جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۲۴ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۱۱۷۳
فیلم و سینمای جهان

تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر؛ از The Babadook تا Raw

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

چه فیلم ترسناک بنامیدشان و چه تریلر یا درام روانشناختی با بن مایه های اجتماعی-جنسی، فیلم هایی که در یک دهه اخیر دیوانگی و زهر چشم گرفتن را برای سینماروها به ارمغان آورده اند، با بینش و هنرمندی تکرار نشدنی موفق به انجام این کار شده اند. بدین ترتیب، حتی عادلانه به نظر نمی رسد که سعی کنیم فهرستی واحد از بهترین و تاریک ترین فیلم های یک دهه اخیر تهیه کنیم اما این دقیقاً همان کاری است که می خواهیم در این مطلب انجام دهیم. این ها فیلم هایی هستند که که مدت ها پس از بالا رفتن تیتراژ پایانی شما را بیدار نگه می دارند، شاید به این این خاطر که سخت در مورد چیزهای عجیبی که در ساعات اخیر روی صفحه نمایش دیده اید به فکر فرو رفته اید یا شاید به این خاطر که برای بستن چشم ها و خوابیدن، بیش از حد ترسیده اید.

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

از فیلم های متفاوت علمی تخیلی تا داستان های پیچ و تاب دار از تسخیر توسط شیاطین و فیلم های آزمایشی که مرزهای سینما را در هم نوردیده اند، در ادامه می خواهیم شما را با برخی از شوکه کننده ترین و تکان دهنده ترین فیلم های یک دهه اخیر سینما آشنا کنیم.

۱- Under the Skin (2014)‎

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

اگر با جاناتان گلیزر آشنایی داشته باشید خوب می دانید که او از مدت ها قبل علاقه ای وافر به زیر پا گذاشتن مرزهای سینما با تصویرسازی های ناخوشایند و حال و هوای شیطانی فیلم هایش داشته است. این موضوع برای او طبیعی است که دائماً به بافتن تصاویر چالش برانگیز با تم های تکان دهنده در قالب فیلم های سینمایی ادامه می دهد. کمتر کسی می تواند بگوید که گلیزر قبلاً با فیلم درام جنایی Sexy Beast خود در سال ۲۰۰۰ و فیلم رازآلود روانشناختی-جنسی Birth در سال ۲۰۰۴ چنین مرزهایی را رد نکرده است اما هیچ کدام از این دو فیلم نیز نتوانستند ما را برای اتفاقات شوکه کننده فیلم بعدی گلیزر در سال ۲۰۱۳ با نام Under the Skin آماده کنند. از همان سکانس ابتدایی تا پایان فیلم، داستان حمله ای همه جانبه به احساسات و حواس مخاطب است.

این فیلم یک بازی بی نقص و هنرمندانه از اسکارلت جوهانسون دارد که فاصله زیادی با آنچه دارد که در دنیای سینمایی مارول از او می بینیم. و سکانسی در نیمه راه این فیلم وجود دارد که چنان شما را شوکه می کند که سخت بتواند جلوی خود را بگیرید که تلویزیون را خاموش نکنید. اما بهتر است به تماشای فیلم ادامه دهید زیرا اگر چه Under the Skin شبیه فیلمی است که به جای تماشا کردن، از آن جان سالم به در می برید، عبور از خط پایان در این ادویسه فرازمینی یکی از ارزشمندترین و اقناع کننده ترین تجربیات سینمایی است که همیشه امیدش را داشته اید.

۲- The Babadook (2014)‎

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

وقتی کارگردان یکی از بهترین فیلم های ترسناک تاریخ سینما مدعی می شود که فیلم شما ترسناک ترین فیلمی است که تاکنون دیده است، می دانید که چیزی خاص و ویژه خلق کرده اید. این اتفاق زمانی رخ داد که ویلیام فریدکین بزرگ- مردی که The Exorcist را ساخت- به اطرافیانش گفت که فیلم مستقل جنیفر کنت در سال ۲۰۱۴ به نام The Babadook شما را زهره ترک خواهد کرد. و بدین ترتیب بود که علاقمندان به ژانر وحشت خیلی زود پس از صحبت های فریدکین خود را برای تماشای یکی از تکان دهنده ترین فیلم های ترسناک تاریخ سینما آماده کردند. و فریدکین هم حق داشت. با یک حس مطلق و متفاوت از وحشت، فیلم The Babadook داستان مادری تنها را روایت می کند که در بزرگ کردن پسرش که به مشکلات عاطفی جدی مبتلاست با دشواری مواجه شده است.

البته با توجه به اینکه شوهر این زن در هنگام رساندن او به بیمارستان در شب زایمانش کشته شده، واضح است که هم مادر و هم پسرش مشکلات عمیقی دارند که باید حل شان نمایند، مشکلاتی که زندگی شان را بیش از پیش پیچیده می کند وقتی شخصیت داخل کتاب ترسناک پسربچه به نام «مستر بابادوک» در خانه ظاهر می شود. در شرایطی که کنت آرام آرام مهمانی وحشت خود را آغاز می کند، یک روایت حیرت انگیز شکل می گیرد، روایتی که به شکلی هوشمندانه به تم های احساسی سنگین در مورد جان سالم به در بردن از تروماهای گذشته و دشواری های یک مادر تنها بودن با بیماری ویرانگر افسردگی شدید می پردازد. همچنین The Babadook یک فیلم درجه یک هیولایی با وحشت های بسیار واقعی تر از آن چیزی است که در یک فیلم معمولی این ژانر خواهید دید. این فیلم به معنای واقعی کلمه شما را زهره ترک خواهد کرد اما در پایان نیز قلب شما را در گلویتان رها خواهد کرد.

۳- Hereditary (2018)‎

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

به گفته آری آستر، کارگردان و نویسنده این فیلم شوکه کننده و بیرحم، Hereditary در ذات خود تنها یک فیلم درام خانوادگی است. اما این تعریف شبیه آن است که فیلمی مانند Jaws را داستان افسون کننده یک ماهی بیرون از آب توصیف کنیم. پس بله، اگر چه نمی توانیم بگوییم که Hereditary یک فیلم خانوادگی درام نیست اما باید واضح بگوییم که این فیلم تنها یک درام خانوادگی نیست. و هنوز هم صحبت آستر درست است، Hereditary در ابتدا خود را یک نوع متفاوت از درامی مستقل در مورد اندوه یک خانواده بعد از مرگ عزیزی نشان می دهد. با پیشرفت داستان، یک گذشته عمیق و تاریک شروع به آمدن به سطح می کند و Hereditary به سرعت به یک کابوس ماوراءالطبیعه دیوانه کننده تبدیل می شود که برای درک میزان وحشت و شوکه کننده بودنش تنها باید خودتان بنشینید و تماشایش کنید. فقط باید به شما هشدار دهیم که بعد از تماشای Hereditary هرگز نمی توانید وانمود کنید که آن را ندیده اید.

در صورتی که خودتان هنوز این فیلم را ندیده اید، تنها می گوییم که همان لحظه دقیقی که آری آستر مسیر فیلمش را از درامی خانوادگی به یک تراژدی خانوادگی تمام عیار تغییر می دهد، خوب متوجه خواهید شد. این را سریع متوجه خواهید شد زیرا لحظه ای که اتفاق می افتد به وضوح و سادگی یکی از شوکه کننده ترین سکانس های تاریخ سینما را شاهد خواهید بود. آستر تازه با این لحظه فقط خود را گرم می کند و Hereditary بزودی تاریک تر و سنگین تر خواهد شد، به شکلی که حتی تصورش را هم نمی کنید. تماشای این فیلم تجربه ای بیرحمانه و ویرانگر است اما اگر بتوانید به تماشایش ادامه دهد، نه تنها شاهد یکی از بهترین فیلم های ترسناک یک دهه اخیر بلکه یکی از بهترین فیلم های ترسناک تاریخ سینما خواهید بود.

۴- Midsommar (2019)‎

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

با انتشار فیلم Hereditary از آری آستر، به نظر می رسید که به سرعت میله معیار فیلمسازان جوان و پیر این ژانر را بالاتر برده و بعید به نظر می رسید که کسی بتواند در آینده ای نزدیک در زمینه ارزش شوکه کنندگی خالص و سرگیجه آور با این فیلم هماوردی کند. اما ظاهراً تنها کسی که توانست به ارتفاع تازه به ثبت رسیده این میله معیار نزدیک شود خود آری آستر بود. در حالی که Midsommar از لحاظ شوکه کنندگی و ترسناک بودن در حد و اندازه های فیلم قبلی اش نیست اما در حوزه تاثیر عاطفی ویرانگر و انرژی شیطانی بیرحمی که داشت از فیلم قبلی آستر بهتر است. البته این بار هم آری آستر تعریفی متفاوت از فیلم خود داشته و آن را یک «فیلم جدایی» نسبتاً سرراست توصیف کرده است و باور کنید تعریف یک فیلم جدایی از Midsommar شبیه همان تعریف یک درام خانوادگی از Hereditary است و این یعنی اینکه حقیقتاً با یک فیلم جدایی زن و شوهری مواجه نخواهید شد.

رابطه مورد نظر بین دنی و کریستین است و اگر هرگز نیازی به جدایی در یک رابطه وجود داشته باشد، این رابطه همانی است که بین این دو وجود دارد. اما در دنیای آری آستر همه چیز به این سادگی نیست و از لحظات شکنجه وار ابتدایی Midsommar، این کارگردان آماده است تا پیچ های رابطه نافرجام این دو را به شکلی متفاوت بپیچاند. زمانی که این زوج و دوستانشان به یک فستیوال مشهور سوئدی می روند، سرنوشت آن ها تعیین شده است، اگر چه هیچ چیزی نمی تواند شما را برای شکنجه و آسیب پر از خونریزی و مملو از آفتابی که آستر برایتان در ادامه کرده، آماده نماید.

۵- Sinister (2012)‎

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

پیش از ساخت Doctor Strange در سال ۲۰۱۶، اسکات دیکینسون یک دهه را به دست و پا کردن نامی برای خود در میان علاقمندان به ژانر وحشت گذرانده بود. او با درام تسخیری The Exorcism of Emily Rose در سال ۲۰۰۵ توجه علاقمندان به ژانر وحشت را جلب کرد اما این فیلم Sinister در سال ۲۰۱۲ بود که ثابت کرد دریکسون یک کارگردان طراز اول در ژانر وحشت است. اگر چه نقدهای بسیاری در مورد این فیلم در زمان انتشارش وجود داشت اما Sinister هنوز هم یکی از موثرترین تریلرهایی است که تاکنون سینما به چشم خود دیده است، اگر چه اغلب اوقات بیش از حد به سمت کلیشه های کلاسیک ژانر وحشت متمایل می شود. این فیلم داستان یک نویسنده باتجربه ژانر جنایی را روایت می کند که همراه با خانواده اش به خانه ای نقل مکان می کند که جنایتی هولناک در آن رخ داده است تا بتواند از نزدیک اتفاق رخ داده در این جنایت را بررسی کرده و رمان بهتری بنویسد.

شوربختانه وقتی یک جعبه قدیمی از فیلم های سوپر ۸ را در اتاق زیرشیروانی خانه پیدا می کند، خب، این مرد و خانواده اش کمی بیش از حد به واقعیت آن جنایت نزدیک می شوند، بسیار بیشتر از آنچه که خیالش را داشتند. به شما هشدار می دهیم که این فیلم های هشت میلیمتری چند شب بی خوابی یا خواب بد را برایتان رقم خواهند زد. اما این تنها بخشی از چیزی است که Sinister را به چنین فیلم خوشایندی با قلب تاریک تبدیل می کند. این فیلم زمانی که حال و هوای شیطانی می گیرد و نوبت به تصویرسازی های گوتیک تاریک می رسد در بهترین کیفیت خود قرار می گیرد و دریکسون با رویکرد آرام سوز خود این حال و هوای شیطانی را بیشتر می کند تا اینکه در سکانس پایانی که قالیچه خونین را از زیر شما می کشد و مجبورتان می کند که از میان کف دست های عرق کرده تان و در اوج وحشت و انتظاری شکنجه وار، آخرین سکانس ها را تماشا کنید.

۶- Raw (2016)‎

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

سخت است بگوییم که دقیقاً چه چیزی در یک فیلم باعث می شود که احساس مور مور شدن کنید. در مورد اولین فیلم جولیا دوکورنو به نام Raw که به شدت تکان دهنده است، درک این علت کمی ساده تر است زیرا دوکورنو اصولاً تمام ۱۰۰ دقیقه زمان فیلم را به رهاسازی یک سیل مداوم از صداها و تصاویر و سناریوهایی اختصاص می دهد که می توانند هر کسی را از کوره در ببرند. این بدان معنا نیست که Raw از آن فیلم هاست که خیلی سریع شوکی پس از شوک دیگر تولید می کند. دقیقاً برعکس، در واقع، دوکورنو عامدانه یک رویکرد ثابت را در فیلمش در پیش می گیرد و شوک ها را به موقع آزاد می کند در حالی که به آرامی یک درام دانشگاهی شرورانه و به شدت سکسی را روایت می کند که به شکلی خوشایند، ژانر وحشت را زیرورو می کند. از همین ابتدا باید به شما بگوییم که این فیلم داستان آزمون و خطاهای یک دانشجوی جوان را روایت می کند که به شکلی غیرمنتظره خود را در اشتهای سیری ناپذیری نسبت به گوشت انسان می یابد.

پس حتی اگر Raw آن خونریزی و کشتار تمام عیاری نیست که از چنین تعریف خلاصه ای انتظار دارید، بخش زیادی از فیلم باعث خواهد شد که دل و روده تان به هم بخورد. اما به جای وول خوردن در افکت های پر از خونریزی و ترس های شوکه کننده، دوکورنو یک رویکرد انسانی را به داستان شوکه کننده Raw در پیش می گیرد و تنها از خونریزی برای تقویت بررسی شخصیتِ هوشمندانه و هدف دار خود استفاده می کند که به یک درام بلوغ محور رضایت بخش- اگر چه تکان دهنده- در مورد آدم خواری منجر می شود.

۷- Upstream Color (2012)‎

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

فیلمسازانی هستند که برای رفتن به زیر پوست مخاطب به سراغ جامپ اسکرها و خون های جعلی می روند و برخی دیگر به تصویرسازی تاریک، بن مایه های شیطانی و توهم شریرانه به عنوان جایگزین های ترسناک تاکید دارند. شین کاروت به دسته دوم تعلق دارد و Upstream Color به خوبی ثابت کننده این مدعاست. نمی خواهیم شما را با توضیح در مورد داستان Upstream Color خسته کنیم، و اگر صادق باشیم، باید بگوییم که Upstream Color فیلمی کمتر نگران داستان خود و بیشتر نگران احساسی است که در شما ایجاد می کند و ظاهراً هیچ پایانی بر دستاورد کاروت در این جبهه خاص وجود ندارد. تنها می گوییم که این فیلم در مورد زنی است که بعد از هیپنوتیزم شدن توسط یک دزد و غارت شدن تمام زندگی اش، با آینده ای ویران و بدون خاطره ای از اتفاقاتی که رخ داده به حال خود رها می شود.

او با مردی با داستانی مشابه آشنا می شود و در شرایطی که بیهوده تلاش دارند سر از علت و چگونگی رسیدن به این فلاکت سر در بیاورند، با واقعیتی فراتر از تصور روبرو می شوند. چیزی که در ادامه می آید چیزی کم از یک حمله سینمایی به شدت پارنویایی به تمام حس های مخاطب نیست که باید تجربه اش کنید تا بتواند معنای واقعی اش را درک نمایید. فقط بدانید که Upstream Color عامدانه یک تجربه تکان دهنده است که باعث می شود روزها از گیجی و سردرگمی سرتان را بخارانید، شاید حتی ماه ها و سال ها!

۸- Hagazussa (2019)‎

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

کابوس گوتیک لوکاس فیگلفلد که داستان آن در یک منطقه دورافتاده کوهستانی در قرن پانزدهم اروپا روایت می شود، Hagazussa به تمامی در به تصویر کشیدن زندگی با دور کندِ این منطقه کوهستانی موفق عمل کرده و کارگردان از این سرعت روایت برای ایجاد یک حالت شبه هیپنوتیزم روی مخاطب استفاده می کند. این رویه تغییر نمی کند تا زمانی که آخرین لحظات تکان دهنده و تهوع آور فیلم از راه می رسند. در مسیر رسیدن به آن پایان نابود کننده، کارگردان یک داستان فولکلور تاریک را در مورد زنی تنها با گذشته ای کافرانه به تصویر می کشد که قصد دارد در دل طبیعت وحشی زنده مانده و دختر تازه متولد شده اش را در آرامش بزرگ کند.

البته وقتی همسایه هاتان در وحشت مداوم جادو و ارواح و جادوگری به سر می برند، دنیای طبیعی تان فاصله زیادی از ترسناک ترین دشمن تان خواهد داشت. با استفاده از حس پارانویای مداوم از سکوت و تصویرسازی گوتیک کافی برای ترساندن ماری شلی، Hagazussa ثابت می کند که یک اثر متفاوت و به شدت ترسناک در ژانر وحشت است. در حالی که بدون شک صبر کسانی که به سرعت به دنبال خونریزی و کشتار هستند را به بوته آزمایش می گذارد، فیگلفلد در پایان فیلم خود چنان پتک خود را با نیرویی ویرانگر پایین می آورد که بدون شک هر مخاطبی که تا پایان فیلم را همراهی کند را تا چند سال در وحشتی زیرپوستی فرو خواهد برد.

۹- Thoroughbreds (2018)‎

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

اگر تاریخ درسی به ما آموخته باشد، این است که هالیوود از داستان های خوب جوانان باهوش و شورشی که دست به کارهای غیرقابل تصور می زنند خوشش می آید. در حالی که کلاسیک هایی مانند Rebel Without a Cause، A Clockwork Orange و Spring Breakers باعث شده اند که سنگ محک چنین فیلم هایی دائماً سنگین تر شود، فیلم Thoroughbreds ساخته کوری فینلی ثابت می کند که هنوز هم جایی برای رشد یکی از ژانرهای فرعی محبوب سینما وجود دارد، حتی اگر سرنوشتش روزهایی تاریک تر در این روزها باشد. در بطن درام کمدی تاریک فینلی، دو نوجوان ثروتمند اهل کنتیکت قرار دارند که در دو سوی طیف احساسی موجود قرار دارند. لیی همه چیز را خیلی قوی حس می کند اما آماندا توانایی احساس چیزی را ندارد.

وقتی این دوستان عجیب در روایت فینلی به هم می پیوندند، در می یابند که کنترل زندگی شان را از دست داده و به شکلی منحصربفرد تلاش می کنند یکدیگر را از این شرایط بیرون بیاورند. این کمک بدون هزینه نیست و تنها شانس این دختران برای آزادی به قیمت یک نقشه خشن شیطانی بدست می آید. در حالی که این نقشه داستان را پیش می برد اما به ندرت تمرکز اصلی فیلم است و فینلی از این داستان برای یک مطالعه شخصیتی عمیق در مورد ذهن های باهوش اما به شدت ترک برداشته این دو جوان استفاده می کند.

۱۰- Possum (2018)‎

فیلم های ترسناک تاریخ,تکان دهنده‌ترین و شوکه کننده‌ترین فیلم‌های یک دهه اخیر

اگر در ماجراجویی های سینمارویی خود با فیلم Possum مواجه نشده اید، می خواهیم روزتان را خراب کنیم! چندین دلیل وجود دارد که چرا این فیلم ۲۰۱۸ باعث تزریق حس ناخوشایند وحشت به زیر پوستتان می شود- حال و هوای سرکوب گرانه، سبک روایی مبهم و البته هیولای عروسکی بزرگی با پاهای عنکبوت و صورت انسان- و خواب های خوبی ببینید! فیلم Possum داستان فیلیپ را روایت میکند، یک عروسک گردان از اعتبار افتاده که بعد از بیکار شدن به خاطر یک دلیل هولناک مبهم به زادگاهش باز می گردد. در حالی که فیلیپِ رنگ پریده سعی دارد از دست این عروسک گروتسک خلاص شود، با عموی آزارگرش و ترومای تاریکی که تمام زندگی اش رنجش داده روبرو می شود.

این فیلم توسط متیو هولنس نویسندگی و کارگردانی شده است، که داستان کوتاهش به همین نام در قالب یک آنتالوژی منتشر شده و بسیاری از طرفداران ژانر وحشت را حیرت زده کرد. اگر با عروسک مشهور فیلم هولنس آشنا هستید، می دانید که این نویسنده از نه یک بلکه دو فوبیا استفاده می کند: یکی عروسک ها و دیگری بدل ها. و از آن جایی که این عروسک پاهایی به شکل عنکبوت دارد می توان تعداد این فوبیاها را به سه مورد نیز افزایش داد. نتیجه تمام این وحشت فرویدی غول پیکر، یک کابوس مملو از آدرنالین در مورد مردی به شدت غمگین است که سعی دارد عروسکی را از بین ببرد که به معنای واقعی کلمه و به تمامی، نماد تروماهای خودش است.

این فهرست می توانست از این طولانی تر باشد و فیلم های دیگری که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد نیز به اندازه تمام ۱۰ فیلمی که در مورد آن ها سخن گفتیم، شوکه کننده و تکان دهنده هستند:

The Sadness (2021)‎

Swallow (2019)‎

Unsane (2018)‎

Vox Lux (2018)‎

Belzebuth (2017)‎

The Killing of a Sacred Deer (2017)‎

Kuso (2017)‎

We Are the Flesh (2016)‎

Baskin (2015)‎

The Witch (2015)‎

River of Fundament (2014)‎

Excision (2012)‎

Maniac (2012)‎

The Neon Demon (2016)‎

Nightcrawler (2014)‎

mother!‎ (2017)‎

The Blackcoat’s Daughter (2015)‎

The Eyes of My Mother (2016)‎

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش