چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۳۳ - ۱۱ مهر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۰۴۰۳
موسیقی

اخطار «قم» به جنتي

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی,جامعه مدرسین حوزه علمیه<
جامعه مدرسین در بيانيه‌اي شديداللحن وزارت ارشاد را تهديد به «پايان صبر» و «وارد عمل شدن مردم» در موضوع كنسرت‌ها كرد.

 «تذكر»ها از مبدا قم به مقصد تهران، شكل «اخطار» به خود مي‌گيرند. اخطار براي اقداماتي كه چند ماهي مي‌شود دولت را درگير مباحث و مسائل مفصلي در تعدادي از شهرهاي كشور ساخته، اين‌بار از شهر علما و فضلا حركت را آغاز مي‌كند. شهر قم كه طي روزهاي گذشته با نخستين واكنش يكي از مراجع تقليد در خصوص برگزاري كنسرت‌ها، خبرساز شده بود ديگر بار با بيانيه‌اي از سوي جامعه مدرسين به اعلام مواضع روحانيون اين شهر پرداخته و براي چهارمين بار اعتراض خود به دولت يازده و شخص وزير ارشاد را به‌طور علني اعلام كرده است. در اين اطلاعيه كه به امضاي آيت‌الله محمد يزدي، رييس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم رسيده و در اختيار رسانه‌ها قرار گرفته، به برگزاري كنسرت در شهر قم اعتراض و تاكيد كرده است: «اقدام موهن و غيرمنطقي مديران فرهنگ و ارشاد اسلامي قم در برگزاري كنسرت غيرقابل پذيرش و حركتي به دور از شأن شهر مقدس قم بوده است.»

 

برگزاري كنسرت در قم متدينان را متاثر كرده است

در ابتداي اين اطلاعيه با تاكيد بر اينكه «شهر مقدس قم به عنوان مركز علمي و فقهي جهان تشيع و پايگاه انقلاب اسلامي شهر بصيرت و ايمان است»، آمده: «حفظ كرامت و حرمت قم، حفظ فرهنگ ديني و ارزش‌هاي اسلامي است. اقدام موهن و غيرمنطقي مديران فرهنگ و ارشاد اسلامي قم در برگزاري كنسرت و حواشي و منكرات بين و شرم‌آور پيش‌آمده در آن، غيرقابل پذيرش و حركتي به دور از شأن شهر مقدس قم بوده است». اين اطلاعيه در ادامه با اشاره به برگزاري اين كنسرت كه به بهانه هفته دفاع مقدس در‌ام‌القراي كشور اسلامي «قم» صورت گرفت؛ تاكيد كرد اين موضوع «متدينان را متاثر كرد. اين حركت ناشايست نه تنها حريم احكام الهي را نشانه رفت، بلكه قداست حرم اهل بيت‌(ع) را پاس ننهاد و مرجعيت بزرگ شيعه را به موضع واداشت.»

 

وزير ارشاد بايد پاسخگو باشد

اين اطلاعيه در ادامه به متوليان امر كنسرت‌ اعتراض و عنوان كرده: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به ويژه شخص وزير ارشاد بايد پاسخگو باشند. چرا در امر ترويج فرهنگ اسلامي و احياي ارزش‌هاي ديني آنگونه كه بايد، قدم بر نمي‌دارند و مساله كنسرت‌ها و حواشي آن را مصرانه در نقاط مختلف كشور حمايت مي‌كنند؟» جامعه مدرسين تصريح كرد: «تلاش براي خلاصه كردن فرهنگ و هنر در موسيقي، لطمه‌اي بزرگ به فرهنگ و ارزش‌هاي ديني و اسلامي است. اكنون كه استان قم در موارد مختلف اعم از زيرساخت‌هاي اقتصادي، عمراني و همچنين مسائل مربوط به اشتغال جوانان با مشكل روبه‌روست آيا اين درست است كه مسوولان براي رفع اين كمبودها اينچنين نسخه‌هاي خسارت‌باري را بپيچند؟»

 

اينگونه تحركات به پايگاه اجتماعي مسوولان آسيب مي‌زند

اين اطلاعيه در ادامه به مسوولان برگزاري اخطار داده و گفته است: «جامعه مدرسين حوزه علميه قم ضمن محكوميت قاطعانه اين حركت غير ارزشي و يادآوري لزوم توجه به ارزش‌هاي اسلامي و فرهنگي، خواستار برخورد با متوليان برگزاري اينگونه كنسرت‌هاي پر حاشيه است. ‌ما به مسوولان اخطار مي‌كنيم در شرايطي كه كشور در سايه عمل به احكام الهي نياز به همدلي، وحدت و آرامش دارد اينگونه تحركات به مصلحت آنها و كشور نيست و به پايگاه مردمي آنان آسيب وارد مي‌كند.»

نگذاريد مردم وارد عمل شوند

جامعه مدرسين با تاكيد بر اينكه بايد توجه داشت صبر و حوصله مردم متدين و مراجع بزرگ محدود است، به مسوولان امر اخطار داده كه «نگذاريد در برخورد با اين حركات با حواشي زشتي كه دارد مردم وارد عمل شوند كه در آن‌صورت شايد خسارت‌هاي مادي و معنوي آن به راحتي قابل جبران نباشد» و اين پرسش را مطرح مي‌كند كه: «كساني كه مدعي ارتباط با مراجع و تقويت آن هستند، چرا در اين امور بي‌توجهي مي‌كنند؟» در پايان اين اطلاعيه، جامعه مدرسين حوزه علميه قم ابراز اميدواري كرده است كه: «مسوولان محترم ضمن توجه به هدايت‌ها و رهنمودهاي رهبر‌معظم انقلاب، مراجع معظم تقليد و علماي اعلام«دامت بركاتهم»، فرصت خدمت در جبهه‌هاي فرهنگي انقلاب اسلامي را غنيمت شمرده و با تمام توان به تقويت و ترويج فرهنگ ديني و مبارزه با جبهه ضد اخلاقي و انساني فرهنگ غربي تلاش كنند.»

 

تذكرهاي پياپي از قم به تهران

اما اين نخستين تذكر جامعه مدرسين به دولت نبوده و به نظر نمي‌رسد كه آخرين آنها هم باشد. با اتمام سال ابتدايي فعاليت دولت يازدهم بود كه زمزمه تذكرها به گوش رسيد. تذكرهايي از مبدا قم به مقصد تهران كه با تغيير فضاي سياسي كشور و به تبع آن ساير بخش‌ها انجام گرفت، در حوزه فرهنگ شكل ديگري به خود يافت. وزارتخانه‌اي كه به دست علي جنتي سپرده شد، با وجود همه مشكلاتي كه با آن روبه‌رو بود، به تدريج حركت به سمت تحول را آغاز كرد، اما در اين ميان تنها برگزاري كنسرت‌ها بود كه بيش از ساير موارد، با مخالفت‌هاي زيادي همراه شد. اين مخالفت‌ها كه طي يك سال گذشته شدت بيشتري به خود گرفت، در ابتداي امر از سوي برخي نهادها و در ادامه از سوي برخي مردم با اعتراض روبه‌رو شده و چه بسا در بسياري موارد تنها با لغو آن مي‌شد كه بساط اعتراض برچيده شود. حال در ادامه اعتراضات، جامعه مدرسين حوزه علميه قم هم وارد عمل شده و طي اطلاعيه‌اي مخالفت خود را با برگزاري كنسرت در اين شهر اعلام مي‌كند. هرچند سبب اصلي علني كردن اين اعتراض كه اين‌بار شكل اخطار به خود گرفته است را بايد در برگزاري كنسرتي دانست كه طي چند روز گذشته در شهر قم برگزار شده اما، نبايد اين بيانيه را نخستين انتقاد اعضاي جامعه مدرسين به عملكرد فرهنگي دولت يازدهم بدانيم. در واقع انتقادات جامعه مدرسين با نامه‌هاي محرمانه آغاز شد. نامه‌هايي كه نه‌تنها مسير پاستور را طي مي‌كردند بلكه نسخه‌اي از آن روي ميز وزير ارشاد نيز قرار مي‌گرفت تا متولي اصلي فرهنگ در كشور به‌طور مستقيم مورد خطاب علما قرار بگيرد. تذكرها اما گاهي از شكل كتبي به صورت شفاهي تغيير مي‌يافت تا به نحو حضوري انتقادات منتقل شده و دستورات لازم براي پيگيري نيز از سوي رييس‌ دولت صادر شود.

 

نخستين تذكر و همزماني با نخستين سال كاري دولت

تيرماه سال ٩٣ بود كه آيت‌الله يزدي، رييس شوراي عالي جامعه مدرسين، از تذكرات اين جامعه به رييس‌ دولت يازدهم خبر داده بود. تذكراتي كه در آن روزها به شكل محرمانه به پاستور مي‌رسيد، چند باري تصميم به علني شدن يافت اما اقدامات دولت يازدهم و از همه مهم‌تر تعاملي كه با مراجع و علماي شهر قم داشته كه به تبع آن به حل دغدغه‌ها مي‌انجاميد، سدي در برابر اين علني شدن ساخت. اما محرمانه بودن تنها از سوي قم نبود. در تهران نيز دولتمردان تمايلي براي بيان تذكرات علما نداشته و براي دستيابي به اين هدف، رفت و آمدهاي خود با مراجع را بيشتر كرده تا بتوانند راهي براي حل مشكلات ايجاد شده كه به تذكرات آنان ختم شده، بيابند.

 

دومين تذكر و اصراري كه براي علني شدن آن وجود نداشت

اما خبر تذكرهاي محرمانه قم به دولت از سوي آيت‌الله مقتدايي، دبير شوراي عالي حوزه‌هاي علميه سراسر كشور نيز مطرح شد. او در گفت‌وگويي كه سال گذشته با خبرآنلاين داشت با اين مقدمه كه روحانيت در امور كشور دخالت نمي‌كنند، گفت: «البته ما اشراف كامل داريم و هرجا لازم باشد، تذكر مي‌دهيم». وي در بيان جزييات تذكرهايي كه به دولت داده مي‌شود، اعلام كرد: «به وزارت ارشاد هم تذكراتي داده‌ايم و مواردي بوده كه به وزير يا حتي رييس‌جمهور نامه محرمانه نوشته‌ايم. ايشان حتي در مورد تذكرات دو سه نفر از اعضاي جامعه مدرسين كه خدمت‌شان رسيده و نظرات اصلاحي و اسلامي جامعه مدرسين را ارايه داده‌اند، دستوراتي را جهت اجرا ابلاغ كرده‌اند. » آيت‌الله مقتدايي در همان زمان تاكيد داشت كه جامعه اصراري براي رسانه‌اي كردن اين نامه‌ها ندارد. وي اظهار كرد: «ما بناي رسانه‌اي و علني كردن اين كارها نداريم. آن افرادي هم كه خدمت رييس‌جمهور رسيده‌اند را نمي‌خواهيم به رسانه‌ها معرفي كنيم.»

 

سومين تذكر و شرط علني شدن آن

سومين مورد از تذكر جامعه مدرسين خردادماه امسال روي داد. جايي كه اعضاي اين جامعه باز هم در نامه‌اي محرمانه به رييس‌جمهور نسبت به برخي رويكردهاي فرهنگي دولت و اظهارات و عملكرد حاشيه‌ساز برخي مقامات ارشد دولت يازدهم انتقاد كرده و خواستار اصلاح رفتار رييس‌جمهور و دولت شده و هرگونه حمايت از قوه مجريه را منوط به رفتار و عملكرد دولتمردان در چارچوب ارزش‌هاي اسلامي دانستند. اما اين نامه هم قرار نبود كه رسانه‌اي شود. آنگونه كه آيت‌الله محمود رجبي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم پس از اعلام خبر نامه‌ محرمانه جامعه مدرسين به رييس‌جمهور در گفت‌وگويي با تسنيم گفته بود: «وقتي نامه اعتراضي و انتقادي را خطاب به آقاي روحاني مي‌نوشتيم، بحثش اين بود كه اگر ايشان جوابي به نامه ندادند يا اينكه تغييري در رفتار ايشان به وجود نيامد، نامه را به‌صورت علني منتشر كنيم تا مردم از محتواي آن مطلع باشند». در چهارمين روز از پاييز امسال، سفر محمد نهاونديان به قم، باز هم مانعي در برابر بيان جزييات آن شد. هدف اصلي سفر چند روز گذشته رييس دفتر و فرستاده ويژه رييس‌جمهور به قم، ديدار با اعضاي جامعه مدرسين و تقديم نامه حسن روحاني در جواب نامه اعضاي اين جامعه بود كه گفته مي‌شود با توجه به محرمانه بودن نامه جامعه مدرسين و پاسخ رييس‌جمهوري متن اين نامه منتشر نشد. در همين زمينه نيز آيت‌الله محسن فقيهي عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با تاييد خبر پاسخ روحاني به نامه جامعه مدرسين گفت: در جلسه مشترك، آقاي نهاونديان به‌نمايندگي از رييس‌جمهور پاسخ نامه ما را داد و سپس مباحثي در اين باره بحث و تبادل نظر شد.

 

چرا جزييات چهارمين تذكر، علني شد؟

تاكنون هرچه در تذكرات اعضاي جامعه مدرسين ديده مي‌شود، مسائل كلي است كه تنها ارتباط آن با حوزه فرهنگي مطرح مي‌شود. اما در چهارمين تذكر علني اين جامعه، اطلاعيه‌اي به دست مي‌رسد كه از حالت تذكر به اخطار تغيير يافته است. چرا تنها با گذشت چهار روز از تشكيل جلسه‌اي كه محمد نهاونديان، فرستاده ويژه رييس‌جمهوري در آن حضور داشت، اعضاي اين جامعه تصميم به رسانه‌اي كردن جديدترين بيانيه خود مي‌كنند؟ براي پاسخ به اين سوال شايد بتوان اظهارات سال گذشته رييس‌شوراي عالي جامعه مدرسين را منبع قرار داد. آنجا كه آيت‌الله يزدي عنوان كرده بود: «من مطمئنم اگر آقاي رييس‌جمهور توجه نكند، جامعه مدرسين، همين مواردي كه محرمانه و فوق‌محرمانه تذكر داده شده را ممكن است رسما تذكر بدهد. روزي هم ممكن است رودرروي همديگر قرار بگيرند». حال بايد ديد واكنش دولتمردان يازدهم و به‌خصوص شخص حسن روحاني به اين اطلاعيه چه خواهد بود. آيا به‌راستي تغييري در رفتار حسن روحاني به وجود نيامده كه اعضاي جامعه مدرسين تصميم به اين كار گرفته‌اند؟

رضوانه رضايي‌پور

etemadnewspaper.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش