شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳
۱۸:۵۷ - ۰۴ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۱۰۲۶
تئاتر شهر

شهرزاد جعفری از پردیس تئاتر شهرزاد می‌گوید

پردیس تئاتر شهرزاد,اخبار تئاتر,خبرهای تئاتر,تئاتر
............

شهرزاد جعفری مدیر پردیس تئاتر شهرزاد با تاکید بر اینکه این مجموعه کمک به گروه‌های دانشجویی برای شناسایی استعدادهای نو را جزو وظایف اصلی خود می‌داند، گفت: پردیس تئاتر شهرزاد به زودی به یکی از پاتوق‌های دانشجویی تبدیل می‌شود.

به گزارش هنرآنلاین، پردیس تئاتر "شهرزاد" با ۳ سالن و بیش  از ۷۰۰ صندلی در حال حاضر بزرگ‌ترین سالن بلک باکس خصوصی کشور با امکانات فنی مناسب است که در خیابان حافظ، تقاطع خیابان‌های نوفل لوشاتو و رازی واقع شده است. این فضا و امکانات مناسب و نزدیکی به تالار وحدت و تئاترشهر تهران و اساسا بافت فرهنگی منطقه، کمک زیادی به بهتر دیده شدن و استقبال از این مجموعه کرده است.

 

با شهرزاد جعفری مدیر پردیس تئاتر شهرزاد به  گفت‌وگو نشستیم تا درباره این مجموعه، ویژگی‌ها، نیازها و اهداف آن بیشتر بدانیم. 

 

جعفری در ابتدا در خصوص روند شکل‌گیری پردیس تئاتر شهرزاد و اهداف کلی آن به هنرآنلاین گفت: از کودکی به هنر سینما و تئاتر علاقه داشتم و در سال‌های اخیر جزء مخاطبین پروپا قرص تئاتر بودم. خودم طراح صحنه و دکور چند نمایش بودم که آخرین آن بهار امسال در تالار وحدت اجرا شد، چند سالی بود که خانواده‌ام مکان فعلی پردیس را خریداری کرده بودند و قصد ایجاد هتل داشتند اما پروسه اداری و گرفتاری‌های شغلی خانواده اجازه این کار را از ایشان گرفت و عملا طراحی و مراحل اداری تا صدور مجوز حداقل حدود ۴ سال به طول انجامید.

 

از این رو تصمیم همگی بر این شد تا با توجه به این که در نقشه‌های هتل هم ۳ طبقه زیرین برای سالن‌های بزرگ تئاتر و موسیقی (فضایی شبیه تالار وحدت، اما در ۵ سالن با ابعاد گوناگون) درنظر گرفته شده، از این زمان خالی استفاده و سازه‌ای قابل اجرا و مختص تئاتر طراحی کنیم تا خود پیش زمینه‌ای برای سالن‌هایی که بعدها قرار است در ابعاد بزرگ‌تر و حرفه‌ای‌تر ساخته شود، باشد. در این مدت چند سال این پلاک به عنوان مرکزی فرهنگی معرفی شد و برهمین اساس؛ در زمانی حدود ۶ ماه طراحی و ساخت این مجموعه در بخشی از زمین آغاز شد و به لطف خدا به سرعت جای خود را در میان اهالی هنر باز کرد.

 

او با اشاره به اهداف کلی پردیس تئاتر شهرزاد ادامه داد: هدف اصلی ما بالا بردن سرانه فرهنگی شهر تهران و استفاده علاقمندان از هنر نمایش بوده و واقعیت این است که با جمعیت حال حاضر شهر تهران باید ۱۰۰ پردیس با این امکانات در دسترس علاقمندان باشد و من خوشحالم که توانسته‌ایم بخشی از نیازهای فرهنگی و هنری شهرمان را تامین کنیم.

 

مدیر پردیس تئاتر شهرزاد در توضیح برنامه‌های این مجموعه برای اجرای نمایش‌ها، خاطرنشان کرد: جدولی برای زمان‌بندی فعالیت‌ها در نظر گرفتیم که فاز اول آن اجرای نمایش‌های برتر و شاخص بوده که خوشبختانه پس از گذشت حدود ۴ ماه از راه‌اندازی این پردیس به بخش زیادی از خواسته‌های‌مان رسیده‌ایم و آثار شاخصی از جمله "هملت" به کارگردانی کیومرث مرادی، "شرق دور شرق نزدیک" به کارگردانی حمیدرضا نعیمی، "لامبورگینی" به کارگردانی سیامک صفری، "شیرهای خان باباسلطنه" به کارگردانی افشین هاشمی، "کوکوی کبوتران حرم" به کارگردانی افسانه ماهیان، "گفتگوی برجای ماندگان" به کارگردانی میلاد شجره و ... در این مجموعه به صحنه رفته است.

 

اولین جشنواره تئاتر شهرزاد تا پایان سال 

او در خصوص رویکرد این پردیس تئاتر نسبت به برگزاری کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی نیز توضیح داد: در ادامه سیاست‌های‌مان بنا داریم از ابتدای آذرماه سال جاری نسبت به شروع کلاس‌های آموزشی و ورک‌شاپ‌های تخصصی اقدام کنیم. همچنین با مشورت و کمک گرفتن از اساتید معتبری چون دکتر مسعود دلخواه برنامه‌های آموزشی تدوین شده و نشست‌های تخصصی در تمام زمینه‌ها در برنامه‌های آتی پردیس قرار دارد، ضمن اینکه به زودی یکی از سالن‌ها برای نمایش فیلم‌های گروه "هنر و تجربه" (درسانس‌های غیرفعال تئاتر) شروع به فعالیت خواهد کرد و تا پایان سال اولین جشنواره تئاتر شهرزاد نیز در جدول برنامه‌های‌مان قرار می‌گیرد.

 

جعفری در خصوص نحوه ارزشیابی و انتخاب آثار نیز توضیح داد: خوشبختانه در ابتدای فعالیت‌مان با دوستانی آشنا شدیم که دغدغه‌مند تئاتر بودند، از جمله عباس غفاری که مدیریت هنری پردیس را عهده‌دار است و سابقه حضور فعال در عرصه هنرهای نمایشی را دارد، ایشان به عنوان کسی که با اهالی تئاتر بهترین و بیشترین ارتباط را در مجموعه ما دارد وظیفه اصلی این گزینش را برعهده دارد اما تیم چند نفره‌ای از جمله خود آقای عباس غفاری، خانم صدیقه صحت تهیه‌کننده باسابقه تلویزیون، آقای علی شعایی نویسنده و کارشناس نمایش و خودم با بررسی و خوانش متون و البته بازبینی آثار و بررسی جوانب گوناگون از جمله سوابق کارگردانان و گروه‌های نمایشی به جمع‌بندی در خصوص قبول یا رد اثر می‌رسیم. البته آثاری هم بوده که پس از دریافت مجوز متن و بازبینی توسط شورای مرکز هنرهای نمایشی با وجود صدور مجوز، توسط خودمان مردود اعلام شده و اجازه اجرا در سالن‌ها را پیدا نکرده است. ضمن اینکه برخی آثار و یا کارگردانان توسط آقای غفاری و یا خود بنده دعوت شده‌اند تا آثار جدیدشان در این پردیس اجرا شود؛ از جمله جناب آقای دکترعلی رفیعی، حسین کیانی، نادر برهانی‌مرند و از جوان‌ترها وحید رهبانی و...  و یا از اساتیدی که در خارج از ایران فعال هستند؛ آقای صدرالدین زاهد و ابراهیم مکی که قرار است در ماه‌های بهمن و اسفند نمایش‌هایی را در پردیس شهرزاد اجرا کنند.

 

یک پاتوق دانشجویی در آینده نزدیک

او با اشاره به نحوه کار با گروه‌های دانشجویی و شهرستانی نیز با بیان اینکه کمک به گروه‌های دانشجویی برای شناسایی استعدادهای نو را جزو وظایف اصلی خود می‌دانیم، ادامه داد: از نیمه آذر برنامه‌ای را تدارک دیدیم که اتفاقا این ایده با مشورت و همفکری دوستانی از جمله آقای شاهد پیوند بوده که جمعه‌های دانشجویی برگزار کنیم. قرار است به زودی فراخوان این برنامه توسط روابط عمومی پردیس منتشر شود و به زودی این مجموعه به یکی از پاتوق‌ها برای اجراهای  دانشجویی با شرایط ویژه تبدیل خواهد شد. اخیرا هم سفرهایی را آغاز کرده‌ایم و فیلم اجراهایی به دست‌مان رسیده که نمایش‌های برگزیده و خوب شهرستان‌ها را در زمان‌های خاصی به اجرا برسانیم. نخستین برنامه پردیس  شهرزاد نیز "شب زاهدان" است که دو گروه نمایشی با دو اثر در سالن "۳" نمایش‌های‌شان را در یک هفته اجرا و در کنار آن نمایشگاهی از آثار و ابنیه دیدنی در گالری ما برگزار خواهند کرد.

 

 کمک از جایی دریافت نکردیم

مدیر پردیس تئاتر شهرزاد درباره چگونگی تامین هزینه‌های این مجموعه، گفت: برای ساخت این مجموعه جدای مبلغ زمین که جزء برآورد ساخت و تجهیز نیامده است، مبلغی حدود ۳ میلیارد و پانصد میلیون تومان هزینه شده و سعی کردیم بهترین تجهیزات فنی را برای سالن‌ها فراهم کنیم. ریالی وام یا کمک از جایی دریافت نشده، بخشی اعتباری بوده و بخش عمده نقدی؛ همچنین با حساب اولیه‌ای که داشتیم بعد از ۳ سال به هزینه اولیه‌ای که داشتیم با تلاش زیاد البته خواهیم رسید اما دلخوش‌ هستیم مکانی را ساختیم که در حال حاضر به یکی از قطب‌های فرهنگی شهرمان تبدیل شده و شاخص‌ترین نمایش‌ها را روی صحنه دارد. بخشی از هزینه‌ها با دریافت درصد از گروه‌ها تامین و بخشی هم با تولید آثار فاخر در عرصه نمایش و برگزاری کلاس‌های آموزشی و.. تامین می‌شود.

 

جعفری با اشاره به امکانات و تجهیزات پردیس شهرزاد، توضیح داد: پردیس شهرزاد دارای ۳ سالن بلک باکس حرفه‌ای است که سالن "۱" و"۲" دارای ظرفیت حدود ۳۰۰ صندلی است که با خارج از ظرفیت در برخی نمایش‌ها از جمله در اجرای نمایش "شیرهای خان باباسلطنه" به ۴۸۰ نفر و در نمایش "پچپچه‌های پشت خط نبرد" به ۵۱۰ نفر هم رسید و بلیت فروشی شد و سالن "۳" که تاکنون موفق‌ترین نمایش اجرا شده‌اش "بهمن کوچیک" بوده، دارای ۱۲۰ نفر ظرفیت است که با امکانات پیش‌بینی شده و خارج از ظرفیت در برخی نمایش‌ها تا ۱۷۰ نفر با خارج از ظرفیت را پوشش داده است.

 

او ادامه داد: برای تجهیز فنی مجموعه با مشاوره دکتر راستگار که جزء بهترین‌های این حرفه هستند، انواع نورها و سیستم‌های حرفه‌ای صدا را تهیه کردیم و با توجه به در پیش بودن جشنواره درصدد تکمیل امکانات هستیم، درحال حاضر سالن‌های "۱" و "۲" دارای ۹۶ خط نوری هستند و سالن "۳" دارای ۴۸ خط نوری است. ضمن اینکه برای آسایش مخاطبین کافی شاپی در طبقه دوم تدارک دیدیم که تایم قبل و بعد نمایش‌ها مورد استفاده مراجعه‌کنندگان قرار می‌گیرد و به زودی با نمایش‌هایی اجراهای کافه‌ای ما هم آغاز خواهد شد. گالری در طبقه همکف و کافه گالری درطبقه دوم نیز هر ۱۰ روز آثار نقاشی جدیدی به نمایش می‌گذارد.

 

 

جعفری خاطرنشان کرد: ما سعی کردیم به جهت ایمنی هم تدارکات لازم را ببینیم و کلیه فضاهای مجموعه از این نظر آمادگی دارند و سیستم اطفاء حریق و درب‌های خروج به خیابان هم از جمله امکانات پیش بینی شده مجموعه است. البته ما هر روز در تدارک بهتر شدن و به روزتر شدن هم هستیم چون تیم جوان و پویایی امور فنی پردیس را عهده دارند و به خدمات‌رسانی بهتر برای مخاطبین فکر می‌کنند.

 

تئاتر کودک و نوجوان در اولویت 

مدیر پردیس تئاتر شهرزاد در خصوص نحوه حمایت و استقلال پردیس و حمایت از نمایش‌های کودک و عروسکی نیز توضیح داد: برای مجموعه شهرزاد تربیت مخاطب خصوصا کودکان و نوجوانان در اولویت است. ما اولین سالن خصوصی هستیم که از ابتدا به نمایش‌های کودک توجه نشان دادیم و روزانه تا ۲ سانس را به این موضوع اختصاص دادیم. "ماه پیشونی" به کارگردانی خانم آزاده انصاری و تهیه‌کنندگی نادر برهانی‌مرند اولین نمایش اجرا شده و "رویای ماه" احسان مجیدی آخرین نمایش کودکی است که در این مجموعه اجرا شده است. البته "کلوچه‌های خدا"، "کدو زری" و... دیگر نمایش‌های ما بودند اما اخیرا توسط حامد زحمتکش که مسئول بخش کودک و نوجوان پردیس شهرزاد است سفارش چند کار جدید دادیم و از آذرماه نمایشی از محمد عاقبتی با بازی خانم لیلی رشیدی را در برنامه های‌مان داریم. اما واقعیت این است که فعالیت در عرصه نمایش‌های کودک و عروسکی با دشواریی‌هایی روبرو است و عملا تاکنون برای مجموعه ما درآمدزایی نداشته و نگاه ما هم در این زمینه تنها نگاه حمایتی بوده چون مراکز دولتی همچون تالار هنر، تئاتر کانون در پارک لاله با سوبسیدها و قیمت بلیت‌های پایین عملا ورود به این عرصه را سخت کرده‌اند اما امیدواریم با آثار جدیدمان بتوانیم در کنار این مراکز از نمایش‌های کودک حمایت کنیم.

 

 

 

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش