دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۲۱:۵۵ - ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۱۹۲۹
چهره ها در سینما و تلویزیون

روایت یکی از امضاکنندگان بیانیه آزار جنسی بازیگران:

کارگردان متاهل ما هر روز دلباخته یکی از بازیگران خانم می‌شد

آزار جنسی,روایت یکی از امضاکنندگان بیانیه آزار جنسی بازیگران
یاسمن عشقی، فیلمساز می گوید: سال ۸۸ بود و یکسال از شروع کارم به عنوان دستیار کارگردان می گذشت که در یک پروژه پر بازیگر در شمال کشور مشغول کار بودیم که کارگردان متاهل ما هر روز دلباخته یکی از بازیگران خانم یا دیگر عوامل میشد و اگر به مراد دلش نمیرسید عصبی میشد و داد و بیداد راه می انداخت و تنش درست می‌کرد.

روزنامه همشهری نوشت: برنامه رادیویی سینمامعیار در اولین برنامه سال جدید به بررسی حواشی و اتفاقات پیرامون انتشار بیانیه ۳۰۰ بازیگر و عوامل پشت صحنه در اعتراض به خشونت جنسی در سینمای ایران با حضور منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، حسین فرحبخش تهیه کننده، دانش اقباشاوی رئیس انجمن صنفی برنامه ریزان، یاسمن عشقی فیلمساز و یکی از امضا کنندگان بیانیه و رضا اورنگ پرداخت.

در ادامه اظهارات هر کدام از این افراد را خواهید خواند:

یاسمن عشقی:

-به امید ایجاد یک فضای امن بیانیه را امضا کردم.

-آنچه در بیانیه برایم مهم بود ابتدا بحث آگاهی بخشی و سپس نگاه به خانم ها به عنوان یک انسان و نه ابزار بود که شخص آزارگر بدانند کارهایشان عواقب دارد و برایشان رسوایی به همراه خواهد آورد

-جنبش me too به ما آگاه بخشید و به ما جسارت داد که بتوانیم راجع به حقوق خود صحبت کنیم و اعلام کنیم نمی خواهیم در محیط کارمان این اتفاقات رخ دهد

-خشونت جنسی صرفا تجاوز جنسی نیست و هرگونه آزار کلامی، روحی، روانی و تبعیض جنسیتی را شامل می شود

-سال ۸۸ بود و یکسال از شروع کارم به عنوان دستیار کارگردان می گذشت که در یک پروژه پر بازیگر در شمال کشور مشغول کار بودیم که کارگردان متاهل ما هر روز دلباخته یکی از بازیگران خانم یا دیگر عوامل میشد و اگر به مراد دلش نمیرسید عصبی میشد و داد و بیداد راه می انداخت و تنش درست می‌کرد و اگر هم قرار بود به مراد دلش برسد بدون توجه به‌ راکورد و بقیه موارد، کار را سریع جمع می کرد و شب وقتی برای روز بعد مشغول برنامه ریزی بودیم تهیه کننده تماس می گرفت و می پرسید امروز کارگردان دنبال چه کسی بوده !!! و در این فضای پرتنش همه به فکر این بودند که الان چه کسی دنبال چه فردی ست!!!

-امیدوارم این بیانیه ها و مسیری که در آن قرار گرفته ایم، باعث امنیت فضای کار خانم ها شود

منوچهر شاهسواری:

-شورای صیانت خانه سینما تحت تاثیر هیچ قدرتی نیست و در طول ۱۷، ۱۸ سال گذشته به دفعات تشکیل جلسه داده و در مواردی افراد را جریمه و در مواردی هم پرونده را به قوه قضائیه ارجاع داده است و به لحاظ حقوقی کاملا کیفری ست.

-مساله اصلی که برای من اهمیت دارد طرح این پرسش است این حواشی یک امر اجتماعی ست و یا مساله ای مختص به سینماست؟ که پاسخ روشن است که مساله کاملا جنبه عمومی دارد و چیزی نیست که دیروز و امروز اتفاق افتاده باشد.

- اگر وارد اتفاقی شدیم که در جهان رخ داده اما تن به آداب آن نمی دهیم حتما دچار بی انصافی محض خواهیم شد!

-شورای صیانت خانه سینما پرونده ها را با قید محرمانه مطلق بررسی می کند چون اینجا پای آبرو افراد میان است و هیچ کدام از این افراد در هیچ مدلی به ما مراجعه نکرده اند که پاسخ نگرفته باشند!

-به آنهایی که این بیانیه را امضا کرده اند می گویم اگر می خواهید فضای سینمای ایران را از هر گونه شبهه ای ناشی از بی اخلاقی پاک و منزه کنید، چاره ای ندارید جز اینکه مسئولیت آنچه می گویید را بپذیرید و به میدان بیایید، این مساله با کمپین درست کردن فرق دارد و باید وارد عمل شوید و جز خانه سینما و سازمان سینمایی و البته قوه قضائیه گزینه دیگری نداریم!

-نباید ماجرایی را قبل از طرح در مجازی قانونی ، به رسانه ها بکشیم و من امروز نگران این هستم که این تصور برای مردم به وجود آید که برای همه این افراد مشکل اینچنینی بوجود عمده در حالیکه می دانیم اینگونه نیست

-اعتقاد دارم باید یک بند یا منشور اخلاقی در دفاع از حق تمام افراد (مرد، زن، بچه و …) به تمام قراردادهای سینمایی اضافه شود و همه آن را بپذیرند

-این گونه حواشی و اتفاقات در پروژه ای که به معنای واقعی صاحب داشته باشد، رخ نخواهد داد!

-اگر تعرض به فردی برایمان مسجل شد هیچ گونه مصلحت اندیشی و ملاحظه ای نخواهیم داشت!

- در خصوص اظهارات یکی از خانم های نویسنده درباره آنچه به ادعای ایشان سالها پیش برایش رخ داده باید بگویم که از شکل، ماهیت و چگونگی اتفاق افتادن آن مطلقا بی اطلاع ام.

حسین فرحبخش:

-با دادن این بیانیه موافق نیستم و به نظرم اینگونه مسائل را اگر اتفاق افتاد باید در زمان وقوع خودش اتفاق واکنش نشان داد نه اینکه ۱۰ سال از اتفاقی گذشته باشد و حرفی را به دروغ به کسی نسبت دهیم که فرد ثابت شده ای است و اهل این حواشی نیست

- در همه حرفه ها آدم ناباب است و سینما هم از این مساله مستثنی نیست.

-نمی خواهم تهمت بزنم در این فهرست امضا کنندگان بیانیه برخی افراد با مقاصد سیاسی فعالیت دارند و حیثیت سینما را نشانه گرفته اند و نیم نگاهی هم به جشنواره کن دارند

-بازیگری که مورد اتهام قرار گرفته را بالای ۲۰ سال است که می شناسم و می دانم پشت صحنه آن فیلم چه اتفاقاتی افتاده و مساله این طور نبوده، یک درگیری لفظی و اختلاف پیش آمده که حالا سر یک موضوعی برای انتقام و تلافی به این شکل مطرح شده است و من با همین بازیگر هم صحبت کردم خودش هم متعجب است.

- من با برخی از این خانم هایی که این بیانیه را امضا کرده اند (هم آنهایی که متاهل بودند و هم آنهایی که مجرد بودند) صحبت کردم و حرفه‌ای همگی شبیه به هم بود که به من گفتند ما را تحت فشار گذاشتند و ما نمی خواستیم امضا کنیم و وقتی از آنها راجع به صحت این صحبت ها سوال کردم قسم خوردند که ما چنین چیزی ندیده ایم!

-من با زبان روزه و رو به قبله می گویم که در طول چهار دهه فعالیت در سینما و ۶۰ فیلمی که ساختم حتی یک مورد اینچنینی هم در فیلم های خودم اتفاق نیوفتاده و در فیلم های دیگر هم به ندرت چیزی شنیدم و اگر هم موردی بوده برای آدم های چیپ و دسته چندم بوده است

-آنهایی که بیانیه را امضا کردند کار اشتباهی مرتکب شدند که اگر رو به روی من بنشینند من به آنها ثابت می کنم و حرفشان را پس خواهند گرفت، من منکر همه چیز و برخی مشکلات نمی شوم اما در حدی نیست که عده ای با مقاصد سیاسی کار را دست گرفتند و برخی هم از سر نادانی همراه آنها شدند و بعدا متوجه این اشتباه خود خواهند شد که شاید جبران آن سخت باشد!

دانش اقباشاوی:

- ما در صنف برنامه ریزان و دستیاران اولین صنفی بودیم که نسبت به اظهارات خانم شمسی پور واکنش نشان دادیم و علاوه بر تایید راستگویی ایشان گفتیم به مساله فراتر از یک بحث جنسیتی و به عنوان موضوعی در تکریم کرامت انسانی نگاه کنیم و نسبت به آن واکنش نشان دادیم

- ما در موارد گذشته هر گونه شکایتی را پیگیری کردیم و در یکی از موارد که فردی از پشت صحنه هم از یک بازیگر مرد و هم از بازیگر زن کتک خورده بود، شکایت را به مدیرعامل خانه سینما ارجاع دادیم و درخواست ورود شورای صیانت به موضوع را دادیم که متاسفانه به شکل ریش سفیدی مساله را حل کردند !

-متاسفم که مساله به این مهمی در حد یک موضوع تک جنسیتی تنزل داده شده است و از رسانه ها می خواهم به این‌ موضوع ضریب ندهند

-در حال حاضر سه روز است که *کارزار ایجاد امنیت روانی* برای تمام صنوف را تشکیل دادیم که در حال حاضر ۵۲۰ نفر آن را امضا کرده اند.

رضا اورنگ:

-این بیانیه جدید است اما اتفاقات جدید نیست و سالهای سال است که وجود دارد اما متاسفانه مسئولان همیشه صورت مساله را پاک کردند و گفته اند در سینمای ما فساد وجود ندارد و در چنین شرایطی چطور یک خانم حرفش را بزند و شکایت کند؟

-شورای اخلاقی که سازمان سینمایی پیشنهاد داده یک واکنش احساسی و نه منطقی ست که جنبه شعاری دارد و در موازی کاری با شورای صیانت خانه سینماست و کلا این شورا ها حتی در یک مورد هم مشکلی را حل نکرده اند

-زمانی که آقای سلحشور آن حرف ها را ( که متاسفانه خیلی تند و کلی بیان کرد که شکل طرح عن درست نبود) مطرح کرد بهتر بود به این ادعا رسیدگی میشد و آن را جدی می گرفتیم

-تهیه کننده اگر تهیه کننده باشد مسی جرات انجام این رفتارها را نخواهد داشت

-در هالیوود این مساله باعث کنار گذاشتن و به زندان رفتن یکی از بزرگترین تهیه کنندگان شد اما در اینجا وقتی جای فاعل با مفعول برخورد می کنند ترس بوجود می عید و روی مساله سرپوش گذاشته می شود

-چرا حراست سازمان سینمایی که بابت چاپ یک مطلب راجع به بازیگری با رسانه ها تماس می گیرد و واکنش نشان می دهد در این مورد ورود نمی کند و نمی گوید که آیا شکایتی شده یا نه؟

- باید با موارد حداقلی برخورد درست کرد کلیت سینمای ما پاک است اما در عن هم فساد داریم و هم اعتیاد و هم چیزهای دیگر که باید با همین موارد برخورد شود.

گقتنی است سینمامعیار با اجرا و سردبیری امیرعباس صباغ و تهیه کنندگی محمدجواد طالبی پنجشنبه ها ساعت ۱۴:۳۰ الی ۱۵:۴۰ بصورت زنده از رادیو گفتگو پخش می شود.

***

پنج سینماگر رسیدگی‌کننده به سوء رفتارهای جنسی بازیگران انتخاب شدند

ایرنا نوشت: نتیجه رای‌گیری زنان امضاکننده بیانیه‌ اعتراض به خشونت جنسی در سینما و تئاتر مشخص شد. هانیه توسلی، ترانه علیدوستی، سمیه میرشمسی، غزاله معتمد و مارال جیرانی پنج زن سینماگری هستند که تشکیل یک کمیته مستقل جهت بررسی سوء رفتارهای جنسی را پیگیری می‌کنند.

تعداد ۵۱۶ نفر از زنان دست‌ اندر کار سینما و تئاتر امضاکننده، در بازه زمانی دو روز در یک انتخابات مجازی شرکت کردند که در نهایت ۵ نفر یاد شده حائز اکثریت آرا شدند.

این پنج نفر بناست با کمک حقوقدانان و مشاوران راهکارهای تشکیل یک کمیته مستقل را بررسی کنند و اگر نیاز به حضور رسانه‌ای یا اقدامات حقوقی و اداری بود مقدمات آن را انجام دهند تا مسیر برای مطالبات بیانیه هموار شود.

این مجمع برای پیگیری خواست بیانیه (رسیدگی به خشونت و آزار علیه سینماگران زن توسط کمیته مستقل) تشکیل شده است.

اسامی نامزدهای این انتخابات عبارت بود از: نیکی کریمی، آیدا پناهنده، غزاله معتمد، غزاله سلطانی، ترانه علیدوستی، منصوره یزدان جو، هانیه توسلی، ریحانه طراوتی، مهین صدری، آزاده صمدی، سمیه میرشمسی، مارال جیرانی و ثمین مهاجرانی.

شش روز پیش شماری از سینماگران زن با انتشار بیانیه‌ای در اعتراض به آنچه که رواج خشونت و آزار جنسی در سینمای ایران خواندند، نوشتند: هرگونه خشونت، آزار و باج‌گیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفان هستیم.

آزار جنسی,روایت یکی از امضاکنندگان بیانیه آزار جنسی بازیگران

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش