معرفی شغل های آزاد
فردی که شغل آزاد دارد، محصولات و خدمات مختلفی را با استفاده از سرمایه یا توانایی خود به سایرین عرضه می کند و از این طریق به درآمد میرسد. افراد شاغل در شغل آزاد، فاقد کارفرما هستند و فعالیت خود را به صورت مستقل شروع میکنند.
شغل آزاد نسبت به مشاغل دیگر تنوع کاری بالاتری دارد، بعلاوه از کار آزاد به عنوان یک شغل بسیار انعطاف پذیر یاد میشود؛ یعنی وقتی در این حرفه فعالیت میکنید با محدودیت های مشاغل دولتی یا سنتی و محدودیت هایی نظیر کشور، محل اقامت ، مسائل مربوط به ویزا و سایر شرایط مربوط به انتخاب یک شغل سنتی، مواجه نمی شوید.
با توجه به درآمدزا بودن شغل های آزاد برای یک شخص، این مشاغل میتوانند نسبت به برخی از مشاغل دیگر، بسیار متزلزل و بدون هیچگونه درامد ثابتی باشند به گونه ای که نمیتوانند مخارج یک ماه زندگی را تامین کنند.
معرفی تعدادی از شغل های آزاد
* تولید پوشاک:
یکی از انواع شغل های آزاد تولیدی لباس می باشد. نخستین کار برای راه اندازی تولیدی لباس این است که یک برنامه ریزی جامع داشته باشید. به این ترتیب باید زمینه کاری را مشخص کنید و نیاز بازار را کشف کنید. مثلا شما به عنوان یک طراح لباس میخواهید با هزینه پائین شروع کنید؛ به همین خاطر می توانید در خانه خود لباس، تولید کنید. یک طراح لباس باید توانایی درک درست اجزای یک لباس را داشته باشد و از نیروهای مجرب استفاده کند.
شما می توانید از اموزش های روز به منظور کسب جایگاه طراحی مد و راه اندازی خط تولید لباس و خط تولید پوشاک، استفاده کنید. تغییرات مدل های لباس، بدون هیچ تردیدی بر سلیقه آنها مؤثر است. درصورت کار کردن در شغل تولید پوشاک به روش صحیح، در نظر داشته باشید که این شغل برای رسیدن به بهترین شغل ازاد در ایران، پتانسیل بالایی دارد.
* تدریس آنلاین:
تدریس آنلاین از دیگر شغل های آزاد می باشد. شما در صورت نداشتن کالایی برای فروش و معامله، می توانید با ارائه خدمات از طریق اینترنت، درآمد به دست آورید. درامد تدریس در بین این خدمات، خوب است. درواقع تدریس در انواع زمینه ها یکسان است و آنچه مهم است حرفه ای بودن شما در آن حوزه و داشتن تجربه کافی می باشد. شما نیز میتوانید از نرمافزار های مختلف، اپلیکیشن های صوتی و تصویری و همچنین شبکه های اجتماعی برای تدریس خود استفاده نمایید یا حتی برای تشکیل کلاس خود با سایت های گوناگون، همکاری کنید.
* خدمات مدیریت پروژه:
اغلب پروژه ها از مسیر ریل خارج می شوند؛ چون مدیریتشان ضعیف است و زمان و درامد اضافی را به شرکت ها تحمیل می کنند. با این حال، همه شرکت ها دارای یک مدیر پروژه تمام وقت نیستند. آنها گاهی برای یک پروژه خاص نیازمند یک مدیر پروژه هستند.
شما میتوانید بعنوان مدیر پروژه با انواع مشاغل و صنایع کار کنید؛ یعنی به شرکت کمک کنید تا بموقع و با بودجه موردنظر ، پروژه اش را تکمیل کند.
* مشاغل فریلنسری:
مشاغل فریلنسری از دیگر شغل های آزاد به شمار می رود. شما میتوانید در دنیای فریلنسری، کار خود را با برنامه ریزی در زمان معین شروع کنید. مشاغل فریلنسری، مزیت بزرگی دارند؛ این که شروع ساعات کاری برعهده ی خودتان است.
نحوه ی فعالیت فریلنسر ها دو به صورت مستقل و یا شرکتی می باشد. نحوه ی پرداخت دستمزد آنها به صورت پروژه ای، ساعتی، روزانه، هفتگی یا ماهانه، بسته به کارفرما تعيين میشود.
* ترجمه:
از دیگر مشاغل آزاد که می توان به آن توجه کرد شغل مترجمی است. جامعه همیشه به مترجم ها نیاز دارد و درآمد این افراد براساس ساعات کاری و حوزه تخصصی ترجمه شان تعيين میشود. درصورت تسلط کامل به مهارت های ترجمه، بهتر است بدانید که ترجمه از پول ساز ترین رشته ها محسوب میشود.
* مغازه کاشی و سرامیک:
از موارد پر مصرف در ساخت و ساز می توان به کاشی و سرامیک اشاره نمود. در دو دهه اخیر، افزایش ساخت و ساز خانه و آپارتمان و همچنین بازسازی خانه های فرسوده و کلنگی رشد چشمگیری داشته است؛ به همین خاطر، کاشی و سرامیک، محبوبیت بسیاری پیدا کرده و بازار کار این محصول، خوب است.
با توجه به فروش مناسب کاشی و سرامیک، سود آن هم بسیار مطلوب است. بنابراین یکی از بهترین مشاغل آزاد پردرآمد در ایران، فروشگاه کاشی و سرامیک می باشد که با کار کردن درست در آن می توانید فروش خوبی داشته باشید و به عنوان صاحب یکی از مشاغل ازاد پر درامد در ایران شناخته شوید.
* برنامه نویسی:
شغل برنامه نویسی، ممکن است که به دلیل تخصصی بودن حوزه برنامه نویسی برای همه ی افراد، مناسب نباشد. این شغل، علاوه بر داشتن حقوق مناسب و بسترهای مناسب برای پیشرفت، دارای دشواری های خاص خود می باشد. شما باید پیش زمینه مناسبی از این شغل را برای ورود به حوزه کاری برنامه نویسی و فعالیت بعنوان یک برنامه نویس داشته باشید. شرکتهای زیادی در دنیا به صورت مستقیم در حوزه برنامه نویسی فعالیت می کنند و بسیاری از سازمان ها و شرکت ها از برنامه نویسی بطور غیر مستقیم کمک میگرند.
بنابراین اگر در زمینه برنامه نویسی، کوشا باشید و مسیر درستی را دنبال کنید؛ آینده درخشانی در پیش دارید؛ برنامه نویسی در زمینه اینترنت و تکنولوژی، از نقاط شروع شغل های پردرآمد آزاد محسوب میشود.
* مشاور املاک:
از پردرآمدترین شغل های آزاد ایران میتوان به داشتن یک بنگاه املاک و یا کار کردن در آن اشاره کرد. اشخاصی که در این حرفه فعالیت میکنند؛ در زمینه خرید و اجاره املاک به مردم، کمک می کنند.
* عکاسی:
عکاسی از دیگر انواع شغل های آزاد به شمار میرود که لازمه ی آن ذوق هنری و خلاقیت شماست. شما حتماً نباید یک دوربین حرفه ای داشته باشید تا بتوانید کار کنید بلکه می توانید اموزش های عکاسی را با گوشی یاد بگیرید.
* به آریشگری زنانه بپردازید:
بی شک یکی از شغلهای آزاد بانوان در ایران که درآمد بسیاری دارد؛ آرایشگری زنانه و راه اندازی سالن های آرایشی می باشد. بنابراین درصورت علاقه به آرایشگری میتوانید درامد بالایی را با یادگیری این مهارت بدست آورید. آرایشگری دارای اصول و روش های خاصی می باشد. بدین جهت باید پس از یادگیری روشمند کار خود و کسب تجربه و جلب مشتری، فعالیت خود را در سالن های زیبایی شروع کنید.
* دامداری و پرورش حیوانات:
دامداری و پرورش حیواناتی نظیر گاو، گوسفند، شتر، ماهی، زنبور عسل و یا انواع طیور در گروه بهترین مشاغل آزاد قرار دارد که دربرگیرنده ی طیف وسیعی از کارهای مشابه است. از پیش نیازهای این شغل ازاد می توان به داشتن مکان مناسب، کسب مجوزهای لازم، داشتن تبحر و اطلاعات کافی، اشاره کرد.
* تولید محتوا:
در واقع شخصی که برای تبلیغ یک محصول یا خدمات خاص تولید محتوا می کند؛ قصد دارد که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، مخاطبان را جذب کند. ارائه ی محتوا، اشکال مختلفی دارد که قابلیت خواندن و یا شنیدن آن برای همگان از طریق اینترنت و رسانه های اجتماعی، امکانپذیر است. در واقع یک محتواساز، وظایفی دارد که شامل جستجوی طولانی مدت موضوعات مختلف، تنظیم مجدد آنها و ارائه آنها به روشی کاملاً جدید و متفاوت به مخاطبین می باشد.
مزایای شغل های آزاد
مزایای شغل های آزاد به شرح زیر میباشد:
>> میزان پیشرفت در مشاغل آزاد، بیشتر از مشاغل دیگر است و سریعتر موفق میشوید.
>> درآمد شما در مشاغل آزاد، خیلی بیشتر از مشاغل کارمندی است.
>> فکر شما در شغل های آزاد، بازتر است و قابلیت اجرایی کردن ایده های خود را دارید.
>> شغل های آزاد، کمک بسیاری به اقتصاد کشور می کنند.
>> شما در مشاغل آزاد به عنوان صاحب کسب و کار شناخته میشوید و همین امر در افزایش اعتماد به نفس شما مؤثر است.
>> شما در شغل های آزاد می توانید خودتان زمان شروع فعالیتتان را تعيين کنید و آنرا به هر شیوه ای مدیریت کنید.
معایب شغل های آزاد
- معمولاً شغل های آزاد، رویکرد های متغیری بخاطر شرایط بازار دارند.
- شما نمیتوانید بازار مشاغل آزاد را پیش بینی کنید احتمال رکود در بازار وجود دارد.
- معمولاً مشغله کاری در شغل های آزاد، با وجود این که مدیریت زمان بر عهده خودتان است؛ زیاد میباشد و گاهی اوقات ناچارا باید بیشتر زمانتان را کار کنید.
گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش
- 17
- 6