شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۱ - ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۱۷۳۸
سیاست داخلی

«طرح نور» نه نافع است، نه رافع مشکل

طرح نور,محمدباقر نوبخت,اجرای طرح نور فراجا ,انتخابات مجلس دوازدهم

روزنامه جهان‌صنعت نوشت:محمدباقر نوبخت را در دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی به‌عنوان رییس سازمان برنامه و بودجه او و البته سخنگوی دولتش به‌ویژه در دولت یازدهم می‌شناسیم. حال البته عمر دولت اعتدال و روزگار ریاست‌جمهوری حسن روحانی سر آمده اما نوبخت کماکان از جمله چهره‌های فعال در سپهر سیاست ایرانی است.

او که در این سال‌های پس از اتمام کار دولت تدبیر و امید، صرفا در قامت دبیرکل حزب اعتدال و توسعه در صحنه سیاسی کشور فعال بوده و سعی کرده، مانع از آن شود که افکار عمومی او و نوع نگاهش به سیاست، اقتصاد و مسائل جامعه را از یاد ببرند، روز گذشته در یک نشست خبری حاضر شد و تا ضمن ارائه گزارشی از برنامه حزب متبوعش در یک‌سال آینده، درباره برخی از مهم‌ترین رویدادها و تحولات سیاسی روزها و هفته‌های گذشته نیز اظهارنظر و موضع‌گیری کند.

نوبخت که در ابتدای این نشست خبری تاکید کرده او و دیگر اعضای حزب اعتدال و توسعه، به‌ شدت نسبت‌به مسائل اقتصادی و اجتماعی نگران هستند و سعی دارند راهکارهای مدنظرشان را برای ‌برون‌رفت از شرایط موجود مطرح کنند، ابتدا به بیان برخی از مهم‌ترین دلایل نگرانی‌اش نسبت‌به مدیریت اقتصادی مملکت پرداخت و در ادامه با اشاره به چند و چون برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم که دور نخست آن نیمه اسفندماه سال گذشته و دور دومش نیز همین اواخر در اردیبهشت‌ماه جاری برگزار شد، نسبت‌به نرخ و درصد مشارکت شهروندان در این انتخابات نیز ابراز نگرانی کرده و گفته: «در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم مشارکت ۷۳‌درصد بود که به ۳۸‌درصد رسید و امروز انتخابات مجلس دوازدهم به زیر ۴۰‌درصد رسیده ‌است.» او ضمن استقبال نسبت‌به «پیشرفت‌های نظامی و علمی» تاکید کرد که «کنار این موارد، کاهش نماد جمهوریت را داریم که باید آن را کنار مهاجرت نیروهای متخصص قرار دهیم تا آن نگرانی را نیز برطرف کنیم.»

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه همچنین با اشاره به برخی اخبار تلخ این روزها و هفته‌ها گفت: «روش‌های گذشته مانند گشت ارشاد که مناسب نیست می‌تواند باعث افزایش نارضایتی شود. فردی مانند آقای زیباکلام با صراحت نظر خود را اعلام می‌کند، جای این فرد زندان نیست بلکه گذاشتن کرسی آزاداندیشی در دانشگاه‌ها برای این است که ظرفیت نقد و نقدپذیری افزایش پیدا کند.» او یکی از دلایل «عدم استقبال مردم و چهره‌های سیاسی از انتخابات» را ناشی از«شکل‌گیری فضایی» خواند که به‌گفته او، «در انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس شکل گرفت» و در نتیجه آن، «برخی در انتخابات حضور پیدا نکردند.» نوبخت گفت: «در انتخابات مجلس خبرگان شخصیتی مانند آقای روحانی که ۲۴سال در شورای‌عالی امنیت ملی، ۲۰سال در مجلس شورای اسلامی و ۸سال در ریاست‌جمهوری بود را رد صلاحیت کردند که پاسخ آقای روحانی پاسخ مناسب و متقنی بود که در چارچوب قانون اساسی جواب داد.» او همچنین وقتی مجددا با پرسشی درباره اجرای «طرح نور» فراجا و بازگشت گشت ارشاد به خیابان‌ها مواجه شد، گفت: «این روش در کشور تجربه شده و نتایج ناموفقی هم داشت. نه نافع است و نه رافع مشکلی که وجود دارد بلکه مضر است و جلوه خوبی هم از تمدن اسلامی ایرانی در جهان نشان نخواهد داد.» او گفت: «این موارد گشت ارشاد مثل تک موردهایی که در فضای مجازی شاهد آن هستیم و برخورد خشن و غیراسلامی و غیرایرانی که صورت می‌گیرد، همان یکی کافی است که موجب وهن تمدن ایرانی اسلامی در عرصه‌های بین‌المللی شود به همین جهت معتقدیم که این روش، روش مناسبی نیست.»

دبیرکل حزب اعتدال و توسعه همچنین درباره برنامه‌های حزب متبوعش در سال‌جاری که منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ است، گفت: «حزب اعتدال و توسعه در خصوص بهبود وضع موجود به‌خصوص شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی معتقد است شرایط نگران‌کننده است و باید نقش موثری را داشته باشد. این نقش می‌تواند با افزایش شاخص نماد جمهوریت و افزایش درصد مشارکت مردم در انتخابات به‌عنوان تحول رخ دهد و حزب در این خصوص در تلاش است.» نوبخت گفت: «به دنبال آن هستیم که برای انتخابات آینده خود را آماده کنیم و از چهره‌هایی که می‌توانند انگیزه را در مردم ایجاد کنند، استفاده کنیم، البته برخی گفتند که بخش‌هایی از مردم از برخی مسائل عبور کرده‌اند اما معتقدیم اتفاقا خیلی از آحاد جامعه منتظر یک تحول هستند و می‌خواهند اطمینان داشته باشند که می‌توان یک تحول مثبت را ایجاد کرد بنابراین به‌دنبال شناسایی چهره‌های محبوب هستیم و از شورای نگهبان نیز می‌خواهیم به‌خاطر جمهوریت این کشور و نیز بالا بردن شاخص‌ها و درصد مشارکت زمینه حضور این چهره‌های محبوب و مطرح را از جناح‌های مختلف سیاسی فراهم کنند. حتی لازم است از شخصیت‌های مستقل حضور داشته باشند تا مردم احساس کنند با هر گرایش فکری افرادی هستند که مورد انتخابشان قرار گیرند.»

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش