چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۸:۱۰ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۵۰۲
چهره ها در سینما و تلویزیون

تولدت مبارک استاد

امین تارخ در آستانه ورود به ۶۵ سالگی

امین تارخ,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

در واکاوی کارنامه و کیفیت بازیگری امین تارخ، احتمالاً زمانی که با سویه مدرس بودن او مواجه می شویم، این بدبینی واهی پیش بیاید که تدریس هنرپیشگی اصولاً همچون سمی برای خود فرد او را به سمت تکنیک گرایی صرف سوق دهد. در واقع اغلب استادان موفق و برجسته بازیگری در ذهن علاقه مندان به سینما و تئاتر یا خود بازیگران جذابی نبوده اند یا اصلاً در این حوزه جلوی دوربین نرفته اند. ماجرای امین تارخ اما تفاوتهایی اساسی با سایر چهره های مطرح در این حوزه دارد.

 

اگر قول مارلون براندو را در اینکه «بازیگری پدیده ای شگفت انگیز از نهاد انسان است» با جان و دل بپذیریم، تارخ بی تردید یکی از هنرمندانی است که این شاخصه را با فراست در ذات خود یافته و آن را با تلاش و آموختن صیقل داده است. صحت این ادعا در رجوع به ترکیبی رنگارنگ از نقشهایی که تارخ ایفا کرده قابل درک است. به ویژه آنکه تارخ با اتکا به توانایی های فردی اش در گستره یک اثر سینمایی و تلویزیونی، همیشه به چشم آمده و درخشیده است. صدایی که شکنندگی و تسلط و نفوذ را همزمان در خود جای داده، چهره ای آرام و متین که در عین حال می تواند انبوهی از رازها را در خود پنهان داشته باشد و چشمانی که اغلب از پشت شیشه های عینک گویی به بطن وجود تماشاگر رخنه می کند، ولی با خساست چیزی از طینت خود بروز نمی دهد تا بیننده برای شناخت عمیق برخی از کاراکترهایی که ایفا کرده، به چیزی فراتر از حواس پنجگانه نیاز پیدا کند!

 

تارخ بدون تقید ماشینی و صرف به اصول و متدهای بازیگری که بارها تدریسشان کرده، روحی انسانی در نقشهایش می دهد تا عمر و دامنه تأثیرگذاری بازیهایش را وسعت بخشد و ۳۱ فیلم سینمایی و چند سریال حاصل این مکاشفه است. او چه زمانی که در آستانه سی سالگی جلوی دوربین دو سریال مهم و ماندگار «سربداران» (محمدعلی نجفی) و «بوعلی سینا» (کیهان رهگذار) رفت و چه در همین فیلم های آخرش «پشت دیوار سکوت» (مسعود جعفری جوزانی) یا «بن بست وثوق» (حمید کاویانی) همیشه بدون قضاوت درباره جایگاه اثر، کار خود را کرده و به تمام از تجربه و اندوخته هایش در بازیگری بهره گرفته است. تارخ چه زمانی که در «مادر» زنده یاد علی حاتمی بر ظرافت شخصیت متمرکز شده، چه گاه که در «سارا»ی داریوش مهرجویی به تناسب نقش، از دایره معرفت کاراکتر را عبور داده و چه وقتی در چارچوب دنیای فانتزی و کمدی همچون فیلم «مجسمه»، همپای اثر وجوهی طنز را به نقش بخشیده، همیشه قابل باور بوده است.

 

امین تارخ متولد سال ۱۳۳۲ است و جمعه ۲۰ مرداد وارد ۶۵ سالگی اش می شود. به همین انگیزه بانی فیلم تلاش کرد در پرونده ای جمع و جور یادی از این بازیگر پیشکسوت کند و در گفت و گو با چند سینماگر به شاخصه های هنری وی بپردازد.

 

 

محمدعلی نجفی:تارخ به خوبی روی نقش خود تمرکز می کند

محمدعلی نجفی که در سریال «سربداران» و «ابن سینا» با تارخ همکاری کرده درباره این هنرمند به بانی فیلم گفت: ایشان یک هنرمند تحصیلکرده است که نوشته های مربوط به شکسپیر را کار کرده و با استادانی مانند بیضایی همکاری داشته است. معتقدم او بازیگری است که کاملاًروی نقش خود فکر و کار می کند و همین طور از کنار آن نمی گذرد و به صورت حرفه ای با کارگردان تعامل دارد. من در سریال ابن سینا و سربداران با او کار کردم و در ابن سینا مشاور آقای رهگذار بودم ودر صحبت ها و بحث هایمان به نظرمان رسید آقای تارخ برای نقش ابن سینا بهترین گزینه است. در «سربداران» هم به طور مستقیم با هم همکاری داشتیم و من خیلی راضی ام. جالب اینکه آقای رهگذار ایشان را برای نقش دیگری معرفی کرده بود اما به نظرمان برای نقش شیخ حسن گزینه خوبی هستند. زمانی که این پیشنهاد مطرح شد، خود آقای تارخ هم تعجب کرد اما وقتی کار پخش شد، نه تنها من بلکه همه بر خوب بودن این انتخاب صحه گذاشتند.

 

نجفی با اشاره به اینکه تارخ برای آموزشگاه بازیگری خود کمک گرفته است، افزود: وقتی می خواست مدرسه بازیگری را افتتاح کند، برای گزینش هنرجویان از من کمک خواست و من هم با ایشان همکاری کردم. تمام کسانی که از این مدرسه فارغ التحصیل شدند خیلی موفق بودند که یک نمونه آن خانم ترانه علیدوستی است. امیدوارم در کارش موفق باشد و تولدش را تبریک می گویم.

 

حسین پاکدل:نام امین تارخ بر پیشانی بلند سینمای ایران حک شده است

حسین پاکدل نیز در خصوص امین تارخ به بانی فیلم گفت: امین تارخ، هنرمندی بی دریغ و بخشنده است. این طور نیست که به دنیا آمده باشد و تعدادی نقش های ماندگار را در سینما و تئاتر کشور بازی کند؛ بلکه به فکر جاودانگی است. می گویند دو قشر هستند که هرگز نیستی به سراغشان نمی آید؛ یکی معلمان هستند یکی هنرمندان و امین تارخ هردو این خصوصیت ها را دارد. او هم هنرمند بزرگ و هم معلم بزرگی است؛ خیلی ها بازیگر خوبی هستند، اما اینکه بتوانند «بازیگر خوب بودن» را به دیگران یاد بدهند، کار بسیار مشکلی است. آقای تارخ نه تنها در سطح ایران بلکه در عرصه بین المللی هم معلم بسیار بزرگی است و نشان داده می تواند شاگردانی در سطح جهان تربیت کند. از این جهت او یک انسان جاودانه است و تصویر او در پیشانی بلند سینمای ایران حک شده است و حضوری همیشگی دارد. هر فیلم خاطره انگیزی که تاریخ سینمای ایران می تواند به آن تکیه کند، آقای تارخ هم در آن نقش آفرینی کرده اند. من کارهای قبل از انقلاب ایشان را به یاد می آورم و امیدوارم همیشه زنده باشند.

 

 

ابراهیم وحیدزاده:تارخ هنرپیشه تیزهوش و آگاهی است

ابراهیم وحیدزاده که قبلا تجربه همکاری در فیلم «مجسمه» را با تارخ داشته است، درباره این هنرمند به بانی فیلم گفت: ما با هم همکاری دوستانه و خوبی داشتیم و خاطرات خوب و زیبایی از آن فیلم دارم. گاه گداری که فرصتی به دست می آمد، ایشان روحیه خوب و شوخ طبعی خاصی داشت و تلاش می کرد با صحبت های خود حال اطرافیان خود را بهتر کند و به همین دلیل بچه ها در مجاورت ایشان فضای خوب و دلنشینی را تجربه می کردند.

 

این کارگردان درباره ویژگی های کار با تارخ تشریح کرد: او هنرمند بسیار آگاه و تیزهوشی است و به خوبی می تواند شخصیت هایی که قرار است بازی کند، بشناسد و روی آن کار و تحقیق کند و برای انجام کار خوب وسواس دارد و به همین جهت ما از آقای تارخ کار ضعیف ندیدیم و همه کارهایش به شیوه ای بودند که به خوبی اجرا شدند و به دل نشستند.

 

وحیدزاده در پایان گفت: من از این فرصت استفاده می کنم و تولدشان را تبریک می گویم و امیدوارم سال های دراز فعال و پویا ومؤثر باشند.

 

امیر سمواتی:تارخ یکی از اسطوره های بازیگری است

امیر سمواتی که در فیلم «باغ قرمز» با تارخ همکاری داشته است، درباره این هنرمند به بانی فیلم گفت: آقای تارخ بسیار بازیگر توانا و منظمی است که وقتی با او کار می کنید تکلیف تان با او روشن است که با بازیگری کار می کنید که به طور کامل به کارش احاطه دارد و علاوه بر این، روی سکانس هایی که کار می کند، به دقت تمرکز می کند. به نظرم آقای تارخ یکی از اسطوره های بازیگری سینما و تلویزیون ایران است و ان شاء الله ۱۲۰ سال زنده و پاینده باشد و هم به او تبریک می گویم و هم آرزوی بهترین ها را دارم.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش