چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۵۶ - ۱۴ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۰۶۶۷
رفاه و آسیب های اجتماعی

تبلیغ جراحی زیبایی در پارک‌ها

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی,جراحی زیبایی

تبلیغات جراحی‌های زیبایی از اینستاگرام و شبکه‌های مجازی پا را فراتر گذاشته‌اند و حالا به پارک‌های پایتخت قدم گذاشته‌اند. پارک‌های شهر به ویژه فرهنگسراها جهت ارتقای دانش سلامت مردم کلاس‌های رایگانی را برگزار می‌کنند و روزش هم مشخص است. در این نشست‌ها گاه تبلیغاتی انجام می‌شود که با هدف اصلی اطلاع‌رسانی فاصله دارد. 

 

اگر این پارک‌ها نزدیک بیمارستان باشد هم گاه راهی است برای پزشکان این بیمارستان که برای تبلیغ فعالیت‌شان به این وادی قدم می‌گذارند و در راستای جذب مستمعین بیشتر، با کیک، آبمیوه، شیرینی و گاهی هم میوه از مردم پذیرایی می‌کنند. البته که بیشتر این پزشکان در حوزه جراحی‌های زیبایی تخصص دارند و برای تبلیغ کار خود به این پارک‌ها آمده‌اند. بیشتر تبلیغ‌شان در جراحی‌های زیبایی، لاغری است و همچنین لیفت صورت و بدن. 

 

**تبلیغ واکسن سلامتی

اینجا پارکی است در قلب پایتخت ایران. مردم جمع شده‌اند و دکتر در مورد غضروف‌سازی صحبت می‌کند. خانمی کنارم می‌نشیند و یک کتاب نشانم می‌دهد. کتابی در مورد تغذیه سالم. او می‌گوید: «شما برای سرحال بودن و هیکل خوب داشتن به این کتاب نیاز دارید. نه شما بلکه هر خانه‌ای نیاز به این کتاب دارد. من می‌خواهم با این قد ۵۲ کیلو باشی و سرحال. اعضای خانه می‌توانند از این کتاب استفاده کنند اما صاحب آن پدر و مادرند. هر کدام از اعضای خانواده که بخواهد از خانه بیرون برود باید یکی از این کتاب‌ها داشته باشد زیرا مثل مسواک کاملا شخصی است. هر خانه یک کتاب.»

 

کتاب را که می‌گیرم و نگاه می‌کنم، هیچ مبلغی رویش نوشته نشده. می‌گویم: «قیمتش چند است؟»

 

می‌گوید: «اگر همین اطراف زندگی می‌کنی هزینه پیکت زیاد نمی‌شود فقط ۸ تا ۱۰ هزار تومان می‌شود. پسر من کارهای تبلیغی اینستاگرامم را انجام می‌دهد. اگر کتاب را از خودم بخری تخفیف خیلی خوبی بهت می‌دهم. چند همکار دارید؟ شما می‌توانید از من ۲ هزار کتاب بگیری. بگو چه جوری؟» آنقدر تند صحبت می‌کند که نمی‌توانم دوباره سوالم را تکرار کنم و قبل از آن که جوابش را بدهم ادامه می‌دهد: «همکاران شما همه ازدواج کردند و فامیل خودشان، شوهرشان و دوستانشان هستند. پس هر نفری می‌تواند ۱۰ کتاب بفروشد. کتاب من واکسن سلامتی است. مثل واکسن‌هایی که زمان به دنیا آمدن یک بچه‌، به او می‌زنند. 

 

هیچ کس نمی‌تواند بگویید، من پدرم دکتر است، واکسن نمی‌زنم. یا این که من اوباما هستم و در آمریکا زندگی می‌کنم نیازی به واکسن ندارم. واکسن برای همه است، چه گدا و چه شاه.»

 

در لحظه‌ای که نفس می‌گیرد به سرعت می‌پرسم: «کتاب‌تان چند قیمت است؟» می‌گوید: «۴۰ تومان پول کتاب نمی‌دهید پول ویزیت کل خانواده شماست. لای کتابم دو برگ کاغذ هست که همه خانواده اول آن را می‌خوانند و بعد چهار، پنج بار کتاب را بخوانید تا ملکه ذهنتان شود. از آن دو برگ پرینت بگیر و به همه دوستان، همکاران و فامیل بده که بتوانی کتاب من را به آنها هم بدهی ولی به من زنگ نزنند و از شما کتابم را بگیرند. با این کار ۲ تا ۳ میلیون تومان در ماه به راحتی درآمد داری. البته پول پیک‌ هم هست که روی هم 

۵۰ هزار تومان می‌شود.»

 

**اخلال در تشخیص پزشکان

شهلا خانمی ۵۰ ساله است که سرحرف را خودش باز می‌کند. او یکی از طرفداران پر و پا قرص پزشکان در پارک است و می‌گوید که خانم نویسنده هم همیشه در این جمع‌ها هست و کتابش را می‌فروشد. شهلا خانم به دلیل درد زانو و دست به پزشک مراجعه کرده است. او می‌گوید: «هر چه دکترم گفتم که باید برایم غضروف تزریق کند، قبول نکرد. به نظرم این پزشک فقط دست به چاقوست.»

 

می‌پرسم: «مگر گفت که باید عمل کنید؟» جواب می‌دهد: «نه ولی دکتری که در پارک بود یک سری علائم را گفت که من همه آنها را دارم. پس باید برایم غضروف بگذارد. بعضی از پزشکان دوست دارند بیمار را ببرند و بیاورند تا پول بیشتری از او بگیرند. صد تا راه را می‌روند، آخر هم می‌روند سراغ همان چیزی که دکتر پارک گفت.» اما گاهی اطلاع‌رسانی‌ها در مورد تخصص‌های مختلف در تشخیص پزشک خلل ایجاد می‌کند. در مورد این مورد خاص باید گفت که تزریق کورتون به درون مفصل یا بافت‌های دیگر یکی از درمان‌های موثر در کاهش بسیاری از دردهای اندام است و در صورتی‌که به درستی و در جای خود استفاده شود می‌تواند بسیار مفید باشد با این‌حال می‌تواند مانند هر روش درمانی دیگری با عوارض احتمالی همراه شود.

 

بعد از تزریق کورتون به درون مفصل یا درون غلاف تاندون یا هر بافت دیگر مقداری از آن از طریق خون به تمام بدن منتشر می‌شود و در صورتی‌که تزریق مکررا انجام شود ممکن است آثار مضر مصرف طولانی مدت کورتون ظاهر شود.

 

درون مفصلی کورتون اگر زیاد تکرار شود می‌تواند موجب تخریب بیشتر مفصل شود. تزریق مکرر کورتون در بعضی بیماری‌ها مشکل زیادی ایجاد نمی‌کند ولی همین تزریق برای انگشت ماشه‌ای نباید زیاد انجام شود. تزریق در اطراف تاندون آشیل می‌تواند خطر پارگی آن را به دنبال داشته باشد.

 

**اطلاع‌رسانی صحیح با روش سالم

تخصصی شدن اطلاع‌رسانی‌ها خطر قطع شدن داروها توسط بیماران را هم در پی خواهد داشت. شاید هم اعتماد بین پزشک و بیمار را از بین ببرد. قائم‌مقام وزیر بهداشت در مورد اطلاع‌رسانی به مردم در گفتگو با آفتاب یزد اظهار می‌کند: «در اطلاع‌رسانی‌ها باید بهداشت آموزش داده شود، راه‌های پیشگیری بیان‌ شود و در مورد ارتقای سلامت آگاه‌سازی کنیم. مهم‌ترین عوامل خطر سلامت در کشورهای دنیا؛ مصرف دخانیات، تغذیه نامناسب، بی‌تحرکی و مصرف موادمخدر است. این عوامل ۴ بیماری اصلی دیابت، بیماری‌های قلبی - عروقی، سرطان و بیماری‌های مزمن تنفسی را ایجاد می‌کند که حدود ۷۸ الی ۸۰ درصدمرگ‌ها را در بیماری‌های غیرواگیر تشکیل می‌دهند. سعی می‌کنیم که با مردم در این زمینه‌ها صحبت می‌کنیم.»

 

دکتر ایرج حریرچی با اشاره به این که متاسفانه در اطلاع‌رسانی‌ها به ویژه در رسانه‌ها این موضوع لحاظ نمی‌شود، می‌گوید: «در رسانه‌های عمومی و در بعضی موارد آموزش‌های دیگر، آموزش تخصصی درمانی است.»

 

وی با بیان این که هر بیماری وضعیت و شرایط متفاوتی دارد، می‌افزاید: «به همین دلیل است که تشخیص بیماری و درمانش باید به صورت رودررو و موردی انجام شود و معمولا از این مواردی که در رسانه‌ها یا کارگاه‌های آموزشی به صورت تخصصی بحث شود، خیلی به بهداشت و سلامت مردم کمک نمی‌کند.» 

 

به گفته دکتر حریرچی، باید به این هم توجه کرد که یکی سیاست‌های سازمان جهانی بهداشت این است که مردم مشتاق خبرهای بهداشتی - درمانی هستند. ولی ظرفیت محدودی را می‌توانند به این خبرها اختصاص دهند. در نتیجه هر مطلب و موضوع خوبی را نباید آموزش داد و موضوعات با اولویت‌ و مهم‌تر را باید آموزش داد.

 

سخنگوی وزارت بهداشت درمان با اشاره به این که روش‌های قید شده روش‌های سالم است، می‌گوید: «متاسفانه مواردی هست که افراد آن‌چیزهایی را که اعلام می‌کنند، نظراتی برای یک محصول یا اقدام خاصی مشتری را جلب کند. این مشخص است که کار غیراخلاقی است و مناسب نیست.»

 

 

 

aftabeyazd.ir
  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش