شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۹۵

معرفی انواع سهمیه های کنکور سراسری

سهمیه های کنکور سراسری,سهمیه ایثارگران در کنکور سراسری,انواع سهمیه در کنکورسهمیه های کنکور سراسری شامل سهمیه های خانواده شهدا، بهیاری و رزمندگان می باشد
از سهمیه های خاص می توان به سهمیه های ایثارگران، خانواده شهدا، بهیاری و رزمندگان اشاره کرد که بر روی تراز داوطلب بطور مستقیم تأثير ندارند، بلکه افرادی که این سهمیه ها را دارند در صورتی که تمامی شرایط لازم در یک مجموعه مجزا را داشته باشند، سنجیده می شوند.

سهمیه های کنکور سراسری

اگر سهمیه ای داشته باشید که دارای یک سری شرایط مشخص و از پیش تعیین شده باشد، امکان استفاده از آن وجود دارد.  سهمیه های موجود در کنکور سراسری به شرح زیر می باشند:

۱. سهمیه های منطقه کنکور سراسری:

سهمیه مناطق از پرجمعیت ترین سهمیه های کنکور سراسری به شمار میرود و متعلق به تمامی داوطلبانی است که این داوطلبان از داشتن سهمیه های دیگر مثل سهمیه ایثارگران، خانواده شهدا و… محروم هستند. به این ترتیب اکثر متقاضیانی که در کنکور سراسری شرکت می کنند، می توانند از سهمیه مناطق استفاده کنند. این سهمیه دربرگیرنده ی سه سهمیه ی دیگر مانند سهمیه منطقه ۱، منطقه ۲ و منطقه ۳ می باشد. 

> منطقه یک:

سهمیه منطقه یک شامل قسمت های مرکزی شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و مشهد می باشد. بخش های کن و شمیرانات نیز در شهرستان تهران جز سهمیه منطقه یک می باشند.

> منطقه دو:

از سهمیه منطقه دو می توان به اکثر شهرها و شهرستان­های کشور اشاره کرد و منطقه ۲ دربرگیرنده تمامی مراکز استانها مثل قزوین، البرز، همدان، زنجان و…. می باشد.

> منطقه سه:

مناطق محروم و کم امکانات کشور از لحاظ آموزشی را میتوان از سهمیه منطقه ۳ به حساب آورد. دسته بندی سهمیه مناطق اینست که شما در کدام قسمت، ناحیه و کدام منطقه، ۳ سال آخر دبیرستان را گذرانده اید.

ملاک انتخاب سهمیه مناطق برای داوطلبان کنکور سراسری

- ملاک انتخاب سهمیه مناطق برای داوطلبان شرکت در کنکور سراسری، طبق معیارهای زیر انجام میشود:داوطلبان نظام آموزشی جدید ( ۳- ۳- ۶) باید نوع سهمیه منطقه خود را باتوجه به بخش محل اخذ مدرک سه سال آخر دبیرستان( پایه دهم تا دوازدهم) انتخاب کنند.

- متقاضیان نظام قدیم آموزش متوسطه نیز باید نسبت به تعيين نوع منطقه خود باتوجه به بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دبیرستان یا هنرستان اقدام کنند.

- باتوجه به بخش محل اخذ مدرک تحصیلی دوره پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان میتوانید نوع سهمیه منطقه داوطلبان نظام ترمی واحدی و سالی واحدی آموزش متوسطه را تعیین کنید.

- فارغ التحصیلان مقطع کاردانی پیوسته در آموزشکده های فنی و حرفه ای، جزء یکی از سهمیه های مناطق ۱، ۲ و یا ۳ بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان یا هنرستان می باشند.

سهمیه مناطق در کنکور سراسری,سهمیه های کنکور سراسری,انواع سهمیه کنکورسهمیه مناطق از پرجمعیت ترین سهمیه های کنکور سراسری به شمار میرود

- در صورت متفاوت بودن بخش محل اخذ مدرک تحصیلی داوطلبان،  سهمیه داوطلب طبق بخش محل اخذ مدرک تحصیلی که در منطقه مرفه تری بوده، تعيين می شود. ( حتی اگر داوطلب در آن بخش یک سال از سه سال را تحصیل کرده باشد.)

- تمامی داوطلبان معلول از سهمیه منطقه ۳ به شمار میروند که از این داوطلبان معلول می توان به نابینا، ناشنوا، نیمه بینا، نیمه شنوا و معلولین جسمی حرکتی اشاره کرد.

- داوطلبانی که در دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه خود، حداقل دو سال از سه سال آخر تحصیل را در خارج از کشور گذرانده باشند،  جزو سهمیه منطقه ۳ محسوب می شوند.

۲. سهمیه رزمندگان در کنکور: 

یکی از سهمیه های کنکور سراسری سهمیه رزمندگان می باشد . توجه کنید که سهمیه رزمندگان صرفا متعلق به خود شخص است یعنی به عنوان مثال درصورت رزمنده بودن پدر شما میتوان گفت آن سهمیه صرفا برای پدرتان است و فقط پدرتان اجازه ی استفاده از آن سهمیه را  دارد.

>> فرد موردنظر باید در جبهه ها بین ۶ یا ۹ ماه حضور داشته باشد، به این صورت که ۶ ماه در جبهه به صورت متوالی باشد در غیر این صورت بمدت ۹ ماه به صورت غیر متوالی در جبهه حضور داشته باشد.

>> زمانی که می خواهید در کنکور ثبت نام کنید، باید به سازمان بسیج مستضعفین یا وزارت جهاد کشاورزی بروید و نسبت به دریافت فرم مخصوص استفاده رزمندگان از سهمیه اقدام کنید که در داخل آن یک کد ۱۲ رقمی وجود دارد و باید آن کد را در مکان مشخص شده در فرم ثبت نام اعمال کنید.  

>> در صورت عدم تائید سهمیه مناطق جنگی و سهمیه رزمندگان، آن شخص در زیرگروه منطقه ای خود قرار می گیرد و برای او سهمیه ی مناطق اعمال می شود و هیچ مشکلی برایش پیش نمی آید.

درصد سهمیه های کنکور سراسری,اناع سهمیه های دانشگاه,سهمیه رزمندگانپر متقاضی ترین سهمیه های کنکور سراسری  به ایثارگران ۵ درصدی اختصاص دارد

>> به این نکته توجه کنید که سهمیه رزمندگان شامل فرزند و همسر رزمندگان نمی شود.

۳. سهمیه ایثارگران در کنکور سراسری: 

سهمیه ایثارگران که از دیگر سهمیه های کنکور سراسری به شمار می رود ۲۵ درصد است و مشمول ۳ دسته از داوطلبان میشود که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم:دسته اول شامل همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر، دسته ی دوم شامل آزادگان، همسر و فرزندانشان و دسته سوم شامل جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، همسر و فرزندان آن ها میشود. ۲۵ درصد از ظرفیت هر دانشگاه به این افراد تعلق دارد و در زمان ثبت نام کنکور،   نیازی نیست که کد ایثارگری را وارد کنند.

پر متقاضی ترین سهمیه در کنکور سراسری  بعد از سهمیه مناطق به ایثارگران ۵ درصدی اختصاص دارد که این سهمیه مشمول دو دسته از داوطلبان یعنی دسته اول شامل جانبازان زیر ۲۵ درصد بهمراه همسر و فرزندانشان و دسته دوم شامل همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه می باشد. این داوطلبان به میزان ۵ درصد از ظرفیت هر رشته محل را می توانند دریافت کنند. البته با در نظر گرفتن افراد کمی که از سهمیه ایثارگر ۲۵ درصدی برخوردارند اگر از ظرفیت اختصاصی به آن ها چیزی باقی بماند به این افراد داده میشود.

۴. سهمیه خانواده شهدا در کنکور سراسری:

از دیگر سهمیه های کنکور سراسری سهمیه خانواده شهدا می باشد. سهمیه خانواده شهدا به افرادی تعلق میگیرد که پدر، مادر، خواهر یا برادر شهید باشند و بعد از این که ظرفیت داوطلبای ایثارگر بمیزان ۳۰ درصد کم شد، به میزان افراد شرکت کننده در این سهمیه به تعداد کل داوطلبای سهمیه آزاد کنکور ظرفیت داده میشود. این دسته داوطلبان نیازی ندارند که کد ایثارگری را وارد کنند.

۵. سهمیه بهیاران در کنکور سراسری:

پنج درصد از ظرفیت رشته های کارشناسی پیوسته پرستاری هر استان باتوجه به شرایط زیر به بهیاران بومی استان اختصاص داده میشود:

* از سلامت كامل جسمی و روانی برخوردار باشید.

* خدمت به تائید دفتر پرستاری محل خدمت.

* بعنوان بهیار در استان محل، حداقل باید سه سال سابقه خدمت دولتی یا غیردولتی داشته باشید.

* دیپلم بهیاری نظام قدیم، یا دیپلم بهیاری نظام جدید و مدرك پیش دانشگاهی داشته باشید.

* هیچ درسی كه در دوره بهیاری گذرانده شده در دوره كارشناسی پرستاری حذف نمی شود.

* بهیاران باید رشته های پرستاری استان بومی) محل اشتغال( خود را انتخاب كنند.

* بهیاران پذیرفته شده با این سهمیه، اجازه ی تغيير رشته یا محل تحصیل خود را ندارند.

۶. سهمیه مناطق سیل زده در کنکور سراسری: 

سهمیه داوطلبان کنکور در مناطق سیل زده طبق مصوبه جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، همانند داوطلبان مناطق زلزله زده محاسبه و ارزیابی میشود، بدین ترتیب داوطلبان مناطق سیل زده در کنکور، تنها می توانند پنج درصد سهمیه مازاد را دریافت کنند. توجه کنید که سهمیه داوطلبان مناطق سیل زده شامل حال دانشگاه های سایر استان ­ ها نمی ­ شود و صرفا مخصوص دانشگاه های استان های آسیب دیده می باشد. 

درصد سهمیه های کنکور سراسری,سهمیه کنکور,سهمیه های مناطق سیل زده کنکور سراسریسهمیه رزمندگان از سهمیه های کنکور سراسری می باشد که شامل فرزند و همسر رزمندگان نمی شود

۷. سهمیه کارمندان:

به افرادی مثل كارمندان رسمی  وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، دانشگاه­ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حداکثر ۳۵ سال سن و بومی استان مربوط، حدود ۱۰ درصد از ظرفیت رشته­های نوبت دوم( شبانه) اختصاص داده میشود.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 11
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش