جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۱۳:۰۸ - ۲۰ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۴۴۸۳
سیاست داخلی

مبلغ: ضروریست که حاکمیت هرچه زودتر از حوادث اخیر درس بگیرد

تجمعات مردمی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
اصلاح‌طلبان بعد از آن‌همه مجادله درباره مشارکت گسترده یا حضور مشروط در انتخابات نتوانستند به یک اتفاق نظر برسند و دیدیم که در نهایت برخی از آنان برای کاندیداتوری در انتخابات آتی ثبت نام کرده و برخی دیگر عطای نمایندگی مجلس را به لقایش بخشیدند.

به گزارش «آزادی»، حال باید منتظر ماند و دید که از این لشکر به میدان آمده چقدر توسط دستگاه‌های نظارتی قلع و قمع می‌شود و آن تعداد باقی‌مانده با چه میزان استقبالی از مردم مواجه خواهد شد. وضعیت برای اصلاح‌طلبان آن‌قدر وخیم است که بسیاری از تحلیل‌گران این جریان همچون عباس عبدی، مردم را رقیب اصلی این جریان در انتخابات آتی دانسته و در عین حال از توان جلب نظر آنان ابراز ناامیدی می‌کنند. برخی دیگر نیز سعی دارند که با تکرار حرف‌های همیشگی و البته زیبا بر مواضع سابق خود بمانند اما همین عده هم امید چندانی به تحقق حرف‌های زیبای خود ندارند.

مرتضی مبلغ، فعال سیاسی اصلاح‌طلب یکی از همین افراد است که ثبت‌نام چهره‌های اصلاح طلب در انتخابات مجلس را گامی در راستای حفاظت از منافع مردم قلمداد کرده و تاکید می‌کند که این جریان موازی با این اقدام به مجموعه حاکمیت هشدارهای لازم را برای تغییر رویه می‌دهد.

مبلغ به موفقیت اصلاح‌طلبان در ایفای این نقش خوشبینن نیست اما آرزو می‌کند که مجموعه حاکمیت هشدارهای اصلاح‌طلبانه مبنی بر تغییر رویکرد در سیاست ها را جدی بگیرد زیرا در غیر این صورت ممکن است به نقطه‌ای برسیم که اصلاح‌طلبان هم خلع سلاح شوند و به نقطه‌ای برسیم که قابل برگشت نیست.

مشروح گفت‌وگوی مبلغ با «آزادی» به شرح زیر است:

اصلاح‌طلبان برای موفقیت در انتخابات آتی به رای و مشارکت مردم نیاز دارند. چنانچه برخی از تحلیل‌گران معتقدند که رقیب اصلاح‌طلبان در این انتخابات مردم هستند نه اصولگرایان. به نظر شما اصلاح‌طلبان چقدر برای جلب نظر مردم شانس دارند؟ و چطور باید این کار را انجام دهند؟

همان‌طور که بارها گفته شده شرایط کشور از نظر افکار عمومی شرایط مطلوبی نیست. دلیل اصلی نیز این است که برخی از سیاست‌های دنبال شده در زمینه‌های مختلف نادرست و ناکارآمد بوده یا حداقل در زمان دیگری درست بوده و الان درست نیست. متاسفانه مسئولان در گذشته مانده و نتوانسته‌اند متناسب با شرایط و اقتضائات عمل کنند. به همین خاطر مشکلات انباشت شده و این انباشت مشکلات نارضایتی، و سرخوردگی گسترده را پدیده آورده است.

مشکلات عدیده‌ای در زمینه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی وجود دارد و مزید بر آن فشارهای گسترده‌ای است که دشمنان در راس آن امریکا، به خاطر از پا درآوردن حکومت به کشور وارد می کنند. همه این ها در کنار هم محصولات ناگواری دارد و یکی از مهم‌ترین‌های آن همین نارضایتی، سرخوردگی و انفعال مردم است که در انتخابات و ... خود را نشان می‌دهد. 

بهترین راه و به عبارتی تنها راه برای برون رفت از مشکلات و بازسازی سرمایه‌ اجتماعی تجدید نظر در یک سری از رویکردها و سیاست‌هایی است که به اشتباه تا کنون در عرصه‌های مختلف دنبال شده است. باید به جای این‌ها سیاست‌های سازنده، مثبت و گشایش‌بخش را در پیش گرفت.

یکی از ابعاد مهم بازسازی اعتماد عمومی توجه ویژه به مردم و خواست عمومی است. این‌طورنمی‌شود که بخش محدودی از حاکمیت خود را قیم مردم تلقی کنند و از طرف آنان سخن بگویند در حالی که افکار عمومی چیز دیگری می‌گوید و می‌خواهد. به این ترتیب هر روز بر شکاف بین مردم و حاکمیت افزوده می‌شود. باید به خواست عمومی برگردیم و باور کنیم که میزان رای ملت است. در واقع باید نوعی آشتی گسترده و واقعی با مردم صورت بگیرد. اگر چنین شود این معیاری خواهد بود تا در سیاست داخلی و خارجی، سیاست‌های امنیتی، اجتماعی و ... تجدیدنظرهای مناسب شود. قطعا این امر موجب بازسازی اعتماد عمومی و حل و کاهش تدریجی مشکلات خواهد شد.

تجدید نظر در سیاست‌هایی که شما می‌گویید در واقع انتظاری است که از مجموعه حاکمیت می‌رود اما اکنون درباره اصلاح‌طلبان صحبت می‌کنیم که در راس قدرت نیستند و حتی از دولت مورد حمایت آنان نیز مدت‌ها قبل قطع امید شده است، این جریان برای آشتی با مردم چه کارهایی می‌تواند انجام دهد؟

اصلاح طلبان باید به صورت مستمر سیاست‌ها ، رفتارها و مناسبات خود با جامعه و حاکمیت را بررسی کرده و هر جا لازم است تجدید نظر کنند. به خصوص باید بتوانند مناسبات عمیق‌تر، وثیق‌تر و سازنده‌تری را با جامعه برقرار کنند. باید بتوانند منادی مطالبات مردم بیش از گذشته باشند. از طرف دیگر باید بتوانند به ایجاد آرامش فضا کمک کنند زیرا ناآرامی فضا خسارت‌های گسترده‌ای برای مردم و کشور در پی خواهد داشت. اصلاح‌طلبان قبلا نیز چنین می‌کردند اما باید این رویه را تشدید کنند.

اصلاح طلبان همیشه سعی کرده‌اند چنین کارکردی داشته باشند. به نظر شما اکنون و بعد از حوادث اخیر قادر به این کار هستند؟

اما به این نکته نیز توجه داشته باشید که حوادث رخ داده و نارضایتی‌های موجود دامن همه را گرفته نه فقط اصلاح‌طلبان. کل جناح‌ها، نظام و حاکمیت با این مساله مواجه هستند لذا تا بخشی از مسائل اساسی حل نشود و رویکردها تغییر نکند، مشکلات مردم بر جا می‌ماند و طبیعتا هیچ نیرویی نمی‌تواند با وجود مشکلات موجود تغییر ایجاد کند. تغییر باید از جایی شروع شود که قدرت در آنجا متمرکز است و امکان تغییر وجود دارد. با این حال اصلاح طلبان با تمام قوا و دلسوزانه و کارشناسانه سعی در برقراری ارتباط با حاکمیت و بیان مشکلات دارند. اصلاح‌طلبان سعی می‌کنند با هشدارها و پیشنهادات لازم آنان را متوجه کنند که هر چه زودتر باید از این حوادث درس گرفت. ضروری است که هر چه زودتر در سیاست‌های ناکارآمد و غیر مفید تجدیدنظر شود.

تبعات جدی نگرفتن هشدارهای اصلاح‌طلبان در این زمینه چه خواهد بود؟

اگر این اتفاق در آنجایی که باید نیفتد مشکلات همچنان تشدید می‌شود و طبیعتا اصلاح‌طلبان نیز خلع سلاح می‌شوند. در این صورت شکاف بین مردم و حاکمیت هر روز بیشتر می‌شود و خدای ناکرده به نقاطی می‌رسد که دیگر قابل بازگشت نیست. اصلاح طلبان به خاطر منافع ملی سعی می‌کنند در عین حال که ارتباط وثیق و سازنده‌ای با مردم دارند، به شیوه‌های مختلف حاکمیت را متوجه کنند تا در بخشی از سیاست‌ها تجدید نظر کند و به در همه زمینه‌ها به اصل میزان رای ملت است، بگردد. اگر چنین شود حتما گشایش‌هایی در کشور خواهیم داشت و انشالله که اصلاح‌طلبان بتوانند در راستای این دو وظیفه مهم خود موفق باشند.

فکر می‌کنید در بازه زمانی کوتاهی که تا انتخابات آتی داریم اصلاح‌طلبان قادر به ایفای چنین نقشی خواهند بود؟ اگر نه، چه نتیجه‌ای در این انتخابات خواهند گرفت؟

همین الان با توجه به فضای اجتماعی نامناسب و وجود نارضایتی های گسترده، به خصوص بعد از حوادث آبان ماه با آن خسارت‌های زیاد و خون‌های زیادی که متاسفانه ریخته شد همه چیز ایجاب می‌کرد که اصلاح‌طلبان از انتخابات کنار بکشند اما می‌بینیم که به خاطر حفظ منافع مردم و کشور به صحنه آمده و مسئولانه فعالیت می‌کنند تا این صندوق‌ها باقی بماند و مردم از طریق رای، منویات خود را دنبال کنند. از سوی دیگر همچنان به حاکیمت و مسئولان به خصوص دست‌اندکاران انتخابات هشدار می‌دهند که رویه‌های انقباضی و متصلبانه گذشته خسارات زیادی به بار آورده و کشور را به تدریج از مدیران ارزشمند و شجاع خالی کرده و لازم است که در این سیاست‌ها تجدید نظر شود. حداقل در این انتخابات که بیش از همیشه ایجاب می‌کند رویکردهای سازنده‌ای در پیش گرفته شود. به خصوص شورای نگهبان باید از این نگاه بسته و انقباضی دست بردارد و اجازه دهد همه نیروها وارد شوند و رقابت واقعی شکل بگیرد.

اصلاح‌طلبان در عین حال به رسانه های مختلف مثل صدا و سیما که متاسفانه در اغلب موارد رفتاری عکس آنچه باعث آرامش‌بخشی به جامعه است، تذکر می‌دهند. همین طور به تریبون‌هایی که جنبه حاکمیتی دارند تذکر می‌دهند تا رویکردهای خود را تغییر داده و به‌گونه‌ای عمل کنند که منجر نشاط سیاسی و بازسازی اعتماد عمومی شود.

و اگر موفق نشوند؟

اگر این تغییر رویکرد ایجاد نشود، همه این‌ها می‌تواند به ضد خود تبدیل شده و انتخابات به یک چیزی تبدیل شود که موجب سرخوردگی بیشتر مردم و جامعه شود.

شما به اینکه تلاش‌های اصلاح‌طلبان در این زمینه نتیجه‌ای هم داشته باشد، خوشبین هستید؟

به نظر من اصلاح طلبان وظیفه ملی خود را انجام می‌دهند. این مقدار دست اصلاح‌طلبان است اما اینکه چه اتفاقی آن سو می‌افتد دیگر دست ما نیست و به طرف دیگر برمی‌گردد. من درباره اینکه چقدر خوشبین هستیم نمی‌توان چیزی بگویم زیرا متاسفانه سوابق به گونه‌ای نیست که خیلی خوشبین باشیم اما به هر حال امیدواریم که دلسوزان در حاکیمت متوجه و متذکر موضوع به صورت فوری شوند و به شیوه درست عمل کنند.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش