چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۸ - ۲۳ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۵۸۸۸
تجارت و بازرگانی

خواب روسیه برای جاده ابریشم چین

شرکت روس نفت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
روسیه و چین در حال گسترش همکاری‌های انرژی و تجاری هستند و در همین راستا در حوزه‌های مختلف قراردادهای متعددی را به امضا رسانده‌اند که منعکس‌کننده اهمیت بزرگترین بازار آسیا برای روس‌ها است.

به گزارش ایسنا، غول نفتی دولتی روس‌نفت همچنان بزرگ فکر می‌کند و در صحنه جهانی قراردادهای بزرگی منعقد می‌کند. روس نفت اخیرا برنامه‌ای برای فروش اوراق قرضه به ارزش ۱.۳ تریلیون روبل (۲۲.۵۳ میلیارد دلار) اعلام کرده است. فروش اوراق قرضه در این حجم عظیم برای خریدهای داخلی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت، بلکه به تضمین توانایی مالی روس‌نفت به عنوان یکی از برجسته ترین ابزارهای سیاست خارجی روسیه در سطح جهانی کمک می‌کند. روس نفت با وجود این حقیقت که تحریم‌های غربی به خصوص تحریم‌های آمریکا به این شرکت و سایر شرکت‌های انرژی روسی لطمه زده، چنین اقداماتی را انجام داده است.

 

در حقیقت روس نفت ناچار شده فعالیت‌های خود در دریای سیاه را به دلیل این تحریم‌ها متوقف کند و مجوز خود برای اکتشاف و تولید نفت و گاز طبیعی در این منطقه را تا سال ۲۰۲۲ معلق کرده است.

 

با این‌همه و همان طور که انتشار اوراق قرضه نشان می‌دهد، روس نفت و همین طور ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، تمایلی ندارند عقب نشینی کرده و تسلیم شوند. ایگور سچین، مدیرعامل روس‌نفت آشکارا نظر خود را ابراز کرده است که اگرچه مصرف نفت و گاز در سطح جهانی ممکن است ظرف ۳۰ سال آینده به تدریج کاهش پیدا کند اما در همین مدت، سوخت‌های فسیلی همچنان منابع اصلی انرژی در جهان خواهند بود.

 

در نتیجه روسیه و شرکت‌هایی مانند روس‌نفت می‌توانند همچنان اتکای خود را بر استخراج هیدروکربن‌ها به عنوان منبع اصلی درآمد، ثروت و قدرت قرار دهند. طی سال گذشته روس نفت و شرکت‌های نفت چینی سینوپک و CEFC چاینا انرژی، در یک مجموعه پیچیده از قراردادهایی وارد شدند که پیامدهای آنها تازه اکنون در حال روشن شدن است. این قراردادها همچنین شامل شرکت‌های خلیج فارس و شرکت‌های هلدینگ مانند گلنکور می‌شود. قراردادهای مذکور به شکل واضحی سیاست‌های دولتی مهم برای چین و روسیه و همچنین مزایای آتی برای نخبگان کلیدی مانند سچین و احتمالا سایر تجار و مقامات روسی و چینی را بارز می‌کنند.

 

گلنکور و صندوق سرمایه‌گذاری قطر در سپتامبر، ۱۴.۱۶ درصد از سهام روس‌نفت به مبلغ ۹.۱ میلیارد دلار را به شرکت CEFC چین فروختند. تحت این قرارداد، از آغاز سال ۲۰۱۸ روس‌نفت حدود ۲۲۰ تا ۲۶۰ هزار بشکه نفت در روز به چین می‌فروشد، اما انتظار می‌رود که میزان مذکور چهار برابر شده و به ۸۴۰ هزار بشکه در روز بالغ شود. این معامله جایگزین توافق سال ۲۰۱۶ با صندوق سرمایه‌گذاری قطر و گلنکور برای ۱۹.۵ درصد از سهام روس‌نفت می‌شود و عمده سهام را به شرکت CEFC چاینا انرژی منتقل می‌کند. این شرکت یک شرکت خصوصی بوده، اما روشن است که از حمایت دولتی برخوردار است.

 

از اظهارات بازیگران حاضر در این قراردادها و این حقیقت که سچین روس‌نفت را کنترل می‌کند، این طور برمی‌آید که این قراردادها از حمایت دولتی هر دو کشور روسیه و چین برخوردار هستند و این حقیقت که روس‌نفت و CEFC اکنون شریک هستند، فروش نفت روسیه به چین از طریق ابتکار یک کمربند-یک جاده را تسهیل می‌کند. در سمت چین، دیدن دلایل حمایت‌ این کشور دشوار نیست.

 

این کشور ارتباط‌ و همچنین نفوذش بر روس‌نفت را افزایش داده و عرضه نفت قابل توجهی را به دست می‌آورد که از سوی قدرت‌های دریایی خارجی نمی‌تواند بازداشته شود. همچنین ابتکار یک کمربند-یک جاده به عنوان یک برنامه معتبر را تقویت کرده و روس‌نفت را به چین پیوند بیشتری می‌دهد، زیرا صادرات نفت به مقصد شرق از نفت منظور شده برای فروش به اروپا تامین می‌شود. اما آنچه که ممکن است چندان آشکار نباشد این است که با پولی که مسکو شدیدا به آن نیاز دارد، چین احتمالا اکنون راه کاربردی‌تری برای پرداخت به مقامات عالی رتبه روسی در اختیار دارد.

 

برای روسیه، قراردادهای پیچیده با گلنکور، صندوق سرمایه‌گذاری قطر و چین به مسکو اجازه می‌دهد به سایر اهداف کلیدی نائل شود. رسانه‌های روسیه در سال ۲۰۱۶ گزارش کرده بودند که پوتین به دنبال فروش ۱۹.۵ درصد از سهم روس‌نفت به چین و هند است که احتمالا به صورت مستقیم از طریق فروش سهام روس‌نفت به گلنکور و صندوق سرمایه‌گذاری قطر حاصل شد. و به منظور خرید سهام روس‌نفت، شرکت CEFC چاینا انرژی ۹.۱ میلیارد دلار پرداخت خواهد کرد که چهار میلیارد دلار آن به صورت نقد و ۵.۱ میلیارد دلار به صورت وامی خواهد بود که از سوی بانک دولتی VTB روسیه تامین می‌شود. این اقدام به افزایش بودجه دولت روسیه که به دلیل قیمت‌های پایین نفت با مشکل روبه‌رو شده است، کمک خواهد کرد.

 

در این بین، پیش از این که سهام روس‌نفت در سال ۲۰۱۶ به گلنکور و صندوق سرمایه‌گذاری قطر فروخته شود، این غول نفتی ۱۰ میلیارد دلار به صورت اوراق قرضه به بانک VTB صادر کرده بود. اکنون این شرکت بخش بزرگی از پول خود را پس می‌گیرد و احتمالا باقی پول نیز به جیب روس‌نفت و بودجه دولتی مسکو سرازیر می‌شود. بعلاوه با فروش نفت به چین از طریق خاک قزاقستان، مسکو از آستانه که در حال افزایش تولید نفتش است، استفاده کرده و مانع از این می‌شود که این کشور جای تولیدکنندگان‌ روسی در بازار چین را بگیرند. در عوض نفت قزاقستان احتمالا به بازار داخلی روسیه یا اروپا می‌رود که در هر صورت به سود مسکو خواهد بود.

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش