هیچکس حتی فکرش را هم نمیکرد که این آخرین حضور او در جلوی دوربینهای صداوسیما باشد. او تا اردیبهشت ماه هم همچنان هفتهای دستکم یک بازی را برای فوتبالدوستان گزارش میکرد و با پایان فصل رقابتهای باشگاهی به تهیهکنندگان صداوسیما گفت که برای ساخت خانهاش در شهرستان، چند هفتهای تهران نیست و نمیتواند بازیهای کوپا آمریکا و جام ملتهای آفریقا را گزارش کند اما چند ماه بعد مشخص شد غیبت او در صداوسیما دلیلی به جز مرخصی دارد؛ «مهاجرت».
حالا بعد از ۶ ماه از آن روزها، مزدک میرزایی بالاخره این هفته اولین قسمت از برنامهاش را روی آنتن شبکه سیاسی ایراناینترنشنال برد. شبکهای با جبههگیریهای تند سیاسی که گفته میشود بودجهاش را شاهزادههای سعودی تأمین میکنند.
میرزایی که همیشه در بین همکارانش به محتاط بودن شهره بوده، حالا میخواهد در لندن برنامهای بسازد در حد و اندازههای برنامه مغضوب نود که عادل فردوسیپور روی آنتن میبرد و از همان ابتدا، خود مزدک با آن همکاری داشت. به نظر میرسد اولین قسمت از برنامهاش هم زنگ خطر را برای صداوسیما درآورده است. حسامالدین آشنا مشاور رئیس جمهور و نماینده قوه مجریه در شورای نظارت این سازمان روز گذشته در نامهای خطاب به حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس این شورا، خواستار بررسی مجدد موضوع عادل فردوسیپور و برنامه نود شد.
او در نامهاش به صراحت برنامه «هتتریک» را یک تهدید برای تلویزیون قلمداد کرده: «برنامه هتتریک با توجه به خلأ ایجاد شده در شبکه سه، میتواند مخاطبی گسترده جذب کند؛ این درحالی است که با وجود برنامه نود، سالها هیچ شبکه ماهوارهای فارسی زبانی توان رقابت با آن را نداشت اما در اسفندماه ۱۳۹۷ با بیتدبیری مدیران سازمان صداوسیما، بدون ارائه هیچ ادله مشخصی، بهترین برنامه تلویزیون از نگاه داوران جشنواره جام جم و بهترین برنامه تلویزیون از نگاه مخاطبان، تعطیل شد و یکی از بهترین برنامهسازان و مجریان تلویزیون خانهنشین شد.»
نماینده دولت که از ابتدای ماجرای حذف فردوسیپور مخالف این تصمیم بود، جزئیات جالبی هم از محرومیتهای جدید فردوسیپور را در نامهاش برملا کرده: «در حال حاضر عادل فردوسیپور نه تنها اجازه اجرای زنده در هیچ یک از شبکههای تلویزیون را ندارد و حتی گزارش بازیهای فوتبال نیز از او گرفته شده است، بلکه شواهد متعددی نشان میدهد که امکان اجرای زنده وی در آیپیتیویها و فضای مجازی نیز بهصورت غیررسمی ممنوع شده است»
بعد هم به انتقاد از شورای نظارت پرداخته که عملاً کاری برای برگرداندن نظر مدیران انجام نداد: «متأسفانه در وقوع این اتفاق، عملکرد شورای نظارت بر سازمان صداوسیما هم تسهیل کننده بود. ناکارآمدی این شورا و اتخاذ رویکرد سیاسی در برابر تعطیلی برنامه ۹۰، به تصمیم غلط مدیران سازمان مشروعیت بخشید».
آشنا در پایان خواستار برگرداندن عادل فردوسیپور شده و نوشته برنامه محمدحسین میثاقی ناموفق بوده: «مستدعی است دستور فرمایید با توجه به نامشخص بودن دلایل حذف مجری و تعطیلی برنامه نود، وارد آمدن صدمه جدی به اعتبار رسانه ملی و اعتماد مخاطبان به این سازمان، افت کیفی گزارشگری فوتبال در شبکه سه و شبکه ورزش، ناموفق بودن برنامه «فوتبال برتر» و آغاز یک برنامه آلترناتیو در شبکه ایران اینترنشنال، بار دیگر موضوع عادل فردوسیپور و برنامه نود در دستور کار شورای نظارت بر سازمان صداوسیما قرار گیرد.»
مشخص نیست این نامه تا چقدر میتواند معادلات در شبکه سوم سیما را تغییر دهد اما به نظر میرسد تلویزیون که در سالهای گذشته همیشه دستکم در بخش ورزشیاش با استقبال همراه بوده، از همین حالا نگران محبوبیت برنامههای ورزشی آنور آبیست. گفته میشود شبکه ایراناینترنشنال در پی خرید حق رایت بازیهای یورو ۲۰۲۰ و مهمتر از آن المپیک توکیو در سال آینده هم هست. اتفاقی که اگر عملی شود، تابستان سختی را به مدیران ورزشی سازمان صداوسیما تحمیل میکند. تلویزیون در رقابتهای آسیایی جاکارتا نتوانست حق رایت مسابقات را بخرد و به همین دلیل بسیاری از بازیهای نمایندگان ایران را پوشش نداد. این شاید بهترین موقعیت برای تلویزیونهای خارجی فرصتطلب لندنی باشد تا صداوسیما را بیشتر از گذشته با ریزش مخاطب مواجه کنند.
- 18
- 3