به گزارش ايسنا به نقل از مجله Annals of Oncology، محققان فرانسوی در بررسی تازه خود، اثر هورمون درمانی و شیمی درمانی را بر کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان سینه مورد بررسی قرار دادند.
برعکس خیال رایج، هورمون درمانی که شیوه بسیار موثری در درمان سرطان سینه است، میتواند کیفیت زندگی بیماران به خصوص در بیمارانی که دوره یائسگی را پشت سر گذاشته اند، بیش تر و براي زمان طولانی تری کاهش دهد.
با توجه به عارضه های هورمون درمانی، نیاز به ارائه درمان براي زنانی که واکنش شدیدی نسبت به داروهای ضد هورمونی نشان میدهند و شناسایی افرادی که احتمالا راهبردهای درمانی براي آن ها مؤثر باشد، مسئله مهمی به شمار میرود.
تحلیل های ما نشان میدهند که عوارض درمانهای ضد هورمونی در کیفیت زندگی زنان، کم تر از شیمی درمانی نیست. نتیجه پژوهش حاکی از این است که عوارض این شیوه درمانی تا دو سال بعد باقی می مانند؛ در حالیکه اثر شیمی درمانی نسبت به هورمون درمانی موقتی است.
محققان در این پروژه، کیفیت زندگی ۴۲۶۲ مریض مبتلا به سرطان پستان را در حین تشخیص و یک تا دو سال بعد از آن مورد بررسی قرار دادند. درمان آغازین این بیماران، جراحی بود و بعد با شیمی درمانی یا پرتودرمانی و یا هر دو شیوه، مورد معالجه قرار گرفتند.
بین ۷۵ تا ۸۰ درصد از این بیماران، هورمون درمانی را به مدت حداقل پنج سال پشت سر گذاشتند و کیفیت زندگی آن ها با استفاده از ابزاری که کیفیت عمومی زندگی را بررسی میکرد ، مورد محاسبه قرار گرفت.
دو سال بعد از تشخیص، وخامتی کلی در کیفیت زندگی در تمامی بیماران مورد مطالعه، مشاهده گردید. ميزان این وخامت، در بیمارانی که هورمون درمانی را پشت سر گذاشته بودند، بالاخص بعد از یائسگی، بیش تر بود ولی شیمی درمانی، اثر بیشتری بر کیفیت زندگی بیمارانی داشت که در دوره یائسگی نبودند.
دکتر" اینس واز لوئیس"( Inès Vaz- Luis)، متخصص سرطان سینه و سرپرست این پژوهش خاطرنشان کرد:این مسئله بسیار مهم است که ما در آينده بتوانیم پيش بيني کنیم چه بیمارانی قرار است نشانه های خطرناک تری به هورمون درمانی نشان دهند تا مراقب آن ها باشیم.
- 14
- 1