![رسانههای خارجی،سیاست خارجی،خبرهای سیاسی،اخبار سیاسی اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,رسانههای خارجی](https://media.sarpoosh.com/images/9602/96-02-c07-2017.jpg)
به گزارش ایرنا، رسانههای خارجی مهم دنیا درکنار شبکههای اجتماعی که لحظه به لحظه رویدادهای این انتخابات را مخابره میکنند، همچنان درباره تازهترین رویدادهای انتخابات ایران به تحلیل و تفسیر پرداختهاند.
شبکه خبری سیانبیسی درگزارشی درباره چرایی توجه خاص تجار نفتی به انتخابات ریاستجمهوری در ایران نوشت: میلیونها ایرانی روزجمعه پای صندوقهای رأی میروند تا رئیسجمهوری جدیدشان را درجریان انتخاباتی انتخاب کنند که ازطرف تجار نفتی به دلیل تأثیر آن بر توافق هستهای و عرضه نفت، به دقت زیر نظر قرار دارد. این رسانه آمریکایی افزود: ایران از زمان انعقاد توافق هستهای درسال ٢٠١٥، توانسته عرضه نفت به بازار را بیش از دوبرابر افزایش دهد.
این حجم از صادرات، درصورت تضعیف توافق هستهای یا کنارگذاشتن آن در دوره رئیسجمهوری جدید ایران، ممکن است درمعرض خطر قرار گیرد. درحال حاضر، همه نامزدهای انتخاباتی ازجمله حسن روحانی و ابراهیم رئیسی وعده دادهاند پای برجام میمانند.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: چنانچه نامزد پیروز تصمیم بگیرد، به موضوعاتی اولویت دهد که شرکای طرف توافق هستهای را تحریک میکند یا اینکه اعلام کند مزایای اقتصادی برجام برای ادامه آن به نحو کنونی کافی نیست، درآن صورت این خطر بزرگ وجود دارد که دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا از توافق عقبنشینی کند.
رئیسجمهوری آمریکا هر ٩٠روز یکبار باید به کنگره اطمینان دهد. ایران به برجام پایبند است تا اینکه زمینه ادامه مستثنیشدن تهران از تحریمهای اقتصادی فراهم شود. سیانبیسی افزود: ترامپ در کارزار انتخاباتی آمریکا درسال ٢٠١٦، بیمیلی خود به توافق هستهای را نشان داد.
هرچند لفاظیهای ترامپ درمورد این توافق خاص ملایمتر شده، وی موضع خود درمورد موضوعات غیرهستهای با ایران را سختتر کرده و برنامه بررسی سیاستهای دولت ایران را آغاز کرده است. سیاست قبول مخاطره و ظرفیت آن برای بیثباتکردن معافیت از تحریمها که به روابط بین ترامپ و همتای ایرانیاش پس از انتخابات بستگی دارد، تجار نفتی را تا حد زیادی به هیجان آورده است.
روزنامه ایتالیایی «ایل سوله» با عنوان «انتخابات ایران و مانورهای بزرگ درخاورمیانه» به انتخابات ریاستجمهوری در ایران و سفر همزمان دونالد ترامپ به عربستان و سرزمینهای اشغالی فلسطین اشاره کرد و نوشت: این هفته سرنوشت خاورمیانه رقم میخورد. این روزنامه ایتالیایی افزود: این هفته، هفتهای است که در آن، درباره سرنوشت خاورمیانه تصمیمگیری میشود. کمپین تبلیغاتی انتخابات ریاستجمهوری روزجمعه در ایران، شعلهور شده است و این موضوع مرکزی سفر دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا به عربستان و تل آویو خواهد بود.
این روزنامه افزود: ترامپ داور این انتخابات نیست، بلکه یک رأیدهنده بزرگ است که تصمیم گرفت با هدف تأیید نقش آمریکا درخاورمیانه، روز برگزاری انتخابات درایران به ریاض سفر کند تا یک محور اتحاد میان دولتهای عربی واسراییل جهت محدودکردن انچه رقیب و خطر اصلی میداند، تشکیل دهد. با وجود وعدههای انتخاباتی، ترامپ هنوز از توافق هستهای شکایت نکرده است؛ چراکه میداند دراین صورت نسبت به سایر امضاکنندگان این توافق، منزوی میماند. ایل سوله نوشت: برای تشکیل این محور ضدایرانی، میان اسراییل و عربستانسعودی صحبت از مذاکرات جدید با فلسطینیان با هدف مشروعکردن اتحاد میان تل آویو و ریاض است. سعودیها ٤٠میلیارد دلار برای سرمایهگذاری دربرنامههای زیربنایی آمریکا که خود ترامپ خواسته بود، میپردازند.
رویترز kdcگزارش داد: درحالی که چند روز بیشتر به انتخابات ریاستجمهوری باقی نمانده است، هر دوطرف بهطور بیسابقهای درتاریخ سیاسی ایران از رسانهها اجتماعی استفاده میکنند و شبکههای اجتماعی اصلیترین ابزار اصلاحطلبان در کمپینهای سیاس یو انتخاباتی است.
رویترز تصریح کرد: ایران دارای جمعیت زیادی از جوانان آشنا به فناوریهای روز زندگی میکنند. نزدیک به ٦٠درصد ازجمعیت ٨٠میلیونی ایران زیر٣٠سال سن دارند. برنامه تلگرام به کاربران این اجازه را میدهد تا کانالهایی ایجاد کرده و درآن تصاویر و پیامهایی را به کاربران مختلف ارسال کنند.
- 10
- 1