![روابط ایران و عربستان،سیاست خارجی،خبرهای سیاسی،اخبار سیاسی اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی,روابط ایران و عربستان](https://media.sarpoosh.com/images/9603/96-03-c06-96.jpg)
برخلاف برخی تحلیلهای سطحی و کوتهبینانه، با موفقیت «برجام» و سیاست خارجی فعال و مسالمتجویانهای که دولت یازدهم در پیش گرفت، نهتنها دیگر ایرانهراسی در دنیا و سطوح بینالمللی، طرفدار و خریداری ندارد، بلکه بسیاری از کشورها، چنانچه امنیت فعالیتهای اقتصادیشان در ایران تضمین شود، علاقهمند به همکاری گسترده با ایران، در زمینههای گوناگون هستند و این موضوع، باعث سرگردانی و شاید عصبانیت برخی از رقبای منطقهای ایران و رژیم صهیونسیتی شده است.
این روزها، عربستان سعودی، سران کشورهای اسلامی را، به نام مقابله با تروریسم دعوت کرده، اما از همه کمک میطلبد تا یکصدا برای مقابله با ایران گام بردارند! ميهمانان اما، ظاهرا از دلارهاي سعودی متنعم ميشوند و در عمل حاضر نیستند با سياستهای سعودی یا ترامپ همراهی کنند.
فکر میکنم شرایط مذاکره با عربستان، رفتهرفته در حال فراهمشدن است؛ چراکه سعودیها با وجود استفاده از همه ابزارها، همچنان در دستیابی به اهداف خود ناکام ماندهاند. این اقدامها، آخرین تیرهای ترکش عربستان است که پرتاب میشود، ولی در نهایت عربستان برای حل مشکلات منطقهای به سوی مذاکره با ایران گام برخواهد داشت.
به اعتقاد من، مذاکره با عربستان به نفع مصالح ایران و بازگشت آرامش به منطقه خواهد بود؛ البته پس از اینکه از مستی اینگونه کنفرانسها و ملاقاتها خارج شود. سخنان ملکسلمان اهمیت ندارد که به باور من بیش از آنکه نشانه اقتدار عربستان باشد، نشانه استیصال آن کشور است.
ترامپ در این جلسه راجع به ایران سخنان تندی گفت، ولی برخلاف هدفی که خواستِ برگزارکنندگان کنفرانس بود، هیچ وعدهای نداد. تنها به آنها اعتماد داد که من به دنبال دموکراسی در کشورهای شما نیستم. شما هرگونه میخواهید کشور خود را اداره کنید، من پیگیر منافع آمریکا هستم و قراردادهایی که منعقد کردم، برای این هدف است.
ترامپ به عنوان نماینده کشور مدعی قدرتمندترين دموکراسی، در شرایطی که انتخابات ایران با حضور حماسی و باشكوه ايرانيان، جهان را متوجه خود کرده است، به کشوری که به شیوهای غیردموکراتیک اداره میشود، سفر میکند و تنها کشوری را که مورد حمله قرار میدهد، ایران است.
کشوری که صادركننده تفكرات افراطی به نقاط مختلف جهان است و آبشخور فكری و نظری جريانات خشونتطلبی مثل طالبان، القاعده و داعش است و پرونده تروریستهای ١١ سپتامبر و ارتباط آنان با مراکز قدرت عربستان، در آمریکا مطرح است، میزبان رئيسجمهور آمریکا میشود تا علیه تروریسم تصمیمگیری کنند؛ یا للعجب!
بههرحال چنانچه دولت و دستگاه ديپلماسی ایران، با تدبیر و تیزهوشی بیشتر، سیاست منطقهای و بینالمللی خود را پیگیری و از فرصت پیشآمده بهرهبرداری كرده، با یکایک کشورهای شرکتکننده در اجلاس گفتوگو کند و در راه بهبود و گسترش روابط گام بردارد، آتیه روابط با تمامی کشورهای اسلامی، حتی عربستان را، مثبت ارزیابی میکنم.
تبریک آیتالله امینی به رئيسجمهور
آیتالله امینی، از مراجع تقلید و عضو خبرگان رهبری، در پیامی به حجتالاسلام حسن روحانی، انتخاب مجدد او به سمت ریاستجمهوری را تبریک گفت و برای وی آرزوی توفیق کرد. در بخشی از متن این پیام آمده است: مشاهده صفهای طولانی شما مردم عزیز و انتظار چندساعته برای مشارکت در سرنوشت و آینده کشور و نمایش احساس مؤثربودن در مهمترین رویداد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایران سرافراز، همه دوستان و دشمنان داخلی و خارجی و رفقا و رقبای دور و نزدیک اعم از مسلمان و غیرمسلمان را بر آن داشت که در برابر عظمت و قامت بلند امید و نجابت شما مردمان شریف، آگاه و زمانشناس، سر تعظیم فرود آورده و زبان به تحسین بگشایند.
من نیز بهعنوان یک عضو کوچک از خانواده ایرانیان عزیز، از صمیم قلب مراتب سپاس و درود خود را نثار شما میکنم و خداوند را برای نعمت وجود چنین مردمی وظیفهشناس، شاکر هستم. از رهبر فرزانه و مدبر انقلاب نیز صمیمانه تشکر و قدردانی میکنم که با درایتی تحسینبرانگیز و هدایتها و سخنانی آرامشبخش، همه نگرانیهای پیش از انتخابات را از بین بردند.
- 19
- 3