به گزارش ایسنا، در شرایطی که جشن خانه سینما که امسال به ریاست علی نصیریان برگزار میشود با تغییراتی در جهت صرفهجویی در هزینهها همراه شده است، شامگاه شنبه ۱۰ شهریورماه مراسمی در تالار وحدت برپا شده تا برگزیدگان بیستمین دوره از این جشن معرفی شوند.
پیش از این گمانهزنی شده بود که شاید با حذف برپایی جشنی بزرگ و دعوت از اعضای خانه سینما، مراسم به صورت زنده و با معرفی برگزیدگان دنبال شود که در نهایت دستاندرکاران این رویداد تصمیم گرفتند مراسمی مختصر را نسبت به سالهای قبل ـ که با حضور گسترده مردم همراه میشد ـ برای اهدای تندیسها در تالار وحدت برگزار کنند.
نصیریان، رییس جشن خانه سینما در ابتدای این مراسم بیان کرد:در دوران ما کار کردن خیلی سخت بود و امیدوارم شما این سختیها را نکشید. سینما واقعا رشد کرده است.
او با اشاره به شهرداد روحانی گفت: به آقای روحانی میگفتم (البته ایشان که اینجاست نه آن روحانی،که این اشاره کنایه گونه باعث تشویق حضار شد) توسعه فرهنگی حاصل همین ارتباط فرهنگی و مخصوصا کتاب و اینترنت است و این جشنها در حوزه فرهنگ خیلی خوب است اما امیدوارم منجر به دوستی بیشتر شود و کمتر به خلاف آن تبدیل شود چون بنیاد هنر دوستی و مهر و نیکی است.
او افزود: رقابتها همه جای دنیا هست و خوب است که اینجا هم باشد . البته من در جریان آرا نیستم ولی گفته شد که کسی اعمال نفوذ نکرده و نتایج براساس آرا به است آمده است.
وی ادامه داد: ملت ما الان به موسیقی و نمایش خیلی نیاز دارد و اینجا برای همین موسیقی فاخر ساخته شد و باید باشد و بزرگانی مثل آقای روحانی(شهرداد روحانی) این راه را دنبال میکنند همانطور که کیارستمیها، کیمیاییها، مهرجوییها و ...انجام دادند.
رییس جشن خانه سینما تاکید کرد:همان فیلم فارسی را که میگویند بد بود، چیزی بود که مردم را با سینما آشنا کرد پس باید احترام اینها را نگه داشت. تئاتر هم همینطور است و باعث افتخار است که بچههای ما تئاتر ایران را در جهان اجرا میکنند. ما باید جور این فرهنگ و هنر را بکشیم چون برای اینجا هستیم. ما میتوانیم فیلم و تئاتر خوب تولید کنیم به همین الان برای همه شما احترام قائلم.
علی نصیریان، ابوالحسن تهامینژاد،حسن معجونی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، غلامرضا موسوی،همایون اسعدیان، ابراهیم داروغهزاده معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی،محمدمهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، فرهاد توحیدی، حامد بهداد، امیر جدیدی، هومن سیدی، مرتضی رزاق کریمی، محسن خان جهانی، سودابه بیضایی و پانتهآ پناهیها از جمله حاضران در این مراسم بودند که با اجرای محمدرضا شهیدیفر برگزار میشد.
منوچهر شاهسواری نیز در سخنانی کوتاه گفت:راز ماندگاری سینمای ایران همین است که نقطه به نقطه چیزی جز عشق و جوشش ندارد. سینمای ایران متعلق به این سرزمین است و چه وسیلهای گرانقدرتر از سینما برای به تصویر کشیدن. شاید در برخی ارتباطاتی که ما داشتیم در معنای برگزاری جشن خطا کردیم که جشن را کوچک برگزار کنیم چون نمیشد در بیستمین جشن، داوری و برگزیده داشته باشیم اما مراسم نداشته باشیم با این حال جای اهالی خانه سینما یعنی ۵۵۰۰ نفر خالی است و شرمندهام که این امکان فراهم نشد.
مدیر عامل خانه سینما تاکید کرد: تلاش ما این است که بر یر سر منافع اهالی سینما کار کنیم و اگر جایی سخنی گفته میشود و جوابی نمیشنوید، حمل بر بی احترامی نکنید چون برخی صحبتها قابل پاسخگویی نیست.
او سپس از علی نصیریان برای پذیرش ریاست جشن تقدیر کرد.
اسامی برگزیدگان بیستمین جشن بزرگ سینمای ایران:
بهترین فیلم کوتاه: فیلم «بچه خور » به کارگردانی محمد کارت
بهترین انیمیشن: «بدو رستم بدو» به کارگردانی حسن ملایمی
بهترین کارگردانی مستند: «اُرد عطارپور» برای فیلم پرسپولیس شیکاگو
بهترین فیلم مستند: فیلم «در جستجوی فریده» ساخته آزاده موسوی و کورش عطایی.
در این بخش آزاده موسوی تاکید کرد: فیلم سینمایی مستند با مستند تلویزیونی فرق دارد و باید اکران شود.
قدمهایی برداشته شده و امیدوارم شاهد اکران مستندها در سینما باشیم، پس، هشتگ# اکران مستند.
بهترین فیلم: علی جلیلوند/ «بدون تاریخ، بدون امضاء»
بهترین کارگردانی: حید جلیلوند/ «بدون تاریخ، بدون امضاء»
بهترین فیلمنامه: علی زرنگار و وحید جلیلوند / «بدون تاریخ، بدون امضاء»
بهترین فیلمبرداری: مسعود سلامی/ « خفه گی»
بهترین تدوین: احمد مرادپور/ «سارا و آیدا»
بهترین بازیگر نقش اول زن: غزل شاکری / «سارا و آیدا»
بهترین بازیگر نقش اول مرد: حامد بهداد/ «سد معبر»
بهترین بازیگر نقش مکمل زن: زکیه بهبهانی/ «بدون تاریخ، بدون امضاء»
بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: نوید محمد زاده / «بدون تاریخ، بدون امضاء»
بهترین موسیقی فیلم: پیمان یزدانیان/ «خوک»
بهترین طراحی صحنه: حجت اشتری/ «سد معبر»
بهترین طراحی لباس: نگار نعمتی/ «خوک»
بهترین صدابرداری: رشید دانشمند/ «پل خواب»
بهترین صداگذاری: علیرضا علویان/ «به وقت شام»
بهترین چهره پردازی: مهرداد میرکیانی/ «خوک»
بهترین جلوه های میدانی: محسن روزبهانی/ «به وقت شام»
بهترین جلوههای بصری: فرید ناظرفصیحی/ «چهار راه استانبول»
- 13
- 2