یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۲۴ - ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۹۸۹
سیاست خارجی

«یوهان فلودروس» دیپلمات سوئدی که در ایران زندانی است، کیست؟

پرونده یوهان فلودروس,بازداشت فلودروس ,دیپلمات سوئدی زندانی در ایران
پرونده یوهان فلودروس از کارکنان بخش دیپلماتیک اتحادیه اروپا که بیش از یک سال است در ایران زندانی است، تا امروز محرمانه باقی مانده بود. نیویورک تایمز صبح روز دوشنبه در گزارشی دست به افشاگری درباره این زندانی زده است.

به گزارش رویداد۲۴، متینا استویس گریدنف خبرنگار نیویورک‌تایمز در بروکسل گزارشی درباره یک شهروند سوئدی که برای دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا کار می‌کند منتشر کرده و گفته او بیش از ۵۰۰ روز در ایران زندانی است. لازم به ذکر است که تا پیش از این گزارش نامی از یک شهروند سوئدی دیپلمات و زندانی در ایران برده نشده بود. چندی پیش «سیداسماعیل خطیب» وزیر اطلاعات ایران در اظهارنظری گفته بود: «دستگاه اطلاعاتی ایران جاسوس‌هایی از فرانسه، سوئد، انگلیس و کشور‌های متعدد دیگر در اختیار دارد که بعضی از آن‌ها با وجود فشار‌هایی که آوردند به اعدام محکوم شدند و حکم آن‌ها اجرا شد.»

اردیبهشت‌ماه سال گذشته وزارت اطلاعات ایران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که واحد «ضدجاسوسی» این وزارتخانه، یک شهروند سوئدی را به اتهام جاسوسی بازداشت کرده است. بر اساس این بیانیه، ماموران امنیتی جمهوری اسلامی هنگامی که این شهروند سوئدی قصد خروج از ایران را داشت، او را دستگیر کرده‌اند. به نظر می‌رسد این فرد همان «یوهان فلودروس» باشد که نیویورک تایمز از او نام برده است.

در همان تاریخ روزنامه سوئدی «آفتونبلادت» (Aftonbladet) در گزارشی نوشت فرد بازداشت شده یک مرد حدودا سی ساله است. آفتونبلادت دستگیری این فرد را به محاکمه حمید نوری از متهمان ماجرای اعدام‌های دهه شصت در ایران مرتبط دانسته بود.

نیویورک تایمز گفته بازداشت فلودروس که بیش از یک سال توسط مقامات سوئد و اتحادیه اروپا مخفی نگه داشته شده است. این رسانه مدعی شده «تهران ایرانی‌های دوتابعیتی و خارجی‌ها را بازداشت می‌کند و به دنبال معامله آن‌ها با ایرانیانی است که در اروپا یا ایالات متحده نگهداری می‌شوند یا از آن‌ها به عنوان اهرمی برای آزادسازی پول و سایر امتیازات استفاده می‌کند.»

ماه گذشته، ایالات متحده قراردادی را با ایران منعقد کرد که طی آن پنج آمریکایی را که در ایران زندانی بودند، در ازای آزادسازی ۶ میلیارد دلار از درآمد‌های نفتی ایران و همچنین آزادی زندانیان ایرانی در آمریکا، آزاد کند. با این حال، در مورد فلودروس جزئیات بازداشت قبلا گزارش نشده است.

نیویورک‌تایمز گفته دلیل عدم اطلاع‌رسانی درباره پرونده این شهروند سوئدی، شاید سابقه حرفه‌ای این زندانی به عنوان یک مقام اروپایی برجسته است. «یوهان فلودروس» ۳۳ ساله اهل سوئد چندین سمت در مؤسسات اتحادیه اروپا در حوزه برنامه‌های کارآموزی خدمات مدنی داشته است. او در یک کمپین تبلیغاتی برای جذب جوانان سوئدی به مشاغل اتحادیه اروپا حضور فعالی داشته است.

پرونده یوهان فلودروس,بازداشت فلودروس ,دیپلمات سوئدی زندانی در ایران

دیپلمات سوئدی که در ایران زندانی است، کیست؟ 

فلودروس در بهار گذشته در سفری که گفته می‌شود یک سفر توریستی خصوصی بوده، به همراه چند تن از دوستان سوئدی خود به ایران رفته، اما ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ در فرودگاه در حال برگشت از ایران، بازداشت شده است.

نیویورک تایمز با شش نفری که از این پرونده خبر داشته‌اند صحبت کرده و طبیعتا همه نزدیکان او دست داشتن فلودروس در جاسوسی را تکذیب کردند. وزارت امور خارجه سوئد هم اعلام کرده که در مورد جزئیات این پرونده اظهار نظر نخواهد کرد. بخش مطبوعاتی وزارت خارجه سوئد در ایمیلی اعلام کرد: «یک شهروند سوئدی - مردی حدودا ۳۰ ساله - در آوریل ۲۰۲۲ در ایران بازداشت شد. وزارت امور خارجه و سفارت سوئد در تهران به شدت روی این پرونده کار می‌کنند. ما درک می‌کنیم که علاقه‌ای به این موضوع وجود دارد، اما بر اساس ارزیابی ما، اگر وزارتخانه به طور علنی درباره اقدامات خود صحبت کند، رسیدگی به این پرونده پیچیده می‌شود.»

فلودروس از سال ۲۰۱۹ به عنوان دستیار «ایلوا یوهانسون» کمیسر امور داخلی و مهاجرت اتحادیه اروپا بوده است. او در سال ۲۰۲۱، به سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، که یک بخش دیپلماتیک محسوب می‌شود، پیوست.

افراد آشنا به سوابق او گفته‌اند که او قبلاً زمانی که در بخش تجارت اتحادیه اروپا مشغول بود در ارتباط با برنامه توسعه این اتحادیه، بدون هیچ گونه اتفاق خاصی به ایران سفر کرده بود.

در بیانیه‌ای که ایران در مورد دستگیری یک تبعه سوئدی در سال ۲۰۲۲ منتشر کرده گفته شده که این فرد قبلاً به این کشور سفر کرده و این بازدید‌ها را به عنوان شواهدی دال بر فعالیت شرورانه او ذکر کرده است.

سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا گفته «از نزدیک پرونده یک تبعه سوئدی بازداشت شده در ایران را دنبال می‌کند»، اما اذعان نکرده که فرد مورد نظر برای این سرویس کار می‌کرده یا اینکه آقای فلودروس قبلاً از طرف اتحادیه اروپا به ایران سفر کرده است.

« نبیلا مسرالی» سخنگوی نهاد دیپلماتیک اتحادیه اروپا گفته «این پرونده باید با توجه به تعداد فزاینده بازداشت‌های خودسرانه شهروندان اروپایی مورد بازبینی قرار بگیرد. ما از هر فرصتی برای طرح این موضوع با مقامات ایرانی برای آزادی تمامی بازداشت‌شدگان اروپایی استفاده کرده و خواهیم کرد.»

فلودروس یکی از اعضای هیات نمایندگی افغانستان در بخش دیپلماتیک بود، اما به دلیل روی کار آمدن طالبان در اگوست ۲۰۲۱ هرگز به کابل نرفت. او ماموریت خود را از مقر اصلی در بروکسل، جایی که چندین سال در آنجا زندگی کرده بود، انجام می‌داد.

روابط ایران و سوئد

روابط ایران و سوئد در وضعیت عجیبی قرار دارد. جولای سال گذشته دادگاه سوئد، حمید نوری از شاغلان در مجموعه زندان‌های ایران را به حبس ابد محکوم کرده است. نوری در آن پرونده متهم شده بود که نقش کلیدی در اعدام زندانیان داشته است.

نیویورک تایمز مدعی شده قبل از محکومیت نوری در جولای ۲۰۲۲، ایران فشار بر سوئد را آغاز کرد و پس از آن فلودروس در آپریل ۲۰۲۲ دستگیر شد. در ماه می، ایران اعلام کرد که قصد دارد یک دانشمند ایرانی-سوئدی به نام «احمدرضا جلالی» را به اتهامات جاسوسی و کمک به اسرائیل در ترور دانشمندان هسته‌ای اعدام کند.

نیویورک تایمز البته ماجرای حبیب اسیود را هم به ماجرای «حمید نوری» گره زده و نوشته در همان ماه، ایران یک سوئدی-ایرانی دیگر به نام «حبیب اسیود» که یک دهه در سوئد زندگی می‌کرده و در سفری به ترکیه در سال ۲۰۲۰ به ایران برده شد را اعدام کرد. این بخش ادعای نیویورک تایمز کمی عجیب است، چراکه اگر حبیب اسیود کاری نکرده بود و ایران صرفا می‌خواست روی سوئد فشار بیاورد، هیچگاه او را اعدام نمی‌کرد.

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش