به گزارش مهر، نشست رسانه ای دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد با حضور کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و حمید نیلی دبیر این دوره از جشنواره امروز دوشنبه ۲۸ فروردین ماه در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.
زارعی در این نشست با اشاره به تعطیلی ۲ دهه ای جشنواره تئاتر مسجد و احیای مجدد این رویداد فرهنگی و تئاتری، گفت: تا به امروز ۱۴ دفتر تئاتر مردمی بچه های مسجد در ۱۴ استان افتتاح شده است. ما به دوستان استان ها گفتیم که ابتدا به کشف استعدادها و جذب نیروهای مستعد بپردازند و بعد از آن دفاتر را افتتاح کنند. هدف ما از راه اندازی این دفاتر تربیت و پرورش و کشف استعدادهای نوجوان و جوانی است که در استان ها راهی برای ورود به گروه های حرفه ای تئاتر ندارند.
وی ادامه داد: ما با برگزاری جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد تنها به دنبال تربیت هنرمند نیستیم بلکه ما در این جریان به فکر تربیت مدیریت فرهنگی کشور نیز هستیم. همچنین ما دغدغه تربیت مخاطب را هم داریم. یک پتانسیل در بطن جامعه ما وجود دارد که باید آن ها را علاقه مند به تئاتر کنیم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی تأکید کرد: هدف ما از برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد این است که تئاتر را مردمی کنیم. در حال حاضر تئاتر ما مردمی نیست و هنرمندان، دانشجویان و اهالی حرفه ای تئاتر به تماشای آثار می نشینند.
زارعی با بیان اینکه کار ما تازه با پایان جشنواره دوازدهم تئاتر مردمی بچه های مسجد آغاز می شود، توضیح داد: ما می خواهیم بعد از جشنواره به صورت مستمر در مساجد، اجراهای تئاتری داشته باشیم. یکی از مشکلات ما در این جشنواره کمبود متن بود و به همین خاطر از ۱۰ نمایشنامه نویس تهرانی و ۱۰ نمایشنامه نویس شهرستانی خواستیم تا آثاری را تولید کنند و با ارسال این آثار به شهرستان ها، خواستیم تا متقاضیان بر اساس این متن ها کار کنند. قصدمان از این جریان، ریل گذاری برای دوره های بعدی است.
وی از اختصاص جایزه ای به نام زنده یاد فرج الله سلحشور در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد خبر داد و گفت: زنده یاد سلحشور از بچه های مسجد بود و تئاتر را از مساجد آغاز کرد. از این رو جایزه ویژه جشنواره که به اثر برگزیده اهدا می شود، به نام زنده یاد فرج الله سلحشور است.
در ادامه حمید نیلی دبیر جشنواره نیز به ارائه گزارشی از روند فعالیت دبیرخانه این رویداد تئاتری پرداخت و گفت: در مجموع از بین ۱۰۵ گروه متقاضی از سراسر کشور، ۱۶ اثر به رقابت نهایی جشنواره راه پیدا کردند. کارشناس هایی برای مشاوره و کمک به گروه های شهرستانی در نظر گرفته شد. از بین آثار راه یافته به جشنواره ۱۰ اثر از آقایان و ۱۰ اثر از بانوان هستند.
وی با اشاره به میزبانی ۱۲ مسجد از اجراهای دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد، افزود: افتتاحیه این جشنواره روز ۲ اردیبهشت ماه بر سر مزار زنده یاد فرج الله سلحشور برگزار می شود. آثار بعد از اذان مغرب و عشاء اجرا می شوند. با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز ۶ اثر بانوان، بعد از اذان ظهر و عصر در نمازخانه مدارس دخترانه اجرا می شوند.
وی از تاجبخش فناییان، ایوب آقاخانی و اعظم بروجردی به عنوان هیأت داوران دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد نام برد.
کوروش زارعی در ادامه درباره نحوه جذب خانواده ها برای حضور و تماشای آثار جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد در مساجد میزبان این رویداد با توجه به جداگانه اجرا شدن آثار آقایان و بانوان، اظهار کرد: شاید یکی از مواردی که باعث فاصله گرفتن جوانان از مساجد شده، نگاه هیأت امنای مساجد است. بعد از ۲ دهه تعطیلی این جشنواره را احیا کردیم و از این رو باید در ابتدا با برنامه و اندیشه ورزی دقیقی پیش رویم تا حساسیت ایجاد نشود. بازخورد مخاطبان نشان خواهد داد که باید در این زمینه چگونه برنامه ریزی کنیم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ادامه داد: ما نمایش های متنوعی با موضوعات مختلف داریم و سعی کردیم رویکردمان در جریان جدید جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد فقط مسایل دینی و تاریخی نباشد.
وی با بیان اینکه شرایط اجرای تئاتر در مساجد با سالن متفاوت است و اجرای تئاتر در مساجد همراه با صمیمیت و سادگی است، یادآور شد: ما نمی خواهیم بچه های تئاتری را پولکی بار بیاوریم. بچه های تئاتر مسجد با عشق کار خود را انجام می دهند و ما باید این عشق را تقویت کنیم.
در پایان این نشست پوستر دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد رونمایی شد.
- 19
- 4