سنگ نما
پس از اتمام مراحل ساخت یک بنا، بخشی از آن که مورد توجه عموم قرار می گیرد نمای خارجی است. نمای خارجی در واقع پوششی برای ساختمان است که نه تنها آنرا در برابر عوامل محیطی گوناگون حفظ می نماید بلکه جذابیت و زیبایی منحصر بفردی بدان می بخشد. سنگ نما کاربردی دارد که بدون ترک خوردگی و شکستگی باشد و مشبک نباشد چون نمای بیرونی از جمله قسمت های بنا است که در معرض عوامل گوناگون قرار می گیرد، در نتیجه در صورت وجود ترک خوردگی و یا خلل و فرج امکان دارد گرد و غبار و یا آب باران در آن نفوذ کرده و سریع دچار فرسایش شود.
فواید سنگ نما
از فواید سنگ نما میتوان به موردهای زیر اشاره نمود :
- به نظر می آید سنگ نما تا سالها از رونق و مد نمی افتد، تنها هر روز با سبک بهتری طراحی و کار می شود.
- نمای سنگی ساختمان های مسکونی میتواند عمر طولانی مدت برای نما به عمل آورد. این کار با پیچ و رولپلاک سنگ نما ممکن می شود.
- همچنین در صورت استفاده از سنگ نما برای ساختمان مسکونی و در صورت کثیف و کدر شدن آن، میتوانید به آسانی سنگ را شست و شو دهید.
- حتی پس از گذر عمر سنگ نما برای ساختمان، میتوان اقدام به سفت کاری آن کرد.
نکاتی در مورد سنگ نما ساختمان ها
در زیر یک به یک به موارد مهم در اجرای سنگ نما برای ساختمان ها می پردازیم:
>> انتخاب سنگ نما مناسب:
ایران معادن سنگ فراوانی دارد. اگر تمایل به ساخت سنگ نما دارید باید در خصوص ویژگی ها و قیمت سنگ ها اطلاعات لازم را کسب کنید.
>> انواع سنگ برای استفاده در سنگ نما ساختمان ها:
مرمریت، گرانیت و تراورتن و کوارتزیت از پرکاربردترین و پرطرفدارترین نمونه های سنگ نما هستند. در ادامه به بررسی هرکدام بطور جداگانه می پردازیم.
۱. سنگ نما مرمریت:
مرمر درواقع همان سنگ آهک قرارگرفته در برابر فشار و دمای زیاد است. حال چنانچه سنگ آهک اولیه دارای ناخالصی هایی مثل آهن یا گل باشند رگه های سیاه یا تیره رنگی در مرمریت شکل گرفته به وجود می آید، این رگه ها نقاط ضعف سنگ هستند و در امتداد آن ها سنگ به آسانی شکسته می شود، بدین لحاظ سنگ های بدون رگه استحکام بیشتری دارند و به همین علت قیمت بالاتری هم دارند. مرمریت های دانه شکری با دانه های ریز مرغوب ترین و گران ترین نوع مرمریت هستند که گاها به نام چینی هم از آنها نام برده می شود، رنگ سفید تا طوسی کمرنگ با طرح دانه دانه ریز از ویژگی های سنگ نما مرمریت است.
۲. سنگ نما گرانیت:
سنگ نما گرانیت درواقع از سرد شدن مواد مذاب در داخل زمین تشکیل می شود. زمانی که مذاب درون زمین سرد شود روند آن کند است و همین کندی روند سرد شدن، سبب بوجود آمدن طرح دانه ای و استحکام زیاد آن می شود. سنگ گرانیت دارای یک زمینه تیره با دانه های روشن از جنس کوارتز و فلدسپار هستند. هر چه گرانیت تیره تر باشد مرغوبتر و گران تر است و هر چه روشن تر باشد قیمت آن کم تر است.
سنگ نما گرانیت سفید دانه های کوارتز بیشتری دارد و گرانیت صورتی دانه های فدسپار بیشتری دارند. گرانیت ها با توجه به کانی های موجود در آنها به رنگ های سبز، قرمز، طوسی و صورتی و طرح های دانه ای، رگه ای و … هستند. البته گرانیت های با طرح و رنگ خاص مثل گرانیت های سیاه با دانه های درشت فلدسپار یا گرانیت های پلنگی هم از گرانیت های مرغوب و قیمتی هستند که معمولاً در قطعات بزرگ به فروش می رسند.
۳. سنگ نما تراورتن:
سنگ نما تراورتن که نوعی سنگ رسوبی است، بافت آن به صورت لایه لایه می باشد. این سنگ از چسبندگی بالایی بهره مند است و دارای رنگ هایی مانند سیاه، آبی و خاکستری می باشد. بافت تراورتن ریزدانه است و به علت ساختار لایه ای به دو روش cross cut و vein cut میتوان آنرا برش داد.
۴. سنگ نما کوارتزیت:
سنگ نما کوارتزیت، سنگ دگرگونی غیر فلزی است که از کوارتز ساخته شده است. هنگامی که یک ماسه سنگ غنی از کوارتز تحت گرما، فشار و فعالیت شیمیایی قرار می گیرد، دگرگون شده و سنگ کوارتزیت ایجاد می شود. بطور کلی، ساختار بلوری کوارتزیت سبب سختی و دوام بالای آن شده است. این نوع سنگ نمای ساختمان ها معمولاً با گرانیت اشتباه گرفته می شود، ولی باید بدانید که سختی آن بیش از گرانیت بوده و ظاهر زبر و بلوری دارد. این سنگ به جز نمای سنگی ساختمان ها، در کارهای تزئینی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین کوارتزیت در برابر مواد شیمیایی و هرگونه شرایط محیطی و آب و هوایی مقاوم است.
نکات اجرایی سنگ نما ساختمان ها
سنگ نما ساختمان ها امکان دارد به علل زیر ریزش کند:
۱. لرزش ناشی از نیروی باد و زلزله
۲. نشست زمین و جابجایی ساختمان
۳. عدم چسبندگی مناسب به دیوار اصلی نما
۴. انبساط و انقباض حرارتی و برودتی
گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش
- 16
- 5
jafarrr
۱۴۰۰/۷/۲۵ - ۰:۲۲
Permalink