جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۲:۱۴ - ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۵۳۰۷
سیاست داخلی

شایعات در بازی بزرگان/ پای سید محمود دعایی به پرونده‌های مشکوک باز شد!

محمود دعایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
عبدالرضا داوری مشاور محمود احمدی نژاد مدعی شده که سید محمود دعایی در ترور سید مصطفی خمینی نقش داشته است. سراج الدین موسوی عضو دفتر امام خمینی به این موضوع واکنش نشان داده است.

به گزارش رویداد۲۴، همیشه شایعات در گوشی برای مردم، جذاب بوده است، این مسئله در تمام دنیا صدق می کند، هستند افرادی که در آمریکا معتقدند زمين گرد نیست و گرد بودن زمین توطئه نهادهای قدرت در آمریکاست، درباره ترور کندی، آب شدن یخ‌های قطب جنوب و... هم تا دلتان بخواهد شایعات عجیب رواج دارد که بخشی از آنها هم نزدیک به واقعیت است.

سیاست ایران هم از این شایعات عجیب کم نداشته، اما گاه همین شایعات و گاه مرگ‌های مشکوک مستمسک جناح‌های سیاسی برای تسویه حساب می‌شود و البته سوالات زیادی را برای افکار عمومی ایجاد می‌کند؛ مثل ماجرای شهادت سید مصطفی خمینی که اخیرا عبدالرضا داوری مشاور احمدی نژاد ادعا کرده دعایی ۴۵ سال قبل در این اقدام نقش داشته است.

سید سراج الدین موسوی عضو دفتر امام خمینی نخستین کسی بود که نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و در مطلبی که در جماران منتشر کرد، ماجرا را به وابستگی نویسنده به رییس جمهور سابق (محمود احمدی نژاد) نسبت داد و نوشت «آیا هیچ کس تا امروز این شواهد را در نیافته و چهل سال، هم امام و هم همه نیروهای انقلاب و هم همه نهادهای امنیتی با سلایق مختلف سیاسی از آن بی اطلاع بوده‌اند؟»

موسوی در این مطلب تقدیر زیادی از دعایی کرده و نوشته «دعایی از خالص‌ترین و زحمت‌کشیده ترین یاران امام در قبل و بعد از پیروزی انقلاب است و ثبات قدم، استقامت رأی و آزادی و جوانمردی در کنار تواضع و فروتنی و زندگی سالم از صفات ممتاز این فرزند راستین انقلاب است» بنابراین ادعای داوری غیر منطقی است.

آنگونه که گفته شده اولین كسی كه از درگذشت سید مصطفی اطلاع پیدا كرد، خادم منزل وی به نام «صغرا خانم» بوده که گفته بعد از او سید محمود دعایی بالای سر مصطفی آمده است. صغرا خانم مشاهدات خود را چنین بازگو می‌كند: «شب آخر قرار بود برای آقا مصطفی مهمان بیاید. چون دیروقت بود، ایشان آمدند و به من گفتند: صغرا برو بخواب، من خودم در را باز می‌كنم. من هم اول به حرم رفتم، نماز خواندم، زیارت كردم، بعد به خانه آمدم و خوابیدم. صبح كه طبق معمول، صبحانه آقا را بالا بردم، دیدم آقا روی كتاب دعایشان خم شده‌اند، فكر كردم كه خوابشان برده است، صدایشان كردم و گفتم: آقا... آقا خوابتان برده... كه دیدم جواب نمی‌دهند و زیر چشمشان هم به رنگ خرما شده است. پایین رفتم و خانم ایشان را كه مریض بود، صدا كردم و خودم هم به كوچه رفتم و فریاد زدم كه آقا مصطفی مریض شده است كه در این هنگام آقای دعایی مرا دید و با یكی دو نفر دیگر به بالا آمد و آقا را به بیمارستان بردند.»

معصومه حائری همسر سید مصطفی هم در خاطرات خود از حضور سریع دعایی سخن گفته اما روایت او به روایت داوری شباهتی ندارد. حائری گفته «همان شب كه حاج آقا مصطفی شهید شد زودتر از معمول به خانه آمده بود، چون قرار بود كه ساعت دوازده، مهمان بیاید و من سخت مریض بودم. آقای دعایی كه همسایه ما بود، برای معاینه من دكتر آورد. ما یك ننه داشتیم كه اسمش صغرا بود، آقا مصطفی به او گفت: برو بخواب، اگر مهمان آمد، من در را باز می كنم. و ما دیگر نفهمیدیم كه مهمان‌ها چه وقت آمدند و كی رفتند و چه شد؟ پس از اطلاع از شهادت حاج آقا مصطفی خود را بالای سر او رساندم و دیدم دست‌های آقا مصطفی بنفش شده است و لكه‌های بنفش نیز روی سینه و سرشانه‌هایش دیدم. وی را بلافاصله با كمك آقای دعایی به بیمارستان انتقال دادیم. در آنجا به ما گفتند كه حاج آقا مصطفی مسموم شده و دو ساعت است كه از دنیا رفته است.»»

سید علی خمینی درباره مرگ مصطفی خمینی گفته «وقتی پیکر بی‌جان حاج آقا مصطفی را در نجف به بیمارستان منتقل می‌کنند پزشک حاضر در بیمارستان می‌گوید که به طور قطع ایشان مسموم شده‌اند و آثار مسمومیت در بدن ایشان پیداست و اگر آقا اجازه دهند من کالبدشکافی می‌کنم و این مطلب را ثابت خواهم کرد. اما امام با کالبدشکافی پیکر فرزندشان مخالفت می‌کنند.»

خود دعایی در یادآوری این اتفاق گفته «در خارج از بیمارستانی كه حاج آقا مصطفی را به آنجا انتقال دادیم، یك ماشین نمره تهران بود كه پس از شنیدن خبر درگذشت وی به طرف بغداد حركت كرد.»

سید محمود دعایی که بعد از پیروزی انقلاب مدتی سفیر ایران در عراق شد و از آن زمان تا امروز مدیر روزنامه اطلاعات است، تنها فردی در جمهوری اسلامی ایران است که شش دوره اول تا ششم، نماينده مجلس بوده است، او نماز میت  بسیاری فعالان سیاسی اصلاح طلب و فعالان ملی گرا و روزنامه‌ نگاران را خوانده و اصولا بعید است فردی با چنین سابقه‌ای، پرونده بازی در نهادهای امنیتی داشته باشد.

به گزارش رویداد۲۴ این ماجراها از سوی داوری در حالی مطرح می‌شود که دهه هفتاد، اکبر گنجی و سعید حجاریان که مقالاتی علیه قتل‌های زنجیره‌ای منتشر می‌کردند، به ماجرای درگذشت سید احمد خمینی نیز اشاره‌هایی کردند و معتقد بودند احمد خمینی توسط تیمی از وزارت اطلاعات، به قتل رسیده است، هیچوقت زوایای این ادعا ثابت نشد اما بعد از آن، اصلاح طلبان زیادی در مناظره‌ها به این روایت استناد کردند.

البته اصولگرایان نیز در این جدل دستشان خالی نبوده، آنها بهزاد نبوی را متهم به همسویی با مجاهدین خلق و ترور شهید رجایی و شهید باهنر می‌کنند. آنها معتقدند بهزاد نبوی (و البته رضا تهرانی که بعدا مدیر نشریه کیان شد و از اعضای موثر جبهه مشارکت بود) در استخدام کشمیری، تاثیر مستقیم داشته‌اند، این ادعا همان سال‌ها رد شد اما نزدیک چهار دهه است اصولگرایان با ساخت مستند و نگارش کتاب، این ماجرا را یادآوری می‌کنند.

بخش دیگری از جریان تندرو اصولگرا مدعی است میر حسین موسوی در ترور سید حسن آیت نقش داشته است. آنها مستندی به نام «اسرار آیت» را ساختند که در آن مدعی شده بودند حسن آیت برای خواندن مدارکی درباره میرحسین به مجلس می‌رفته که در راه ترور شده است.

علی مطهری هم این روزها و بعد از روشن شدن قسمتی از پرونده ترور دانشمندان هسته‌ای به ماجرای مهمی اشاره کرد، بمب گذاری در حرم امام رضا، ماجرایی که بیست و پنج سال پیش رخ داد و در آن زمان گفته شد سازمان مجاهدین خلق در آن بمب‌گذاری نقش داشته است. مشخص نیست علی مطهری به چه ماجرایی اشاره کرده اما بعد از این بمب گذاری، همواره شایعات زیادی مطرح شد و برخی آن به عناصر نفوذی در کشور ربط دادند.

به گزارش رویداد۲۴ رابطه محسن رضایی و احمد متوسلیان، رابطه حسن آیت و میرحسین موسوی، ماجرای فاو و نقش رحیم صفوی در شکست عملیات و... از دیگر ماجراهایی است که شایعات درباره آن گاه در روایات رسمی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. نکته جالب اینکه بزرگترین مقامات سیاسی ایران، از حسن روحانی تا صادق لاریجانی، معتقدند سینه‌ای مالامال از اسرار دارند و همین موضوع، همواره مردم را برای باور شایعات بازی بزرگان، بیشتر تهییج می‌کند.

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش