دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۳ - ۲۶ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۵۳۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

تزریق واکسن کرونا باعث کاهش بار ویروسی می‌شود

ویروس کرونا,کاهش بار ویروسی با واکسن کرونا
نتایج یافته های اخیر محققان دانشگاه ژنو حاکی از آن است که تزریق واکسن های مبتنی بر آران ای پیام رسان میتواند بار ویروسی را بطور چشمگیری کاهش دهد.

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، تحقیقات جدید منتشر شده در مجله نیچر مدیسین "Nature Medicine" نشان داده است که انجام واکسیناسیون کووید- ۱۹ میتواند بار ویروسی عفونی هر فرد را کاهش دهد. محققان طی این مطالعه مسری بودن سه سویه مختلف کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را بین افراد واکسینه شده و واکسینه نشده مورد بررسی قرار داده و آن ها را با یکدیگر مقایسه کردند.

ما می دانیم ویروسی که باعث کووید- ۱۹ می شود ابتدا در دستگاه تنفسی فوقانی فرد نفوذ می کند. در روزهای نخست ابتلا به عفونت، ویروس به سرعت تکثیر می شود و این همان لحظه ای است که بیماری فرد مسری تر می شود.

حجم ویروس در دستگاه تنفسی فوقانی فرد بطور کلی به عنوان بار ویروسی (viral load) شناخته می شود. اعتقاد بر این است که بار ویروسی بالا با عفونی شدن بیشتر مرتبط است و محققان دو روش اصلی برای اندازه گیری حجم آن بار ویروسی دارند. نخستین و متداول ترین روش مورد استفاده، آزمایش پی سی آر است.

آزمایش پی سی آر با تقویت نسخه هایی از مواد ژنتیکی ویروس، عمل می کند. عملا طی هر چرخه آزمایش، ماده ژنتیکی موجود در هر نمونه دو برابر می شود. معمولاً اگر بعد از ۳۰ تا ۴۰ چرخه هیچ اثری از ویروس یافت نشد، آزمایش پی.سی.آر فرد منفی گزارش می شود.

حجم CT (آستانه چرخه) معیاری برای نشان دادن این موضوع است که چند‌بار آزمایش آستانه چرخه، قبل از یافتن ماده ژنتیکی ویروسی انجام شده است. تعداد کم به این معنی است که مقدار زيادي از مواد ویروسی در نمونه سواب اصلی وجود داشته، در حالیکه مقدار CT بالاتر، عکس این موضوع را نشان می دهد.

بنابراین مقادیر CT اغلب برای تعیین بار ویروسی یک بیمار کووید- ۱۹ استفاده می شود و بار ویروسی بالا بطور کلی با مسری بودن یک بیمار در آن مقطع زمانی مرتبط است. با این حال، نتایج تحقیقاتی که طی آن بارهای ویروسی اندازه گیری شده با روش پی.سی.آر و میزان انتقال مرتبط دانسته شده اند، متناقض بوده است.

"ایزابلا اکرل" (Isabella Eckerle) محقق ارشد این مطالعه می گوید، اندازه‌گیری بار ویروسی با این روش، نشانه خوبی از میزان عفونی بودن آن بار ویروسی خاص نیست.

اکرل گفت:آزمایش پی.سی.آر در شناسایی افراد آلوده بسیار مؤثر است اما نشان نمی دهد که آیا آن ها عفونی هستند و میتوانند ویروس را به افراد دیگر منتقل کنند یا خیر. با این حال، مفهوم مسری بودن برای تصمیم گیری در مورد اقدامات پیشگیرانه جمعی مانند دوره های قرنطینه (Quarantine) ضروری است.

راه دوم برای اندازه‌گیری عفونی بودن در یک نمونه ویروسی مشخص، جداسازی آن ویروس در کشت سلولی و مشاهده سرعت تکثیر آن است. این روش برای سالها بعنوان معیار مناسبی برای عفونی سازی ویروسی مورد استفاده قرار گرفته است، اما در همه گیری کووید- ۱۹ بطور مکرر بکار گرفته نشده است.

طی این مطالعه محققان این آزمایش ها را روی چند صد نمونه کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ شامل سه سویه مختلف (سویه اصلی، دلتا و اُمیکرون) گرفته شده از افراد واکسینه شده و واکسینه، بررسی کردند.

محققان ابتدا دریافتند که ارتباط بسیار کمی بین بار ویروسی اندازه‌گیری شده با مقدار CT آزمایش پی سی آر و بار ویروسی عفونی اندازه گیری شده از کشت های سلولی وجود دارد. محققان همچنین دریافتند که سن و جنسیت هیچ نقشی در تاثیرگذاری بر بار ویروسی عفونی افراد ندارد.

اکرل اظهار‌کرد: ما تاثیر واکسیناسیون (۲ دوز واکسن مبتنی بر آران ای پیام رسان) را بر بار ویروسی عفونی بررسی کرده ایم. در افراد واکسینه شده مبتلا به سویه دلتا، مقدار ویروس عفونی تقریباً پنج برابر کمتر بود و نسبت به افراد واکسینه نشده مبتلا به سویه دلتا، سریعتر مقدار ویروس از بین می رفت.

هنگامی که محققان بارهای ویروسی عفونی را در بیماران مبتلا به نوع اُمیکرون بررسی کردند، نتایج کاملاً متفاوت بود. در سویه اُمیکرون، آن دسته از بیماران واکسینه شده که دو دوز واکسن (vaccine) را دریافت کرده بودند، بارهای ویروسی عفونی مشابهی با بیماران واکسینه نشده داشتند. ولی با تزریق دوز سوم واکسن، کاهش زيادي در بار ویروسی عفونی مشاهده شد که این موضوع با حجم وسیعی از تحقیقات که می گویند تزریق دوز سوم واکسن برای محافظت در برابر سویه اومیکرون بسیار مهم است، مطابقت دارد.

یکی از یافته های شگفت انگیزتر در این مطالعه این بود که بطور کلی به نظر میرسد سویه اُمیکرون در مقایسه با نوع دلتا سطوح پایین تری از بار ویروسی عفونی ایجاد می کند. با توجه به اینکه می دانیم اُمیکرون به طور قابل توجهی قابل انتقال تر از انواع قبلی کروناویروس (Coronaviruses) سندرم حاد تنفسی ۲ است، محققان می گویند که هنوز دقیقا مشخص نیست که چه مکانیزمی پشت افزایش قابلیت انتقال این سویه پنهان است.

"پااولین ودر" (Pauline Vetter) یکی از نویسندگان این مطالعه گفت:ما هنوز علت این موضوع را نمی دانیم، اما داده های ما نشان می دهد که مکانیسم های عفونی دیگری در این موضوع نقش دارند. اکنون واضح است که جهش های اُمیکرون آن را به شدت از سایر سویه ها متمایز می کنند و به آن اجازه می دهند تا حدی توانایی فرار از واکسن داشته باشد و اثربخشی برخی از درمانهای ضد ویروسی که تاکنون استفاده شده را نیز کاهش دهد.

در حالی که نتایج این مطالعه نمی تواند بطور صریح قابلیت انتقال ویروس در دنیای واقعی را به این معیار کشت سلولی بار ویروسی عفونی مرتبط کند، اما این یافته ها بینش هایی را در مورد چگونگی تاثیر واکسیناسیون بر بار ویروسی عفونی ارائه می دهد.

اکرل در توییتر گفت: واکسیناسیون می تواند بار ویروسی عفونی را کاهش دهد که این امر احتمالا به کاهش انتقال منجر می شود.

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش