جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۸۰۰۵۱

با اصطلاحات سینمایی، بیشتر آشنا شوید

معنی اصطلاحات سینمایی دکوپاژ,فرهنگ اصطلاحات سینمایی انگلیسی به فارسی,فهرست اصطلاحات سینمایی و تئاترسینما از نظر تاریخی دومین وسیله ارتباط جمعی بعد از مطبوعات است
درصورتی که تماشاگر به مفاهیم و اصطلاحات فیلم و سینما آشنایی داشته باشد؛ با هنر هفتم، بیشتر اشنا میشود.

اصطلاحات سینمایی

اموزش دید و مهارت، یکی از شروط ورود به دنیای سینما به شمار می رود. درواقع پشت میزهای دانشگاه نمیتوان، آموزش و مهارت را کسب کرد. در صنعت سینما برای این که به هر حوزه ای به عنوان مثال بازیگری، کارگردانی، فیلمنامه نویسی و صدا برداری وارد شوید؛ باید اهل مطالعه و خواندن و مشاهده کردن باشید که راهکارش مطالعه و کسب تجربه و خاک خوردن صحنه می باشد.

>> آداپته:

اقتباس از آثار دیگران ویا ازعرصه های دیگری هنری درسینما را گویند.

>> آرک:

آرک به نوری قوی به رنگ سفید گفته میشود که کاربرد آن برای صحنه های وسیع می باشد.

>> آنونس:

درصورتی که برای تبلیغ و معرفی یک فیلم، اقدام به تهیه ی فیلم کوتاهی میکنند؛ به چنین فیلمی آنونس میگویند.

>> آیریس:

آیریس یا دیافراگم، به قطعه ای اطلاق میشود که در دوربین فیلمبرداری وعکاسی قرار گرفته و ساختمان آن مشابه عنیبیه چشم است و وظیفه ی کنترل میزان نوردهی به نگاتیو را بر عهده دارد.

>> آپرای صابونی:

درابتدا آپرای صابونی به نوعی از سریالهای کم ارزش تلویزیونی گفته میشد که پیوسته پخش می شد ولی این اصطلاح با گذشت زمان وارد عرصه ی سینما شد.

>> اپیزود:

اپیزود در سینما به معنای هرقسمتی از یک فیلم کوتاه چند قسمتی کامل است که به قسمتهای دیگر با یک مضمون متصل می شود.

>> اسپلایس:

وقتی که دو فریم به یکدیگر متصل میشوند؛ به این حالت اسپلایس می گویند که در مرحله تدوین بمنظور ایجاد یک نوار ممتد انجام می شود.

>> اسپلایسر:

اسپلایسر، نام دستگاهیست که کار اسپلایس کردن را بر عهده دارد.

>> استودیو:

استودیو در سینما به فضایی بسته گفته میشود که بازسازی آن مشابه مکانهای فیلم است.

>> اکشن:

اکشن از دیگر اصطلاحات مشهور سینمایی به شمار میرود که به زبان فرانسوی، ACTION یا اکسیون تلفظ میشود. وقتی که بازیگران نسبت به هم‌دیگر و محیطشان، حرکت ورفتاری را از خود نشان می‌دهند به این حالت یک اکشن میگویند. به بیان دیگر، وقتی که کارگردان، دستور شروع به حرکت بازیگر را می دهد، اکشن میگویند.

توضیح اصطلاحات سینمایی,معنی آفیش در بازیگری,اصطلاحات سینمایی انگلیسیاموزش دید و مهارت، یکی از شروط ورود به دنیای سینما به شمار می رود

>> اسکار:

اسکار در جهان به عنوان مهم ترین رویداد سینمایی محسوب میشود. از مهم ترین رویداد سینمایی جهان می توان به جایزه آکادمی فیلم آمریکا اشاره کرد که شروع آن از سال ۱۹۲۹ بوده و هر سال در بورلی هیلز کالیفرنیا، به معرفی برترین های فیلمسازی جهان می پردازد.

>> اسلپ استیک:

اسلیپ استیک از اصطلاحات دیگر سینمایی به شمار میرود و درواقع به نوعی از فیلم های کمدی صامت گفته میشود که در اوایل قرن بیستم، ترویج پیدا کرد و با فیلم های لورل هاردی شناخته شد و به سرعت هم از بین رفت.

>> اکسپرسونیسم:

اصطلاح اکسپرسونیسم، علاوه بر کاربردی که در هنر و نقاشی دارد؛ در سینما هم، استفاده میشود. اجرای فیلم های اکسپرسیونیستی، به صورت هنرمندانه و احساساتیست. جنبش اکسپرشنیست ها، اکسپرسونیسم است.

>> پویانمایی:

پویانمایی با نامهای دیگری نظیر ANMIATION یا انیماسیون شناخته میشود و درواقع این اصطلاح در سینما بیانگر تصاویر نقاشی متحرک می باشد. ایرانیان به عنوان نخستین ابداع کنندگان انیمیشن جهان شناخته میشوند. از معروف ترین شرکت اینیمیشن سازی جهان می توان به والت دیزنی اشاره کرد.

>> ایستمن کالر:

به یک نسخه ی منفی از فیلم رنگی، ایستمن کالر می گویند که برای فیلمسازان، قابلیت چاپ ارزان و سهولت در کاربرد را فراهم می کند. فیلم ایستمن کالر در مقایسه با روش تکنی کالر به دوربین سبک تر و عادی تری نیاز دارد.

>> بازیگر و بازیگردان:

وظیفه ی بازی گردان، هدایت هنرپیشه مرد( ACTOR) و هنرپیشه زن( ACTRESS) میباشد تا این توانایی را داشته باشند که نقششان را بر اساس سناریو و میزانسن و نقشی که در اختیار دارند، به خوبی اجرا کنند. بازیگردان به بیانی دیگر، به عنوان مشاور بازیگران سر صحنه و کمک کار کارگردان شناخته میشود. محمد رضا شریفی نیا یکی از بازیگردان های مطرح سینمای ایران می باشد.

>> بدل کار :

بدلکار که به عنوان یک فرد چابک و حرفه ای شناخته میشود؛ درزمانی که خطری بازیگر اصلی را تهدید کند، به جای او در صحنه های خطرناک مثل پرش از ارتفاع، حاضر می شود.

>> برداشت:

به فیلم برداری از یک سکانس، برداشت میگویند. گاهی وقت ها یک برداشت، به منظور رضایت کارگردان و عوامل تولید، چندین مرتبه تکرار میشود. یک برداشت، حتی می تواند بمدت چند ثانیه یا چند دقیقه و بدون کات باشد.

>> برداشت روزانه و طولانی و مجدد:

برداشت روزانه به تعداد سکانس هایی از یک فیلم اطلاق می شود که در طول روز بمدت ۲ تا ۳ دقیقه از این سکانس ها فیلمبرداری میشود. اگر نمایی، طولانی یا سکانسی بدون کات باشد، موجب ایجاد برداشت طولانی در ذهن می شود. برداشت مجدد، زمانی انجام میشود که کارگردان، فیلمبرداری یک سکانس را تائید نکرده باشد.

>> برش یا کات:

در مرحله تدوین به قطح صحنه فیلمبرداری شده، برش می گویند.

>> بک گراند:

بک گراند در سینما همان BACKGROUND می باشد.

>> بلوآپ:

بلوآپ درواقع به یکی از اصطلاحات سینمایی در فیلمسازی اطلاق میشود. بلوآپ نوعی بزرگنمایی یا بزرگ کردن تصویر، تلقی میشود که به تغيير قطع فیلم در فیلمسازی می گویند. به عنوان مثال سایز تصویر را از شانزده میلیمتری به سی و پنج میلیمتری تغيير می دهند.

>> بوم:

بوم، نام میله انعطاف پذیریست که به میکروفون متصل می شود و درواقع کاربرد آن برای صدابرداری است.

>> پانا ویژن:

پانا ویژن به نوعی تکنیک فیلم برداری به منظور نمایش بر روی پرده نقره ای سینما اطلاق میشود. برای انجام این کار به یک نگاتیو هفتاد میلی متری نیاز است. روش پانا ویژن به اینصورتست که نگاتیو بر روی فیلم POSITIVE هفتاد میلی متری، قابل چاپ می باشد یا عدسی آنامورفیک روی نگاتیو فیلم سی و پنج میلیمتری چاپ می شود. بعد از آن، عدسی این امکان را فراهم می کند که فیلم سی و پنج میلی متری بطور کامل بر روی پرده سینما نمایش داده شود.

>> شرکت پخش:

به شرکت توزیع کننده ی فیلم، شرکت پخش می گویند. قرارداد این شرکت با سینماها میباشد و با سینما داران، رابطه تهیه کننده دارد. از وظایف شرکت پخش می توان به بازاریابی داخلی و بین المللی اشاره کرد.

>> پرده:

پرده در سینما به دیوار سفید یا آویزی گفته میشود که از طریق آن می توان فیلم ها را تماشا کرد. پرده عریض، ابعاد تصویری است که در مقایسه با استاندارد تصویر سی و پنج میلیمتری که ۳۳ به ۱ است، استاندارد ۸۵ به ۱ دارد.

>> پلان:

یک پلان به زمانی گفته میشود که دوربین را روشن می کنند تا زمانی که دستور CUTتوسط کارگردان صادر می شود. درصورت طولانی شدن پلان، به آن پلان سکانس می گویند.

>> پل صورتی:

وقتی که در پایان یک سکانس، صدای صحنه قبلی یا صحنه بعدی را می شنوید؛ به این حالت پل صورتی میگویند.

>> پن:

درصورت حرکت دوربین به سمت راست چپ و عدم قرار گرفتن آن بر روی دوش، به حرکت روی محور ثابت، پن می گویند. پن شلاقی به این معناست که دوربین از نقطه ای به نقطه دیگر، خیلی سریع بچرخد.

معنی اصطلاحات سینمایی دکوپاژ,فرهنگ اصطلاحات سینمایی انگلیسی به فارسی,فهرست اصطلاحات سینمایی و تئاتردر صنعت سینما برای این که به هر حوزه ای وارد شوید؛ باید اهل مطالعه باشید

>> پوزتیو:

به یک نسخه از فیلم سی و پنج میلیمتری، POSITIVE میگویند که در لابراتوار از نگاتیو ساخته می شود و درواقع ارائه دهنده ی تصویر واقعی از سوژه می باشد.

>> تدوین:

به مرحله ی بعد از اتمام فیلم برداری در صنعت سینما، تدوین می گویند که فیلم در این مرحله به تدوین گر داده میشود تا سکانس های فیلم برداری شده را طبق روند و تایم لاین داستان، مرحله به مرحله کنار هم بگذارد تا به خوبی صدا و تصویر و کیفیت نور، تنظیم شود و فیلم از ضرب آهنگ منظمی برخوردار شود. درصورتی تدوین، حرفه ای تر میشود که پرش، کمتر احساس شود.

>> تراولینگ:

وقتی که دوربین بر روی ریل به سمت جلو یا عقب حرکت کند؛ به چنین حالتی TRAVELING میگویند.

>> تعلیق:

تعلیق به معنای منتظر نگهداشتن تماشاگر فیلم برای آن چیزیست که در ادامه روایت می آید و چنین انتظاری، مهیج می باشد. مصداق تعلیق برای سینمای آلفرد هیچکاک است که این سینما به عنوان سینمای ترس شناخته میشود.

>> تکنی کالر:

در صنعت سینمای قرن بیستم به روش فیلمبرداری رنگی ابتدایی، تکنی کالر می گویند. دوربین فیلم برداری تکنی کالر از قابلیت ۳ نور فیلم مجزا برخوردار بود که وظیفه ی تفکیک ۳ رنگ اصلی( RGB) از یک منشور نور را برعهده داشت. سپس یک نوار فیلم با تصویر برجسته از روی هریک از نوارهای سه رنگ، شناخته میشد.

>> تله سین:

تله سین، یکی از ابزارهای تبدیل کننده ی نسخه های سی و پنج میلیمتری به نسخه های ویدیویی می باشد.

>> بیگ پروداکشن:

درواقع با بیگ پروداکشن می توان آثار عظیم و پر خرجی را تولید کرد که یکی از آن ها فیلم« محمد رسول الله( ص)» میباشد که در داستانی پر فراز و نشیب، شاهد لوکیشن های مختلف و میزانسن و طراحی لباس و تعدد بازیگر هستید.

>> فرق تهیه با تهیه کننده:

تهیه به معنای روند طولانی ساخت فیلم از ابتدا تا محصول نهایی قابل پخش میباشد درحالیکه تهیه کننده به شخص حقیقی یا حقوقی گفته میشود که هزینه این ساخت را باید بپردازد.

>> تیپ سازی:

تیپ سازی در هنر سینما، یعنی هنرپیشه را براساس فیزیک و استایل و میمیک چهره انتخاب می کنند که بر اساس خط سیر داستان، بازیگر را قهرمان یا ضد قهرمان می کند. تیپ سازی، بین تماشاگر و بازیگر از نظر ارتباط ذهنی و بصری، نقش فوق العاده ای را ایجاد میکند. مثل جولی اندروز در فیلم آوای موسیقی که سبب شد تا این ملودرام شورانگیز، تیپ وی را برای حضور در سایر فیلم های خانوادگی، بسازد.

>> تیلت:

وقتی که دوربین بر یک محور ثابت به صورت عمودی( بالا یا پائین) بچرخد؛ به این حالت تیلت می گویند.

>> جلوه اپتیکی:

منظور از جلوه اپتیکی در چاپ نوری، کشف یا عدم کشف هر تکنیکی می باشد.

>> جلوه صوتی:

گوش کردن به صداهای موجود در سکانس ها، جلوه صوتی نام دارد. در جلوه صوتی، همزمانی موسیقی و گفتار از اهمیت به سزایی برخوردار است.

>> جلوه های ویژه:

به حقه های سینمایی که باعث مهیج شدن صحنه ای برای بیننده می شوند، جلوه های ویژه می گویند که از آن ها می توان به غرق شدن کشتی تایتانیک اشاره کرد.

>> چینه چیتا:

هالیوود اروپا درحقیقت، همان شهرک سینمایی بزرگ در شهر رم ایتالیا می باشد. اکنون، تعداد استودیوهای فیلمسازی که در این شهرک وجود دارد ، معادل صد و چهل می باشد.

>> حرکت:

کارگردان، فرمان حرکت را سر صحنه میدهد و برای شروع فیلمبرداری یک پلان است و باید عواملی نظیر صدا، نور و تصویر با هم هماهنگی داشته باشد.

اصطلاحات رایج در سینما,اصطلاحات سینمایی,مفاهیم و اصطلاحات فیلمبلوآپ درواقع به یکی از اصطلاحات سینمایی در فیلمسازی اطلاق میشود

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش