دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳
۱۹:۱۷ - ۲۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۲۱۹
رفاه و آسیب های اجتماعی

نزاع پس از تصادف، واقعیت تلخی که باید پایان یابد

تصادف,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
 برخورد ۲ خودرو رخ می دهد، اورژانس برای کمک به مصدومین می رسد، اما پس از بررسی صحنه حادثه مشخص می شود که صدمه انسانی ناشی از تصادف نیست بلکه نزاع پس از تصادف مصدوم برجا گذاشته است.

به گزارش ایرنا، گاه خبرهای تلخ و تاسف بار از این دست به گوشمان می رسد که جوانی در جریان نزاع پس از تصادف جان سپرد یا درگیری خونین پس از تصادف. این اتفاقات وجدان عمومی را جریحه دار کرده و گاه آثار جبران ناپذیری را بر انسان ها و جامعه بر جا می گذارد. 

 

تلاش برای کاهش اینگونه حوادث که چهره ای ضد فرهنگی از جامعه ما به نمایش می گذارد، در حقیقت اقدام در جهت عمل به امر به معروف و نهی از منکر محسوب می شود و استمرار فرهنگسازی در این زمینه خیر و صلاح همه را به دنبال دارد. 

 

بر اساس آمارهای موجود پرونده های نزاع بیشترین پرونده های داسراها را به خود اختصاص داده که در این میان نزاع های ناشی از حوادث رانندگی بیشترین بخش نزاع ها را شامل می شود. 

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز بر این واقعیت تلخ اذعان دارد که بعد از تصادفات، نزاع بیشترین دلیل اعزام ماموران اورژانس است. 

 

حسن قاضی زاده هاشمی در حاشیه همایش چهل و دومین سالگرد تاسیس اورژانس گفت: وقتی که فرهنگ رانندگی ما پایین است و وقتی ارتباطاتمان با اطرافیانمان را نمی توانیم به خوبی تعریف کنیم، طبیعی است که تصادفات و نزاع ها بیشتر شود، ولی این مسئولیت رفتارهای اجرایی را نفی نمی کند، اما بخشی از آن دست خود مردم است که با تکرار می توان فرهنگسازی کرد. 

 

برخی بعد از توقف ناشی از تصادف در چند ثانیه درگیری فیزیکی را شروع می کنند و بدون توجه به چرایی آن، مقصر بودن و لزوم دخالت قانون، آستین بالا زده و شخصا به صحنه تصادف رسیدگی می کنند. 

 

این افراد با احساساتی غیرقابل کنترل و حق به جانب که گاه آسیب جسمی و روانی و مالی ناشی از این درگیری به مراتب بیشتر از آسیب تصادف دو خودرو است، به جان هم می افتند که ضعف در مهارت روابط بین فردی و کنترل هیجانات رابه دنبال دارد. 

 

همچنین ناتوانی در کنترل احساسات جریحه دار شده و تخلیه غیرمنطقی آن از عوامل لحظه ای بروز تنش ها و درگیری ها در صحنه تصادف است. 

 

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز به خبرنگار ایرنا گفت: ایراد ضرب و جرح و دیگر پرونده های خشونت که در دادگستری تشکیل می شود به عنوان جرم دوم کشوری تلقی می شود. 

 

مهدی جوهری افزود: پرونده های مربوط به ایراد ضرب و جرح است که در خیابان ها اتفاق می افتد و یکی از عوامل مهم در خصوص تشکیل این پرونده ها که اخیرا شاهد هستیم پرونده تصادفاتی است که منجر به خسارت شده است. 

 

وی اضافه کرد: طرفین به جای اینکه مسالمت آمیز به بیمه های همدیگر مراجعه کنند یا حتی اگر بیمه نبود از طرف مقابل خسارت بگیرد، متوسل به خشونت می شوند اول فحاشی و در آخر منجر به چاقو کشی و چماق کشی و مسائل دیگر می شود. 

 

وی خاطرنشان کرد: هرچند اینگونه پرونده هایی که با پرداخت از بیمه و یا حتی با پرداخت چند میلیون خسارت طرف مقابل پرداخت می شود، متاسفانه شاهد هستیم، این پرونده ها از پرونده تصادف خارج و به یک پرونده ایراد ضرب و جرح عمدی ، می شود.

 

جوهری افزود: حادثه ای که اخیرا در جاده چالوس رخ داد، رانندگان خودروها با یکدیگر درگیر شدند و منجر به ایراد ضرب جرح عمدی شده است که توصیه می شود رانندگان خشم خود را کنترل و مدیریت کنند، به جای اینکه متوسل شدن به کارهای خشونت آمیزشوند، ابتدای امر به عواقب کار خود توجه داشته باشند منجر به کار خشونت نمی شوند. 

 

وی گفت: اینگونه پرونده های ایراد ضرب و جرح عمدی که به واسطه تصادفات تشکیل می شود بخش عظیمی از پرونده های دادگستری است و جرایمی مثل سرقت، ایراد ضرب و جرح عمدی تصادفات کلاهبرداری و توهین، حدود ۵۰ درصد کل پرونده را دربرمی گیرد. 

 

معاون پیشگیری ازوقوع جرم اداره کل دادگستری استان البرز افزود: آموزش های لازم توسط متولیان امر فرهنگی باید صورت گیرد و این آموزش ها باید از سنین پایین تر به صورت یک فرهنگ آموزش داده شود که در تصادفات چطور بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم. 

 

جوهری گفت: افرادی که به دلیل یک تصادف به اعمال خشونت آمیز متوسل می شود قانون برخورد می کند، وطبق قانون حبس و جنبه عمومی دارد و محکوم خواهد شد و چنانچه تصادفی رخ داده و سرنشینان این خودروها با هم درگیر می شوند این مصداق منازعه است و منازعه نیز قانون گذار به سخت گیری در این قسمت توجه داشته و قضات نیز در این قسمت شدت عمل دارند. 

 

معاون عملیات فرماندهی انتظامی استان البرز نیز دراین زمینه گفت: شرط اول در رانندگی رعایت صبر و حوصله است که متاسفانه برخی رانندگان به آن بی توجه هستند. 

 

سرهنگ رضا نصرتی افزود: در تصادفات خسارتی ما شاهد رفتار تند و ناشی از عصبانیت و هیجان طرفین تصادف هستیم، این رفتار به طور یقین می تواند تبعاتی به همراه داشته باشد. 

 

وی اضافه کرد: در مواردی شاهد بودیم که در پاره ای موارد حتی بسیاری از موضوعاتی مانند قتل ابتدا و شروع کار ناشی از همین شروع عصبانیت شده که باید افراد خویشتن داری کرده تا حوادث ناگواری بوجود نیاید. 

 

وی خاطرنشان کرد که درتصادف خسارتی چنانچه وسیله نقلیه تا ۵۰ میلیون ریال خسارت دیده باشند نیاز به کروکی ندارند و طرفین تصادف بدون کروکی و حضور پلیس می توانند بنا بر توافقی که با هم دارند مدارک بیمه رد و بدل کنند و مراجعه و خسارت را دریافت کنند. 

 

نصرتی گفت: در موارد دیگرنیز از طریق تماس با ۱۱۰ پلیس حضور پیدا می کند تصادف را مورد بررسی قرار می دهد و مطالبات و خسارت هایی که در این زمینه وجود دارد را رد و بدل می شود. 

 

وی افزود: برای چاره این کار، کارشناس راهور مرجع ذیصلاح که تشخیص بدهد که چه کسی مقصر است و اظهارنظرهای شخصی جایگاه قانونی و حقوقی جایگاهی ندارد. 

 

نصرتی بیان کرد که باید رفتارهای خشونت آمیز بعد از حادثه تصادف درجامعه اصلاح شود ، آموزش و فرهنگ جهت نهادینه کردن این موضوع باید اولویت قرارگیرد و اصلاح رفتارهای خشونت آمیز را از طریق آموزش و از طریق نهادینه کردن در خانواده ها داشته باشیم. 

 

رئیس مرکز فوریت های پزشکی استان البرز نیز دراین زمینه به خبرنگارایرنا گفت: یکی از ماموریت های این مرکز به دلیل، ضرب و جرح بین اشخاص به ویژه بعد از وقوع تصادفات است که منجر به مصدویت می شود. 

 

مهرداد بابایی افزود: طبق آمارها در شهریورماه سال جاری، ۳۰۶ مورد ماموریت این مرکز، ناشی از ضرب و جرح بوده که بیشترآمارمربوط به حوادث رانندگی است که به دلیل عجله و شتاب و عدم کنترل خشم راننده ها است، که یک تصادف جزئی منجر به مصدومیت ناشی از وقوع نزاع می شود. 

 

وی اضافه کرد: به عنوان مثال در ماه گذشته حادثه ای در جاده چالوس داشته ایم که تصادفی نه چندان شدید رخ می دهد و منجر به درگیری بین ۲راننده می شود و یکی از راننده ها از صحنه حادثه به خاطر تشنج ایجاد شده پس از یک ضرب و جرح با عجله خارج می شود و مجددا چند کیلومتر پائین تریک تصادف شدیدتری را باعث که حدود ۱۰ نفر مصدوم می شوند،در آن حادثه در جاده چالوس باضریب امنیت بالا، ۵ دستگاه آمبولانس جاده چالوس درگیر این قضیه کنیم. 

 

بابایی افزود: جامعه باید به سمتی برود که اگر اتفاقی می افتد خشم کنترل شده تا از بسیاری ازحوادث جلوگیری شود و آمار قابل توجهی در کشور در خصوص حوادث ومرگ و میر بر اثر این ضرب و جرح ها بین افراد رخ می دهد، وجود دارد که امیدواریم به تدریج شاهد کاهش آنها باشیم. 

 

وی خاطرنشان کرد: آموزش از فرهنگ عمومی جامعه نشات می گیرد و اگر افراد سعی کنند که تحمل افکار مخالف ، تحمل عقیده یکدیگر را داشته باشند قطعا هیچ حوادث ناگواری رخ نمی دهد. 

 

یک کارشناس اجتماعی نیز دراین زمینه درگفت وگو باخبرنگارایرنا گفت: برای آموزش روابط وکنترل هیجانات احساس نیاز سنجیده شود و تمام روابط افراد دراجتماع سنجیده شود . 

 

احمد علی جبارزاده افزود: والدین در سبک تربیتی خود بایدآموزش مهارت های ارتباطی و کنترل هیجانات را در تربیت کودکان خویش در اولویت قرار دهند. 

 

وی اضافه کرد:افرادی که تصادف می کنند لازم است که یک دقیقه اول مکث کنند و از اقدام به هر کار نسنجیده خدداری کنند. 

 

جبارزاده افزود:شهروندان درچنین شرایطی باید قضاوت را به قانون بسپارندتا زودتر به نتیجه برسند. 

وی خاطرنشان کرد: بعد از تصادف کنترل بر بدن و روان در اولویت است و تنفس های عمیق آرامش را بر تصادف کنندگان به وجود می آورد. 

 

جبارزاده افزود: همچنین درچنین شرایطی افراد باید غیر عمدی بودن تصادف را بپذیرندکه هیچ طرفی از تصادف کنندگان عمدی، در حادثه نداشته اند و متاسفانه این امر به کرات در شهرها اتفاق می افتد. 

 

 

 

 

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش