جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۲۰۰۱۸

مزایا و معایب شغل آرایشگری چیست؟

مزایای شغل آرایشگری,معایب شغل آرایشگری,بازارکار آرایشگریشغل آرایشگری جزو مشاغل سخت حساب نمی شود
شغل آرایشگری متنوع است و آرایشگرها باید باتوجه به چهره های مختلف و انواع فرم صورت افراد، قادر به تشخیص رنگ و جنس موهای مختلف افراد باشند و بتوانند افراد را از نظر موارد گوناگونی مورد بررسی قرار دهند که شامل اندازه گردن و حالت و جنس مو، استخوانی یا گوشتی بودن صورت و گرد و لوزی بودن آن می باشد.

شغل آرایشگری

زیبایی و آراستگی در طول تاریخ بشر از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است. شخصیت افراد را تا حد چشمگیری از طریق ظاهرشان تشخیص میدهند که این شخصیت در ارتباطات اجتماعی، موثر است. پوشاندن عیب های موجود در مو و پوست و زیباتر شدن افراد از دلایل اصلی اهمیت ارایش کردن افراد به شمار می رود. هنر آرایشگری باعث شده تا ظاهر افراد( پوست، مو و ...)، زیباتر نشان داده شود. معنای کلمه آرایش، اضافه کردن میباشد درحالیکه معنای کلمه پیرایش، کم کردن است. آرایش در کشور ما برای خانم‌ها بیشتر استفاده میشود درحالیکه پیرایش، کاربرد بیشتری برای آقایان دارد.

شغل آرایشگری به تحصیلات آکادمیک، نیازی ندارد و در دسته ی مشاغل پردرآمد قرار دارد؛ به همین خاطر مردم بسیاری در پی این هستند که آرایشگاهی راه اندازی کنند و مشغول به فعالیت شوند اما درامد یک ارایشگر در زمانی خوب میشود که در زمینه آرایشگری از مهارت کافی برخوردار باشد تا مشتریان بسیاری را به خود جذب کند.

تاریخچه آرایشگری

در۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، قدیمی ترین وسایل اصلاح برنزیِ در مصر باستان کشف شد. سلمانی ها مانند دلاکان در بسیاری از نقاط دنیا در زمان گذشته ، به دخالت در امور پزشکی و دندانپزشکی می پرداختند. درواقع شغل دوم سلمانی ها در ایران، شامل جراحی، پانسمان ، دندان کشی و حجامت بود. همچنین، از دیگر وظایف سلمانی ها می توان به بعضی از مداواهای اورژانس، مثل جراحت ها، بریدگی ها، عقرب گزیدگی و مارگزیدگی بدون اجرت اشاره کرد.

برخی از سلمانی ها دارای دکان بودند درحالیکه بعضی دیگر، محل ثابتی برای کسب و کار نداشتند؛ به همین خاطر کارشان را به صورت سیار و دوره گرد انجام می دادند. میادین پرتردد و قهوه خانه ها به عنوان پاتوق سلمانی های فاقد محل ثابت محسوب میشد. این سلمانی ها مثل همکاران دکان دار خود، مهارت خاصی نداشتند ولی گاهی وقت ها با استفاده از دیشلمه و چای دارچین برای تبلیغ و ترغیب مردم به اصلاح، از آنان پذیرایی می کردند.

امروزه در بعضی از سلمانی ها برای نمایش و انتخاب مدل موی مطلوب از رایانه و ژورنال دیجیتال استفاده شده است. تجهیزات آرایشگرها را می توان با استفاده از دستگاه های استریل برقی، استریل کرد. امروزه بجای چهارپایه های قدیمی از صندلی های برقی استفاده میشود و دیگر مثل گذشته در چنین اماکنی از وسایل بهداشتیِ مشترک استفاده نمیشود.

درآمد شغل آرایشگری,تاریخچه شغل آرایشگری,شغل آرایشگری مردانهشغل آرایشگری فن و هنری است که به زیباتر جلوه دادن ظاهر افراد می پردازد

وظایف آرایشگر

ارایشگر ماهر و حرفه ای کسی است که توانایی صحبت کردن با مشتریانش را در مورد نوع کاری که می خواهد انجام دهد؛ داشته باشد و جدید ترین متد ها و مدل ها را با دادن مشاوره های لازم به آن ها، برایشان شرح دهد. وظایف یک ارایشگر عبارتست از:

- شستن موهای مشتریان

- کوتاهی های ساده

- رنگ، فر، یا صاف کردن مو

- دادن مشاوره در خصوص مشکلات پوست و مو

- انجام اصلاح ابرو و صورت

- انجام آرایش های صورت، پاکسازی پوست و طراحی ناخن ها( در آرایشگاه های زنانه)

- رعایت کامل اصول بهداشتی در کار

- تهیه مواد و وسایل لازم برای آرایشگاه

- مهارت و دانش موردنیاز آرایشگری

- مهارت های عملی خوب

- خلاقیت و داشتن ذوق هنری

- مهارت های ارتباطی عالی برای جذب مشتری

- توان ارائه خدمات مناسب به مشتری

- اطلاع از مدهای جدید

- یادگیری روش های جدید

- آشنایی با مسایل ایمنی و بهداشتی

- آراستگی ظاهری

- مانیکور و پدیکور و طراحی ناخن

آرایشگرها در آرایشگاه های بزرگ و حرفه ای، کارشان را به صورت تخصصی انجام می دهند. به عنوان مثال شغل یک ارایشگر در یک آرایشگاه بزرگ، ناخن کاری میباشد درحالیکه کار دیگری اصلاح و ابرو میباشد ولی چنین شرایطی در آرایشگاه های کوچک وجود ندارد. معمولاً یک یا دو ارایشگر در این آرایشگاه ها وظیفه ی انجام تمامی کارها را بر عهده دارند.

مهارت های عمومی شغل آرایشگری

> یک ارایشگر باید از مهارت استعداد و علاقه به دنیای زیبایی برخوردار باشد.

> آرایشگری، قادر به برقراری رابطه خوب با مشتریان است که روابط اجتماعی بالایی داشته باشد.

> روحیه همکاری بالا و انعطاف پذیری از مهارت های شغل آرایشگری محسوب میشود.

> ارایشگر باید حساس به مسایل بهداشتی باشد.

بازارکار آرایشگری,مهارت های عمومی شغل آرایشگری,میزان درآمد آرایشگردر شغل آرایشگری، میزان مهارت شخص بسیار مهم است

> کسی که شغل آرایشگری را انتخاب می کند، باید بتواند در طولانی مدت، سر پا بایستد و تحمل کار کردن با فشار بالا را داشته باشد.

> هوش کاری خوب و توانایی یادگیری سریع تکنیک های آرایشگری از دیگر مهارت های شغل آرایشگری به شمار می رود.

> یک ارایشگر باید همراه با صنعت مد آرایشگری، خودش را به روز کند.

> از دیگر مهارت های شغل آرایشگری می توان به اهمیت دادن به نظر مشتریان و ارائه ی پیشنهادات لازم، پیش از انجام کار برای مشتری، اشاره کرد.

> شغل آرایشگری برای کسی مناسب است که نسبت به مواد شیمیایی، حساسیست یا آلرژی خاصی نداشته باشد.

دوره های آموزش آرایشگری

یک آرایشگر، موظف به گذراندن دوره های اموزش آرایشگری، علاوه بر کسب مهارت های عمومی بالا می باشد. برای انجام این کار باید با مراجعه به آموزشگاه آرایشگری از آن ها مشاوره بگیرد و در دوره مدنظرش شرکت کند و نسبت به تأسیس آرایشگاه پس از گرفتن مدرکش، اقدام کند یا مشغول به فعالیت در یک آرایشگاه دیگر شود. ممکن است که در ابتدا بعنوان کارآموز به دلیل نداشتن تجربه کاری، فعالیت خود را شروع کنید ولی باید بدانید با گذراندن این یک میتوانید تجربه بیشتری را بدست آورید و در این دوران، فنون آرایشگری را اموزش ببینید.

بهترین روش برای به روز بودن در حوزه آرایشگری، پس از گذراندن دوره های آموزشی و کسب مدرک معتبر آرایشگری، شبکه های اجتماعی و مقاله های اموزشی می باشد. سعی کنید که در صفحات اجتماعی از جمله اینستاگرام، آرایشگران مشهور فعال را دنبال کنید تا از خلاقیت این افراد درس بگیرید و به مشتریانتان خدمات بهتری را ارائه دهید. همچنین برای درک بهتر درخواست مشتریان خود باید با بعضی از اصطلاحات آرایشگری، آشنایی و تسلط پیدا کنید و باتوجه به فرم صورت مشتری بتوانید بعنوان یک آرایشگر برای وی مدل موی مناسبی را انتخاب کنید. شک نکنید که درصورت رعایت این نکات در رشته آرایشگری، آینده درخشانی خواهید داشت.

فرصت شغلی و بازارکار آرایشگری

شما میتوانید به فعالیت در آرایشگاه های مختلف مشغول شوید. در این نوع کار معمولاً با صاحب آرایشگاه به صورت درصدی و توافقی همکاری می کنید. درصورت برخورداری از تجربه لازم و سرمایه موردنیاز ، میتوانید آرایشگاهی را به صورت مستقل برای خود راه اندازی کنید ولی درصورت نداشتن سرمایه کافی، میتوانید به صورت مشترک با چند ارایشگر دیگر، اقدام به تأسیس آرایشگاهی کنید. همچنین میتوانید یک آموزشگاه آرایشگری را با اخذ مدرک مربيگری و گذراندن دوره های تخصصی راه اندازی کنید. اگر آرایشگران باتوجه به هزینه های راه اندازی یک آرایشگاه یا اموزشگاه آرایشگری بتوانند با جذب مشتری، خدمات خوبی را ارائه دهند؛ بزودی این هزینه ها را با درآمدشان، جبران می کنند.

مزایای شغل آرایشگری,معایب شغل آرایشگری,بازارکار آرایشگریشغل آرایشگری، حرفه ای است که نیازی به تحصیلات آکادمیک ندارد

میزان درآمد آرایشگر

یکی از مشاغل بسیار زودبازده، آرایشگری نام دارد؛ یعنی فرد در مدت زمان کوتاهی پس از دیدن اموزش های لازم، موفق به کسب درآمد میشود. آرایشگران نسبت به یکدیگر، درآمد متفاوتی دارند و از عوامل موثر در درامد آن ها می توان به میزان مهارت، به روز بودن و تجربه آرایشگر، توانمندی و میزان رضایت مشتری اشاره کرد. آرایشگرانی که بصورت مستقل برای خود آرایشگاه یا آموزشگاه آرایشگری دارند نسبت به سایر آرایشگران، درآمد بالاتری دارند. البته به شرطی که قادر به ارائه ی خدمات مطلوب و مناسب به مشتریان باشند. درآمد بسیاری از آرایشگاه های زنانه بیشتر از آرایشگاه های مردانه است؛ بدین دلیل که خدمات بهداشتی، زیبایی و پوستی بیشتری را در کنار آرایشگری ارائه می دهند.

شخصیت های مناسب شغل آرایشگر

عوامل مختلفی در انتخاب شغل صحیح و درست برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند که از آن ها می توان به ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و .... اشاره کرد. برای این که شخصیت هر فرد را بدرستی بشناسید باید تخصص و زمان کافی برای اینکار صرف کنید. البته ویژگی های هر فردی، منحصربه فرد است؛ حتی افرادی که دارای تیپ شخصیتی مشابهی هستند، در برخی جهات، متفاوت از یکدیگر هستند.

به طور کلی همیشه در تمام مشاغل، افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف وجود دارند و صرفا تیپ های شخصیتی خاصی نیستند که موفقیت را در این شغل به دست آورند ولی عموما افردی که این کار را بیشتر می پسندند و رضایت شغلی بیشتری از آن دارند؛ برای این شغل، مناسب هستند.

مزایای شغل آرایشگری

بدون هیچ تردیدی شغل آرایشگری دارای مزایای بیشماری میباشد درحالیکه معایب آن خیلی کم است. مهم ترین مزایا و معایب شغل آرایشگری عبارتند از:

>> شغل آرایشگری از مشاغل سخت به شمار نمی رود.

>> آرایشگران ماهر، درآمد زیادی دارند و همیشه می توان در این شغل، پیشرفت کرد.

>> تایم شغل آرایشگری، آزاد است و آرایشگر را محدود نمیکند که حتماً در زمان خاصی در آرایشگاه حضور داشته باشد.

معایب شغل آرایشگری

با توجه به این که معایب شغل آرایشگری کم است؛ از این رو میتوان تمام مشکلات را با شرکت در دوره های آرایشگری مختلف برطرف کرد. البته مشتریان ناراضی می شوند که مطمئنا مشتری ناراضی در هر کاری وجود دارد.

- آرایشگر همواره برای کسب درآمد بالا، باید مهارت خود را افزایش دهد.

- یکی از معایب شغل آرایشگری اینست که گاهی اوقات آرایشگر، مشتریان ناراضی دارد.

- همیشه با مقدار زيادي مو خوره روبرو می شوید

معایب شغل آرایشگری,بازارکار آرایشگری,مهارت های عمومی شغل آرایشگریشغل آرایشگری، یکی از مشاغل پردرآمد محسوب می شود

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش