به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۷۲۲ دلار و ۶۱ سنت رسید.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۳ درصد افزایش، به ۱۷۴۰ دلار و ۹۰ سنت رسید.
به گفته جفری هالی، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت OANDA، رسیدن پاندمی کرونا به پیک خود، موضوع اصلی مورد توجه در هفته جاری خواهد بود که برای بازارهای سهام مثبت است اما به روند صعودی طلا ضربه میزند.
طلا تاکنون از اقدامات محرک مالی گسترده بانکهای مرکزی جهان برای مقابله با تبعات اقتصادی پاندمی کرونا سود برده است.
بازارهای سهام آسیایی در آستانه هفته پررویدادی که طی آن گزارشهای مالی شرکتهای بزرگ منتشر شده و دیدار مقامات بانکهای مرکزی برگزار میشود، اندکی صعود کردند.
بانک مرکزی ژاپن خرید داراییهای پرریسک را افزایش داده و وعده داده که برای مقابله با تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا، اوراق قرضه دولتی را به میزان نامحدود خریداری خواهد کرد.
دلار در برابر رقیبان کلیدی خود اندکی کاهش یافت اما نزدیک به بالاترین رکورد سه هفته اخیر که روز جمعه صعود کرده بود، ایستاد.
بر اساس گزارش رویترز، کشورهای متعدد از جمله آمریکا در مسیر کاهش محدودیتهای قرنطینه هستند که به کسب و کارها اجازه میدهد فعالیتشان را بازگشایی کنند و سرمایهگذاران را نسبت به افزایش شمار کیتهای تست کرونا و آزمایش داروهای بیشتر امیدوار کرده است.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۷ درصد افزایش، به ۲۰۳۸ دلار و ۱۶ سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۹ درصد افزایش، ۷۶۶ دلار و ۹۰ سنت معامله شد. هر اونس نقره با ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۵ دلار و ۲۸ سنت عقب نشینی کرد.
تاثیر کرونا بر صنف طلافروشان
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تبریز گفت: با شیوع کرونا، وضعیت مالی این صنف به همریخته و فعالان عرصه طلا و جواهر متحمل ضرر و زیان بزرگی شدهاند.
مهدی بهرمانی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تبریز در خصوص وضعیت صنف طلافروشان در شرایط فعلی اظهار کرد: فروشگاهها و واحدهای تولیدی طلا، جواهر و نقره برای فروش آخر سال و خرید مسافران نوروزی چشم دوخته بودند که با شیوع کرونا از اوایل اسفند ۹۸ با عدم مراجعه مشتریان مواجه شده و از اواسط اسفند ماه واحدهای طلافروشی برای قطع زنجیره شیوع کرونا تعطیل شدند، با از دست دادن این فرصتها وضعیت مالی این صنف دچار مشکل شده است.
وی ادامه داد: این اپیدمی، اقتصاد تمامی صنفها را تحت الشعاع قرار داده و صنعت طلا و جواهر هم از آن مستثنی نیست و از سویی آسیبهای مالی، اقتصادی و به هم خوردن زنجیره منظم تولید، توزیع، فروش و تصمیمات غیرکارشناسی منجر به نگرانیهای این صنف شده است.
بهرمانی خاطرنشان کرد: دولت باید برای جبران خسارتهای کرونا تمهیداتی از قبیل ارائه وامهای بلند مدت برای واحدهای آسیب دیده و ایجاد فرصت برای بازپرداخت اقساط بانکی معوق اصناف را در اولویت قرار دهد، همچنین باید در بخش مالیات و بیمه نیز تصمیمات جدیدی با استفاده از کارشناسان و نمایندگان اتحادیه با در نظر گرفتن شرایط و بحران موجود در بازار اتخاذ شود.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تبریز در خصوص وضعیت طلا و ارز در سال ۹۹ گفت: با فروکش کردن بیماری کرونا و در نتیجه بازگشت معامله گران بورس و وضعیت سفید جهانی، امکان نزولی بودن اونس طلا میسر خواهد شد.
وی عنوان کرد: همانگونه که رهبرمعظم انقلاب در نامگذاری این سال از عنوان جهش تولید استفاده کردند، بعد از دوران قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی باید با تلاشهای مضاعف در امور تولید جهش ایجاد کنیم.
- 25
- 1