شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۴۸ - ۰۴ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۰۸۱۴
سیاست داخلی

چرا برخی مسئولان گرانی را باور ندارند؟

گرانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

گرانی! به تکذیب این واژه در میان سخنان مسئولان عادت کرده ایم. حالا دیگر فرقی ندارد دولت محمود احمدی نژاد باشد یا حسن روحانی. حدود ۱۰ سال پیش وقتی از احمدی نژاد درباره گرانی‌ها سوال شد او همه چیز را در گوجه خلاصه کرد و گفت اگر گوجه گران است به محله ما در نارمک بیایید و از اینجا خرید کنید که قیمت خوبی دارد! این روحیه طنز اما حالا در میان دولتمردان رشد یافته و به مرحله تمسخر هم رسیده است. از همان ابتدا که حسن روحانی می‌خواست کابینه دولت دوازدهم را تعیین کند بسیاری هشدار دادند که از این کابینه و بسیاری از این وزرا آبی گرم نمی‌شود اما گوش او بدهکار نبود.

 

رئیس جمهور که رای خود را از سبد اصلاح طلبان گرفت هنگام انتخاب وزرا همچون تقسیم غنائم عمل کرد و نقش دولت فراجناحی را به خود گرفت. البته موضوع تنها به اصلاح طلب و اصولگرا هم خلاصه نمی‌شود چرا که وزارت صنعت که این روزها در اختیار یک اصلاح طلب است نیز چندان حال و روز خوشی ندارد. این وزارتخانه که با عنوان صنعت، معدن و تجارت فعالیت می‌کند در واقع از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را شامل می‌شود. از قیمت تخم مرغ تا بسیاری از صنایع سنگین! تنظیم بازار هم یکی از وظایف این وزارتخانه است!

 

البته این واژه «تنظیم بازار» این روزها کمی‌غیرقابل درک به نظر می‌رسد. دیروز حسن یونس سینکی، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت در حاشیه همایش روز ملی اصناف در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه مردم از شما انتظار تنظیم بازار را دارند و چه کارهایی را در دستور کار دارید، گفت: « من از رسانه‌ها انتظار دارم که اینقدر چرت و پرت به مردم نگویند تا ما حرف‌هایمان را بزنیم.» او در پاسخ به این سوال که به هر حال مردم از شما انتظار دارند، با لبخند پاسخ داد و گفت: «مردم چه انتظاری از ما دارند؟ ما هم مثل مردم»! معاون امور اقتصادی و بازرگانی همچنین در پاسخ به این سوال که به عنوان مرد شماره یک تنظیم بازار، مردم از شما توقع تنظیم بازار را دارند و شما چه اقدامی‌در این رابطه انجام داده‌اید، گفت: «حتماً همین‌طور است ولی من به شما نباید گزارش دهم.»

 

شما چه کاره هستید؟

یکی از نکات جالب اینکه هر اتفاقی که در کشور رخ می‌دهد دست آخر مسئولین اعلام می‌کنند رسانه‌ها مقصر هستند! البته شاید خبرنگاران کمی‌زیاده روی کرده‌اند که از گرانی و تنظیم بازار سخن گفته اند. بهتر بود این خبرنگاران ابتدا از قیمت‌ها در کوچه و محله معاون وزیر دیدار می‌کردند شاید اینبار محله آقای سینکی قیمت‌های ارزانی دارد و رسانه‌ها چرت و پرت می‌گویند! البته رسانه‌ها و خبرنگاران قطعا این آمادگی را دارند که همراه با این آقای معاون سری به بازار بزنند و از خوراک تا پوشاک و هرچه که هست و نیست را با قیمت چند ماه قبل و چه بسا ماه قبل مقایسه کنند!

 

آن وقت معلوم می‌شود چه کسی چرت و پرت می‌گوید. آقای معاون همچنین گفته که او هم مثل مردم است و نباید مردم انتظاری داشته باشند! بنابراین ای کاش فیش حقوقی این معاون هم منتشر می‌شد تا مردم متوجه می‌شدند از این لحاظ چقدر میان او و سایر قشرهای جامعه شباهت وجود دارد! در نهایت اینکه سینکی گفته نباید به رسانه‌ها گزارش دهیم! رسانه به عنوان پل ارتباطی میان مسئولین و مردم است و چنین ماهیتی ده‌ها سال است که شکل گرفته. او اگر نمی‌خواهد به رسانه‌ها گزارش دهد چه سازوکاری را در پیش خواهد گرفت؟ آیا باید چشم انتظار این باشیم که از این به بعد کبوتران نامه رسان وظیفه انتشار اطلاعات و گزارش تنظیم بازار را برعهده گرفته و یک به یک در مقابل درب منازل تحویل دهند؟ 

 

به نظر می‌رسد سطح انتظارات را باید بسیار کمتر و کمتر کنیم و این روند کاهشی از قرار تمامی‌هم ندارد. گویا دولتمردان از صدر تا ذیل مانند مردم هستند و بازار هم به هر طرفی که برود همگی تماشاگر خواهیم بود! در این میان برای حامیان روحانی هم زمزمه وعده‌های رئیس جمهور در سال گذشته باقی می‌ماند و بس!

 

متاسفانه باید اذعان کرد. اگر پست‌ها این چنین ساده و سهل به این افراد واگذار نمی‌شد آنها این گونه مردم را هیچ نمی‌انگاشتند!

 

منتظر واکنش مناسب وزیر صنعت می‌مانیم؛ البته اگر از حال و هوای انتخابات بیرون آمده باشند.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش