جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۰۰۰۴۵

معرفی سبک نئوامپرسیونیسم و پیشگامان این سبک

نئوامپرسیونیسم,نئوامپرسیونیسم چیست,نئوامپرسیونیسم نقاشینودریافتگری نام دیگر نئوامپرسیونیسم میباشد
نام یکی از جنبش های نقاشی فرانسوی، نودریافتگری یا نئوامپرسیونیسم میباشد که پیشرو سبک قبلی به نام دریافتگری( امپرسیونیسم) بوده است و در مقابل آن نوعی واکنش محسوب میشود. در سال ۱۸۸۷ اصطلاح نئوامپرسیونیسم برای این جنبش توسط یک منتقد فرانسوی به نام فلکس فنئون تعيين شد.

نئوامپرسیونیسم

در شیوه نقاشی امپرسیونیسم یا دریافتگری هنرمند تلاش دارد با کمک ضربات پیاپی و شکستهٔ قلمو و به کار بردن لخته‌رنگ‌های تجزیه شده و تابناک که ارتعاش تشعشعات نور خورشید را در ذهن تداعی می‌کند، دریافت و برداشت مستقیم خود را از دیده‌ های زودگذر به‌شکلی رویا گونه به تصویر کشد.

پیسارو از هنرمندان امپرسیونیسم به شمار می رفت، او و سایر هنرمندان این سبک میخواستند ویژگی های صوری جدیدی را پیدا کنند که از طریق آن ترکیبات هنری مبتنی بر یک شیوه علمی اجرا شود. آنها به این دلیل از نظم هندسی نقاشی کلاسیگ گرا استفاده کردند تا نبودِ ساختار استوار در امپرسیونیسم را جبران کنند. از نقاشان  سبک امپرسیونیسم  می توان به سورا، سینیاک و کورو اشاره کرد. این نقاشان، وابسته به سبک امپرسیونیسم بودند و در دل طبیعت، موضوعاتشان را مطرح می کردند و پس از آن پرده های نقاشی طراحی شده خود را در کارگاه تکمیل می کردند. آثار نئوامپرسیونیستی این سه هنرمند در سال ۱۸۸۶ م. در آخرین نمایشگاه امپرسیونیستی به نمایش گذاشته شد. شروع کار این گروه بطور رسمی به سال ۱۸۹۱ م. برمی گردد. ژرژ سورا توانست این سبک را بنیان گذاری کند.

ترکیب بندی های آثار آنان نسبت به سبک امپرسیونیسم، منظم و مشخص تر بود و ضربات قلمو بر روی بوم، تبدیل به لکه های منظم تر و کوچکتر از حالت عجولانه و نامنظم شد و درواقع به اسلوب نقطه گذاری رنگ تبدیل شد. واژه پوینتیسم در اثر نقطه گذاری به سبک نئوامپرسیونیسم بوجود آمد. از شیوه و روش هنرمندان این سبک می توان به اصول تجزیه رنگها و چیدنشان در کنار هم با روش نقطه گذاشتن اشاره کرد. نقاشان این سبک با استفاده کردن از رنگ های خالص و منظم، لکه ها و نقطه هایی را بگونه ای کنار هم می چیدند که بیننده و مخاطب را در این آثار نقاشی از فاصله دور، متوجه گیرایی و درخشش خاص آن میشد.

نقطه ها در چنین نقاشی هایی با هم از نظر اندازه یکسانند و نحوه ی انتخاب آن ها بگونه ایست که هماهنگ با مقیاس تابلو باشند. هنرمندان این مكتب، قصد نمایش ذرات بنیادین( نور و رنگ) را با استفاده از این دیدگاه علمی در آثار تجسمی خود داشته اند. باتوجه به عمر کوتاه نئوامپرسیونیسم، این سبک بر افرادی همچون هنرمندان بزرگ اواخر سده ی نوزده و اوایل سده ی بیستم، گوگن، ون گوگ، ماتیس و تولز لوترک، اثر بسیاری داشت.

تاریخچه نئوامپرسیونیسم

« فیلیکس فینیون» توانست در نقاشی فرانسه در سال ۱۸۸۶ م. نام نئو امپرسیونیسم را ابداع کند. درواقع سبک نئوامپرسیونیسم، مخالف سبک امپرسیونیسم بود.

هنرمندان برجسته سبک نئو امپرسیونیسم

- سورا:

مکتب فرانسوی نئو- امپرسیونیسم قرن نوزدهم توسط نقاشی به نام ژرژ سورا( ۱۸۵۹، ۱۸۹۱) بنیانگذاری شد که تکنیک او این بود که با استفاده از ضربات کوچک تضاد رنگ ها، بازی نور را به تصویر بکشد و در نهایت مشهور به پوینتیلیسم گردید. وی ترکیبات عظیمی با استفاده از این تکنیک، موفق به ایجاد ضربات ریز و جدا از رنگ خالص بسیار کوچک شد تا کل اثر در زمان تماشا، متمایز شود ولی نقاشی ها را درخشان جلوه دهد. از نخستین اثر مهم او می توان به پرده آب تنی اشاره کرد. او آثار دیگری نظیر بعدازظهر یکشنبه در جزیره گراند ژات، زنی در حال آرایش، سیرک و مدل ها را از خود برجای گذاشت.

- پیسارو:

در بین رهبران و شخصیت های برجسته جنبش امپرسیونیسم، یک نقاش فرانسوی به نام کامیل پیسارو،( ۱۹۰۳- ۱۸۳۰) وجود داشت که نقاشی هایش نسبت به سایر امپرسیونیست ها از دو نظر، متفاوت بود:الف) از خصوصیات منظره های او می توان به چشم اندازهایی با افق رفیع و فضای فراخ اشاره کرد و انباشتگی رنگ هایش، ترکیب بندی دقیقی داشت. ب) نقاشی های پیسارو، کار و زندگی آدم ها را بیان میکند؛ چون انسان زحمت کش از نظر او شایسته ی احترام است. این نقاش، دارای آثاری نظیر صحنه خیابان پنتو آز، جلوه مه، گردآوردی علوفه در اِرانی بود.

تاریخچه نئوامپرسیونیسم,آثار نئوامپرسیونیسم,نقاشی نودریافتگرینئوامپرسیونیسم را منتقدی به نام «فیلیکس فینیون» در سال ۱۸۸۶ ابداع کرد

- کورو:

از منظره نگاران برجسته و اثر گذار فرانسوی می توان به ژان باتیست کامی کورو( ۱۸۷۵- ۱۷۹۶) اشاره کرد؛ این نقاش فرانسوی توانست در منظره نگاری فرانسه باعث ایجاد تحولی شود. سه شیوه متمایز در نقاشی های کورو، قابل تشخیص است که عبارتند از:الف) او اغلب در طبیعت به کشیدن نقاشی منظره های تابناکی پرداخته که ساختار کلاسیکی و رنگسایه های دقیق و سنجیده دارد. ب) از شهرت و موفقیت بسیار این نقاش فرانسوی می توان به چشم اندازهای جنگلی و مه آلود او اشاره کرد که اغلب با عناصر ادبی، اساطیری و مذهبی، همراه است. ج) تک چهره ها و مشق هایی از جثه زنان که جدیدا ارزش آنها شناخته شده است. کورو دارای آثاری نظیر پل نانت، زنی با مروارید، بانوی آبی پوش، یادگاری از مُرت فُنتن، چشم‌انداز نارنی بود.

- سینیاک:

نقاش و نویسنده ای فرانسوی( ۱۹۳۵- ۱۸۶۳) تحت عنوان پل سینیاک از نظریه پردازان نئو امپرسیونیسم و از برجسته ترین پیروان« سورا» به شمار می رفت. وی با استفاده از اسلوب نقطه گذاری توانست چشم اندازهای دریایی با رنگ روغن و آبرنگ نقاشی کند. از نوشته های او می توان به کتاب« از اوژن دلاکروا تا نئو امپرسیونیسم» اشاره کرد. سینیاک توانست نقاشی های علامت شناور سرخ و کاخ پاپ ها در آوینیون را از خود برجای بگذارد.

- گوگن:

از پل گوگن در فرانسه به عنوان یک نقاش، پیکره ساز و چاپگر( ۱۹۰۳- ۱۸۴۸) یاد میشود؛ او به نقاشی در زمانی که جوان بود علاقه ی بسیاری داشت و مشوق او( پیسارو) باعث شد تا گوگن برای نقاشی کشیدن، زمان بیشتری را اختصاص دهد. او به شرکت در چند نمایشگاه گروهی امپرسیونیست ها پرداخت. او به عنوان یکی از نخستین هنرمندان اروپایی با کنارگذاشتن سنت طبیعت گرای اروپایی به هنر شرق کهن جلب شد و واکنش هایی بر علیه واقع گرایی امپرسیونیست ها و برداشت های علمی نئوامپرسیونیست ها نشان داد. او در سطح های تخت رنگ را مستقل از کارکرد توصیفی و با تأکید بر ارزش های تزئینی و عاطفی آن بکار گرفت. او بعد از مرگش در دنیای هنر، مشهور گردید. یادواره گوگن برای معرفی دستاورد هنری او در سالن پائیز آغازی برگزار شد و بعد از گذشت مدت کمی، اصول کار او توسط جنبش های فوویسم و اکسپرسیونیسم ادامه پیدا کرد. گوگن از چند نمونه آثار هنری برخوردار بود که از آن ها می توان به چهره هاله دار نقاش، ماه و زمین، زنان اهل تاهیتی، اسب سپید، مجسمه زن اهل کاراییب اشاره کرد.

- گُخ:

وینسِنت ویلم فان خوخ نام دیگر ونسان ون گوگ به زبان هلندی میباشد که متولد ۳۰ مارس ۱۸۵۳ و فوت شده ی ۲۹ ژوئیه ۱۸۹۰ بود. ون گوگ در هلند به عنوان یک نقاش مشهور شناخته میشد و در هنر امپرسیونیسم، یک نابغه محسوب میشد. او از سال ۱۸۸۰ بعنوان طراح و نقاش در زمینه هنر، فعالیت کرد.

تصاویر نقاشی سبک نئوامپرسیونیسم,نئوامپرسیونیسم,نقاشان برجسته نئوامپرسیونیسمنئوامپرسیونیسم جنبشی در نقاشی فرانسوی بشمار میرفت

- دلاکروا:

فردینان ویکتور اوژن دلاکروا( ۱۸۶۳- ۱۷۹۸) در فرانسه به عنوان یک نقاش، رسام، چاپگر و منتقد شناخته میشود و علاوه بر آن در سده نوزدهم از نیروهای پیش برنده هنر اروپایی و برجسته ترین نماینده نقاشی سبک رومانتیک می باشد. این هنرمند برای نخستین بار توانست درخصوص« موسیقی تصویر» توضیح دهد. نقاشی از نظر دلاکروا مثل یک پل در میان نقاش و نگرنده بود و میگفت که مهم ترین عنصری که در نقاشی، اثر گذار است؛ رنگ می باشد. او از تبحر خاصی در بعضی از موارد مانند شناخت تأثير رنگی( دربرابر موضوعی مستقل) و کاربست فام های مکمل و تباین برخوردار بود. این نقاش روایی، توانایی به تصویر کشاندن موضوع های خیالی و واقعی با شور رمانتیک را داشت. این هنرمند، دارای آثاری از جمله آزادی در پیشاپیش مردم، کشتار خیوس، ورود سربازان صلیبی به قسطنطنیه، زنان الجزایری، جنگ اسبان عربی، دانته و ویرژیل در دوزخ بود.

- تولوز لوترک:

یکی از نقاش ها و گرافیست های فرانسوی، هانری دُ تولوز لوترک( ۱۹۰۱- ۱۸۶۴) نام داشت که با هنرمندان دیگری نظیر گوگن، سزان، و ون گوگ توانست سبک پست امپرسیونیسم را بوجود آورد.

جنبش نئوامپرسیونیسم,نئوامپرسیونیسم چیست,هنرمندان سبک نئو امپرسیونیسمنئوامپرسیونیسم در مخالفت با سبک امپرسیونیسم به وجود آمد

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش