پرده برقی
کار کردن پرده برقی با استفاده از برق میباشد و موتور پرده برقی باعث می شود که پرده باز و بسته شود. مهمترین اجزای تشکیل دهنده پرده برقی، موتور آن می باشد. این موتور وظیفه دارد که پرده را بطور اتوماتیک و بدون استفاده از دست به حرکت در آورد. موتور پرده برقی در خانه های مجهز به سیستم هوشمند به این سیستم وصل می شود. جالب است بدانید که هر پرده را میتوان با هر ابعادی، برقی کرد. حرکت موتور باتوجه به ساختار عمودی یا افقی پرده متفاوت است.
انواع سیستم های پرده برقی
شما می توانید از انواع مدل های پرده برقی از جمله :
- پرده های کرکره ای بالارو:
محل قرارگیری موتور در پرده های بالارو، درون قوطی یا تیوب میباشد و قوطی را به سمت بالا یا پائین می چرخاند. تکنولوژی های موتورهای پرده برقی بالارو دارای امکاناتب همچون قابلیت تنظیم سرعت، دقت میلیمتری، تکنولوژی TTBUS، شروع و پایان آرام، امکان تشخیص موانع، امکان تعریف آی پی ، کم ترین لرزش و صدایی پائین تر از ۴۰ دسی بل، هم ترازی چند پرده، امکان مدیریت از راه دور با کمک ریموت یا گوشی موبایل، اتصال مستقیم به سنسورهای زمانی و آب و هوایی، کم ترین لرزش و صدایی پائین تر از ۴۰ دسی بل می باشد.
- پرده های سایبان:
در آشپزخانه ها از پرده های سایبانی استفاده میشود. این پرده ها که مانع ورود نور به داخل فضای اتاق میشوند؛ با نام دیگری نظیر پرده شید شناخته میشوند. خرید انواع پرده شید، برای زیبا سازی فضای دکوراسیون داخلی منازل و اماکن تجاری و اداری از بهترین گزینه ها به شمار می رود. شید در زبان انگلیسی، به معنای سایه می باشد؛ در واقع کاربرد چنین پرده هایی در پنجره ها برای ایجاد سایه بود. باتوجه به مدل و ویژگی های پرده شید، قیمت آنرا تعيين می کنند. انواع مختلفی از این نوع پرده در بازار وجود دارد که از آن ها می توان به پرده شید تصویری و یا پرده شید رول و… اشاره کرد.
این نوع پرده، متشکل از لایه ای پارچه میباشد که اطراف یک محور می چرخد. پرده را برای تنظیم نور باید حول محوری بالا یا پائین کشید که در بالای آن نصب شده است. این پرده ها، قاب پنجره را بطور کامل می پوشانند. در گذشته از این پرده ها که از يک پارچه تک رنگ ساده ساخته می شد، استفاده ی بسیاری میکردند. ولی امروزه جنس ها و طرح های متنوعی از این پرده ها تولید می شوند. به عنوان مثال امروزه طرفداران بسیاری به پرده شید تصویری جذب شده اند.
- پرده های از کنارجمع شو:
پرده های کناررو مانند پرده های دستی، دارای ریل می باشند ولی تنها تفاوتشان در اینست که موتور در کنار ریل نصب میشود و عملیات باز و بسته کردن پرده را با به حرکت در آوردن تسمه داخل ریل انجام می دهد. پرده های کناررو برقی متشکل ازدو نوع وسط باز شو یا کنار باز شو می باشند. از بالاترین تکنولوژی روز دنیا می توان به موتورهای پرده های کنار رو نایس اشاره کرد که به عنوان بی صداترین موتور دنیا شناخته میشوند. شاخص های دیگر موتورهای کناررو نایس، شامل تاچ بودن موتور پرده برقی، امکان فرمان دادن با کشیدن پرده، شروع و پایان نرم و آرام و نصب آسان و راحت می باشد.
هدف از ساخت پرده برقی
از کاربرد پرده های برقی می توان به استفاده در منازل، ویلاها و اماکن عمومی مثل هتل ها و بیمارستان ها و همچنین مراکز تجاری و فروشگاه ها، اماکنی با عرض و ارتفاع زیاد و یا عدم دسترسی به پرده اشاره کرد. همچنین از این پرده در مکانهایی استفاده میشود که کشیدن پرده ها بخاطر ارتفاع زیاد و سنگینی، سخت است؛ از این رو پرده برقی، قابلیت جابجایی راحت را برای مخاطبان فراهم میکند.
نحوه ی کار پرده های برقی
سیستم تنظیم کننده ی اندازه پرده برقی، متشکل از سه بخش موتور، ریل و سیستم کنترل می باشد. موتور و ریل را به گوشه ی دیوار، وصل می کنند. برای تنظیم اندازه و طول این موتورها به کمک کنترل باید برای فعال شدن سنسور این موتور، آن را به پریز برق وصل کرد. این پرده ها به دلیل داشتن امکاناتی همچون استفاده از موتور و قابلیت تنظیم توسط کنترل از راه دور، برای اماکن اموزشی، کاربرد بسیاری دارند. انواع موتورهای موجود در این سیستم در دو دسته سیمی و گیربکسی می باشند. نوع ریلی که در آن استفاده شده شامل دو دسته سیمی – قرقره ای و تسمه – گیربکسی می باشد.
پرده برقی باتوجه به موتورش دارای قیمت های متنوعی می باشد. این موتور، متناسب با وزن پرده است. پرده های برقی دارای ریل قرقره و تسمه ای می باشند. اتصال گیره های پرده به تسمه باعث وصل شدن پرده ها به این سیستم می شود. سپس باز و بسته شدن پرده در اثر حرکت تسمه ها توسط کنترل انجام می شود. درواقع از طریق کنترل، چنین دستوراتی به سنسور موتور و از موتور به ریل منتقل می شود. سیستم هوشمند این پرده های برقی، مجهز به تایمر است؛ به عنوان مثال اگر خواستید که پرده در ساعت خاصی از شبانه روز، کنار برود باید این تایمر را در پرده های هوشمند برقی فعال کنید. فراموش نکنید که این وسیله مکانیکی – برقی، کارایی خود را پس از گذشت مدتی مانند هر وسیله الکترونیکی دیگر از دست می دهد. البته موتور و تسمه پرده برقی دارای عمر بالایی میباشد و جنس تسمه ها به راحتی و در مدت کوتاه از بین نمی رود.
قابلیت های سیستم پرده برقی در خانه هوشمند
> تمامی پرده های برقی را می توان از طریق امکاناتی همچون مانیتورهای لمسی، تلفن کنترل، فرمان تلفنی و ریموت کنترل دستگاه علاوه بر ریموت مستقل پرده ها، تبلت و یا گوشی های اندرویدی کنترل کرد.
> پرده های برقی در هنگام صبح، قابلیت کوک کردن ساعت برای باز شدن را برای کاربران فراهم کرده اند.
> از دیگر قابلیت های پرده برقی در هنگام خروج و ورود به منزل، باز و بسته شدن آن ها توسط دستگاه به صورت خودکار می باشد.
> از دیگر قابلیت های پرده برقی می توان به باز و بسته شدن آن براساس نور شب و روز، اشاره کرد.
نکات مهم در انتخاب پرده برقی مناسب
وقتی برای پرده های منزل خود، قصد خرید پرده برقی را دارید؛ توجه به نکات زیر الزامیست:
* قدرت مناسب موتور :
شما باید حتماً قدرت موتور را متناسب با طول و وزن پرده انتخاب کنید؛ چون حرکت پرده درصورتی که قدرت موتور، کم باشد ضعیف است ولی اگر قدرت موتور، زیاد باشد سرعت پرده، علاوه بر هزینه اضافه، نامناسب می شود. پس توصیه ی ما مشورت گرفتن از کارشناسان متخصص در این زمینه می باشد.
* قابلیت کنترل توسط ریموت :
قابلیت کنترل توسط ریموت کنترل از امکانات پرده های برقی به شمار میرود و استفاده از پرده ریموتی، راحتی و اسایش را برای مخاطبانش به ارمغان می آورد. پس یکی از الزامات پرده های برقی، قابلیت ریموت کنترل آن می باشد.
* ریل و تسمه مناسب :
ریل پرده برقی از دیگر قسمت های مهم پرده های برقی شناخته میشود که موظف است پرده را به حرکت دربیاورد. سیستم ریل برقی پرده، متشکل از اجزای مختلفی میباشد که از آن ها می توان به تسمه پرده برقی، پروفیل آلومینیومی، قرقره های مخصوص و گیریبکس قدرتی اشاره کرد؛ بدین دلیل که ریل برقی پرده، متحمل وزن کل پرده میباشد باید از استحکام کافی برخوردار باشد و طراحی آن با ترکیب قرقره ها باعث ایجاد حرکت نرم و بی صدایی شود. وقتی که تسمه پرده برقی در داخل خود، چندین رشته سیم بلکس داشته باشد؛ از استحکام کافی برخوردارست.
* موتور بی صدا :
در هنگام حرکت پرده، میزان صدای موتور آن از مهمترین نکات قابل توجه به شمار می رود؛ به همین خاطرتوجه داشته باشید که نباید صدای زیاد و اذیت کننده ای را در هنگام حرکت ایجاد کند بلکه باید بدون ایجاد هیچ صدایی به نرمی حرکت کند.
انواع موتور های هوشمند سازی پرده
۱. موتور هوشمند:
موتور هوشمند دارای دو سیم فاز و یک سیم نول می باشد. در واقع کنترل موتور و پرده برقی از وظیفه اصلی آن به شمار می رود.
۲. موتور رسیور دار:
فرد میتواند با استفاده از موتور رسیور دار و یک ریموت، کنترل وسایلی همچون موتور پرده برقی، کرکره، سایه بان و بسیاری دیگر از ابزار آلات را در دست بگیرد.
مزایای پرده برقی
مزایای پرده برقی بحدیست که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است و افراد زیادی این مدل پرده را خرید میکنند. درادامه با مزایای پرده برقی اشنا شوید:
>> از پرده برقی به دلیل داشتن قابلیت کنترل از راه دور به راحتی می توان استفاده کرد.
>> پرده برقی با استفاده از تنظیم مقدار باز یا بسته بودنش، قابلیت تنظیم میزان نور ورودی به منزل یا محیط کار را برای مخاطبان فراهم میکند.
>> در کناره های پرده برقی، هیچ زنجیری آویزان نشده است که همین امر، نمای زیباتری را به مکان موردنظرتان می بخشد.
>> احتمال خرابی کم تر پرده برقی از مزایای این نوع پرده به شمار می رود.
معایب پرده برقی
قیمت پرده برقی، تنها معایب این نوع پرده محسوب میشود؛ بدین دلیل که نسبت به پرده های معمولی، گرانتر هستند. ولی میتوانید بعد از خرید آن مطمئن شوید که دیگر نیازی به خرید پرده تا سالیان سال ندارید.
قیمت پرده برقی
با توجه به نوع موتور موجود در این پرده و کرکره ها، قیمت آن متفاوت است. قیمت پرده های دو موتوره گرانتر است. با توجه به اندازه پرده اتاق و سنگینی پرده، قدرت موتور آن متفاوت است. از موتورهای قدرتمند برای مدل های طویل و سنگین استفاده میشود که قیمت بیشتری دارند و در افزایش قیمت پرده تأثير زیادی دارند. شرکت سازنده از عوامل مهم در هزینه به شمار می رود؛ از این رو عوامل مؤثر در قیمت این مدل پرده شامل برند انتخابی برای خرید موتور و لوازم اسمارت مربوط به پرده میباشد . محل قرارگیری حسگرهای کرکره برقی بر روی ریل می باشد. حسگرهای این کرکره ها متفاوت هستند و قیمت پرده خانه هوشمند براساس تعداد این حسگرها تعيين میشود.
گردآوری: بخش دکوراسیون سرپوش
- 11
- 1