به گزارش ایلنا، نادر طالب زاده مجری، مستندساز و کارگردان سینما و تلویزیون امروز جمعه (۹ اردیبهشت) در بیمارستان دارفانی را وداع گفت.
طالب زاده فعالیت هنری خود را از ۱۳۵۹ در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با ساخت فیلمهای مستند آغاز کرد. از دیگر فعالیتهای او میتوان به تدریس در مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی و مدیریت مرکز تحقیقات و مطالعات سینمایی در معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.
بشارت منجی نام سریالی است که به کارگردانی نادر طالبزاده ساخته شد. این سریال بر اساس زمینههای مشترک بین اسلام و مسیحیت ساخته و پرداخته شده که از شبکههای مختلف سیما و برون مرزی به روی آنتن رفته است.
پیکر نادر طالبزاده یکشنبه ١١ اردیبهشت تشییع میشود
پیکر «نادر طالبزاده» مستندساز و مجری تلویزیون ساعت ۹ صبح یکشنبه از مقابل مسجد بلال صدا و سیما در خیابان ولیعصر (عج) تشییع میشود.
پیکر مرحوم طالبزاده قرار است پس از تشییع، کنار شهید آوینی دفن شود.
بیوگرافی کامل نادر طالب زاده؛ مجری و برنامهساز با سابقه تلویزیونی
نادر طالبزاده (متولد ۱۳۳۲ در تهران) مستندساز، تهیهکننده و مجری تلویزیونی، و کارگردان اهل ایران بود. او دبیر کنفرانس بینالمللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار، از افراد مؤثر در تأسیس شبکه افق سیما و عضو هیئت اندیشهورز این شبکه بود.
طالبزاده دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ادبیات انگلیسی از دانشگاه راندولف میکن و کارشناسی ارشد کارگردانی سینما از دانشگاه کلمبیا بود. او فعالیت هنری را از ۱۳۵۹ در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با ساخت فیلمهای مستند آغاز کرد. از دیگر فعالیتهای او میتوان به تدریس در مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی و مدیریت مرکز تحقیقات و مطالعات سینمایی در معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد. وی در جنگ بوسنی شرکت داشت.
وی فرزند سرتیپ منصور طالبزاده اردوبادی بود. گفته میشود که پدر او از ستونهای کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بوده و پس از این کودتا از درجه سرهنگی به درجه سرتیپی در ارتش شاهنشاهی ایران ارتقاء یافته بود: طالب زاده با رد این موضوع گفته که پدرش «در زمان کودتای ۲۸ مرداد اصلاً در تهران نبوده و چیزهایی که در موردش میگویند دروغ است.»
طالب زاده دانشجوی فیلم دانشگاه کلمبیا بود که پس از انقلاب به ایران آمده بود تا از آن فیلمبرداری کند. او فیلمی ۳۵ دقیقهای دربارهٔ گروگانگیری سفارت آمریکا ساخت. او در ایران برای سی بی اس کار میکرد و به دلیل تسلطش به انگلیسی به هماهنگکردن امور برای آن شبکه در ایران میپرداخت.
مصادره اموال خانوادگی
منزل و باغ پدری وی که به گفته او پدرش برای آن بیست سال قسط داده بود پس از مرگ سید روحالله خمینی به دستور حاکم شرع و توسط ستاد اجرایی فرمان امام مصادره شد. به گفته وی این در حالی بود که پس از انقلاب و در زمان زندگی سید روحالله خمینی او فراخوانده شده بود و به او گفته شده بود که به دلیل خانهنشین شدن پدر وی (سرلشکر طالبزاده) در سال ۱۳۴۳، دلیلی برای مصادره اموال خانوادگی وی وجود ندارد.
ادعای عدم صدور ویزا برای سفر به آمریکا
آمریکاییها برای وی جهت همراهی ریاست جمهوری محمود احمدینژاد در سفر به آمریکا ویزا صادر نکردند. طالب زاده تأکید کرد که آمریکاییها تنها به خاطر آثارش به او اجازه سفر به آمریکا را ندادهاند.
توماس اردبرینک خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز طی یادداشتی در ۱۸ فوریه ۲۰۱۳ میلادی از او با عنوان «فیلمساز ایرانی-آمریکایی» یاد کرد. طالب زاده در مصاحبهای با باشگاه خبرنگاران جوان در ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ با ردکردن این مطلب گفت: «من حتی گرین کارت هم ندارم. من با اینکه تحصیلاتم را آنجا گذرانده بودم، تابعیت آمریکایی ندارم بعد از انقلاب هم امکان گرفتنش برایم بود، اما هیچگاه نخواستم.»
ادعای ترور بیولوژیک
در خرداد ۱۳۹۵ نادر طالبزاده در مصاحبه با رسانهها ادعا کرده بود که هدف ترور بیولوژیکی قرار گرفتهاست. او به خبرگزاری فارس عنوان نمود که: «یک سال و نیم پیش به گروهی از لبنان برای راهپیمایی اربعین به عراق رفتم؛ که چمدان من را از هتلی که در نجف بودم از میان صدها چمدان برداشتند و ۵ الی ۶ روز بعد در کربلا نصفه شب تحویلم دادند. لپ تاپ من را خالی و بررسیهای کامل را انجام داده بودند. از همان روز که چمدان را تحویل گرفتم حالم بد شد اما متوجه این ماجرا نبودم.»
او در پاسخ به این سؤال که داخل لپتاپتان چه چیزی بود؟ گفته بود: «لیست مهمانهای افق نو بود. کنفرانسی که یک سال و نیم پیش در تهران برگزار شد. کنفرانسی که انجمن «ADL» آمریکا با آن مخالفت میکرد که متخصصین و متفکرینشان به ایران نیایند و صحبت نکنند. درست بعد از آن بود که این اتفاقات افتاد اما فکر میکردم آنها محتویات لپتاپ را میخواهند و گمان نمیکردم با خودم کاری داشته باشند. از همان روز به بعد سرفههای خونی داشتم.»
- 9
- 2