پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۵۷ - ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۱۸۳۷
فیلم و سینمای جهان

برترین فیلم‌های سینمای بالیوود در سال ۲۰۱۹/ قسمت اول

فیلم‌های سینمای بالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

مانند بسیاری از دیگر نقاط جهان، سال ۲۰۱۹ سال پرفراز و نشیب و پرآشوبی برای هند بود. انتخاب مجدد دولت ملی گرای هندوی بی‌جی‌پی به رهبری نارندرا مودی، نخست وزیر، با اکثریتی رو به کاهش، هدف قرار گرفتن اقلیت ها توسط دولت ملی گرا، ملغی شدن بند شماره ۳۷۰ قانون اساسی هند که به بخش جامو و کشمیر این کشور شرایط نیمه خودمختاری بخشیده بود و بحث مداوم در مورد جریان #MeToo همواره در صدر اخبار کشور قرار داشت.

سینمای هند موسوم به بالیوود نیز در یک فضای سیاسی و اجتماعی به بررسی این موضوعات در ترکیبی همیشگی از داستان عاشقانه، کمدی و اکشن پرداخت و بن مایه هایی از فضای تاریخی و زندگینامه ای نیز به تولیدات خود در سال ۲۰۱۹ افزود. با در نظر گرفتن فیلم هایی که مورد تحسین منتقدان قرار گرفته و فیلم هایی که در باکس آفیس عملکرد خوبی داشتند، در ادامه می خواهیم شما را با ۱۰ فیلم برتر سینمای بالیوود در سال ۲۰۱۹ آشنا کنیم.

فیلم‌های سینمای بالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

۱- Article 15

آنوبهاو سینها، نویسنده و کارگردان، می گوید که فیلم Article 15 را به خاطر خشم از تحت تعقیب قرار دادن و اذیت و آزار اقلیت های هند بر اساس جایگاه اجتماعی و مذهبشان ساخته است. با استفاده از آیوشمان خورانا در نقش اصلی، این فیلم از ژانر کارآگاهی-تریلر برای بررسی موضوع جایگاه اجتماعی در جامعه امروز هند استفاده می کند. موسیقی متن تکان دهنده، تصویرسازی جذاب و شخصیت هایی که از اتفاقات دنیای واقعی الهام گرفته شده اند، در کنار بازی های بی نقص بازیگران، باعث شده که این فیلم یکی از بهترین و تماشایی ترین فیلم های سینمای بالیوود در سال گذشته باشد. Article 15 اما بدون نقص نیز نیست و بسیاری آن را به خاطر رویکرد مدافع برهمایی آن مورد انتقاد آن قرار داده اند. با این وجود فیلم Article 15 توانسته هنر سینمای هند و وجدان انسانی را با هم ترکیب کرده و فیلمی بسازد که ماجرا و پیام آن تا مدتی با شما باقی خواهد ماند.

فیلم‌های سینمای بالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

۲- Gully Boy

به نویسندگی و کارگردانی زویا اختر، فیلمسازی که به خاطر توانایی اش در ارائه شخصیت های پیچیده و همزمان توجه همیشگی به سنت های سینمایی مرسوم سینمای بالیوود شناخته می شود، فیلم Gully Boy تا حدودی بر اساس زندگی دو رپر هندی به نام های Divine و Naezy ساخته شده است. این دو با الهام از ستارگان دنیای هیپ هاپ هند، یک سبک خاص موسیقی را در بمبئی ایجاد کردند که با عنوان رپ خیابانی (gully) شناخته می شود. در فیلمی که اختر بر اساس زندگی این دو ساخته، رانویر سینگ و آلیا بهات نقش های اصلی را بر عهده دارند و در کنار آن ها بازیگران دیگری مانند کالکی کوچلین، ویجی راز و سیدانت چاتورودی نیز نقش های فرعی را بازی می کنند. سینگ به خاطر بازی همراه با آرامش و سکوت در نقش یک مرد جوان مسلمان که می خواهد صدایش در زندگی و روی صحنه شنیده شود مورد تحسین قرار گرفته است.

فیلم‌های سینمای بالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

۳- Uri: The Surgical Strike

ناسیونالیسم هندی یک فرمول همواره برنده در سینمای اخیر بالیوود بوده و فیلم Uri: The Surgical Strike نیز یکی از واضح ترین تصویرسازی های این ایده بوده است. داستان فیلم بر اساس عملیات هایی که هند به عنوان حملات دقیق علیه مواضع شبه نظامیان در مرزهای کشمیر در سال ۲۰۱۶ انجام داد ساخته شده است. این عملیات ها در پاسخ به حمله شبه نظامیان به یک پاسگاه نیروهای نظامی هند در شهر اوری در کشمیر انجام گرفت. مقامات نظامی پاکستان اما ادعای واکنشی بودن این عملیات ها را رد کرده و ادعا کرده اند که ماجرا در واقع تبادل آتش در دو سوی مرز دو کشور بوده است. Uri: The Surgical Strike به شکلی دراماتیزه شده روایت هند از ماجرا را به تصویر می کشد که به کلی از دید نیروهای نظامی هند روایت می شود.

واحدی از نیروهای ویژه هند به رهبری سرگرد ویهان شرگیل (با بازی ویکی کاوشال) به مبارزه با شبه نظامیان در مرز شمال شرقی هند می پردازند تا اینکه فرمانده واحد پیشنهادی برای کار اداری در دهلی نو دریافت می کند که به او امکان می دهد بیشتر و بهتر از مادر بیمارش مراقبت کند. تیم او که باجناقش کاران کاشیاپ نیز در میان آنان حضور دارد همچنان در اوری مشغول فعالیت بوده و زیر آتش شبه نظامیان قرار می گیرد. بدین ترتیب شرگیل عملیاتی برای انتقام را رهبری می کند که هدف از آن ورود به خانه های شبه نظامیان و کشتن آن هاست. فیلم Uri: The Surgical Strike یک فیلم خوش ساخت و اولین تجربه کارگردانی آدیتیا زار است که به خوبی دیدگاه های میهن پرستانه را به نمایش می گذارد.

فیلم‌های سینمای بالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

۴- War

وقتی Zoolander و Mission Impossible را ترکیب کنید به این فیلم خواهید رسید. برای درک درست از این تریلر جاسوسی که تمامی رکوردهای باکس آفیس بالیوود را شکسته باید از علاقمندان پروپاقرص سینمای هند باشید. تایگر شروف یک بازیگر جوان بالیوود است که همه از علاقه او به هریتیک روشن خبر دارند. در طول نزدیک به دو دهه حضورش در سینمای بالیوود، روشن توانسته هوش و فیزیک مناسب خود را ترکیب کرده و به خوبی در نقش هایی که بازی کرده فرو برود هر چند بیشتر به خاطر مهارتش در رقصیدن شناخته می شود. از طرف دیگر، شروف به عنوان یک بازیگر عضلانی و خوش چهره شناخته می شود که خیلی خوب می رقصد و چندین ویدیو پرطرفدار با تقلید از حرکات روشن ساخته است.

فیلم War داستان یک جاسوس خبره هندی به نام کبیر با بازی روشن را روایت می کند که از مسیر تعیین شده برایش دور شده و دست به طغیان زده است و اکنون شاگرد سابق او، خالد با بازی شروف، باید او را به مسیر تعیین شده بازگرداند. همانطور که بسیاری از منتقدان به آن اشاره کرده اند، War یک فیلم اکشن هندی است که در آن سکانس های پرتنش مملو از انفجار و تعقیب و گریز پیاده و سواره آن بسیار تاثیرگذار و تحسین برانگیز است.

فیلم‌های سینمای بالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

۵- Bharat

Bharat فیلمی پرهزینه با بازی سلمان خان است که در روز عید فطر سال گذشته منتشر شده و به یکی از نمادهای بالیوود تبدیل شد. با این وجود این فیلم اهداف بزرگی در سر داشته و روایت آن سعی کرده تاریخ ۷۰ ساله هند از زمان جدایی از پاکستان را در قالب داستان سه ساعته خود به نمانیش بگذارد و همچنان ترانه و رقص همیشگی سینمای هند را نیز داشته باشد. این فیلم داستان بهارات (سلمان خان) را روایت می کند که پس از جدایی هند و پاکستان در سال ۱۹۴۷ و نقل مکان خانواده اش از پاکستان به هند، به پدرش قول می دهد که خانواده را در کنار یکدیگر نگه دارد اما پدر و خواهرش در جریان جدایی دو کشور از هم جدا می افتند.

برای وفا به قولی که به پدرش داده، بهارات شغل های زیادی برای خود بر می گزیند: کار به عنوان بدلکار در سیرک، کار در سکوهای نفتی در عربستان سعودی و سپس کار در کشتی به عنوان ملوان. در این میان وی شیفته زنی به نام کومود راینا (کاتریناف کایف) می شود، نقشی که قرار بود توسط پریانکا چوپرا ایفا شده و ظاهراً چوپرا در نیمه راه برای ازدواج با نیک جوناس آن را نیمه کاره رها کرد. زمان طولانی فیلم و داستان پرفراز و نشیب آن چندان مورد قبول منتقدان نبوده اما طرفداران سلمان خان استقبال قابل توجهی از آن داشته اند.

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش