذشته افرادی بودند که از طریق مراجعه حضوری مدعی می‌شدند از موسسه خیریه آمده‌اند و به بهانه کار خیر از مردم پول جمع می‌کردند امروز همین کار در فضای مجازی انجام می‌شود. این افراد از طریق تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها با گذاشتن عکس از افراد کم‌بضاعت سعی می‌کنند احساسات کاربران را تحریک کنند. سپس از طریق لینک‌هایی افراد را به درگاه پرداخت جعلی خودشان می‌کشند و با گرفتن اطلاعات بانکی فرد اقدام به خالی کردن حساب می‌کنند. پلیس فتا اعلام کرده برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری‌ها، کاربران کمک به نیازمندان را فقط از طریق موسسات خیریه معتبر انجام دهند.

انجمن‌های جعلی‌ حمایت از بیماران خاص

یکی دیگر از ترفندهای کلاهبرداران جلب احساسات مردم است. افرادی هستند که با پوشش انجمن‌ها و موسسات حمایت از بیماران خاص اقدام به کلاهبرداری می‌کنند. آن‌ها با تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و گذاشتن عکس بیماران به ویژه عکس کودکان بیمار، افراد را به سایت‌های جعلی خود هدایت می‌کنند. بعضی افراد که به سرعت تحت تاثیر احساسات خودشان قرار می‌گیرند یا چون می‌بینند دوستان ناآگاه‌شان این موسسات را تبلیغ می‌کنند وارد این سایت‌ها می‌شوند و در فرایند فیشینگ از آن ها کلاهبرداری می‌شود. توصیه می‌شود که اشخاص برای کمک به بیماران به هر موسسه‌ای اعتماد نکنند.

کلاهبرداری به بهانه ثبت نام هدفمندی یارانه‌ها

نکته مهمی که وجود دارد این است که معمولا کلاهبرداران با شرایط و اتفاقات روز جامعه ظاهر عوض می‌کنند. مثلا از موقعی که بحث ثبت نام برای هدفمندی یارانه‌ها مطرح شده است و بحث انصراف یا درخواست ثبت نام یارانه وجود داشته، همزمان افرادی با ساخت وب سایت‌های جعلی افراد را به بهانه ثبت نام یارانه به سایت مد نظرشان می‌کشانند. سارقان که متوجه مطالبه و دغدغه جامعه هستند با این کار اشخاصی ناآگاه را طعمه خودشان قرار می‌دهند. بارها اعلام شده که اگر نیاز به ثبت نام یا ورود اطلاعاتی برای یارانه باشد از رسانه‌های رسمی سامانه معتبر اعلام خواهد شد.

سامانه جعلی سهام عدالت

در مدتی که موضوع اختصاص سهام عدالت مطرح شده همواره کلاهبرداری‌هایی به بهانه پیگیری این مطالبه مردمی انجام شده است. در این روش سودجویان با عنوان ثبت‌نام و واریز سود سهام عدالت، کاربران را به سایت‌های جعلی هدایت می کنند و به‌ محض وارد کردن اطلاعات حساب از سوی کاربر، اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب‌ بانکی آنان می‌کنند. پلیس فتا از مردم خواسته  به‌هیچ‌عنوان به پیامک‌ها و تماس‌های تلفنی که در آن از مردم درخواست اطلاعات شخصی برای واریز سود سهام عدالت می‌شود، توجه نداشته باشند و هرگونه اطلاع و اخبار را تنها از طریق رسانه‌های معتبر پیگیری کنند.

ثبت نام جعلی کارت سوخت

از دیگر دغدغه‌های جامعه هم در سال‌های اخیر بحث کارت سوخت و ثبت نام اینترنتی مراجعان برای دریافت آن بوده است. مثلا با سهمیه‌بندی که در یک ماه اخیر صورت گرفته بحث جعل سایت‌هایی برای ثبت نام کارت سوخت دوباره داغ شده است. ورود به این لینک‌های جعلی ممکن است از طریق یک جست‌وجوی ساده در گوگل هم اتفاق بیفتد حتی ممکن است این سایت‌ها در رتبه‌های بالای این جست‌وجو هم قرار بگیرند. فرد با ورود دوباره به همان ترتیب موارد قبلی، تحت عملیات فیشینگ قرار می گیرد و پول از حسابش خارج می‌شود.

فیشینگ به بهانه فروش سوالات کنکور

از دیگر جامعه‌های هدف کلاهبرداران، دانش‌آموزان و خانواده‌ دانش‌آموزان به خصوص کنکوری‌ها و داوطلبان امتحان نهایی هستند. در یکی دو سال اخیر، آمار بازدید از سایت‌ها و صفحات مشاوره درسی، دانلود سوالات کنکور، مشاوره روان شناسی و... روندی رو به افزایش داشته است و به همین دلیل عده‌ای به کلاهبرداری از این طریق اقدام می کنند. مسئولان پلیس فتا می‌گویند، در چنین شرایطی یکی از شگردهای افراد سودجو، طراحی صفحات و درگاه‌های بانکی جعلی است که با ترفند فروش سوالات امتحان نهایی و با در اختیار گرفتن اطلاعات بانکی دانش‌آموزان، اقدام به برداشت‌های غیر مجاز از حساب‌های بانکی قربانیان می‌کنند.

نرم‌افزارهای نذری‌یاب دروغین

همان طور که گفتیم شگردهای کلاهبرداران مطابق با نیاز کاربران مجازی شکل‌های مختلفی به خود می‌گیرد. مثلا در ایام عزاداری شکل دیگری از کلاهبرداری انجام می‌شود. در این مورد، نرم افزار‌هایی با عنوان نذری‌یاب در فضای مجازی به شکل پررنگی تبلیغ می‌شوند که نوعی جعل را انجام می‌دهند. مجرمان اغلب در شبکه‌های اجتماعی افراد را ترغیب به دانلود و خرید این گونه برنامه‌ها می‌کنند. سپس برای دانلود نرم افزار از کاربران فضای مجازی مبالغی خیلی کم و جزئی را به عنوان ثبت نام مطالبه و سپس کاربر را به درگاه‌های جعلی بانک هدایت می‌کنند.

سایت‌های کلاهبرداری صیغه‌یابی

با یک جست‌وجوی ساده از طریق عبارات «همسریابی» یا «صیغه‌یابی» تعداد زیادی وب سایت و کانال تلگرامی پیدا می‌شوند که سعی می‌کنند اعتماد افراد به خصوص جوانان را به خودشان جلب کنند. این سایت‌ها که به صورت غیرقانونی فعالیت دارند با گرفتن اطلاعات کاربران در بهترین حالتش صرفا مبلغی را دریافت می‌کنند تا شخص مقابل را برای ازدواج معرفی کنند اما هرگز این اتفاق نمی‌افتد. در حالت بدترش هم اطلاعات حساب را از شخص می‌گیرند و با عملیات فیشینگ اقدام به برداشت مبالغ زیادی از حساب مال باخته می‌کنند.

khorasannews.com
  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش