سهمیه های کنکور سراسری
اگر سهمیه ای داشته باشید که دارای یک سری شرایط مشخص و از پیش تعیین شده باشد، امکان استفاده از آن وجود دارد. سهمیه های موجود در کنکور سراسری به شرح زیر می باشند:
۱. سهمیه های منطقه کنکور سراسری:
سهمیه مناطق از پرجمعیت ترین سهمیه های کنکور سراسری به شمار میرود و متعلق به تمامی داوطلبانی است که این داوطلبان از داشتن سهمیه های دیگر مثل سهمیه ایثارگران، خانواده شهدا و… محروم هستند. به این ترتیب اکثر متقاضیانی که در کنکور سراسری شرکت می کنند، می توانند از سهمیه مناطق استفاده کنند. این سهمیه دربرگیرنده ی سه سهمیه ی دیگر مانند سهمیه منطقه ۱، منطقه ۲ و منطقه ۳ می باشد.
> منطقه یک:
سهمیه منطقه یک شامل قسمت های مرکزی شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و مشهد می باشد. بخش های کن و شمیرانات نیز در شهرستان تهران جز سهمیه منطقه یک می باشند.
> منطقه دو:
از سهمیه منطقه دو می توان به اکثر شهرها و شهرستانهای کشور اشاره کرد و منطقه ۲ دربرگیرنده تمامی مراکز استانها مثل قزوین، البرز، همدان، زنجان و…. می باشد.
> منطقه سه:
مناطق محروم و کم امکانات کشور از لحاظ آموزشی را میتوان از سهمیه منطقه ۳ به حساب آورد. دسته بندی سهمیه مناطق اینست که شما در کدام قسمت، ناحیه و کدام منطقه، ۳ سال آخر دبیرستان را گذرانده اید.
ملاک انتخاب سهمیه مناطق برای داوطلبان کنکور سراسری
- ملاک انتخاب سهمیه مناطق برای داوطلبان شرکت در کنکور سراسری، طبق معیارهای زیر انجام میشود:داوطلبان نظام آموزشی جدید ( ۳- ۳- ۶) باید نوع سهمیه منطقه خود را باتوجه به بخش محل اخذ مدرک سه سال آخر دبیرستان( پایه دهم تا دوازدهم) انتخاب کنند.
- متقاضیان نظام قدیم آموزش متوسطه نیز باید نسبت به تعيين نوع منطقه خود باتوجه به بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دبیرستان یا هنرستان اقدام کنند.
- باتوجه به بخش محل اخذ مدرک تحصیلی دوره پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان میتوانید نوع سهمیه منطقه داوطلبان نظام ترمی واحدی و سالی واحدی آموزش متوسطه را تعیین کنید.
- فارغ التحصیلان مقطع کاردانی پیوسته در آموزشکده های فنی و حرفه ای، جزء یکی از سهمیه های مناطق ۱، ۲ و یا ۳ بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان یا هنرستان می باشند.
- در صورت متفاوت بودن بخش محل اخذ مدرک تحصیلی داوطلبان، سهمیه داوطلب طبق بخش محل اخذ مدرک تحصیلی که در منطقه مرفه تری بوده، تعيين می شود. ( حتی اگر داوطلب در آن بخش یک سال از سه سال را تحصیل کرده باشد.)
- تمامی داوطلبان معلول از سهمیه منطقه ۳ به شمار میروند که از این داوطلبان معلول می توان به نابینا، ناشنوا، نیمه بینا، نیمه شنوا و معلولین جسمی حرکتی اشاره کرد.
- داوطلبانی که در دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه خود، حداقل دو سال از سه سال آخر تحصیل را در خارج از کشور گذرانده باشند، جزو سهمیه منطقه ۳ محسوب می شوند.
۲. سهمیه رزمندگان در کنکور:
یکی از سهمیه های کنکور سراسری سهمیه رزمندگان می باشد . توجه کنید که سهمیه رزمندگان صرفا متعلق به خود شخص است یعنی به عنوان مثال درصورت رزمنده بودن پدر شما میتوان گفت آن سهمیه صرفا برای پدرتان است و فقط پدرتان اجازه ی استفاده از آن سهمیه را دارد.
>> فرد موردنظر باید در جبهه ها بین ۶ یا ۹ ماه حضور داشته باشد، به این صورت که ۶ ماه در جبهه به صورت متوالی باشد در غیر این صورت بمدت ۹ ماه به صورت غیر متوالی در جبهه حضور داشته باشد.
>> زمانی که می خواهید در کنکور ثبت نام کنید، باید به سازمان بسیج مستضعفین یا وزارت جهاد کشاورزی بروید و نسبت به دریافت فرم مخصوص استفاده رزمندگان از سهمیه اقدام کنید که در داخل آن یک کد ۱۲ رقمی وجود دارد و باید آن کد را در مکان مشخص شده در فرم ثبت نام اعمال کنید.
>> در صورت عدم تائید سهمیه مناطق جنگی و سهمیه رزمندگان، آن شخص در زیرگروه منطقه ای خود قرار می گیرد و برای او سهمیه ی مناطق اعمال می شود و هیچ مشکلی برایش پیش نمی آید.
>> به این نکته توجه کنید که سهمیه رزمندگان شامل فرزند و همسر رزمندگان نمی شود.
۳. سهمیه ایثارگران در کنکور سراسری:
سهمیه ایثارگران که از دیگر سهمیه های کنکور سراسری به شمار می رود ۲۵ درصد است و مشمول ۳ دسته از داوطلبان میشود که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم:دسته اول شامل همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر، دسته ی دوم شامل آزادگان، همسر و فرزندانشان و دسته سوم شامل جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، همسر و فرزندان آن ها میشود. ۲۵ درصد از ظرفیت هر دانشگاه به این افراد تعلق دارد و در زمان ثبت نام کنکور، نیازی نیست که کد ایثارگری را وارد کنند.
پر متقاضی ترین سهمیه در کنکور سراسری بعد از سهمیه مناطق به ایثارگران ۵ درصدی اختصاص دارد که این سهمیه مشمول دو دسته از داوطلبان یعنی دسته اول شامل جانبازان زیر ۲۵ درصد بهمراه همسر و فرزندانشان و دسته دوم شامل همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه می باشد. این داوطلبان به میزان ۵ درصد از ظرفیت هر رشته محل را می توانند دریافت کنند. البته با در نظر گرفتن افراد کمی که از سهمیه ایثارگر ۲۵ درصدی برخوردارند اگر از ظرفیت اختصاصی به آن ها چیزی باقی بماند به این افراد داده میشود.
۴. سهمیه خانواده شهدا در کنکور سراسری:
از دیگر سهمیه های کنکور سراسری سهمیه خانواده شهدا می باشد. سهمیه خانواده شهدا به افرادی تعلق میگیرد که پدر، مادر، خواهر یا برادر شهید باشند و بعد از این که ظرفیت داوطلبای ایثارگر بمیزان ۳۰ درصد کم شد، به میزان افراد شرکت کننده در این سهمیه به تعداد کل داوطلبای سهمیه آزاد کنکور ظرفیت داده میشود. این دسته داوطلبان نیازی ندارند که کد ایثارگری را وارد کنند.
۵. سهمیه بهیاران در کنکور سراسری:
پنج درصد از ظرفیت رشته های کارشناسی پیوسته پرستاری هر استان باتوجه به شرایط زیر به بهیاران بومی استان اختصاص داده میشود:
* از سلامت كامل جسمی و روانی برخوردار باشید.
* خدمت به تائید دفتر پرستاری محل خدمت.
* بعنوان بهیار در استان محل، حداقل باید سه سال سابقه خدمت دولتی یا غیردولتی داشته باشید.
* دیپلم بهیاری نظام قدیم، یا دیپلم بهیاری نظام جدید و مدرك پیش دانشگاهی داشته باشید.
* هیچ درسی كه در دوره بهیاری گذرانده شده در دوره كارشناسی پرستاری حذف نمی شود.
* بهیاران باید رشته های پرستاری استان بومی) محل اشتغال( خود را انتخاب كنند.
* بهیاران پذیرفته شده با این سهمیه، اجازه ی تغيير رشته یا محل تحصیل خود را ندارند.
۶. سهمیه مناطق سیل زده در کنکور سراسری:
سهمیه داوطلبان کنکور در مناطق سیل زده طبق مصوبه جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، همانند داوطلبان مناطق زلزله زده محاسبه و ارزیابی میشود، بدین ترتیب داوطلبان مناطق سیل زده در کنکور، تنها می توانند پنج درصد سهمیه مازاد را دریافت کنند. توجه کنید که سهمیه داوطلبان مناطق سیل زده شامل حال دانشگاه های سایر استان ها نمی شود و صرفا مخصوص دانشگاه های استان های آسیب دیده می باشد.
۷. سهمیه کارمندان:
به افرادی مثل كارمندان رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حداکثر ۳۵ سال سن و بومی استان مربوط، حدود ۱۰ درصد از ظرفیت رشتههای نوبت دوم( شبانه) اختصاص داده میشود.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 11
- 7