دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۱۷:۵۵ - ۲۰ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۵۴۹
فستیوال ها و جشنواره های هنری

اهدای گلدن گلوب ها، تکلیف اسکارها ی ۲۰۱۸ را روشن کرد

اسکار,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره
هفتاد و پنجمین دوره جوایز سینمایی گلدن گلوب از یک منظر خاص برای همیشه در تاریخ هنر هفتم ثبت و حک خواهد شد و آن منظر، برخورد مهلک و به حقی بود که طی این مراسم با هاروی وین اشتاین مالک و مدیر فاسد استودیوی فیلمسازی وین اشتاین صورت گرفت و در بسیاری از دقایق وی به خاطر تخلف های بزرگ اخلاقی چندین و چند ساله اش که تا همین ۵ ماه پیش از همه پنهان نگه داشته شده بود، کوبیده و از هر سو محکوم و تحقیر و افشا شد. این مراسم یکشنبه شب به وقت آمریکا و صبح روز دوشنبه به وقت تهران در به ورلی هیلز واقع در ایالت کالیفرنیای آمریکا برگزار شد و شاید بتوان فیلم تقریباً مستقل و کم هزینه و متفاوت «سه بیلبورد بیرون ابینگ میسوری» را برنده بزرگ این جوایز دانست.

بانی فیلم،این فیلم که از اواخر آبان ماه و با شروع توزیع جوایز پایانی سال ۲۰۱۷ سینمای جهان به آرامی اوج گرفت، بامداد دوشنبه ۱۸ دی ماه ۴ جایزه گلوب ۲۰۱۸ را هم مال خود کرد. این فیلم که پیرامون تلاش های یک مادر مسن و رنج کشیده برای حل معضل قتل دختر جوانش و همچنین متمرکز کردن حواس پلیس سهل انگار منطقه بر روی این پرونده است، بهترین فیلم دراماتیک سال شناخته شد، جایزه بهترین هنرپیشه زن نقش اول را نصیب فرانسیس مک دورماند کهنه کار کرد که رل مادر مورد بحث را ایفا کرده است و گلدن گلوب های دیگری را هم به سم راک ول و مارتین مک دوناف ارزانی داشت. اولی گلوب هنرپیشه برتر مرد نقش دوم سال را بدست آورد و مک دوناف هم به سبب نگارش سناریوی این فیلم تحسین و صاحب جایزه گلوب شد و مک دوناف البته کارگردان این فیلم نیز بوده است.

 

کپی اسکار

اهمیت جوایز گلدن گلوب که توسط اتحادیه رونامه نگاران خارجی مستقر در آمریکا (یا در برداشتن حدود ۹۰ عضو شاخص) مدیریت و اهدا می شود، در این است که بیش از هر جایزه و عنوان و مکانیسم دیگری نشانگر جوایز اسکاری است که هر ساله حدود دو ماه بعد از تقسیم گلوب ها به هنرمندان شاخص سال اهدا می شود و بسیاری از اسکارها عملاً تکرار نتایجی است که پیشتر در مراسم گلوب مشاهده شده و تعداد موارد مشابه در این دو جایزه معتبر از ۷۰ درصد هم فراتر می رود. دیروز «لیدی برد» ساخته گره تا گرویگ که فقط ۳۵ سال سن دارد و در اصل یک بازیگر است و برای اولین بار پشت دوربین ایستاده است، دو جایزه گلدن گلوب را بدست آورد که یکی به عنوان بهترین فیلم غیر دراماتیک سال بود و دیگری برای سوارسی رونان به عنوان برترین هنرپیشه زن غیردراماتیک و «شکل آب» کار ابتکاری اخیر گی یرمو دل توروی مکزیکی هم دو گلوب ۲۰۱۸ را کسب کرد و یکی از آنها برای خود دل تورو به عنوان کارگردان برتر سال بود.

 

اولدمن و فرانکو بهترین بازیگران سال شناخته شدند

همانطور که پیش بینی می شد گری اولدمن کهنه کار و بریتانیایی به سبب ارائه بهترین بازی عمرش و فرو رفتن در قالب وینستون چرچیل نخست وزیر معروف زمان جنگ جهانی دوم بریتانیا در فیلم «تاریک ترین ساعت» بهترین بازیگر مرد دراماتیک سال شناخته شد و همین عنوان در جمع فیلم های غیردراماتیک (کمدی یا موزیکال) به جیمز فرانکو، بازیگر، کارگردان، سناریست و تهیه کننده جوان آمریکایی رسید که «هنرمند فاجعه وار» (یا «هنرمند فاجعه ای») را ساخته و این فیلمی زندگینامه ای درباره تامی ویسه ئو است که چهره ای هالیوودی و از پایه گذاران فیلم موفق و خبرساز و روانی «اتاق» (۲۰۱۵) به شمار می آید. ویسه ئو پس از دعوت شدن فرانکو به روی «سن» از فرط شادی به او پیوست اما فرانکو به جای تعریف از او از برادرش دیو فرانکو تقدیر و تشکر کرد که در این فیلم بازی هم کرده است.

 

اسکار,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

نکوهش وین اشتاین در شب سیاه پوشیدن هنرمندان

گلوب که برخلاف اسکار، جوایز تلویزیونی هم دارد و امسال بیشترین تقدیر را در این زمینه از مینی سریالی به نام «دروغ های بزرگ کوچک» و مجموعه «قصه مستخدم زن» کرد (و به نیکول کیدمن استرالیایی به خاطر حضور در «دروغ های بزرگ کوچک» جایزه بهترین بازیگر زن سال در شاخه مینی سریال ها و فیلم های سینمایی ویژه تلویزیون را داد) با حواشی متعدد و متنوعی نیز در روز گذشته همراه بود که عمده ترین آنها شوخی های تلخی بود که در جریان مراسم در مورد هاروی وین اشتاین تهیه کننده معروف و بدنام شده هالیوود صورت پذیرفت. وی که به سبب تعرض به زنان متعدد در جریان ارتباط های شغلی کمپانی اش (وین اشتاین) با هنرمندان مختلف متهم و از تمام مناصب خود برکنار و از آکادمی اسکار طرد شده (و همسو با وی شمار دیگری از هنرمندان خلافکار مانند کوین اسپیسی و جیمز توباک هم از صحنه های هنری رانده شده اند) بیش از هر کسی در اظهارات ست مه یرز مجری مراسم دیروز خوار و کوبیده شد و بخصوص زمانی که وی در ابتدای مراسم گفت: خبری از «فیل» (اشاره به وین اشتاین) در سالن نیست و سپس افزود: این مرد را دیگر نخواهید دید، البته تا ۲۰ سال بعد که خبر مرگش بیاید و در فیلمی که در مراسم گلوب و اسکار هر ساله به یاد درگذشتگان پخش می شود او به اولین کسی تبدیل خواهد شد که پس از پخش تصویر و نامش به جای تحسین شدن، با هو و دشنام و اعتراض به سمت جهنم بدرقه خواهد شد.

 

همه تضادهای هالیوود

با وجود سیاه پوشیدن بسیاری از زنان حاضر در مراسم در اعتراض به «وین اشتاین»های متعدد افشا شده و نشده در یک هالیوود لجام گسیخته و پنهان کار، اکثر قریب به اتفاق مردان برنده گلوب های امسال وقتی به روی صحنه آمدند تا جوایزشان را بگیرند، در نطق های پیروزی شان هیچ اشاره ای به تعرض های مکرر و «سالها پنهان مانده» به زنان در هالیوود نکردند و از کنار این مسئله به سادگی گذشتند. در نقطه مقابل اوپرا وینفری که جایزه خدمات تمام عمر را از بنیاد گلوب دریافت کرد در نطق ۸ دقیقه ای خود از تمامی زنانی که شهامت افشای ظلم های صورت گرفته در حق خود را داشته اند تقدیر کرد و از سایر قربانیان تعرض ها خواست که به بنیاد موسوم «من هم قربانی شده ام» بپیوندند. البته این هم از تضادهای حاکم بر هالیوود و نهادها و سازمان های متعدد ناظر و حکم بر آن است که جایزه «خدمات عمر» گلدن گلوب به اسم سیسیل بی دومیل نامگذاری شده که سالها از مرگش می گذرد و از تهیه کنندگان دیرپا و معروف هالیوود بوده و مشهور به این است که از پایه گذاران اصلی حاکمیت مردان بر جامعه فیلمسازی آمریکا و به تبع آن تضییع حقوق زنان به شکل های مختلف بوده است.

 

اسکار,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

اولین ها

برای ایران که در سالهای اخیر فقط در شاخه برترین فیلم «خارجی» (غیرانگلیسی زبان) سال پیروزیهایی در اسکار و گلدن گلوب متصور و موجود بوده است، هیچ سهمی در گلوب های ۲۰۱۸ در نظر گرفته نشد زیرا نماینده ایران در شاخه اسکار برترین فیلم خارجی که همانا «نفس» ساخته نرگس آبیار باشد، از یک ماه پیش توسط آکادمی اسکار حذف شد و وارد محاسبات نهایی نشده و اتحادیه نشریات خارجی مقیم هالیوود نیز نه این فیلم و نه هیچ فیلم دیگری از ایران را سزاوار جوایز گلدن گلوب ندانست هر چند عزیز انصاری به خاطر بازی در سریال کمدی «ارباب هیچکس» به اولین هنرمند آسیایی تبدیل شد که گلدن گلوب بهترین هنرپیشه مرد در یک مجموعه تلویزیونی کمدی را تصاحب کرده است. در همین رده استرلینگ کی براون نیز اولین هنرپیشه سیاهپوست آمریکایی شد که جایزه گلوب بهترین هنرپیشه مرد را در یک سریال تلویزیونی بدست آورده است و مجموعه ای که این افتخار را به وی بخشید، «این ما هستیم» نام دارد. در نهایت وقتی مراسم گلوب ۲۰۱۸ پایان گرفت، طنینی سمبلیک و شاید غیرواقعی اما کاملاً ملموس را می شد در سالن محل برگزاری این آیین حس کرد، آیینی که خیلی ها به «سه بیلبورد بیرون ابینگ میسوری» درود فرستادند و به همان میزان و شکل و روال هاروی وین اشتاین و آدمهایی مثل او و متخلفان اخلاقی افشا شده و یا کسانی را که در آینده افشا خواهند شد، محکوم کرده و فریاد مرده باد برای آنها سر دادند.

 

اسکار,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

اسامی برندگان گلدن گلوب ۲۰۱۸

 

سینما

*بهترین فیلم دراماتیک: «سه بیلبورد، بیرون ابینگ میسوری»

 

*برترین فیلم غیردراماتیک: «لیدی برد»

 

*بهترین کارگردانی: گی یرمو دل تورو برای فیلم «شکل آب»

 

*برترین هنرپیشه زن دراماتیک: فرانسیس مک دورماند برای «سه بیلبورد، بیرون ابینگ میسوری»

 

*برترین بازیگر مرد دراماتیک: گری اولدمن برای «تاریک ترین ساعت»

 

*بهترین بازیگر زن غیردراماتیک: سوارسی رونان برای «لیدی برد»

 

*برترین هنرپیشه مرد غیردراماتیک: جیمز فرانکو برای «هنرمند فاجعه وار»

 

*بهترین بازیگر نقش دوم زن: آلیسون یانی برای «من. تونیا»

 

*برترین هنرپیشه نقش دوم مرد: سم راک ول برای «سه بیلبورد بیرون ابینگ میسوری»

 

*بهترین سناریو: مارتین مک دوناف برای «سه بیلبورد، بیرون ابینگ میسوری»

 

*برترین فیلم کارتونی: «کوکو»

 

*بهترین فیلم «خارجی» (غیرانگلیسی زبان): «در حال محو شدن»

 

*برترین موسیقی متن: الکساندر دسپلات برای «شکل آب»

 

*بهترین ترانه: «این من هستم» از فیلم «بزرگترین شومن»

 

تلویزیون

*بهترین سریال دراماتیک: «قصه مستخدم زن»

 

*بهترین بازیگر زن در یک سریال دراماتیک: الیزابت ماس برای مجموعه «قصه مستخدم زن»

 

*برترین هنرپیشه مرد در یک سریال دراماتیک: استرلینگ کی براون «برای این ما هستیم»

 

*بهترین سریال غیردراماتیک سال: «خانم مایسل فوق العاده» محصول آمازون

 

*بهترین بازیگر زن در یک سریال غیردراماتیک: راشل بروس ناهان برای مجموعه خانم مایسل فوق العاده

 

*برترین هنرپیشه مرد در یک سریال غیردراماتیک: عزیز انصاری برای مجموعه «ارباب هیچکس»

 

*بهترین مینی سریال و یا فیلم سینمایی ساخته شده برای تلویزیون: «دروغ های بزرگ کوچک» محصول HBO

 

*برترین هنرپیشه زن در یک مینی سریال یا فیلم سینمایی ساخته شده برای تلویزیون: نیکول کیدمن برای «دروغ های بزرگ کوچک»

 

*بهترین هنرپیشه مرد در یک مینی سریال یا فیلم سینمایی ساخته شده برای تلویزیون: اوان مک گرگور برای «فارگو»

 

*برترین هنرپیشه زن نقش دوم در یک مینی سریال یا فیلم سینمایی ساخته شده برای تلویزیون: لورا درن برای «دروغ های بزرگ کوچک»

 

*برترین هنرپیشه مرد در نقش دوم در یک مینی سریال یا فیلم سینمایی ساخته شده برای تلویزیون: الکساندر اسکارز گارد برای «دروغ های بزرگ کوچک»

 

 

 

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش