شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۷۴

آشنایی با موثرترین تکنیک های تمرکز سرجلسه کنکور

افزایش تمرکز در مطالعه کنکور,افزایش دقت و تمرکز سر جلسه کنکور,تکنیک های تست زنیاز عوامل موثر برای تمرکز سرجلسه کنکور ، می توان به تنظیم وقت اشاره کرد
یکی از مراحل مهم وحساس زندگی که در سرنوشت داوطلبان کنکور، تأثير بسزایی دارد، کنکور می باشد. کنکور که چالش های زیادی برای دانشجویان بوجود می آورد از دغدغه های بزرگ دانشجویان و دانش آموزان به شمار می رود.

تمرکز سرجلسه کنکور

داشتن اطلاعات علمی صرفا از رموز موفقیت در تحصیل محسوب نمیشود بلکه استفاده از مهارت هایی مهم است که موجب افزایش میزان بهره وری ما از این اطلاعات شود. تمرکز و دقت در سر جلسه امتحان از مهم ترین فاکتورهای لازم برای موفقیت در امتحان می باشد. دقت به توجهی غیرارادی گفته میشود که از طریق حواس پنج گانه است. از مواردی که باعث ایجاد عدم تمرکز برای ما میشود، استرس داشتن و ترس از کنکور می باشد. در ادامه با انواع روش های تمرکز سرجلسه کنکور اشنا شوید:

* استراحت قبل از کنکور:

در شب های قبل از کنکور، اگر استراحت و خواب به میزان کافی داشته باشید به شما در ایجاد تمرکز و عدم وجود استرس کمک میکند. شما باید شام سبکی را در شب قبل از کنکور بخورید تا خواب راحت تری داشته باشید و در وعده های روزانه هم، خوردن غذا های حاوی کربوهیدرات های پیچیده نظیر برنج، نان و سیب زمینی الزامیست. سرعت بهمراه دقت یکی از عوامل مهم کنکور به شمار میرود ، بنابراین داوطلبان باید حتماً خواب کافی داشته باشند. شما نباید کارهایی را انجام دهید که موجب ایجاد استرس و خستگی در سیستم ایمنی بدن میشود که از این کارها می توان از تمرین و مطالعه در شب های باقی مانده به کنکور یاد کرد. ذاوطلب به منظور کاهش استرس خود بهتر است که یک لیوان شیر کم چرب، دوغ یا مقداری ماست را بنوشد. البته درصورت حساس بودن دستگاه گوارش شما به شیر نباید آن را بخورید. مواردی که باعث ایجاد آرامش و خواب راحت میشود می توان به چای سبز، اسطوخودوس، بادرنجویه، گل گاوزبان و سنبل طیب اشاره نمود.

* خوردن مواد غذایی مناسب قبل از ورود به جلسه:

اگر بدانید که برای تمرکز حواس باید چه چیزی بخورید با خوردن آن خوراکی ها در طول دوران درس خواندن برای کنکور، موجب تمرکز بهتر خود می شوید. در نتیجه از خوردن بعضی از غذاهای قندی نظیر نوشابه گازدار و چرب و سنگین بپرهیزید. معده ی شما نباید با پرخوری کردن سیر شود. ولی اگر پیش از جلسه کنکور و حین آن از مغزها و خرما استفاده کنید باعث میشود که کارایی مغز شما زیاد شود.

افزایش تمرکز سرجلسه کنکور,تکنیک های تمرکز سرجلسه کنکور,ترس از کنکورسؤال کردن از سایر کنکوری ها در این مورد، از راههای افزایش تمرکز سرجلسه کنکور بشمار میرود

* مشاوره با افرادی که کنکور داده اند:

سؤال پرسیدن از سایر کنکوری ها در این مورد یکی از راههای آشنایی با کنکور و افزایش تمرکز در مطالعه به شمار می رود. افردی که سال قبل در کنکور حضور داشته اند و در این آزمون قبول شده اند برای دیگران راهنمای خوبی می باشند. ولی این نکته را در نظر داشته باشید که نباید از هرکسی مشاوره بگیرید، چون این افراد در بعضی وقتها به دلایل گوناگون در تلاشند تا تصور شما را نسبت به چیزی خراب کنند که همین امر باعث میشود تا شما به موفقیت نرسید. پس افرادی که در بیان نظرات خود عادل و منطقی هستند، افراد مناسبی برای مشورت محسوب میشوند.

* تصویر سازی برای افزایش تمرکز در مطالعه کنکور:

تصویر سازی یکی از راههای محسوب میشود که به شما برای افزایش تمرکز در کنکور کمک میکند. تصویر سازی یعنی شما بعد از مشخص کردن هدف خود از شرکت در کنکور باید اطلاعات کافی در مورد آن به دست آوردید، به این فکر کنید که چه اتفاقات خوب یا بدی بعد از شرکت در کنکور ممکن است برای شما بیافتد. به عنوان مثال به این فکر کنید که چگونه میتوانید فرصت های شغلی بهتری با قبولی در کنکور داشته باشید یا حتی تصور کنید که درصورت عدم قبولی در کنکور و رشته تحصیلی مورد علاقه، چه موقعیت هایی را از دست می دهید. یادداشت کردن تصورات یکی از تکنیک های افزایش تمرکز در مطالعه کنکور می باشد. به این منظور درون یک سررسید، نکات مثبت و منفی قبول شدن یا نشدن در کنکور را یادداشت کنید. در زمان عدم انگیزه کافی برای درس خواندن، به این صفحه نگاه کنید تا دوباره میل شما به مطالعه و درس خواندن برای کنکور زیاد شود.

* آشنایی با تمام بخش های امتحان:

از مواردی که به تمرکز بهتر در هنگام امتحان کمک می کند می توان به آشنایی با ساختار امتحان و قسمت های مختلفی که سوالات از آن جا طرح میشود، اشاره کرد. از این رو بهترین کار، مطالعه و تمرین نمونه سوالات سالهای گذشته می باشد. این کار علاوه بر آشنایی شما با مطالب و سوالات احتمالی، ذهنتان را برای سوالات احتمالی آماده می کند. در این صورت شما با نحوه سوالات در هنگام امتحان اشنا می شوید و کم تر با سوالات جدید رو به رو خواهید شد. برای نتیجه گیری بهتر در فضایی مثل فضای امتحان، تعدادی نمونه سؤال را حل کنید و خود را بسنجید. اگر میخواهید نحوه ی موفق شدن در امتحان را بدانید، بهتر است از این تکنیک استفاده کنید.

* افزایش هوشیاری:

در زمان مواجه شدن با سوالات ساده، هوشیار باشید؛ به این خاطر که هماهنگ نبودن سرعت چشم با ذهن، توجه نکردن به جزئیات، کاهش غیرارادی توجه در هنگام حل سؤال های ساده از دلایل اصلی بی دقتی در مطالعه و آزمون به شمار می رود. افزایش هوشیاری در هنگام مواجهه با سوال های ساده از موثرترین راه حل این مشکل می باشد. بنابراین حالت جسمانی شما با دیدن سؤال ساده تغيير میکند؛ انگار که با یک موضوع بسیار مهم و خطرناک رو به رو شده اید چرا که احتمال بی دقتی در این لحظه ها، بسیار زیاد است یا باید از روش خط بر، برای رفع این مشکل استفاده کنید؛ در این روش زیر خط هایی که مطالعه می کنید، مداد یا انگشت اشاره ی خود را حرکت داده و چشم های خود را هماهنگ با آن، حرکت دهید. بهترین راه اینست که در صورت سؤال امتحان ها زیر کلمه های مهم مثل( نیست، ندارد و...) خط بکشید.

تمرکز بر تست های کنکور,تمرکز سرجلسه کنکور,تمرکز سر جلسه کنکورتصویر سازی یکی از راههای تمرکز سرجلسه کنکور محسوب میشود

* تنفس عمیق:

یکی از راههای کاهش استرس و آرام تر شدن، تنفس عمیق می باشد. ولی شما میتوانید به کمک تکنیک تنفس عمیق در حین امتحان، تمرکزتان را افزایش دهید. برای این که چنین تکنیکی را انجام دهید باید ریه هایتان را بطور کامل پر کنید و آن را نگه دارید. پس از گذشت چند ثانیه آن را به یک باره رها کنید. این تکنیک که باید برای انجام آن ۱۰ ثانیه زمان بگذارید را دوبار دیگر تکرار کنید. اینکار سبب موفقیت شما در ازمون میشود.

* تنظیم وقت:

از دیگر عوامل بی دقتی می توان به عجول بودن اشاره کرد. برای این که با چنین مشکلی در امتحانات مواجه نشوید باید وقت خود را با استفاده از تکنیک های مد یریت زمان تنظیم کنید و د ر هر درسی فقط به اند ازه ی همان د رس وقت بگذارید. در هد ف گذاری هر زنگ مطالعه برای درس خواندن باید براساس سرعت واقعی خود، زمان موردنیاز و حجم مطالعه را پیش بینی کنید؛ چون درصورت بیشتر شدن زمان معین، قطعاً عجله میکنید و درصورت کم تر شدن زمان معین، قطعاً باز هم به خاطر فعال نبودن مطالعه، بی دقتی می کنید. توصیه ی ما به شما اینست که ۳۰ دقیقه از زمانتان را در هر شب به زدن تست زمان د ار یعنی ۱۰سؤال اختصاصی و ۱۰ سوال عمومی اختصاص د هید، زیرا در کنترل زمان و کاهش بی دقتی تأثیر بسیار زیاد ی دارد.

* داشتن روحیه رقابت سالم در خود در جلسه ی کنکور:

یکی از راهکارهای مؤثر در جلسه ی کنکور، داشتن رقابت سالم می باشد. البته این نکته را در نظر بگیرید که فکر این که من باید نفر اول کنکور شوم، اشتباه است چون برای این که فرد به موفقیت و تلاش برسد، فشار مضاعفی را به خود وارد می کند که در نتیجه ی آن گرفتار استرس مضاعف و خستگی شدید میشود.

* در ابتدا پاسخ به سوالات آسان:

امتیاز تمامی سوالات کنکور با هم یکسانند و داوطلبان این امتیاز را با پاسخگویی به سوالات سخت، متوسط و آسان دریافت می کنند. پس توصیه ی ما به شما اینست که اصراری به پاسخگویی سوالات سخت نداشته باشید و صرفا سوالاتی که بلدید را پاسخ دهید. بهتر است بین سوالاتی که نمی توانید آن ها را پاسخ دهید و سوالاتی که زمانبر است، فرق بگذارید و اگر وقت اضافه آوردید، سوالات وقت گیر را پاسخ دهید. حتماً سوالات سخت را با علامت هایی مشخص کنید، بدین دلیل که اگر که این سوالات قابل شناسایی شوند بهتر است. برای سوالاتی که اصلا جوابشان را نمی دانید از علامت ضربدر و برای سوالاتی که زمانبر هستند از علامت مثبت یا دایره استفاده کنید تا این سوالات را در انتهای ازمون جواب دهید.

* تکنیک های تست زنی:

از مهمترین چالش های کنکور می توان به زمان اشاره کرد. ولی این به این معنی نیست که برای مطالعه کنکور، چه مدت زمانی را اختصاص دهید. شما با چالش زمان در حین ازمون کنکور رو به رو هستید و وقت محدودی در اختیارتان قرار می دهند. یادگیری تکنیک های تست زنی و استفاده از آن ها علاوه بر کمک به شما در سر جلسه کنکور، باعث میشود که در زمانیکه برای کنکور مطالعه میکنید تمرکز و دقتتان زیاد شود. چون شما پس از یادگیری آن، درواقع روش های تست زنی را پیدا میکنید. به عنوان نمونه با استفاده از تکنیک حذف گزینه می توانید بدون اطمینان از پاسخ یک سؤال، جواب درست را با حذف گزینه های غلط انتخاب کنید. همچنین اگر با دانش تندخوانی اشنا شوید موجب افزایش سرعت و دقت مطالعه شما میشود.

تکنیک تست خوانی و پیدا کردن تست های شک دار از مهمترین تکنیک های کنکوری به شمار می رود. شما میتوانید از طریق این تکنیک به سادگی از شر تست های با نمره منفی راحت شوید. هر چقدر به تست های کمتری در کنکور پاسخ بدهید، بهتر میتوانید در این آزمون قبول شوید. از این رو وقت شما با پیدا کردن سؤالات شک دار در جلسه کنکور به خوبی مدیریت می شود. آزمون های شبیه سازی شده کنکور، بهترین زمان و مکان برای تمرین تکنیک سؤالات شک دار محسوب میشود که در روش سه روز یکبار باید انجام داد. بنابراین باید تعداد پاسخ های درست و غلط را در آزمون های شبیه سازی شده بشمارید و با کشف سؤالات شک دار در کنکور سراسری به چنین سؤالاتی جواب ندهید.

افزایش دقت و تمرکز سر جلسه کنکور,تکنیک های تست زنی,افزایش تمرکز سرجلسه کنکورعدم توجه به سروصداهای اطراف باعث میشود تمرکز سرجلسه کنکور داشته باشید

* عدم توجه به سروصداهای اطراف:

معمولاً شنیدن سرو صداهای اطراف مانند صدایی از کوچه یا صدای رد شدن موتورها و ماشین ها و یا حتی صدای مادرتان که درحال صحبت کردن با تلفن صحبت است، امری طبیعیست ولی شما دقت کنید نباید به این سروصداها توجه کنید و همواره در تلاش باشید تا بر روی مباحث و سؤالات مطرح شده در تست های کنکور متمرکز شوید.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش