سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۱۹ - ۱۱ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۶۳۲
امنیتی و دفاعی

دفتر نتانیاهو: مذاکرات آتش‌ بس مجدد به بن‌بست رسید

آتش بس در غزه,درگیری اسرائیل و حماس
رسانه‌های اسرائیل به نقل از دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم اعلام کردند که مذاکرات برای برقراری مجدد آتش‌بس با حماس به بن‌بست رسیده است.

به گزارش ایرنا، شبکه المیادین به نقل از رسانه‌های اسرائیل اعلام کرد: داوید بارنیا رئیس موساد به اعضای هیئت «اسرائیل» در قطر دستور داده است تا به تل‌آویو بازگردند و این تصمیم درپی منتهی شدن مذاکرات به بن بست اتخاذ شد.

اسرائیل توقف تمامی مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا را اعلام کرد

در پی انتشار گزارشی در خبرگزاری رویترز در مورد تماس‌های محرمانه هیئت موساد در قطر برای ادامه معامله تبادل میان اسرائیل و گروه حماس، دفتر نخست‌وزیری اسرائیل بعدازظهر شنبه ۱۱ آذر در بیانیه‌ای اعلام کرد «در پی بن‌بست در مذاکرات، با دستور نخست‌وزیر، داوید برنئا، رئیس موساد دستور داد تیم موساد از دوحه به کشور بازگردد». این بیانیه افزوده که «حماس تعهدات خود را در معامله که شامل آزادی همه کودکان و زنان (ربوده شده) بر اساس فهرست و تأیید خود این گروه بود، انجام نداد».

رویترز، قبلا گزارش داده بود که تیم اسرائیلی در تلاش برای احیای توافق رهایی اسرائیلی‌های ربوده‌شده از دست حماس در برابر وقفه‌های بشردوستانه در عملیات جنگی و آزادی شمار بیشتری از زندانیان فلسطینی، با مقامات قطری رایزنی می‌کند.

ورود کامیون‌های امدادی به نوار غزه از سر گرفته شد

منابع مصری و صلیب سرخ جهانی روز شنبه ۱۱ آذر خبر دادند که ورود کامیون‌های حامل کمک‌های امدادی از گذرگاه رفح به باریکه غزه ازسرگرفته شده است. شبکه مصری القاهره الاخباریه گزارش داد که در ساعات بامدادی این روز ۵۰ کامیون، شامل دو نفتکش حامل سوخت از گذرگاه رفح وارد غزه شدند. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی، جمعه شب گفت اسرائیل موافق است که کامیون‌های حامل کمک‌های انسانی وارد غزه شود اما کمتر از قبل. در هفته گذشته که معامله تبادل افراد بین اسرائیل و حماس باعث وقفه ۷ روزه در عملیات نظامی شد، هر روز ۲۰۰ کامیون از اقلام ضروری، شامل سوخت و گاز مایع، از مصر وارد غزه می‌شدند.

درخواست اسراییل از ساکنان محله‌های «جبالیا»، «شجاعیه»، «زیتون» و «شهر قدیمی»

ارتش اسرائیل، روز شنبه یازدهم آذر از ساکنان محله‌های «جبالیا»، «شجاعیه»، «زیتون» و «شهر قدیمی» در غزه خواست، هر چه سریعتر منازل خود را تخلیه و ترک کنند. افیخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشت: «منازل خود را هر چه سریعتر تخلیه کنید و از محورهای «حیفا» و «خلیل وزیر» به مراکز پناه و مدارس معروف در حی «الدراج»، «تفاح» و غرب غزه منتقل شوید.»  ارتش اسرائیل عملیات نظامی علیه حماس و سایر گروه‌های فلسطینی را با شدت از سر گرفته است. همچنین، گردان‌های القدس وابسته به حماس، اعلام کرد: درگیری‌های شدیدی از صبح امروز با نیروهای اسرائیلی در محله «حی رضوان»، شمال و جنوب غزه ادامه دارد. گردان‌های القدس شهرک‌ها، اماکن و پایگاه‌های نظامی اسرائیل را مورد حملات شدید موشکی قرار داده است.

نگرانی سازمان ملل از افزایش بازداشت فلسطینیان در کرانه باختری

کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه از افزایش شمار فلسطینیانی که در هفته‌های گذشته در شرق اورشلیم و کرانه باختری رود اردن از سوی اسرائیل بازداشت شده‌اند، ابراز نگرانی کرد. براساس گزارش این نهاد، اسرائیل در دوره اخیر بیش از ۳ هزار تن را در این مناطق بازداشت کرده است. عفو بین‌الملل یک ماه پس از آغاز جنگ جاری، در بیانیه‌ای افزایش بازداشت فلسطینی‌ها را «بالاترین حد در دو دهه اخیر» توصیف کرده بود. آن بیانیه عفو بین‌الملل حاکی از «موارد هولناک شکنجه» و بدرفتاری اسرائیل با زندانیان فلسطینی بود و تأکید داشت که بازداشت‌های خودسرانه افزایش یافته و بسیاری از بازداشتی‌ها بدون ارائه کیفرخواست مدت زیادی در پشت میله‌های زندان باقی می‌مانند.

جان کربی: حماس عامل شکست در وقفه جنگی بود

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، جمعه شب در واشینگتن گفت حماس «عامل شکست» در وقفه‌های جنگی بود.

کربی افزود حماس در ارائه فهرست اسرائیلی‌هایی که ربوده و می‌بایست آزاد می‌شدند، شکست خورد و لذا «مسئولیت بر عهده حماس است و وقفه به خاطر عملکرد آن گروه به پایان رسید». جان کربی این را نیز گفت که شمار آمریکایی‌هایی که اکنون در دست حماس هستند بین ۴ تا ۶ نفر است. آمریکا از پاییز سال ۱۹۹۷ حماس را ذیل گروه‌های تروریستی قرار داده است. افرادی که جان کربی به عنوان شهروندان آمریکایی باقی‌مانده در اسارت حماس ذکر کرد، تابعیت اسرائیلی نیز دارند. کوچک‌ترین شهروند اسرائیلی- آمریکایی که هفته گذشته پس از ۵۳ روز از اسارت حماس آزاد شد، آویگایل عیدان، یک دختر ۴ ساله بود که اعضای حماس پدر و مادر او، روعی و اسمادار عیدان را در روز حمله ۱۵ مهر کشتند. روعی عیدان خبرنگار-عکاس روزنامه یدیعوت آحرونوت بود. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم اعلام کرد درک این‌که چرا وقفه در عملیات جنگی به پایان رسید، مهم است؛ «به خاطر اقدامات حماس بود که از تعهدات خود عدول کرد». بلینکن افزود: «در واقع، حتی قبل از پایان (مهلت) وقفه، حماس یک حمله وحشیانه در اورشلیم انجام داد که سه نفر را کشت و تعدادی دیگر از جمله شهروندان آمریکایی را زخمی کرد.»

اشاره وزیر خارجه آمریکا به حمله مسلحانه دو برادر فلسطینی در روز پنجشنبه ۹ آذر در یک ایستگاه اتوبوس در شهر اورشلیم بود که ۳ شهروند اسرائیلی را در جا کشت و حدود ۲۰ تن را زخمی کرد. یک روز بعد یک اسرائیلی دیگر نیز براثر شدت جراحات وارده در آن حمله جان باخت. دو مهاجم فلسطینی هم در صحنه حمله کشته شدند. مقامات ارشد اسرائیل دو مهاجم ساکن شرق اورشلیم را عضو حماس معرفی کردند.

آنتونی بلینکن در سخنان خود در دوبی پیش از ترک امارات افزود: «حماس قبل از پایان (مهلت) وقفه نیز شروع به شلیک راکت کرد ...و از تعهداتی که در رابطه با آزادی گروگان‌های معین داده بود، تخطی کرد.»

بیانیه ارتش اسرائیل درباره شروع عملیات در صبح روز شنبه

ارتش اسرائیل در ساعت ۸:۴۰ دقیقه بامداد روز شنبه ۱۱ آذر (به وقت محلی اسرائیل و غزه) اعلام کرد از ساعت ۷ بامداد روز جمعه ۱۰ آذر که عملیات جنگی علیه حماس به دلیل نقض تعهدات آن گروه را از سرگرفته، به ۴۰۰ هدف در باریکه غزه حمله کرده که ده‌ها هدف در منطقه خان یونس بوده است. ارتش افزود که جنگنده‌هایش بیش از ۵۰ هدف را در اطراف خان یونس زیر آتش گرفتند. این بیانیه حاکی است نیروهای زمینی ارتش نیز «خرابکاران و زیربنای حماس در منطقه بیت لاهیا را با آتش از تانک و همزمان هدایت جنگنده‌ها برای حملات هوایی به این اهداف، از بین بردند». ارتش اسرائیل افزوده که آتش توپخانه و هدایت حملات هوایی در شمال غزه نیز صورت گرفت؛ «باند تروریستی که در کمین نیروهای ما بود و یک مسجد که اعضای سازمان جهاد اسلامی فلسطین آن را مقر عملیاتی خود کرده بودند، با آتش جنگنده‌ها هدف قرار گرفت».

این بیانیه تأکید دارد حملات هوایی همچنین انباری از تسلیحات و «زیربنای تروریستی دیگری را که از سوی دشمن دوباره سازماندهی شده بود»، هدف قرار داد. ارتش فیلم‌هایی نیز از عملیات خود در ساعات اخیر را منتشر کرد.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش