جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۱۰۰۰۵۳

باید ها و نبایدهای قابل توجه دیابتی ها؛ میوه های مضر و مفید برای افراد مبتلا به دیابت!

باید ها و نباید های قابل توجه دیابتی ها,بیماری دیابت,علائم بیماری قند,راهکار پیشگیری از ابتلا به دیابت,انواع میوه های مفید برای افراد مبتلا به دیابت,میوه های مضر برای ذیابتی ها
افراد مبتلا به دیابت (Diabetes) باید مصرف میوه های فرآوری شده پرهیز کنند. بدن میوه های فرآوری شده را با سرعت بیشتری جذب می کند و منجر به افزایش قند خون می شود. فرآوری میوه ها همچنین سطح بعضی از مواد مقوی کلیدی من جمله ویتامین ها و فیبر را از بین می برد و یا تقلیل می دهد.

خوردن میوه روشی دلپذیر برای رفع گرسنگی و رفع نیازهای روزانه غذایی است. با این حال، اکثر میوه ها دارای قند هستند. این سوالاتی را ایجاد نموده است که آیا میوه برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند مناسب است یا خیر.

بیماری قند یک بیماری مزمن ولی قابل کنترل است که در آن بدن برای کنترل سطح قند خون (Blood Glucose Level) تلاش می کند.

افراد مبتلا به دیابت میتوانند میوه بخورند:

بر اساس گزارشات انجمن دیابت آمریكا( ADA) خوردن هر نوع میوه برای افراد مبتلا به دیابت خوب است، تا زمانی كه آن شخص به میوه خاصی آلرژی نداشته باشد.

با این وجود تهیه میوه میتواند بر قند خون تأثیر بگذارد. میوه های تازه یا یخ زده بهتر از میوه های فرآوری شده و کنسروی هستند. میوه های فرآوری شده همینطور حاوی میوه های خشک شده و آبمیوه هستند.

افراد مبتلا به بیماری قند باید مصرف میوه های فرآوری شده پرهیز کنند. بدن میوه های فرآوری شده را با سرعت بیشتری جذب می کند و منجر به فزونی قند خون می شود. فرآوری میوه ها همچنین سطح برخی از مواد مغذی کلیدی من جمله ویتامین ها و فیبر را از بین می برد و یا کاهش می دهد.

مؤسسه ملی بیماریهای دیابتی و گوارشی و کلیوی( NIDDK) توصیه می کند افراد مبتلا به دیابت از مصرف آب میوه یا کمپوت میوه های دارای قند اضافه شده  جلوگیری کنند.

مخلوط میوه مثل اسموتی ها هم قند بالایی دارند و زودتر جذب میشوند که منجر به فزونی قندخون می شود.

شاخص گلیسمی چیست؟

باید ها و نباید های قابل توجه دیابتی ها,بیماری دیابت,علائم بیماری قند,راهکار پیشگیری از ابتلا به دیابت,انواع میوه های مفید برای افراد مبتلا به دیابت,میوه های مضر برای ذیابتی ها خوردن هر نوع میوه برای افراد مبتلا به دیابت خوب است

شیوه انتخاب میوه های سالم و مناسب و دیگر مواد غذایی با کربوهیدرات بالا برای فرد مبتلا به دیابت، بررسی شاخص گلیسمی( GI) است. GI امتیاز مواد غذایی در مقیاس ۱ تا ۱۰۰ است. این مقیاس نشان می دهد چقدر سریع مواد غذایی میتواند سطح قند خون را فزونی دهد. غذاهایی که GI بالا دارند سریعتر از مواد غذایی با GI متوسط یا کم جذب می شوند.

بار گلیسمی( GL) مواد غذایی را با تعداد کربوهیدرات ها در غذا در نظر می گیرد .ممکن است یک روش دقیقتر برای محاسبه نحوه تأثير غذا بر قند خون (Blood Glucose Level) در طول زمان باشد. غذاهای کم GI و کم GL برای کنترل قند خون بهتر هستند.

احتمالا تعجب کنید ولی خیلی از میوه ها دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند. معمولاً سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی (potato) و دانه ها سریعتر هضم میشوند بنابراین شاخص GI بالاتری دارند. هر چه قدر یک غذای غنی از کربوهیدرات پخته شود، ارزش GI آن فراتر می رود.

باید ها و نباید های قابل توجه دیابتی ها,بیماری دیابت,علائم بیماری قند,راهکار پیشگیری از ابتلا به دیابت,انواع میوه های مفید برای افراد مبتلا به دیابت,میوه های مضر برای ذیابتی ها بسیاری از میوه ها دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند

میوه های مناسب برای دیابت:

در زیر لیستی از میوه های تقسیم شده طبق شاخص GI قرار داده ایم، همان طور که به وسیله وزارت کشاورزی آمريکا ( USDA) گزارش شده است.

میوه های با GI و GL کم:

بعضی از میوه ها دارای GI زیر ۵۵ و یک GL زیر ۱۰ هستند.

سیب

آووکادو

موز

انواع توت ها

گیلاس

گریپ فروت

انگور

کیوی

شلیل

پرتقال

هلو

گلابی

آلو

توت فرنگی

میوه های با ​​GI متوسط( ۵۶ تا ۶۹):

میوه ای با ​​GI بین ۵۶ تا ۶۹ یک غذا با ​​GI متوسط است. تمام میوه های ذکر شده در زیر هنوز سطح GL زیر ۱۰ دارند.

خربزه عسلی

انجیر

پاپایا

آناناس

میوه های با GI بالا:

میوه هایی که دارای GI بالاتر از ۷۰ هستند، دارای GI بالا هستند و GL بیش از ۲۰ GL بالا را نشان میدهد.در حالی که خوردن این میوه ها برای افراد دیابتی بی خطر است، ولی بهتر است به جای اینها از میوه های با GI پایین تر مصرف کنید.

خرما( GL بالا)

هندوانه( GL کم)

باید ها و نباید های قابل توجه دیابتی ها,بیماری دیابت,علائم بیماری قند,راهکار پیشگیری از ابتلا به دیابت,انواع میوه های مفید برای افراد مبتلا به دیابت,میوه های مضر برای ذیابتی ها میوه نقش اساسی در کمک به افراد مبتلا به دیابت دارد

فواید میوه برای افراد دیابتی:

میوه نقش اساسی در کمک به افراد مبتلا به بیماری قند دارد و قند به آرامی جذب می کند.

خوردن مقدار کافی فیبر نقش مهمی در مدیریت دیابت دارد.

یک رژیم غذایی (diet) پر فیبر محلول میتواند جذب قند را کند کرده و مقدار آنرا در خون کنترل کند. خیلی از میوه ها از نظر فیبر سرشار هستند، بالاخص آنهایی که پوست یا پالپ مصرف می شوند.

خیلی از میوه ها به علت داشتن فیبر و آب زیاد سیر کننده هستند.

رژیم های غذایی دارای میوه و سبزیجات کافی میتوانند خطر چاقی، حمله قلبی و سکته مغزی (stroke) را تقلیل دهند. چاقی به دیابت نوع ۲ (Diabetes mellitus type 2) مرتبط بوده است.

میوه ها از نظر فیبر و مواد مغذی سرشار هستند، بدین ترتیب در برنامه غذایی انتخاب خوبی هستند. میوه هایی که فرآوری شده اند مثل آب سیب و آبمیوه ها باعث شده اند که فیبر آن ها از بین برود و باید مصرف آن ها محدود شود.

سایر مزایای میوه برای سلامتی:

به گفته NIDDK، خبر خوب این است که میوه برای افراد مبتلا به دیابت سالم است.

رژیم دیابتی که مبتلایان به این بیماری دنبال می کنند باید به گونه ای باشد که انرژی کافی را فراهم می کند و به حفظ وزن سالم کمک می کند. برخی از میوه ها از نظر قند، مثل انبه مملو از قند هستند ولی میتوانند در مقادیر متوسط ​​بخشی از یک رژیم غذایی (diet) سالم باشند.

میوه ها همچنین میتوانند احتیاج یک شخص، شیرینی دوست را بدون خوردن آب نبات و سایر غذاهای دارای ارزش غذایی کم، برآورده کنند. بیشتر میوه ها از نظر مواد مغذی سرشار از چربی و سدیم کم هستند. میوه ها همچنین غالباً دارای مواد مغذی هستند که در غذاهای دیگر یافت نمی شوند.

موز حاوی پتاسیم و تریپتوفان، یک اسید آمینه مهم است. مرکبات مثل پرتقال (Orange) و گریپ فروت (grapefruit) دارای ویتامین های A و C هستند که آنتی اکسیدان قدرتمندی هستند.

باید ها و نباید های قابل توجه دیابتی ها,بیماری دیابت,علائم بیماری قند,راهکار پیشگیری از ابتلا به دیابت,انواع میوه های مفید برای افراد مبتلا به دیابت,میوه های مضر برای ذیابتی ها رژیم های غذایی حاوی میوه و سبزیجات کافی می توانند خطر چاقی را کاهش دهند

افراد دیابتی چه مقدار میوه مصرف کنند؟

اغلب رهنمودها سفارش می کنند بزرگسالان و کودکان روزانه ۵ وعده میوه و سبزیجات میل کنند. این اندازه برای افراد مبتلا به دیابت تغییر نمی کند.

دستورالعملهای ایالات متحده سفارش می کند که مردم نیمی از بشقاب خود را در هر وعده غذایی با میوه و سبزیجات پر کنند.

افراد مبتلا به دیابت به جای این که به میوه وابسته باشند، باید بیش از ۵۰ درصد وعده غذایی خود را روی سبزیجات غیر نشاسته متمرکز کنند. نیم دیگر غذا باید دارای پروتئین و نشاسته های پر فیبر مثل لوبیا یا غلات جامع باشد. خیلی از متخصصان همینطور سفارش می کنند که چربی سالم را در هر وعده غذایی قرار دهید تا جذب کامل آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها را تقویت کنید.

افراد برای تامین مواد مغذی مورد نیاز خود و همچنین برای لذت بردن از طعم های متنوع بهتر است که میوه های مختلفی بخورند.

باید ها و نباید های قابل توجه دیابتی ها,بیماری دیابت,علائم بیماری قند,راهکار پیشگیری از ابتلا به دیابت,انواع میوه های مفید برای افراد مبتلا به دیابت,میوه های مضر برای ذیابتی ها میوه های مضر برای دیابت

نکات مربوط به رژیم غذایی (diet) :

برای مصرف پنج وعده میوه و انواع سبزی های خوردنی در روز، باید میوه یا سبزیجات را در طول روز مصرف کنید. در این جا چند ایده برای کمک به برنامه ریزی منوی غذایی وجود دارد :

میوه های خانواده مرکبات (Citrus) :

مرکبات بسیار متنوع و آسان برای افزودن به وعده های غذایی هستند. لیمو را به غذاهای دریایی، سس ها، چای یا آب اضافه کنید.

مردم می توانند با اضافه کردن برش مرکبات به پارچ آب، آب میوه خود را تهیه کنند. بگذارید آب یک شب بماند تا نوشیدنی خوشمزه ای میل کنید.

انواع توت ها:

انواع توت ها به صورت خام خوش طعم است. توت تازه یا یخ زده را با یک یا دو قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید. آنرا در دمای متوسط یا کم بپزید، تا هنگامی که توت ها به سس غلیظی تبدیل شوند.در هر وعده نصف فنجان مناسب است.

سیب:

سیب یک میوه خوشمزه و محبوب است. سیب خام برای میان وعده یا دسر مطلوب است. سیب پخته دارای طعم قوی تری است که سبب می شود دسر مناسبی همراه با دارچین یا زنجبیل (Ginger) باشد.

آووکادو:

آووکادو دارای چربی زیاد است ولی دارای چربی اشباع نشده، نوع چربی ای است که برای بدن مفید است.

آنها به صورت خام خورده میشوند و به صورت خرد شده، در سالاد یا بعنوان سس گواکامول سرو می شوند. تهیه برش آووکادو به آسانی با برش دادن آن ها در وسط اطراف هسته. هسته را دور ریخته و آووکادو را خرد کنید.

beytoote.com
  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش