یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۰۶ - ۱۴ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۴۰۴۰
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم وسترن دیدنی و فوق العاده جذابی که به احتمال فراوان ندیده اید [قسمت اول]

فیلم های وسترن و جذاب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

ژانر وسترن یکی از محبوب ترین ژانرهای سینمایی است که هر یک از ما با دستکم یکی از فیلم های این ژانر خاطره داریم. روزگاری ژانر وسترن بر هالیوود، سینمای اروپا و اکثر جنبه های فیلمسازی در غرب حکمفرمایی می کرد. اما در همین زمان و به دلیل تولیدات فراوان این ژانر، برخی از فیلم های وسترن دیدنی و دارای ارزش تماشا نادیده گرفته شده یا در سایه دیگر فیلم ها قرار گرفتند. در فهرست فیلم های وسترن نادیده گرفته شده زیر فیلمی از جان فورد، هاوارد هاکس و سرجیو لئونه را نخواهید دید بلکه با فیلم هایی آشنا خواهید شد که زیبایی های بهترین فیلم های این ژانر را در خود دارند اما در طول زمان مورد توجه قرار نگرفته اند.

۱- مردی از لارامی (۱۹۵۵)- آنتونی مان

فیلم های وسترن و جذاب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در یکی از پنج همکاری مشترک آنتونی مان و جیمز استوارت و در فیلم وسترن «مردی از لارامی» (The Man From Laramie) شاهد شورش شخصیت ویل لاکهارت علیه یک گله دار محلی و پسر دیوانه اش هستیم که در تلاش برای انتقام مرگ برادرش به رقیب پیر آن ها می پیوندند. در این فیلم استوارت نقش آن قهرمان آرام و ساکت همیشگی را ندارد بلکه یک گاوچران خشمگین و نامرتب است که دائماً او را در حال دعوا و درگیری می بینیم. از همان آهنگ متن ابتدایی فیلم، احساس می کنیم که با یک وسترن کلاسیک مواجه هستیم و این همان چیزی است که به تصویر کشیده می شود؛ صحنه های درگیری و کشتار بین گاوچرا ها و سرخپوست های بومی در نیومکزیکو.

فیلم های وسترن و جذاب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

درخشش اصلی و حقیقی فیلم آنتونی مان بازی استوارت در شخصیتی متفاوت از دیگر نقش های او یا قهرمانان فیلم های وسترن است. او یک شخصیت خشن، بداخلاق و غیرقابل پیش بینی است و مان نیز به خوبی می دانسته که این شخصیت مطلقاً خشن را به تصویر بکشد. برای مثال وقتی که استوارت از یک کافه خارج می شود، دوربین در یک برداشت از روبرو او را به تصویر می کشد که در نهایت به یک درگیری ختم می شود. این سبک از فیلم برداری باعث شده که تعلیق و هیجان فیلم افزایش یافته، شخصیت و محیط اطراف او به نمایش درآمده و مخاطب با دنیای فیلم آشنا شود. «مردی از لارامی» آخرین همکاری مان و استوارت در ژانر وسترن بوده و باید آن را بهترین کار وسترن مشترک آن ها دانست.

۲- هفت مرد از حالا (۱۹۵۶)- باد بوتیکر

فیلم های وسترن و جذاب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم «هفت مرد از حالا» (Seven Men from Now) را باید بهترین همکاری مشترک باد بوتیکر، برت کندی و راندولف اسکات در مقام کارگردان، نویسنده و بازیگر دانست. این فیلم وسترنی است که به مولفه های ژانر وفادار باقی مانده و جایی خالی برای استنباط و قضاوت مخاطب باقی می گذارد. فیلم بوتیکر به خاطر پیچش های داستانی متعددش در تنها ۷۸ دقیقه زمان مورد توجه قرار گرفته است. «هفت مرد از حالا» داستان بسیار سرراست و قابل درکی دارد که در آن شخصیت اسکات در پی انتقام از هفت مردی است که در جریان یک سرقت همسر او را به قتل رسانده اند. با شروع فیلم همراه با یک موسیقی بسیار سنگین، شاهد جستجوی اسکات در طول شب و در هوای بارانی برای این مردان هستیم.

فیلم های وسترن و جذاب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

از همان سکانس اول، می فهمیم که شخصیت های داستان با بن مایه ای از خطر، کنجکاوی و رازآلودگی همان چیزی هستند که در کلماتشان می بینیم. دیالوگ های فیلم به خصوص وقتی که پای لی ماروین به میان می آید شنیدنی هستند. به همین دلیل است که تماشای چند باره این فیلم نسبتاً کوتاه در ژانر وسترن با توجه به ژست ها و نگاه های پرمعنای شخصیت هایش جذاب می شود. بوتیکر، کندی و اسکات به خوبی می دانستند که در مشارکت با هم چگونه فیلم بسازند اما «هفت مرد از حالا» اوج استعداد و مهارت این سه را در کنار هم نشان می دهد.

۳- شجاعان (۱۹۵۸)- هنری کینگ

فیلم های وسترن و جذاب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

گرگوری پک یک بار دیگر در یک وسترن عرفانی پر از شب مهتابی یک شهر در غرب وحشی بار دیگر با هنری کینگ همراه می شود و نتیجه فیلمی به نام «شجاعان» (The Bravados) است که به درام های انتقامی وسترن وفادار مانده است. در این فیلم، پک نقش داگلاس را بازی می کند که کمتر از یک سال پس از مرگ همسرش، رفته رفته قاتلان او را تعقیب کرده و مجازات می کند اما در این مسیر دچار تردید می شود. در این فیلم شاهد عناصر متافیزیکی هستیم و یک کلیسای بزرگ را همواره همراه شخصیت داگلاس و انتقام جویی های خونینش می بینیم.

فیلم های وسترن و جذاب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم بردار عمداً از رنگ های دلوکس برای افزودن بر حال و هوای خشم، درماندگی و آسیب درونی پک استفاده می کند در حالی دوربین در تمام طول داستان روی او تمرکز کرده و به مخاطب اجازه می دهد که در مورد حرکت بعدی او گمانه زنی کند. در حالی که فیلم با آهنگ و سرعتی متناسب به پیش می رود، هنری کینگ تصویری از دو دنیا ارائه می دهد که هیچ فیلم وسترنی قبل و بعد از «شجاعان» نتوانسته آن را به تصویر بکشد: دنیای شفاف و مذهبی و دنیای انتقام و مرگ. گرگوری پک در سکانس پایانی جذاب و پرتعلیق فیلم انتخابی حیرت انگیز انجام می دهد که از نکات برجسته فیلم کینگ است.

۴- آخرین قطار گان هیل (۱۹۵۹)- جان استرجز

فیلم های وسترن و جذاب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

مردی که هیچ با برتری و تسلط مردان در غرب وحشی بیگانه نبود، جان استرجز با فیلم «آخرین قطار گان هیل» (Last Train from Gun Hill) یک وسترن نیشدار و خشن ساخته که دوستی قدیمی را در سایه اخلاق به آزمایش می گذارد. در این فیلم، کرک داگلاس نقش مارشالی را بازی می کند که سعی دارد مردی جوان را به خاطر تجاوز و قتل یک زن سرخپوست او به پای میز محاکمه بکشاند اما این مرد جوان فرزند یکی از دوستان قدیمی اوست.

برداشت های سریع فیلم، مانند سکانسی که در آن حروف اول اسم را روی زین اسب می بیند، باعث شده که شخصیت های داستان همیشه یک قدم از مخاطب جلوتر باشند. دیالوگ های تاثیرگذار فیلم نیز باعث می شود که دنیایی بسیار مردانه و سرسخت به تصویر بکشد که در آن هر کسی چیزی برای مبارزه کردن دارد. «آخرین قطار گان هیل» یکی از بهترین فیلم های استرجز است که در آن خاکستری بودن دنیای غرب وحشی به تصویر کشیده می شود.

فیلم های وسترن و جذاب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

آیا داگلاس به دوست قدیمی اش خیانت خواهد کرد؟ آیا او به دنبال عدالت برای همسرش است؟ آیا او به خود زحمت می دهد که از دید دوست قدیمی اش یا پسر او با ماجرا نگاه کند؟ در فیلم بسیاری از ما با شخصیت داگلاس همراه می شویم اما آنتونی کویین نیز در نقش رهبر یک دار و دسته در شهری قدیمی خارق العاده ظاهر می شود و به خوبی می تواند تلاش و درماندگی او برای محافظت از پسرش را ببینیم. تمام این مسائل به یک پایان بسیار تعلیقی و شوکه کننده منتهی می شود که در آن داگلاس قصد دارد مردی که همسرش را به قتل رسانده سوار آخرین قطار گان هیل نماید. این پایان بندی به خوبی خاکستری بودن و شرارت در غرب وحشی را به تصویر می کشد.

۵- درخت اعدام (۱۹۵۹). دلمر دیویز

فیلم های وسترن و جذاب,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در فیلم «درخت اعدام» (The Hanging Tree) گری کوپر نه یک مرد قوی آرام و نماینده ارزش های آمریکایی بلکه مردی با یک براز بزرگ است که سعی می کند نماد آمریکا باشد. شخصیت فریل با بازی کوپر مردی است که در جریان تب جستجوی طلا به مونتانا آمده و نقش پزشک یک شهر کوچک را بازی می کند. تنها وقتی او را در سالن های قمار و بازی با هفت تیرهای دیگران می بینیم متوجه جنبه دیگر شخصیت او می شویم.

سناریو فیلم به زیبایی و کمال هر چه تمام تر نوشته شده و شخصیت های فرعی داستان به بررسی شخصیت فریل کمک شایانی می کنند. برای مثال، کارل مالدن نقش یک معدندار حریص را بازی می کند که برای جلو افتادن از رقبا دست به هر کاری می زند یا جرج سی اسکات که در اولین نقش آفرینی سینمایی خود نقش یک کشیش مست را بازی می کند و این دو معمولاً در کلوزآپ های تنگ جای داده می شوند. این دو شخصیت، نیمه خطرناک و حساس شخصیت فریل را تحریک می کنند که نشان می دهند او چیزی فراتر از یک پزشک ساده است. کمتر وسترنی توانسته چنین داستانی را به این زیبایی و تاثیرگذاری روایت کند که به مخاطب اجازه می دهد نه تنها به گمانه زنی ادامه دهد بلکه در دنیای فیلم نیز غرق شود.

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش