شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۲:۳۳ - ۲۶ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۴۰۵۰
انتخابات شورای شهرها

عضو شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان :

فضاي انتخابات شورا در پايتخت به سود اصلاح‌طلبان است

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات شورای شهر,محمد سالاري

به گزارش روزنامه اعتماد، ليست‌هاي متعددي به عنوان ليست اصلاح‌طلبان براي حضور در انتخابات شوراي پنجم تهران در فضاهاي مجازي منتشر مي‌شود. با اين حال هنوز هيچ يك از اين ليست‌ها به تاييد رسمي شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان نرسيده است. از سويي اصولگرايان نيز به‌شدت مشغول فعاليت براي حضوري هر چه پررنگ‌تر در اين انتخابات هستند. با اين حال به نظر مي‌رسد حضور چهره‌ها و نام‌هاي مطرحي از بين جبهه اصلاح‌طلبان، باعث شود تا سرنوشت انتخابات دوره پنجم به شيوه‌اي ديگر رقم بخورد. به همين دليل و براي اطلاع از آخرين تصميم‌ها و برنامه‌هاي شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در خصوص انتخابات شوراي شهر، گفت‌وگويي با محمد سالاري، عضو اين شوراي عالي انجام داده‌ايم كه در زير مي‌خوانيد.

 

با اينكه چند هفته بيشتر به انتخابات شوراها باقي‌نمانده است، هنوز خبري از ليست اصلاح‌طلبان براي حضور در اين انتخابات نيست. بالاخره ليست اصلاح‌طلبان نهايي نشده است؟

مطابق آخرين جلسه‌اي كه يكشنبه هفته پيش در شوراي عالي سياستگذاري داشتيم، مقرر شد تا ليست شاخص‌هايي كه قرار است كانديداها براساس آنها تاييد شوند و در ليست قرار گيرند، روي سايت شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان قرار گيرد كه گذاشته شد. براين اساس كانديداهايي كه مايل به حضور در ليست جبهه اصلاح‌طلبان هستند، مي‌توانند با مراجعه به سايت، مدارك و سوابق خود را در اين سايت بارگذاري كنند تا بررسي شود. در مرحله بعد از بين داوطلبين حدود ٢٠٠ تا ٢٥٠ نفر پس از بررسي مدارك به مرحله بعد مي‌روند.

 

اما اين پايان ماجرا نيست، در گام سوم گروه غربالگري شوراي عالي سياستگذاري از بين افراد ٢ تا ٣ برابر ظرفيت صندلي‌هاي شورا (حدود ٦٠ – ٥٠ نفر) را انتخاب و به شوراي عالي معرفي مي‌كنند. در اين مرحله، ليست اين افراد در جلسه اعضاي مركزي شوراي عالي سياستگذاري، مطرح مي‌شود تا از بين آنها ٢١ نفر به عنوان ليست نهايي اصلاح‌طلبان انتخاب شوند. البته اگر عضوي از اعضاي شوراي عالي سياستگذاري، خودش براي انتخابات شوراها كانديدا شده باشد، نمي‌تواند در اين جلسه نهايي حضور داشته باشد.

 

وقتي به ليست اسامي كانديداهاي شورا نگاه مي‌كنيم، به تعداد زيادي از اسامي چهره‌هاي آشنايي برخورد مي‌كنيم كه بيشتر وجهه سياسي دارند تا وجهه مديريت شهري، مي‌خواهم بگويم به نظر مي‌رسد ليست شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان بيشتر سياسي باشد تا شهري و تخصصي، درست است؟

برخلاف تصور شما رويكرد شوراي عالي سياستگذاري رويكردي تخصص‌گرايانه است تا رويكردي سياسي. البته قطعا به دليل آنكه تركيب اين شورا بيشتر سياسي است و هنوز جايگاه تشكل‌هاي صنفي چندان تثبيت نشده است، اين نگاه سياسي هم خواه نا خواه تا حدود زيادي وجود خواهد داشت. با اين وجود رويكرد شورا اين است كه اگر هم افراد سياسي باشند باز هم از بين افرادي انتخاب شوند كه تخصص و تجربه كافي را در مديريت شهري داشته باشند.

 

گرچه شخصا اينكه افراد سياسي باشند را هم چندان بي‌ربط با حضور آنها در شورا نمي‌بينم چرا كه تهران شهري است با چالش‌هاي بسيار زياد كه حل آنها نيازمند افرادي است كه هم قدرت مديريت داشته باشند و هم قدرت ارتباط با مديران ارشد كشور و رايزني براي حل مشكلات پايتخت بيشتر باشد، شورا موفق‌تر خواهند بود.

 

فكر مي‌كنيد با حضور چهره‌هاي شاخصي چون محسن هاشمي، احمد مسجدجامعي و... سرليست اصلاح‌طلبان براي انتخابات شوراها چه كسي خواهد بود؟

هنوز هيچ صحبتي در اين زمينه مطرح نشده است. اما در مجموع با توجه به حضور چهره‌ها و مهره‌هاي صاحب نام اصلاح‌طلب، فكر نمي‌كنم مشكلي براي انتخاب سرليست داشته باشيم.

 

به نظر مي‌رسد درانتخابات دوره پنجم، بيشترين بخت با افرادي است كه در ليست‌هاي دو طيف اصلاح‌طلب يا اصولگرا حضور داشته باشند و افرادي كه مستقل شركت مي‌كنند، شانس چنداني نداشته باشند، درست است؟

بله. اصولا تاريخ انتخابات در تهران هميشه نشان داده كه «ليست»ها بيشتر با استقبال مردم روبه‌رو خواهد شد. چون به هر حال در پايتخت، وزن آراي سياسي به وزن آراي غيرسياسي مي‌چربد. گرچه مطالبات مردم با گذشته فرق كرده است. به هر حال بروز حوادثي چون پلاسكو، فرو نشست‌هاي پي‌در پي زمين، افزايش تخلفات ساختماني و... باعث شده تا مردم با ديدگاه متفاوتي نسبت به گذشته، پاي صندوق‌هاي انتخابات شوراها بروند و بيشتر به افرادي راي دهند كه متخصص باشند و بتوانند دردي از شهرشان را دوا كنند.

 

اعضاي فراكسيون اصلاح‌طلبان شوراي فعلي چطور؟ به نظرتان چند درصد از آنها در ليست اصلاح‌طلبان خواهند بود؟

هنوز مشخص نيست، ولي آنچه مسلم است اين است كه تمام اعضاي اصلاح‌طلب شورا هم بايد مانند ساير كانديداها از سيستم غربالگري شوراي عالي سياستگذاري بگذرند و براساس شاخصه‌هاي در نظر گرفته شده، مجوز قرار گرفتن در ليست را بگيرند.

 

و نظر خود شوراي عالي سياستگذاري در مورد عملكرد فراكسيون اصلاح‌طلبان شوراي چهارم چگونه است؟

تا جايي كه مي‌دانم ديدگاه شوراي عالي اصلاح‌طلبان نسبت به عملكرد كلي فراكسيون اصلاح‌طلبان شوراي چهارم، مثبت است. حتي در همين راستا و براي اينكه تجربه شوراي چهارم به اعضاي اصلاح‌طلب شوراي پنجم منتقل شود، قطعا تعدادي از اصلاح‌طلبان كنوني هم در ليست حضور خواهند داشت.

 

و شوراي عالي سياستگذاري هنوز در مورد كانديداهاي خود براي انتخاب شهردار بعدي گزينه‌هايي را مدنظر قرار نداده است؟

هنوز نه؛ يعني فعلا تمام هم و غم شوراي عالي در مورد انتخابات شوراست. طبيعي است بعد از مشخص شدن نتيجه انتخابات، خود اعضاي جديد مي‌توانند در مورد انتخاب شهردار به اتفاق نظر برسند. ولي در هر صورت اعضاي شوراي سياستگذاري معتقدند كه فردي بايد شهردار تهران شود كه از لحاظ پاكدستي، حسن شهرت، مديريت شهري، قدرت فرماندهي شهرتهران و تعامل با سازمان‌هاي حاكميتي سرآمد بوده و امين و مورد اعتماد مردم باشد.

 

و بالاخره اينكه پيش بيني شما در مورد شوراي پنجم چيست؟ يعني فكر مي‌كنيد بيشترين كرسي شورا در دوره پنجم به كداميك از دو طيف اصلاح‌طلب يا اصولگرا تعلق مي‌گيرد؟

هنوز براي اين پيش‌بيني زود است ولي مسلم است كه شهرداري از ديد مردم در مورد چالش‌هايي چون: ايمني، طرح تفصيلي، بحران‌ها، تخريب باغات و... چندان موفق نبوده است. در واقع فضا بيشتر به نفع اصلاح‌طلبان است. البته جريان مقابل هم به اين مساله پي برده است. براي همين هم هست كه جناح رقيب بيشتر دنبال تخريب و... از طريق شبكه‌هاي مجازي، سايت‌ها و... است. ولي در نهايت فكر مي‌كنم مردم فهيم تهران خود بهتر مي‌توانند افرادي را انتخاب كنند كه از عهده اداره شهرشان برآيند.

 

حميدرضا خالدی

 

 

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش