چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۱۰۰۹۶

معرفی رشته روابط عمومی و بازار کار آن در ایران و خارج

رشته روابط عمومی,رشته روابط عمومی چیست,همه چیز در مورد رشته روابط عمومیرشته روابط عمومی، یکی از رشته های زیر گروه سه کنکور آزمایشی انسانی است
بخشی از یک سازمان و یا اداره را روابط عمومی، مدیریت می کند. یک کارشناس روابط عمومی، نقش مغز متفکر و زبان گویای سازمان را زیر نظر مدیریت برعهده می گیرد.

رشته روابط عمومی

یکی از رشته های زیر گروه سه کنکور آزمایشی انسانی با نام رشته روابط عمومی شناخته میشود که به صورت کشوری، پذیرش می شود. سالانه متقاضیان رشته روابط عمومی بعد از برگزاری کنکور و اعلام نتایج میتوانند در دفترچه انتخاب رشته کنکور انسانی، لیست دانشگاه های ارائه دهنده این رشته را ملاحظه کنند.

فعالیت یک کارشناس روابط عمومی( مدیر روابط عمومی) معمولاً در اماکنی همچون بخش اداری شرکت ها و سازمان های بزرگ میباشد و او اغلب به انجام اموری همچون ارائه سخنرانی، شرکت در جلسات و فعالیت های اجتماعی و سفرهای کاری مشغول است. از توانایی های یک مدیر روابط عمومی می توان به برخورداری از نوشتار بسیار عالی و بیانی صریح و کامل اشاره کرد تا بتواند بگونه ای صحیح و کامل، تمام مقصودش را منتقل کند. شرایط کاری آن ها گاهی اوقات، پراسترس است و برخی اوقات باید از این توانایی برخوردار باشند که مدیریت و سازمان دهی چندین اتفاق را بطور هم زمان برعهده بگیرند. شیفت کاری آن ها در اکثر اوقات با ساعات کاری طولانی و به صورت تمام وقت می باشد. البته حجم کار دستگاه ها و سازمان های دولتی، کم تر از مشاغل خصوصی است و کارکنان دولت نیز استرس شغلی کمتری دارند. از توانایی های لازم برای ورود به این رشته می توان به هوش بالا، قدرت نویسندگی، روحیه ی جستجو گری، تشخیص اخبار، علاقه به کارهای خبری و مدیریت فکری و فرهنگی اشاره کرد.

هدف از رشته روابط عمومی

اساسی ترین فعالیتهای روابط عمومی شامل مطالعه افکار عمومی و جهت های رسانه ای، امتناع و ترغیب افکار عمومی با استفاده از فنون و تکنیکهای روابط عمومی برای پاسخگویی به ابهامات و پرسشهای مخاطبین جهت تحقق اهداف سازمانی می باشد.

توانایی های فارغ التحصیلان رشته روابط عمومی

هر رشته ای به روحیات خاصی نیاز دارد. بخاطر این که رشته روابط عمومی، مشابه رشته روزنامه نگاری است؛ از این رو بین فارغ التحصیلان این رشته ها برخی از ویژگی ها مشترک است. برای موفق شدن در بازار کار رشته روابط عمومی، داشتن برخی از موارد، ضروریست که از آن ها می توان به قابلیت ها و توانایی های لازم جهت انجام موارد شغلی اشاره کرد. بنابراین مهارت های موردنیاز برای آینده شغلی رشته روابط عمومی عبارتست از:

>> متقاضی رشته روابط عمومی باید مهارت های ارتباطی قوی داشته باشد و بتواند با تیمهای کاری و یا مشتریان، روابط موثری را برقرار کند.

>> دانشجوی رشته روابط عمومی باید بتواند در هنگام سخنرانی یا کنفرانس های کاری یا رسانه ای از تسلط کافی برخوردار باشد.

>> از دیگر توانایی های دانشجوی رشته روابط عمومی برای انتقال دیدگاه ها یا برنامه های شرکت موردنظر می توان به داشتن تسلط بر مهارت های نوشتاری اشاره کرد.

شخصیت های مناسب شغل روابط عمومی,چکیده مقاله برای رشته روابط عمومی,همه چیز در مورد رشته روابط عمومییک مدیر روابط عمومی باید از نوشتار بسیار عالی برخوردار باشد

>> علاقمند به رشته روابط عمومی باید برای جدیدترین راهکارهای معرفی خود در بازار، دید دقیق و حس کنجکاوی داشته باشد.

>> یکی از توانایی های لازم برای ورود به رشته روابط عمومی اینست که دانشجو به منظور خلق روش های جدید برای ارتقای سطح شرکت در بازار و ابراز آن از دید متفاوت و خلاقانه ای برخوردار باشد.

>> دانشجوی رشته روابط عمومی در هنگام فشارهای زیاد کاری و یا ارتباط با مشتریان باید صبر و تحمل بالایی داشته باشد.

>> متقاضی رشته روابط عمومی باید به منظور کار هم زمان و مدیریت زمان و برنامه های در حال اجرا، روحیه قوی داشته باشد.

>> داشتن روحیه انتقادپذیری و تأثير پیشنهادات مثبت از دیگر خصوصیات دانشجوی رشته روابط عمومی به شمار می رود.

تحصیلات موردنیاز و نحوه ورود به شغل روابط عمومی

معمولاً برای تصدی این مشاغل فارغ التحصیلان رشته علوم ارتباطات اجتماعی در مقطع کارشناسی و رشته های وابسته در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری انتخاب می شوند.اما انتخاب کارشناس روابط عمومی در حوزه دولت در بسیاری از شرکت ها، با سایر مدارک تحصیلی نیز صورت می گیرد.

وظایف فارغ التحصیلان رشته روابط عمومی

طبقه بندی وظیفه فارغ التحصیلان رشته روابط عمومی به شرح زیر میباشد :

- فارغ التحصیل رشته روابط عمومی برای انتقال پیام مدیریت موسسه به گروهها و افراد مهم در نزد موسسه، اقدامات ارتباطی کارشناسانه، طرح ریزی شده و مستمر انجام می دهد.

- از وظایف فارغ التحصیلان رشته روابط عمومی می توان به بررسی و شناخت عقاید، مراقبت، نظارت، ارائه پیشنهادهای کارشناسانه به مدیریت در این زمینه ها، نظرات، خواسته ها و گرایشهای افراد و گروهها در مورد مسایل مربوط به سازمان اشاره کرد.

- فارغ التحصیل رشته روابط عمومی موظف است که در هنگام اجرای سیاستها و اقدامات موسسه و اماده سازی بیشتر اقدامات سازمان، اثرات اجرای اقدامات موسسه بر روی گروهها را مورد بررسی قرار دهد و به تجزیه و تحلیل پیش بینی واکنش مردم بپردازد.

- دانشجوی رشته روابط عمومی باید بتواند برای تصحیح خط مشی ها، سیاستها وروشهای مخالف با منافع گروهها و یا عمومی مردم، پیشنهاداتی را ارائه دهد.

- دانشجویی که در رشته روابط عمومی تحصیل کرده باید بتواند برای منافع همگان، اقدامات موسسه را بشناسد و آن ها را تبلیغ کند و در متون و پیامهای ارتباطی – تبلیغی، آن ها را در اولویت قرار دهد.

- فارغ التحصیل رشته روابط عمومی باید در جهت منافع و علایق همگان و علاوه بر آن در جهت منافع مؤسسه، برنامه ها و روشهای تازه ای را پیشنهاد دهد.

- یکی از وظایف دانشجوی رشته روابط عمومی در زمینه هایی همچون دانش، عقاید، گرایشها و رفتار گروههای داخل و خارج سازمان اینست که تغییراتی را بوجود آورد.

دروس رشته روابط عمومی مقطع کاردانی

مجموع کل واحدهای رشته روابط عمومی در مقطع کاردانی، ۷۰ واحد است. دروس اختصاصی این رشته در مقطع کاردانی، مشابه مقطع کارشناسی است؛ به این صورت که متشکل از چند بخش می باشد. تحصیل در رشته روابط عمومی در مقطع کاردانی به مدت ۲ سال، زمان میبرد و دانشجویان، مدرک کاردانی را به شرط گذراندن موفقیت آمیز تمام واحدها دریافت می کنند و در بازار کار رشته روابط عمومی مشغول به فعالیت می شوند.

دروس رشته روابط عمومی مقطع کارشناسی

دروس رشته روابط عمومی در مقطع کارشناسی، متشکل از دو بخش عمومی و اختصاصی است. از دروس اختصاصی این رشته می توان به دروس مهارت های مشترک، دروس اصلی، دروس پایه، دروس تخصصی و دروس اموزش در محیط کار اشاره کرد. طول دوره ی تحصیل در رشته روابط عمومی در مقطع کارشناسی، چهار سال میباشد و دانشجویان میتوانند در طول ترم های متوالی، دروس عمومی و اختصاصی را با رعایت ضوابط بگذرانند. دانشجو برای ورود به بازار کار رشته روابط عمومی باید این دروس را بگذراند.

رشته روابط عمومی چیست,وظایف فارغ التحصیلان رشته روابط عمومی,معرفی رشته روابط عمومیاز جمله ویژگی‌های لازم برای ورود به رشته روابط عمومی هوش بالا و ... میباشد

شخصیت های مناسب این شغل کارشناس روابط عمومی

برای هر فرد عوامل مختلفی در انتخاب شغل صحیح و درست، مدنظر گرفته میشود که این عوامل، شامل ویژگی های شخصیتی، شرایط خانوادگی، ارزش ها، مهارت ها، علایق، شرایط جامعه و ... می باشد. ویژگی های شخصیتی از مهم ترین این عوامل به شمار می رود. برای این که شخصیت هر فردی را بدرستی بشناسید باید فرآیند پیچیده ای را بگذرانید که به تخصص و زمان کافی نیاز دارد. البته ویژگی های هر فردی با فرد دیگر، متفاوت است. حتی افراد مشابه به هم از نظر تیپ شخصیتی، باز هم در برخی از موارد با هم فرق دارند.

همیشه در تمامی مشاغل، افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف وجود دارند ولی بهتر است بدانید که صرفا تیپ های شخصیتی خاصی در این شغل به موفقیت نرسیده است ولی بنابر تحقیقات، عموما افردی که این کار را بیشتر، دوست دارند و از این بابت، رضایت شغلی دارند؛ برای این شغل معرفی می شوند.

بازار کار رشته روابط عمومی

فارغ التحصیلان رشته روابط عمومی، تنها با داشتن تحصیلات دانشگاهی نمیتوانند وارد بازار کار شوند و روابط عمومی به عنوان یک هنر و فن محسوب میشود که باید مهارت های عملی را در کنار علم به دست آورد ولی در حالت کلی فارغ التحصیلان، مجوز فعالیت در سازمان ها و ادارات بزرگ را دارند؛ بدین دلیل که مدیرعامل در شرکتهای کوچک تر، وظایف کارشناس روابط عمومی را بر عهده دارد. در ادامه با شغل های مناسب برای کارشناس روابط عمومی در سازمان ها و ادارات اشنا شوید:

> مسئول ارتباطات مردمی

> مسئول امور سمعی و بصری

> مسئول امور رسانه ای

> مسئول امور تبلیغات

> مسئول انتشارات

> مسئول امور تشریفات و مراسم

درآمد و حقوق و مدیران روابط عمومی

برخلاف ذهنیت عامه مردم، کارشناس روابط عمومی، اخبار بد را مخفی نمیکند. همچنین وظیفه اش در بسط اطلاعاتی که مستقیماً از سطوح بالاتر سازمان می گیرد، خلاصه نمی شود. کارشناس روابط عمومی به عنوان یک مشاور وظیفه دارد که بین شرکت و مخاطبان آن یک جریان دو طرفه ارتباطی را برقرار کند و باورش اینست که قابلیت انتقال پیام صحیح از راه صحیح به فرد در زمان مطلوب از رموز موفقیت یک برنامه مؤثر روابط عمومی به شمار می رود.

وظایف کارشناس روابط عمومی می توان به آگاه کردن ، خبر دادن و مطلع کردن مردم از مقاصد مدیریت سازمان، بررسی جامعه شناختی گرایشها و طرز تفکرهای مردم، تجزیه و تحلیل افکار عمومی، مسؤولیت ارائه مشورتهای کارشناسانه با مدیریت مؤسسه در مورد طرز تفکر مردم و گروههای مورد توجه آن حوزه اشاره کرد. باتوجه به حضور بیشتر شاغلین روابط عمومی در ایران، حقوق و دستمزد دریافتی آن ها در شرکت ها و سازمان های دولتی، از قانون مدیریت خدمات کشوری تبعیت می کند. مدیران روابط عمومی، درآمدهای متفاوتی در شرکت ها و سازمان های خصوصی دارند.

بازار کار رشته روابط عمومی در خارج از کشور

افراد علاقه مند به تحصیل یا کار در رشته روابط عمومی در خارج از کشور، باید بدانند که درآمد رشته روابط عمومی در بسیاری از کشورهای خارجی، خوبی است. به این صورت که در بسیاری از کشورها آینده شغلی رشته روابط عمومی، درخشان است از پردرآمدترین مشاغل محسوب میشود؛ بدین دلیل که به در کشورهای پیشرفته، ارتباطات و تجهیزات ارتباطی، قوی تر است.

بازار کار رشته روابط عمومی کجاست,شخصیت های مناسب شغل روابط عمومی,چکیده مقاله برای رشته روابط عمومیرشته روابط عمومی یکی از پردرآمدترین مشاغل به شمار می رود

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش