شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳
۱۰:۵۰ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۳۹۹۴
تئاتر شهر

بهزاد فراهانی، دبیر جشن بازیگر در گفت‌وگو با جام‌جم انتقاد کرد:

بی‌مهری به تئاتر

اخبار تئاتر,خبرهای تئاتر,تئاتر,چهاردهمین جشن بازیگر
چهاردهمین جشن بازیگر شامگاه شنبه با حضور جمعی از چهره‌های هنرهای نمایشی کشور در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر برگزار شد؛ تجلیل از فردوس کاویانی و آذر فخر ـ دو بازیگر پیشکسوت ـ ‌، اهدای جایزه به برگزیده‌های بازیگری یک سال گذشته تئاتر کشور و اجرای نمایش سیاه بازی، برخی از مهم‌ترین بخش‌های این رویداد بود.

به گزارش جام‌جم، جشن بازیگر خانه تئاتر، هر ساله طی مراسمی همزمان با جشن‌های بزرگداشت روز جهانی تئاتر در اردیبهشت برگزار می‌شود و برگزیده‌های بازیگری جایزه‌های مدالیون (نشان عالی خانه تئاتر) و لوح تقدیر خود را به خانه می‌برند.

گرچه تلاش شده بود تا با بضاعت‌های موجود تئاتر و بدون حمایت دولتی، جشن بازیگر بدون اشکال و باشکوه برگزار شود، اما باز هم وجود برخی بی‌نظمی ها، از شکوه و زیبایی مراسم کاست و این رویداد آن‌طور که باید پیش نرفت. مهم‌ترین ایراد در استقرار مهمانان و مدعوین بود که به دلیل ناهماهنگی و آشفتگی، باعث شد برخی افراد و مهمانان ویژه جا برای نشستن پیدا نکنند و ایستاده برنامه را تماشا کنند. این معضل حتی باعث عذرخواهی بهزاد فراهانی، دبیر جشن بازیگر هم شد.

یکی دیگر از اشکالات به نبود تریبون برای مجری، سخنرانی‌ها و اهدای جوایز برمی‌گشت که باعث دشواری‌هایی در این زمینه شد و کسانی که برای اهدای جایزه و صحبت روی صحنه دعوت می‌شدند، جایی برای قرار دادن کاغذهای مرتبط نداشتند و ناچار بودند از پسِ اهدای مدالیون و لوح تقدیر به برگزیده‌ها برآیند و هم باید میکروفون بیسیم و کاغذهای حاوی نام برنده‌ها را در دست می‌گرفتند.

ضمن این‌که پیرو همین ناهماهنگی‌ها، انگار از قبل با اهداکننده‌ها جوایز تعاملی صورت نگرفته بود و به عنوان مثال اکبر زنجانپور که برای اهدای جوایز اولین بخش روی صحنه آمد، چیز خاصی برای گفتن نداشت و سرگردان به نظر می‌رسید یا ثریا قاسمی هم که روی صحنه دعوت شده بود، به دلیل نداشتن عینک، نمی‌توانست نوشته‌های روی کاغذ را بخواند، اما اگر از قبل با او هماهنگ شده بود این بخش را راحت‌تر برگزار می‌کرد.

طراحی صحنه جشن هم چندان زیبا نبود و انگار کمبود بودجه اجازه خلاقیت و زیبایی بیشتر را به برگزارکنندگان آن نداد تا همین المان‌های خانه‌های ایرانی را به‌طور شکیل‌تری بسازند. حتی آن شهر فرنگ روی صحنه هم حضور بی‌کاربردی دارد، در حالی‌که می‌شد استفاده‌های بهتری از آن کرد. سیستم صوتی نامناسب جشن هم باعث شد بویژه در اجرای سیاه بازی و اجرای موسیقی، کیفیت صدا واضح نباشد.

همچنین ای کاش اجرای مراسم به فرد دیگری سپرده می‌شد و جواد انصافی، هنرمند خوب تئاتر فقط در بخش اجرای نمایش سیاه بازی روی صحنه می‌آمد. او در بخشی از مراسم همراه یار قدیمی‌اش، امیر پارسی یادی از گذشته‌ها کرد و به اتفاق نمایش عبدلی و اوستا را اجرا کردند.

ادای دین به سلام بمبئی!

یکی از بخش‌های جشن به اجرای پرفورمنس گروه هنری پرشین سکا اختصاص داشت؛ با وجود تلاش صورت گرفته و حرکات بدنی که با استقبال مخاطبان هم همراه بود، اما اساس موسیقی و ترانه کار روی ترانه سلام مومبای فیلم «سلام بمبئی» قرار داده شد ـ البته کلمه سلام مومبای جای خود را به سلام بازیگر داده بود ـ‌ که چندان شایسته یک جشن تئاتری نبود و خنده برخی حاضران را هم در پی داشت.

بجز این موارد و شروع غیرجذاب جشن، این رویداد با ضرباهنگ خوبی پیش رفت و در زمان مناسبی به پایان رسید.

تجلیل از فردوس کاویانی

یکی از بخش‌های مراسم، تجلیل از فردوس کاویانی، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما بود که مدت‌هاست خانه‌نشین است و شرایط جسمی مساعدی ندارد. وقتی از بازیگر آثاری چون اجاره‌نشین‌ها، همسران و آژانس دوستی اسم برده شد و او برای تجلیل شدن روی صحنه آمد، همه حاضران سالن اصلی مجموعه تئاترشهر به احترام او برخاستند.

نصرت پرتوی (نویسنده و بازیگر) و فهیمه رحیمی‌نیا (بازیگر) از جمله هنرمندانی بودند که برای اهدای جوایز بخش تجلیل‌ها روی صحنه حضور داشتند.

هنرمند دیگری که در این بخش تجلیل شد، آذر فخر از بازیگران پیشکسوت تئاتر بود که به دلیل سال‌ها اقامت در خارج از کشور در مراسم حضور نداشت، اما تماس تلفنی با او برقرار شد و نصرت پرتوی دقایقی با این هنرمند صحبت کرد.

یحیی دیوانی از گرگان، علی باسره از ایلام، محمدرضا درند، سیدحجت‌الله موسوی اجاق و آرش رضایی (شهردار) از کرمانشاه هم در بخش تجلیل از شهرستانی‌ها مورد قدردانی قرار گرفتند. دیوانی وقتی روی صحنه آمد، جوایز خود را به جانباختگان و خانواده‌های حادثه اخیر معدن در استان گلستان تقدیم کرد.

بهترین بازیگران زن

در بخش بهترین بازیگران زن، پانته‌آ پناهی‌ها (برای نمایشنامه‌های عاشقانه از خاورمیانه)، ریحانه سلامت (برای نمایش‌های سه خواهر و دیگران و پاریس اکتبر ۱۹۴۴) و مهشاد مخبری (برای نمایش بانوی گمشده)، به طور جداگانه روی صحنه حاضر شدند و جوایز خود را از دستان ثریا قاسمی دریافت کردند.

ثریا قاسمی در این بخش یادی از برخی استادان فقید تئاتر ایران همچون حمید سمندریان، رکن الدین خسروی و اکبر رادی کرد و گفت: آقای کشاورز، سعید پورصمیمی و جمیله شیخی خوشحالند صحنه‌ای که آنها برای ما ساختند، امروز به دست پسران و دختران باسواد، منضبط و آگاه اداره می‌شود. این صحنه تنها نمی‌ماند.

بهترین بازیگران مرد

محمود دولت‌آبادی هم برای اعطای جوایز بهترین بازیگران مرد روی صحنه آمد و جوایز افشین هاشمی (برای نمایش سه خواهر و دیگران)، کاظم سیاحی (برای نمایش‌های هاروی و صوراسرافیل) و علیرضا کیمنش (برای نمایش رویای نیمه شب تابستان) را اهدا کرد.شمس لنگرودی و داریوش اسدزاده هم از جمله هنرمندانی بودند که در این جشن برای اهدای جایزه روی صحنه آمدند.

رویا نونهالی، ناصر آقایی، عباس جهانگیریان، فرزانه نشاط‌خواه و مهدی میامی داوران چهاردهمین جشن بازیگر بودند.

یک داوری صنفی

بهزاد فراهانی، دبیر جشن بازیگر درباره جایگاه و موقعیت این رویداد پس از ۱۴ دوره برگزاری به جام‌جم گفت: همه نمایش‌هایی که در تهران روی صحنه می‌رود، توسط ۲۰ داور دیده و بررسی می‌شود که بسیار باشکوه است. ضمن این که جشن بازیگر چون مستقل است و به هیچ دولتی وابسته نیست، دستور کسی را هم برنمی‌تابد.

بنابراین یک داوری صنفی است و برنده‌ها از دست صنفشان جوایز خود را می‌گیرند. لذا بسیار مهم و معظم است. به همین دلیل وقتی برنده‌ها روی صحنه هم آمدند، می‌گویند این جایزه برایمان افتخارآمیز است، چون آن را از دست صنفمان دریافت می‌کنیم و از دست فلان وزیر و فلان وکیل جایزه نمی‌گیریم.

این بازیگر و کارگردان ریشه‌دار تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران درباره برخی نارضایتی های اخیر از داوری های جشن بازیگر و دیده نشدن بعضی بازی‌ها و نمایش‌ها هم توضیح داد: آن عده ای که اعتراض می‌کنند، داوران نخستین ما را نمی‌شناسند، چون ما که همه داوران را به آنها معرفی نکرده ایم. آنها چه می‌دانند این ۲۰ داور چه کسانی هستند. از آن ۲۰ نفر، سه یا چهار نفر وارد سالن‌ها می‌شوند و نمایش‌ها را می‌بینند.

آن هم نه با یکدیگر و گروهی، آنها انفرادی کارها را می بینند و بعد هم به دیگر داوران توصیه می کنند این نمایش‌ها را ببینید. بعد از آن گروه داوری اصلی ما می‌روند و بازی های برتر را انتخاب می کنند. متاسفانه کسی که درباره داوری‌ها چنین چالشی دارد، به کمبود خودش فکر نمی کند. ۴۰۰ نمایشی که در سال اجرا می شود، بسیار متفاوت است و نیروهایی که در بخش بازیگری تئاتر به میدان آمده‌اند، بسیار قدرتمند هستند، لذا کسی نمی‌تواند خودش را رجل عالم بداند.

بازیگر آثاری چون «خانوم»، «سگ کشی» و «امام علی» در پاسخ به این سوال که چرا به جای یک شخص (دکتر محسن مرادی)، دولت و نهادهای متولی تئاتر همچون معاونت هنری وزارت ارشاد برای قدردانی مالی از برگزیده‌ها پیشقدم نشده نیز گفت: شما اصلا در تاریخ بشری، دولتی به گدایی دولت های ما دیده‌اید؟! دولت‌ها کدام پول را خرج هنر کرده‌اند که انتظار داشته باشیم کار ویژه ای انجام دهند.

حدود ۴۰۰میلیون خرج جشنواره تئاتر فجرشان می شود که آن هم دیده اید چگونه برگزار می شود. می روند تکنولوژی الکترونیک ژاپن را می‌آورند و به خورد ما می دهند. این که اصلا تئاتر نیست و به تئاتر چه ربطی دارد. متاسفانه این وضعیت در ایران وجود دارد و دولت ما تئاتر نمی‌خواهد. این را تثبیت کرده که نمی‌خواهد. منظورم این دوره و یک دولت نیست، حتی در دولت آقای خاتمی هم وضع همین بود.

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش