شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۰۲ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۰۳۱۵
سیاست داخلی

رایزنی بی‌نتیجه وزیر علوم و قوه قضاییه؛

جنبش دانشجویی زیر تیغ!

اعتراض دانشجویان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
اعتراض دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی تهران نسبت به احکام صادره قضایی در حالی ادامه دارد که آنها معتقدند سن برخی از دانشجویان که به احکام سنگین محکوم شده‌اند، تنها بین ۲۸ تا ۲۲ سال است.

به گزارش رویداد۲۴، فضای دانشکده علوم اجتماعی تهران همچنان به حالت عادی بازنگشته است و دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به آنچه احکام قضایی سنگین برای آنها خوانده شده، تجمع کرده‌اند و خواهان تغییر در رویه موجود هستند. در حالی که تنها چند روز به پایان امتحانات باقی مانده، دانشجویان حاضر به برگزاری امتحان نشده‌اند و همین دو سه امتحان باقی مانده را تحریم کرده‌اند تا تکلیف همکلاسی‌هایشان مشخص شود.

 

دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی معتقدند فعالان سیاسی، مدیران وزارت علوم و نمایندگان مجلس که مدام از پیگیری وضعیت دانشجویان در فضای مجازی و رسانه‌های اصلاح‌طلب، مواضع حمایتی می‌گیرند، در عمل اقدامی انجام نداده‌اند و این حمایت‌ها تنها در رسانه‌هاست و دانشجویانی که در حوادث دی ماه سال گذشته بازداشت شدند، همچنان با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند، همچنانکه احکامی مثل ۸ سال حبس تعزیری و ممنوع‌الخروجی برای دانشجویان صادر شده است. این در حالی است که ایسنا خبر داده که سن برخی از دانشجویان که به احکام سنگین محکوم شده‌اند، تنها بین ۲۸ تا ۲۲ سال است.

 

تا کنون مهدی اعتمادی سرپرست ریاست دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، یوسف اباذری، سارا شریعتی، محمدرضا جوادی یگانه رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، حجت الاسلام فرج‌الله تازه کندی نمایندگی نهاد رهبری در دانشکده علوم اجتماعی، محمد توکل، مهدی منتظر قائم، موسی عنبری، روح‌الله نصرتی، هوشنگ نایبی، محسنی تبریزی، عبدالله بیچرانلو، تقی آزاد ارمکی، علیرضا دهقان، مریم رفعت جاه، زهره انواری، زهرا فرضی‌زاده، احمد فیروزآبادی، عبدالحسین کلانتری، زهره انواری و سید ضیاء هاشمی (مدیرعامل ایرنا و سرپرست سابق وزارت علوم نسبت به احکام دانشجویان اعتراض کرده‌اند.

 

آنگونه که فعالان دانشجویی می‌گویند، علی مظفری و سینا درویش عمران و لیلا حسین‌زاده و سینا ربیعی و محسن حق‌شناس و ابراهیم خالدی از جمله دانشجویانی هستند که برای آنها احکام سنگین صادر شده است. یکی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی تهران به خبرنگار رویداد۲۴ می‌گوید احکام از هشت سال (که ۵ سال آن اجرایی می‌شود) تا یکی دو سال صادر شده است و برای  برخی دیگر هنوز احکام نهایی صادر نشده است.

 

این دانشجو می‌گوید: روح الله مردانی دانشجوی ادبیات دانشگاه تهران است که از تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ تا کنون در بازداشت به سر می‌برد، چون خانواده او توانایی تامین وثیقه برای او را نداشته‌اند. این در حالی است که مدیران وزارت علوم در دولت روحانی مدعی هستند وثیقه برای آزادی دانشجویان را شخصا تامین کرده‌اند.

 

گفته شده اتهام مردانی حضور در یکی از تجمع‌های درون دانشگاه تهران در دیماه ۱۳۹۶ است و در همان زمان، پس از مشاهده برخوردهای امنیتی با دانشجویان، به نشانه اعتراض، نامه‌ای مبنی بر انصراف از تحصیل خود امضا و در تابلوی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران نصب کرده بود که اتفاقا همین نامه نیز تبدیل به یکی دیگر از اتهاماتش شده است تا در نهایت به تحمل ۵ سال حبس به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و یک سال حبس به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و در مجموع دو سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی و ممنوع الخروجی محکوم شود.

 

فعالیت تبلیغی علیه نظام، اخلال در نظم عمومی، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و ... از اتهامات افرادی است که به گفته دوستانشان بیشتر به مسائل صنفی و کالایی شدن آموزش و پولی شدن دانشگاه و ... اعتراض داشتند اما گره خوردن این اعتراضات با اعتراضات دی ماه برای این افراد گران تمام شده است.

 

آنگونه که یکی از دانشجویان به رویداد۲۴ گفته است آنها خواستار لغو احکام قضایی و برخورداری از حق ادامه تحصیل دانشجویانی هستند که احکام بدوی در سال آینده برایشان صادر شده است. وزیر علوم البته به خبرنگاران با اعلام تشکیل کمیته پیگیری در وزارتخانه، گفته است برای حل مشکل دانشجویان شخصا با رئیس قوه قضاییه صحبت کرده است.

 

محمدرضا عارف که در سال سوم مجلس به عنوان رییس کمیسیون آموزش انتخاب شده، در اولین اظهار نظر خود پس از ریاست بر این کمیسیون گفته است که در مقطع فعلی دانشگاه در جایگاه اصلی خود قرار ندارد و هنوز با اعمال سلیقه برخی افراد که سنخیتی با دانشگاه ندارند، فضای دانشگاه محدود شده است. عارف درخواست کرده دولت به این قضیه ورود کند.

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش