شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۷ - ۰۳ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۰۶۰۸
سیاست داخلی

و بالاخره نشست تشخیص‌دهندگان مصلحت

نشست تشخیص‌دهندگان مصلحت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 بالاخره دیروز جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد. جلسه‌ای که تاخیر در برگزاری آن سبب انتقاداتی شده بود، مانند روزی که احمد توکلی از اعضای مجمع درباره برگزار نشدن جلسه گفت:«هیات نظارت چندین جلسه داشته است، کمیسیون اقتصادی هم جلسه برگزار کرده است، کمیسیون‌های دیگر هم فعال هستند و جلسه دارند. اما صحن علنی مجمع تشخیص مصلحت نظام چندین هفته است که جلسه برگزار نکرده است.

 

ماه رمضان بوده، تنظیم جلسات سخت بوده و نتوانستند جلسه را تشکیل دهند» اما محمد هاشمی پاسخ او را داد و بر لزوم برگزاری منظم جلسات مجمع تشخیص تاکید کرد. هاشمی گفته بود: «جلسات مجمع در دوران آیت‌ا... هاشمی‌ در ماه رمضان هم برگزار می‌شد، اما قبل از افطار»؛ به هر حال دیروز جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد که حاشیه‌های جالبی داشت. آن‌طور که در تصاویر منتشر شده در حالی که ناطق نوری، حدادعادل و عارف در کنار هم نشسته‌اند، حدادعادل و ناطق نوری مشغول بحث هستند و از چهره شیخ نور به‌نظر می‌رسد نقدی به اظهارات حدادعادل دارد.

 

بحث دونفره درباره امنیت تجمعات؟

در تصویری دیگر سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی در کنار وزیر کشور مشغول صحبت هستند. این دو مقام کشور لبخند بر لب دارند و رحمانی فضلی در حال توضیح موضوعی به فرمانده نیروی انتظامی است که شاید درباره تعیین مکان‌هایی برای تجمع معترضان باشد و با فرمانده نیروی انتظامی درباره تامین امنیت تجمع‌کنندگان صحبت می‌کند. به هر حال چهره گشاده وزیر کشور و فرمانده نیروی انتظامی پیام هم‌راستایی و تعامل مثبت میان این دو نهاد را دارد.

 

در میانه بحث وزیر کشور و فرمانده نیروی انتظامی قالیباف سر می‌رسد و سرش را میان این مقام می‌کند که وزیر کشور می‌خندد، اما اثری از لبخند بر چهره فرمانده نیروی انتظامی نیست. قالیباف روزی فرمانده نیروی انتظامی بوده و شاید اظهارنظری درباره امنیت تجمعات داشته که باعث سکوت سردار اشتری و خنده رحمانی فضلی شده است. احمدی‌نژاد هم در کنار پرویز داوودی نشسته و چهره او کاملا آرام بود و نه لبخند بر چهره داشت و نه اخم.

 

زوم دوربین‌ بر فیروزآبادی

از نکات قابل تامل نشست دیروز مجمع تشخیص مصلحت نظام زوم کردن دوربین‌ها بر چهره سرلشگر فیروزآبادی بود. فیروزآبادی که هفته گذشته و پس از طرح ماجرای ویلای لواسان تیتر خبرهای رسانه‌ها بود، این هفته هم با حضور در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد توجه تصویربرداران قرار گرفت. در روزهای گذشته جنبش عدالتخواهی سعی کرد با القای غصب ویلا از سوی فیروزآبادی درصدد فشار به اوبرآید که رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح در پاسخ به آنها آورد: «محل تحویلی یک ساختمان مخروبه با حدود ۴ اتاق معمولی و بدون هرگونه امکانات زیر سقف شیروانی مربوط به حدود ۷۰ تا ۱۰۰ سال پیش است.

 

جزئیات آن در متن سند آمده است. ضمنا اینجانب از هیچ‌مرجعی حکمی ولایی، قانونی و یا قضایی برای تخلیه دریافت نکرده‌ام. این محل ۲۲ سال به‌عنوان دفتر فوق سری رئیس ستادکل استفاده می‌شد. در مورد مصاحبه با خبرنگاران محترم درخواست مجوز کرده‌ام که در صورت اجازه ان‌شاءا... اقدام خواهد شد. » به هر حال فیروزآبادی آن مکان را تخلیه کرد و دیروز مورد توجه عکاسان قرار گرفت.

 

اعتراض به بی‌نظمی

از حواشی دیگر جلسه دیروز مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیدگی نکردن به طرح حضور اقلیت‌های دینی در انتخابات شوراها بود. طرحی که به سبب آن وضعیت سپنتا نیکنام منتخب زرتشتی شورای شهر یزد مشخص نیست. سیدمحمد صدر درباره رسیدگی نکردن به این طرح توضیح داد بنده هم تذکر دادم که چرا این طرح در دستور کار قرار نگرفته است؛ به هر حال باید این کار را دبیرخانه مجمع تشخیص انجام می‌داد. او همچنین درباره اینکه آیا در جلسه امروز، اعضا اعتراضی نسبت به نامنظمی جلسات داشتند یا خیر، گفت: بله اکثر اعضا نسبت به این موضوع اعتراض داشتند.

 

رئیس مجمع چه گفت؟

در ابتدای جلسه رئیس مجمع تشخیص مصلحت با تجلیل از حضور مردم در راهپیمایی روز قدس اظهار کرد: برنامه‌ها و مراسم مختلف معنوی در ایام ماه مبارک رمضان، به‌ویژه راهپیمایی روز قدس امسال باشکوه‌تر از گذشته برگزار شد که بیانگر عمق اعتقاد و تعلق خاطر مردم عزیزمان به آرمان‌ها و ارزش‌های متعالی انقلاب و راه پر افتخار امام راحل عظیم الشأن است.

 

آیت‌ا... هاشمی شاهرودی همچنین با اشاره به اقدام اخیر آمریکا در خروج از برجام گفت: رئیس‌جمهور آمریکا چهره‌ای نامتعادل و ترسو است که سعی دارد با رویکرد تاجرمآبانه و فضاسازی‌های کاذب از قبیل ایران هراسی، مطامع مالی و اقتصادی خود را در منطقه دنبال کند در حالی که اینگونه رفتارهای غیرمعقول در قبال معاهدات بین‌المللی، اعتبار این کشور را بیش از پیش مخدوش کرده و موجب بی‌اعتمادی جهانیان به آمریکا شده است.

 

هاشمی شاهرودی افزود: ملت ایران در بصیرت و هوشیاری بی‌نظیر هستند و بی‌تردید با روحیه مقاومت و ایستادگی بر ارزش‌های خود، ترامپ را مانند اسلاف خود با شکست مواجه می‌سازند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، وحدت و تبعیت از رهبری و تلاش شبانه روزی را وظیفه مهم مسئولان کشور در شرایط کنونی دانست و تاکید کرد: راه مقابله با شیطنت‌های دشمنان، انسجام و هم‌افزایی، رصد دقیق شرایط، هوشیاری در قبال توطئه‌ها و اهتمام هرچه بیشتر بر ارائه خدمت به مردم عزیز به‌ویژه حل معضلات و مشکلات اقتصادی و معیشتی است.

 

 مطهره شفیعی

 

 

armandaily.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش