سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۴۲ - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۲۵۸۴
حقوق و دستمزد

عادل آذرگفته بود حكم ۳۹۷ مدير متخلف تا پايان فروردين ۹۶ صادر مي‌شود

حکم حقوق‌بگیران نجومی صادر نشد

اخبار کار,خبرهای کار,حقوق و دستمزد,عادل آذر
 دیوان محاسبات کشور یک سال پس از ماجرای افشای حقوق‌های نجومی به ۲۲ تکلیف خود در این پرونده عمل نکرده است؛ نه خبری از برگشت وام‌های کلان پرداخت شده به مدیران دستگاه‌های اجرایی است و نه تکلیف احکام مدیران متخلف در این پرونده مشخص شده است.

 به گزارش همشهری،فيش‌هاي نجومي معاونان بيمه مركزي، مديران عامل چند بانك دولتي و اعضاي سابق هيأت عامل صندوق توسعه ملي از ارديبهشت‌ماه سال گذشته افشا شد و ديوان محاسبات براساس دستور علي لاريجاني، رئيس مجلس مسئوليت رسيدگي به اين پرونده‌ها را داشت. براساس وعده عادل آذر، رئيس ديوان محاسبات قرار بود تا پايان فروردين‌ماه ۹۶۶احكام مديران متخلف در  پرونده حقوق‌هاي نجومي اعلام شود و از سوي ديگر درخصوص بازگشت وام‌هاي كلان اطلاع‌رساني صورت گيرد كه هيچ‌كدام اتفاق نيفتاده است.

 

ديوان محاسبات ۱۱مهرماه ۹۵گزارش حقوق‌هاي نجومي را در صحن مجلس قرائت كرد. عادل آذر، رئيس ديوان محاسبات به هنگام قرائت اين گزارش اعلام كرده بود ۳۹۷نفر از مقامات و مديران بالغ بر ۲۳ميليارد تومان حقوق اضافه بر ۲۰ميليون تومان در‌ماه دريافت كرده‌اند؛ ۱۰۴نفر نيز ۲۴ميليارد تومان وام اضافه بر ۸۰ميليون تومان گرفته‌اند. براساس گزارش‌هاي بعدي ديوان محاسبات تنها ۲۳ميليارد تومان حقوق‌هاي نجومي مديران بازگشت خوردند.

 

عادل آذر علاوه بر وعده بازگشت پول‌ها در برنامه تلويزيوني ۱۲مهرماه ۹۵گفته بود: «حكم قطعي ۳۹۷مقام و مدير متخلف تا پايان فروردين ۹۶در دادستاني ديوان محاسبات صادر مي‌شود.» با وجود اين تاكنون خبري از احكام اين افراد منتشر نشده است. اين در حالي است كه در همان گزارش ۱۱مهرماه ديوان محاسبات تأكيد شده بود: «متخلفان در پرونده حقوق‌هاي نجومي بديهي است علاوه بر استرداد وجوه اضافه دريافتي، به مجازات‌هاي موضوع تبصره يك ماده ۲۳قانون ديوان محاسبات كشور ازجمله انفصال از خدمات دولتي يا اخراج از محل خدمت محكوم خواهند شد.»

 

عادل آذر در جلسه كميسيون برنامه و بودجه در آخرين گزارش خود از پرونده حقوق‌هاي نجومي در كميسيون برنامه و بودجه نتوانسته بود نظر نمايندگان حاضر در جلسه را جلب كند. اين جلسه ۱۵فروردين ۹۶برگزار شده بود و حسينعلي حاجي‌دليگاني، عضو كميسيون با بيان اينكه گزارش رئيس ديوان محاسبات درباره حقوق‌هاي نجومي قانع‌كننده نبود تصريح داشت: گزارش ديوان محاسبات در مورد تصميم‌گيران و عاملان پرداخت حقوق‌هاي نجومي هنوز در مرحله حسابرسي و دادسراست و تعيين‌تكليف نشده است. به گفته حاجي‌دليگاني اين گزارش جنبه محرمانه داشته و نسخه‌اي از آن به رئيس مجلس ارائه شده بود كه رئيس مجلس آن را نيز در اختيار رؤساي كميسيون‌ها قرار داده است.

 

وام‌ها همچنان در دست مديران

رئيس ديوان محاسبات علاوه بر مهلت صدور احكام مديران صاحب حقوق نجومي به اين مسئله نيز اشاره كرده بود كه «براي بازگرداندن وام‌هاي نجومي نامه زده‌ايم تا هر چه سريع‌تر بازگردانده شوند، اما به‌صورت طبيعي فرصتي به وام‌گيرندگان نجومي داده مي‌شود تا تسهيلات دريافتي را بازگردانند.» با اين حال در گزارش‌هاي بعدي به‌طور دقيق رقم بازگشت اين وام‌ها مشخص نشده است. تنها فياض شجاعي، دادستان ديوان محاسبات ۲۰فروردين امسال به تسنيم گفته بود:

 

«خيلي‌ها آمدند تسويه كردند و برخي‌ها نيز گفتند مقدور به تسويه نيستند كه در واقع اين انتقال اعطاي تسهيلات از قرض‌الحسنه به سپرده‌گذاري صورت گرفت.» بالاترين وام براساس گزارش ديوان محاسبات به مبلغ ۸۷۲ميليون تومان در وجه يكي از اعضاي هيأت مديره پست‌بانك پرداخت شده بود. البته محمود واعظي، وزير ارتباطات چند روز بعد گزارش ديوان محاسبات درباره پرداخت رقم‌هاي نجومي در پست بانك را تكذيب كرد. كل وام پرداخت شده مازاد بر ۸۰ ميليون تومان به ۱۰۴نفر ۲۴ ميليارد و ۴۰۳ميليون و ۴۲۵هزار و ۳۷۱ تومان بوده است.

 

رقم‌هاي پايين ديوان محاسبات از نجومي‌ها

اين تنها انتقادات متوجه اقدامات ديوان محاسبات نيست. كم‌وكاستي‌هاي گزارش ديوان درخصوص حقوق‌هاي نجومي با اظهارات اخير سخنگوي قوه قضاييه آشكارتر شد. براساس اظهارات غلامحسين محسني‌اژه‌اي رقم واقعي حقوق‌هاي نجومي ۲تا ۳برابر آن چيزي است كه در گزارش ديوان محاسبات آمده بود.

 

اژه‌اي در نشست خبري ۱۰ارديبهشت خود با بيان اينكه حقوق‌هاي نجومي در سال‌هاي ۹۳، ۹۴و اواخر ۹۵ رشدي فوق‌العاده داشته است و حقوق‌هاي نجومي واقعاً سرسام‌آور بوده، تأكيد داشت: اصلاً يك مورد هم در دولت‌هاي قبل مثل دولت دهم، نهم و قبل از آن نداشته‌ايم كه در يك وزارتخانه مديرش متوسط دريافت ماهانه‌اش ۱۰۰يا ۱۵۰ميليون تومان باشد.

 

اين در حالي است كه ديوان محاسبات در بررسي حقوق بيش از ۹۳هزار نفر از مقامات و مديران كشور اعلام كرده بود بالاترين رقم حقوق با ۶۲ميليون تومان در‌ماه در وجه اسماعيل لله‌گاني، مديرعامل سابق بانك صادرات پرداخت مي‌شده است. همين گزارش ديوان محاسبات مي‌گفت: صفدر حسيني، رئيس هيأت عامل صندوق توسعه ملي با ۵۵ميليون تومان در‌ماه در جايگاه دوم حقوق‌هاي نجومي ايستاده بود. با اظهارات اخير اژه‌اي بايد منتظر اضافه شدن اسامي جديدي با حقوق‌هاي نجومي بالاتر در ابتداي فهرست نجومي‌ها بود.

 

 

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش