جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۱۰۰۰۴۵

انواع ویژگی های دوست خوب چیست؟

ویژگی های دوست خوب,خصوصیات و ویژگی های دوست خوب,بهترین ویژگی های دوست خوباز ویژگیهای دوست خوب وفاداری اوست
از مهم ترین روابطی که ما در زندگی خود درصدد بهبود و پیشرفتش هستیم، دوستی است. امکان دارد پیدا کردن یک دوست بسیار آسان باشد ولی پیدا کردن دوستی که در سختی ها و مشکلاتی که ما با آن روبرو می شویم بتواند به ما کمک کند دشوار است. بدین ترتیب یافتن ویژگی های دوست خوب و حقیقی، سخت است.

ویژگی های دوست خوب

دوست خوب از مواردیست که هر کسی در دنیا به آن احتیاج دارد. احتمالا بتوان بدون اغراق گفت یکی از نعمت های خوب خدا در دنیا داشتن یک "دوست خوب" است. دوستان حقیقی در هر شرایطی سبب خوشحالی شما می شوند؛ اینگونه افراد موقعیت فعلی شما را بیش از دیگران در نظر می گیرند و تلاش می کنند مانع از بروز رفتاری شوند که سبب ناراحتی شما می شود. دوستان واقعی از حمایت شما دست بر نمی دارند.دوستان خوب  ویژگی ها و خصوصیاتی دارند که آن ها را از دیگران متمایز می کند و باعث میشود در کنار خود دوستان بیشتری داشته باشند. بنابراین برخی از ویژگی های دوست خوب به شرح زیر است:

>> یک دوست خوب قابل اعتماد است:

از ویژگی های دوست خوب می توان به رازداری آن ها اشاره کرد. دوستان خوب به کسانی گفته میشود که بتوانید با اعتماد کامل عمیق ترین و تاریک ترین اسرارتان را با آن ها در میان بگذارید. آن ها بخاطر شنیدن این اسرار قضاوتتان نمی کنند و با امانت داری کامل از اطلاعات شخصی ما محافظت می کنند. زمانی که خاطرجمع باشید آن ها هیچوقت اطلاعات محرمانه تان را به شخصی دیگر نمی گویند، با خیال راحت میتوانید اسرارتان را به آن ها بگویید.

>> احساس گناه نکردن در کنار دوست خوب:

فکر کنید که از طرف دوستتان به یک مهمانی دعوت شده اید ولی بنا به هر دلیلی نتوانستید به آن مهمانی بروید. از ویژگی های دوست خوب اینست که در این چنین شرایطی شما را درک می کند و رفتارهایی مانند قهر کردن را از خود نشان نمی دهد. در واقع دوست شما طوری رفتار نمی کند که از طرد شدن از سمت او نگرانی داشته باشید و شما را نیز مجبور به انجام هیچ کاری برخلاف میل و یا شرایطتان نمی کند.

انواع ویژگی های دوست خوب,ویژگی های دوست خوب,ویژگی های دوست خوب چیستمهربانی یکی از اصلی ترین ویژگی های دوست خوب است

>> دوست خوب شما را حمایت و تشویق می کند:

در دنیایی که همه انتقادگر و آیه نحس اند، ما به دوستانی احتیاج داریم که مشوقمان باشند و ما راحمایت کنند، به ما انرژی دهند تا به دنبال رویاهایمان برویم. این ویژگی های دوست خوب را نادیده نگیرید. اگر دوستی دارید که مدام  آرزوهای شما را سرکوب می کند و به شما می گوید که برای آنها تلاش نکنید، باید نگران دوستیتان شوید.

دوستان واقعی، ما را عقب نگه نمی دارند، بلکه به جلو می رانند. شاید در یکی دو مورد ابراز نگرانی کنند، ولی در کل حامی ما هستند. آنها در مورد ما سرشار از مثبت اندیشی و خوش بینی هستند، و سفارش می کنند که اهداف بزرگ انتخاب کنیم و خودشان برای کمک به ما هر چه در توان دارند انجام می دهند. بهترین چیز در خصوص آن ها این است که وقتی به هدفمان می رسیم خوشحال ترین شخص خواهند بود. این ویژگی های دوست خوب به پیشرفت شما در زندگی کمک میکند.

>> خودتان باشید:

این یک حقیقت است که مردم به افرادی که خود واقعی شان نیستند علاقه  و اعتمادی ندارند. یک دوست خوب و واقعی کسی است که خودش باشد. پس حتی اگر از نظر شخصیتی آدم کاملی نیستید، با وجود نواقص و کمبودهایی که ممکن است داشته باشید، خودتان باشید. با تواضع و اعتماد به نفس اجازه دهید که خود واقعی تان باشید و اجازه دهید دیگران با شما راحت باشند که این از ویژگی های دوست خوب است.

>> از ویژگی های دوست خوب با گذشت بودن اوست:

همه ی ما گاهی اوقات در روابطمان قضاوت های نادرست می کنیم. دوستان حقیقی به جای این که دلخوریشان را از یکدیگر پنهان کنند، مشکل خود را مستقیما مطرح می کنند تا سبب از بین رفتن سوء تفاهم ها شود. از ویژگی های دوست خوب می توان به این نکته اشاره نمود که همدیگر را درک می کنند و از همین رو می توانند نسبت به هم بخشنده و باگذشت باشند. اگر مدام در روابطمان درگیر دلخوری های گذشته باشیم، هیچ پیشرفتی نخواهد کرد.

ویژگی های دوست خوب از نظر قرآن,ویژگی های دوست خوب و بد,ویژگی های دوست خوبیکی از ویژگی های دوست خوب اینست که می داند چه زمانی صحبت و چه زمانی سکوت کند

از ویژگی های دوست خوب اینست که بتواند گذشت کند و اگر مرتکب خطایی شدیم که سبب دلخوری او شد، اینقدر باگذشت باشد که اشتباهاتمان را نادیده بگیرد. پس این واقعیت را بپذیرید که همه ی ما گاهی وقت ها اشتباه می کنیم، ولی می توانیم به کمک یکدیگر یاد بگیریم که انسان های بهتری باشیم. آینه یکدیگر بودن و خیر خواهی نمودن و عیب همدیگر را دوستانه- نه خصمانه- متذکر شدن از شروط دیگری است که سبب میشود شما پیشرفت روز افزونی داشته باشید و راه ایراد گرفتن دیگران و برخوردهای تلخ و تهدیدآمیز و... را سد خواهد کرد.

>> دوست خوب شما را در اولویت قرار می دهد:

گاهی اوقات زندگی حقیقتا گرفتارمان می کند و با این که این زندگی آنقدر درگیرمان می کند که دیدن و توجه کردن به دیگران محال می شود، باز هم مواقعی پیش می آید که اگر اندکی تلاش کنیم می توانیم دوستانمان را ببینیم. از ویژگی های دوست خوب می توان گفت با آنکه وقت ندارند ولی برای دیدن دوستانشان وقت می گذارند. متاهلند؟ بچه دارند؟ باز هم زمانی را برای دیدن شما پیدا خواهند کرد. آنها مطمئنند هر اتفاقی در زندگیشان بیفتد، در صورتیکه بخواهند حتماً راهی برای دیدن شما پیدا خواهند کرد. 

>> بازیگوش بودن یکی از دیگر ویژگی های دوست خوب:

قطعاً دوست خوب پایه تمام شیطنت های شماست. او در هر کاری دوست دارد شما را همراهی کند و هیچ وقت مانع از تفریح شما نمی شود زیرا در کنار شما حس پرانرژی بودن و شادی دارد. این دوستان خوب سبب لبخند و شادی در شما میشوند و در کنار شما دوست دارند که شادی خود را چند برابر کنند. بدین ترتیب زمانی که به شما می رسند، بازی گوش می شوند که این از ویژگی های دوست خوب است. در کنار یک دوست خوب هیچوقت به جدی بودن دنیای اطرافتان فکر نمی کنید.

ویژگی های دوست خوب,خصوصیات و ویژگی های دوست خوب,انواع ویژگی های دوست خوببخشندگی و سخاوت یکی از ویژگی های دوست خوب است

>> خوشحالی دوست خوب بعد از رویداد اتفاقات خوب:

یکی از دیگر ویژگی های دوست خوب،  خوشحالی پس از اتفاقات خوب است. دوست خوب کسی است که با خوش‌حالی شما خوشحال است و با ناراحتی شما ناراحت و در نتیجه هنگامی که به موفقیتی دست پیدا می کنید، او هم به اندازه شما و خانواده تان خوشحال میشود و دوست دارد که در این شادی سهیم باشد. فرقی ندارد که این شادی مربوط به پیدا کردن شغل مناسب، برنده شدن در یک مسابقه، خرید یک وسیله یا هر مورد دیگری باشد.

>> مؤدب بودن دوست خوب:

از دیگر ویژگی های دوست خوب می توان به مؤدب بودن به آداب اجتماعی و متخلق بودن به اخلاق نیک و پسندیده به دلیل آن که آدمی متأثر از همنشین و دوست خود است.

>> دوست خوب در زمان حال همراه شما است:

آیا تابحال با دوستانی بوده اید که با این که در کنارتان هستند، ولی گویی که جای دیگری اند؟ درباره مشکلاتتان با آنها صحبت می کنید ولی آنها حواسشان پرت است. سرگرم گوشی خود هستند، با موهای خود بازی می کنند، یا مدام از اتاق بیرون می روند. از ویژگی های دوست خوب اینست که هر لحظه در کنارمان حضور دارند. درست به حرف های ما گوش میدهند و تظاهر نمی کنند. آن ها حرفمان را می فهمند ، از ما سؤال می پرسند و به ما در حل مشکلاتمان کمک می کنند. حضور داشتن در کنار یکدیگر آنقدرها هم کار سختی نیست ولیکن بسیاری از افراد این کار ساده را هم نمی توانند انجام دهند.

>> آگاهی و بینش داشتن دوست خوب:

آگاهی و بینش داشتن از دیگر ویژگی های دوست خوب است. آگاهی و بینش چراغ راه و جهت دهنده حرکت است و چه زیباست اگر دو همراه در مسیر زندگی از پرتو فیض وجود یکدیگر بهرمند شده و پا بپای یکدیگر گام بردارند و در این مسیر، خود را از انحرافات، مصون و وجودشان را از آفات بیمه سازند و نخستین گام در این فعالیت اینست که انحرافات و راه مقابله با آن آفات را بشناسیم.

ویژگی های دوست خوب و بد,ویژگی های دوست خوب,بهترین ویژگی های دوست خوباز ویژگی های دوست خوب درک کردن تفاوتهای دیگران است

>> خوش اخلاق بودن دوست خوب:

خوش اخلاقی با دیگران یكی از دستورات دین مبین اسلام است و از ویژگی های دوست خوب است كه جایگاه بسیار والایی را داراست. خوش اخلاقی، علاوم بر اینکه دوستی ها را پایدار می‎سازد، تأثیر فوق العاده‎ ای در جذب دیگران به سمت خود دارد:بدی را با نیكی دفع كن، ناگاه خواهی دید همان كس كه بین تو و او دشمنی می كند، گویی دوستی گرم و صمیمی است. در مقابل، تحمل نكردن افراد دیگر و بدخلق بودن، سبب می‎شود آنان از اطراف انسان پراكنده شوند.

>> صداقت یکی از ویژگیهای یک دوست خوب:

از ویژگی های دوست خوب می توان به راستگویی او اشاره کرد. یک دوست خوب همیشه صادق است و واقعیت را می گوید چه بسا اگر حرفش آزار دهنده باشد. یک دوست خوب برای این که شما حس بهتری داشته باشید حقیقت را می گوید و شما را نصیحت می کند ولی دروغ نمی گوید. به عنوان مثال اگر لباسی مناسب شما نیست یک دوست خوب با ملاطفت می گوید:" این لباس خیلی خوب نیست، من فکر می کنم این یکی بهتر است."

>> احترام دوست خوب به عقاید شما:

دوست خوب از شما انتظار ندارد که اتوماتیک وار با عقایدش درباره مسائلی مثل مد لباس باشید و به عقایدتان حتی اگر بر خلاف عقایدش باشد احترام می گذارد. این از خصوصیات و ویژگی های دوست خوب است.

>> وفادارى دوست خوب:

یکى از حقوق برجسته در آیین دوستى و از ویژگی های دوست خوب، وفاى به عهد وفادارى است که بدون آن دوستى ها دوام و قوام نخواهند داشت. منظور از وفادارى ثبات در محبّت و ارادت است. دوست باید اهل وفا و تعهد باشد و به قول و قرار خود سخت پایبند باشد. رفاقت با کسى که متعهد نیست، رفاقتى سست و ناپایدار است و از این افراد باید پرهیز کرد.

ویژگی های دوست خوب چیست,ویژگی های دوست خوب از نظر قرآن,ویژگی های دوست خوبیکی از ویژگی های دوست خوب اینست که به دوستان شما حسادت نمی ورزد

>> پایبندی دوست خوب به تعهدات:

پایبندی به تعهدات یکی از دیگر ویژگی های دوست خوب است. همنشین خوب سبب پیشرفت و ترقى در زندگى مادى و معنوى انسان مى شود و وی را به اوج قلۀ سعادت هدایت مى کند. همان گونه که عامل مصونیت اخلاقى، معاشرت هاست و بر انسان اثر سازنده دارد، در مواردى هم عامل فساد و انحراف و تباه شدن زندگى شخص مى گردد. اعتدال در هر چیزى حتى در دوستى و مهرورزى خوب است. زیاده روی در دوستى و دشمنى باعث پشیمانى خواهد شد. گاهى دو دوست به قدری صمیمى مى شوند و از خصوصیات اخلاقى و زندگى شخصى و اسرار هم آگاه مى شوند که اگر روزى دوستى بین آنان بر هم بخورد، زیان هایى جبران ناپذیر متوجهشان مى شود؛ یا به حدی به صورت افراطى دلباختۀ یکدیگر مى شوند که اگر روزى رابطه ی بین آنان سرد شود یا فاصله و جدایى بین آن دو پیش آید در شرایط بحران روحى قرار مى گیرند.

>> عاقل بودن دوست خوب: 

دوست شما نباید با هر کاری که از شما سر می زند، موافقت کند. از خصوصیات و ویژگی های دوست خوب اینست که عاقل باشد. در‌صورتی‌که دوست شما درباره‌ی کار بدی که شما مرتکب میشوید، جبهه می گیرد، نشانگر این است که دوست ندارد، شما دچار مشکل شوید. دوست واقعی دلسوز شما هم هست. یک دوست خوب علاوه بر این که باید از شما حمایت کند، در هر کار نامعقولی هم با شما همراه نمی شود، به دلیل آنکه دوست شدن با افراد نادان شما را به سعادت نمی رساند، بلکه منجر به  نابودی شما خواهد شد.

>> هم تراز بودن دوست خوب:

كسی كه از جهت مالی و اجتماعی هم تراز و همسنگ انسان باشد به عنوان دوست خوب شناخته میشود. هم تراز بودن از ویژگی های دوست خوب است.

ویژگی های دوست خوب,بهترین ویژگی های دوست خوب,ویژگی های دوست خوب چیستیکی از ویژگی های دوست خوب اینست که همه چیز های بدتان را تحمل می کند

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش