دستمزد مقطوع
دستمزد مقطوع به دستمزدی اطلاق میشود که کارگاه های صنفی موظفند لیستی از آن ها را به تامین اجتماعی ارسال کنند؛ یعنی کارفرما نباید بیش از نرخ مقطوع، حق بیمه کارگر را بپردازد و به رابط و مزد فی مابین کارگر وکارفرما ارتباطی ندارد.
تعیین دستمزد مقطوع
با توجه به اینکه كارگران در این شرایط اقتصادی و اجتماعی موجود در جامعه به خاطر از دست دادن شغلشان نگران هستند؛ حتی اگر از دستمزدی که در لیست حق بیمه تعيين شده ، ناراضی باشند، به دلیل داشتن دغدغه امنیت شغلی، هیچ اعتراضی نمی كنند. لذا هر چند، دستمزد مقطوعی که بر اساس ماده ۳۵ قانون تامین اجتماعی برای دریافت کسورات بیمه تعيين میشود با دستمزد واقعی دریافتی کارگران، ارتباطی ندارد ولی با توجه به اینکه تعیین دستمزد مقطوع نسبت به میزان دستمزد واقعی، کم تر است؛ می تواند باعث ضرر و زیان به کارگرانی شود که در سالهای پایانی پیش از بازنشستگیشان هستند. لذا باید با انجام هماهنگی هائی به منظور پیشگیری از ضایع شدن حق چنین کارگرانی، حق بیمه را از دستمزد واقعی کارگران بیمه شده کسر کنند.
سازمان تامین اجتماعی براساس ماده ۵۳ قانون تأمین اجتماعی وظیفه دارد که به صورت قانونی، دستمزد مقطوع را برای برخی از مشاغل، تعيين کند. بنابراین نمایندگان مجامع امورصنفی و اتحادیه های مرتبط در یک كمیته ی كارشناسی حضور می یابند و دستمزد مقطوع این مشاغل را تعيين می کنند، سپس به منظور بررسی و تصویب به سمت هیات مدیره و شورایعالی سازمان تامین اجتماعی ارسال می شود.
گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش
- 10
- 5