دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۵۰۱۰۶

تاریخچه و انواع انرژی درمانی چیست؟

انرژی درمانی,انرژی درمانی چیست,انرژی درمانی با دستانرژی‌ درمانی یکی از شاخه‌های پزشکی جایگزین است
انرژی درمانی برای بدن، ذهن و روح انسان به تحریک نیروهایی همچون شادی، انعطاف پذیری، شور و اشتیاق به زندگی می پردازد. یکی از خواص انرژی درمانی اینست که به تنظیم هورمون ها، ایجاد حس و فکر بهتر کمک میکند.

انرژی درمانی

به یکی از شاخه های پزشکی جایگزین، انرژی درمانی می گویند که تابحال در هیچ یک از تحقیقات، مؤثر بودن این روش های درمانی به اثبات نرسیده است. نامهای دیگر انرژی درمانی در سال های گذشته نظیر طب نامرسوم و طب حاشیه بود. ولی اکنون با نام طب جایگزین شناخته میشود. انرژی درمانی درواقع یکی از روشهای درمانی جدید و نوین به شمار میرود که عده ای آن را مؤثر می دانند در حالیکه بعضی دیگر می گویند که این روش برای بهبود بیماری های روحی و جسمی هیچ اثری ندارد.

درحقیقت انرژی درمانی بر روح و روان انسان تأثير غیرقابل انکاری می گذارد ولی در روند بهبود بیماری های جسمی نظیر سرطان هیچ تاثیری ندارد. از مواردی که تحت‌تأثیر انرژی درمانی قرار می گیرند و موجب کیفیت زندگی می شوند می توان به خلق وخو و سبک زندگی شخص اشاره کرد. توصیه پزشکان اینست که انرژی درمانی باید در هنگام بروز بیماری های جسمی، در کنار درمانهای پزشکی انجام شود تا در آرام کردن روح و روان فرد تأثير بگذارد و روند درمان جسمی را با کاهش اضطراب و استرس فرد، بهبود ببخشد.

تاریخچه انرژی درمانی

از دهه ‍۱۹۸۰ میلادی اصطلاح انرژی درمانی، بر سرزبان ها افتاد ولی روش های درمانی مختلفی باتوجه به فرهنگ و باورهای مردم از دوران باستان، بر پایه انرژی هایی با سرچشمه ناشناخته وجود داشته است. به عنوان نمونه می توان به مفهوم پرانا در فرهنگ هند، مفهوم چی در فرهنگ چینی و... اشاره کرد که نوعی از انرژی درمانی هستند که قابل سنجش و بررسی از دیدگاه علمی نیستند. باتوجه به اینکه بیماریها و مشکلات جسمی مختلفی وجود دارند که در اثر اختلالات عصبی، روانی یا ترس و... بروز میدهند ، درمانگران به مردم، راه حلی به نام انرژی درمانی توصیه می کردند که در درمان و پیشگیری بیماریها به مردم کمک میکرد.

بیماری های واگیرداری با بیشترین امار مرگ و میر با گذشت زمان و پیشرفت علم پزشکی با روش های مختلفی درمان شدند ولی افرادی که بر اثر بیماری هایی نظیر مشکلات قلبی- عروقی یا سرطان و... می مردند زیاد شده بود که طبق روش انرژی درمانی آن ها بهبود پیدا کردند. جدا از بحث های اعتقادی که در انرژی درمانی تنوع بالایی دارند( به عنوان مثال منبع نیرو گرفتن درمانگر که ممکن است از پیامبران تا قدرت های طبیعت یا چاکراه ها و.. متفاوت باشد)، اکثر درمانگران با قدرت هم دلی در تلاشند تا به بهبود مشکلات با انتقال نیروها کمک کنند. طبق تحقیقات امروزی، اثر این نوع از انرژی درمانی شبیه تأثير تلقین میباشد و تنها گاهی وقت ها باعث میشود که بیمار التیام پیدا کند.

انواع انرژی درمانی,انرژی درمانی و افزایش تمرکز,انرژی درمان چیست,انرژی درمانی باید در کنار درمان‌های پزشکی انجام شود تا روح و روان فرد را آرام سازد

انواع انرژی درمانی

روش های مختلفی از انرژی درمانی وجود دارد که احتمالا از انرژی های شناخته شده ای همچون الکترومغناطیس و نور در آن استفاده میشود یا توصیه ی درمانگران به شما اینست که از روش های سنتی همچون acupuncture و qi gong یا ریکی استفاده می کنند. در ادامه با بعضی از روش های انرژی درمانی اشنا شوید:

>> انرژی درمانی از طریق صوت:

استفاده از صدا یکی از روشهای انرژی درمانی برای بیماری محسوب میشود. در این روش از صداهایی بهره می گیرند که از قبل، ضبط شده است و با دو فرکانس متفاوت، این صدا را در گوش بیمار بخش می کنند تا بیمار بتواند برای شنیدن آنها تمرکز لازم را کسب کند و آرامش نسبی و خوب را به دست آورد. این روش در افزایش کیفیت خلق و خوی شخص، تأثير به سزایی دارد و باعث میشود که آن ها یک خواب با کیفیت را تجربه کنند و سطح استر.

>> انرژی درمانی به کمک الکترومغناطیس:

میدان درمانی الکترو مغناطیسی که از طریق انرژی الکترو مغناطیسی توسط جریان الکتریکی تولید میشود برای درمان درد و یا بیماری مناسب است. انواع انرژی الکترومغناطیسی که در این داروهای جایگزین استفاده میشود شامل برق با ولتاژ پائین، امواج رادیویی و میدان مغناطیسی میباشد .برخلاف انواع انرژی الکترومغناطیسی تائید شده شامل MRI، لیزر، پرتو های یونیزان و اشعه مادون قرمز که بیماری های بسیاری را تشخیص میدهند و درمان می ‎کنند از نظر علمی، کارکرد سایر روش های درمانی الکترو مغناطیسی ثبت نشده است .با این که به اثبات رسیده که انرژی الکتریکی و مغناطیسی در بدن انسان وجود دارد ولی هیچ مطالعه ای مبنی بر این که روش های الکترومغناطیسی در درمان درد یا بیماری های دیگر مؤثر بوده، به اثبات نرسیده است. گاهی وقت ها افراد بسیاری برای درمان بیماری هایشان به میدان درمانی الکترومغناطیسی روی می آورند ولی بهتر است این نکته را در نظر بگیرند که هیچ کس ، اثر مثبتش را بر روند بیماری به ثبت نرسانده است.

>> موسیقی درمانی:

در روش موسیقی درمانی سعی می شود به منظور کاهش استرس و اضطراب بیماران از موسیقی و آهنگ های مختلفی استفاده شود. عقیده ی درمانگران اینست که میتوانند میزان اضطراب را با کمک موسیقی، در بیماران سرطانی بهبود دهند. البته هیچ نتیجه قطعی در این مورد وجود ندارد. یکی از افرادی که از روش های انرژی درمانی و طب سوزنی به جای جراحی لوزالمعده استفاده کرد استیو جابز نام دارد. اما به جای درمان، فوت شد. پس خودساخته نمی تواند با قاطعیت بگوید حتماً از طریق انرژی درمانی، بیماری جسمی شما بهبود پیدا میکند.

انرژی درمانی ریکی,فواید انرژی درمانی,لمس درمانیاصطلاح انرژی درمانی از دهه ‍۱۹۸۰ میلادی سرزبان ها افتاد

>> لمس درمانی یا ریکی:

از معروف ترین روش انرژی درمانی می توان به لمس درمانی اشاره کرد. درمانگر در این روش درمان از انرژی خود برای انرژی درمانی برخلاف روش های دیگر درمانگری استفاده می کند، از انرژی های کیهانی در روش لمس درمانی استفاده می شود و درمانگر فقط به ایفای نقش کانال انرژی می پردازد و موجب انتقال انرژی های کیهانی به بیمار میشود.

پایان ناپذیر بودن، بدون عوارض بودن و هوشمند بودن انرژی ریکی، از دیگر مزایای لمس درمانی به شمار می رود. طبق عقیده ی درمانگران، انرژی لمس درمانی، هوشمند است. یعنی وقتی که به بدن شخص وارد می شود با کشف محل انسداد یا عدم توازن انرژی، آنرا درمان می کند و نیازی نیست که درمانگرِ ریکی کار در زمینه علمِ پزشکی تبحر داشته باشد و به علت این که در روش ریکی از انرژی کیهانی استفاده میشود و منشأ آن را از خود فرد درمانگر نگرفته است. درواقع در طول درمان، کمبود انرژی اتفاق نمی افتد. انواع گوناگونی از لمس درمانی نظیر ریکی کندالینی، ریکی طلسمی و ریکی فرشتگان و … وجود دارد. لمس درمانی موجب نابودی سدهای انرژی بدن، دفع سموم از بدن و پاک سازی بدن میشود و بیمار، ارامش پیدا میکند.

>> انرژی درمانی به کمک معنویات:

انرژی درمانی به کمک معنویات به روش لمس درمانی بسیار مشابه است و تنها تفاوت آن ها در اینست که پزشک و پرستار متخصص در روش لمس درمانی حتماً باید بدن بیمار را لمس کنند تا انرژی های مضر را از او دور کنند و در عوض انرژی های مثبت را جایگزین کنند. ولی در انرژی درمانی به کمک معنویات یا شفای معنوی، به تماس لمسی نیاز نیست و حتی می توان از راه دور به شفابخشی روانی و انرژی درمانی اقدام کرد. طبق تحقیقات، شفای معنوی در درمان بیماران سرطانی تا به حال مؤثر نبوده است.

>> مغناطیس درمانی:

در علم پزشکی استفاده از امواج مغناطیسی دارای کاربرد میباشد و از لیزر و اشعه مادون قرمز در زمینه ی ام آر آی ، بهره می گیرند. منشأ انرژی مغناطیسی، داروهای جایگزین می باشد. بعضی از افراد بیماری خود را از طریق امواج مغناطیسی درمان می کنند ولی نمی توان گفت که اثرات آن با قطعیت مثبت است.

>> انرژی درمانی به کمک چاکراها:

یکی از دیگر روشهای انرژی درمانی، چاکرا درمانی میباشد ، که فرآیند درمان در این روش به کمک مراکز انرژی انجام می گیرد. بدن متشکل از یک سری چاکرا میباشد که اگر حالت تعادل نداشته باشد، انسان به بیماری های مختلفی گرفتار میشود. در روند انرژی درمانی به کمک چاکراها یکسری لوازم خاص وجود دارند که بسیار مؤثر هستند. در این روش انرژی درمانی از وسایلی همچون سنگ، کریستال و برخی از روغن های خاص در زمره این روش استفاده میشود. وقتی پزشک متخصص انرژی درمانی با استفاده از سنگ، کریستال و روغن در این روش، بیمار را درمان می کند، او آرامش پیدا میکند. گاهی وقت ها، روش چاکرا درمانی برای بیماری هایی از قبیل سرطان، یک روش درمان قطعی نیست ولی می تواند به خوبی، سرطان و بیماری های مشابه را تشخیص دهد.

انرژی درمانی به کمک چاکراها,موسیقی درمانی,مغناطیس درمانی در انرژی درمانی با روش های سنتی از تکنیک هایی مانند طب سوزنی، یوگا استفاده می شود

موارد استفاده از انرژی درمانی

* تسکین درد :

برای دردهایی که از صدمات فیزیکی و جراحی و سرطان ها، عصبی و ران تنی، دردهای عضوی، میگرن و سردرد، پریودهای دردناک، نورالژیا( درد عصب سه قلوی صورت) و... نشات گرفته است، از روش انرژی درمانی استفاده میشود.

در مورد تسکین درد باید این نکته را در نظر بگیرید که درد، یک بیماری محسوب نمیشود بلکه نشانه بیماری است و زمانی باید این درد را درمان کرد که بیمار از نظر موارد پاتولوژیک( مانند وجود تومور) مورد بررسی قرار گیرد.

* آرامش اعصاب:

انرژی درمانی برای مواردی همچون کاهش فشارهای عصبی و عصبانیت، استرس، هیجانات، اضطراب، پرخاشگری، بیقراری و بیماری افسردگی کاربرد دارد.

سیستم انرژی درمانی شما چگونه است؟

بعد از ورود انرژی، بخشی از انرژی شخص كه حدود ده درصد است، به صورت عمومی وارد میشود و به متعادل سازی تمامی هاله و چاكرا و انرژی بیرونی و درصدی از انرژی میانی می پردازد و در اعضاء تا حدودی اثر تخصصی می گذارد. بخشی از انرژی پس از انتقال به مغز بیمار از طریق مغز به اعضاء میرسد كه دچار آسیب شده است. بخش اعظم انرژی به عضو آسیب دیده بیمار بطور مستقیم وارد می شود و اثرات تخصصی در عضو می گذارد. بخش خاصی از انرژی شخص بر بیماریها از طریق تأثیر بر كروموزم ها و عوام ژنتیك اثرگذار است.

راه های اصلی انتقال انرژی

- روش مستقیم:

درمانگر در جلسه انرژی درمانی درمانی به بیمار، از طریق کف دست ها و چشم ها انرژی می دهد. درمانگر، این انرژی را تا شعاع ۱۵ متری از طریق دست ها با تماس به بدن بیمار و یا بدون تماس فیزیکی به راحتی انتقال میدهد.

انرژی درمانی از طریق صوت,عوارض انرژی درمانی,انرژی درمانیانرژی درمانی عوارضی برای بیمار ندارد اما درمانگر ممکن است مبتلا به پیری زودرس و بیماری هایی شود

- انرژی درمانی از راه دور:

درمانگر، چاکراهای بیمار را در یک جلسه حضوری آماده می کند. سپس شخص به صورت غیرحضوری در جلسات متعدد، رأس ساعت هماهنگ شده با درمانگر در حلقه انرژی می نشیند و انرژی را دریافت می کند.

- آب دارو:

از خواص آب می توان به خاصیت ذخیره و انتقال انرژی اشاره کرد. در یک قطره چکان پلاستیکی یا شیشه ای، مقداری آب( حدود ۲۰ ـ ۳۰ سی سی) ریخته می شود و درمانگر از طریق دستانش به آن انرژی می دهد. آب از طریق انرژی باردار می شود. آب دارو را باید درون یخچال و به دور از نور و حرارت نگهداری کرد و از تماس آن با اشیاء فلزی پرهیز کرد بدین دلیل که انرژی آن به فلز جذب می شود. برای اینکه آب دارو را استفاده کنید باید به صورت قطره ای و به روش خاص این کار را انجام دهید. بیمار با هر بار مصرف آب دارو به میزان یک جلسه انرژی دریافت می کند.

- از طریق تلفن:

گاهی وقت ها نمیتوان به درمانگر دسترسی داشت، به این ترتیب باید از طریق تلفن یا آب دارو یا برنامه های زنده تلویزیونی، این انرژی را منتقل کرد. بیمار در حین تماس تلفنی ، در موقعیت ریلکس قرار می گیرد و از طریق گوشی تلفن، انرژی را دریافت می دارد.

تاثیرات انرژی درمانی

تکنیک های مورد استفاده در انرژی درمانی با روش های سنتی نظیر طب سوزنی، یوگا یا چی گونگ میباشد تا در بدن بتواند جریان، تعادل و هماهنگی انرژی را بهبود دهد. گاهی وقت ها درمانگران، نقاط خاصی از بدن که در آن ها انرژی زیادی وجود دارد را با ضربه زدن، ماساژ یا فشار و چرخاندن اعضای بدن به هم وصل میکنند. بدین ترتیب انرژی که یک نیروی حیاتی و زندگی است به بهبود بیماریها کمک میکند. انرژی درمانی به روش سنتی در ارتباط با فضای غیرمادی و معنوی میباشد ولی مذهب های مختلف با آن، هماهنگی زیادی ندارند. براساس تحقیقات بسیار، نتایج ضد و نقیضی به دلیل محدودیت های متدولوژیک( روش هایی جهت شناخت علمی هنجارها و قواعد و...) در این رابطه وجود دارند ولی عقیده ی محققان اینست که تاثیراین نوع انرژی درمانی، بیشتر از پلاسیبو( اثر تلقین) نیست. به این ترتیب انرژی درمانی در کشورهای زیادی، ممنوع شده است.

لمس درمانی,فواید انرژی درمانی،راه های اصلی انتقال انرژیلمس درمانی یا ریکی معروف ‌ترین و پرطرفدارترین شیوه انرژی‌ درمانی است

عوارض انرژی درمانی

انرژی درمانی معمولاً برای بیمار، عوارضی ندارد ولی درمانگر گاهی اوقات به پیری زودرس و بیماری هایی مبتلا شود که در افراد مختلف، آن ها را درمان می کرده است. همچنین درمانگر ممکن است به بیماری هایی همچون فشار عصبی به خاطر استفاده از انرژی کیهانی، مبتلا شود.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش