جمعه ۲۹ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۳۲ - ۱۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۰۹۷
سیاست خارجی

ظریف: اروپایی‌ها وعده‌های کلامی به ایران را عملی نکردند/ آینده افغانستان بدون در نظر گرفتن طالبان غیرممکن است

محمدجواد ظریف,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر خارجه ایران در مصاحبه‌ای روز چهارشنبه گفته که اروپایی‌ها وعده‌هایی که بعد از خروج آمریکا از برجام به ایران داده شد را عملی نکردند.

به گزارش فارس، «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران در مصاحبه‌ای با یک رسانه بین‌المللی گفت که کشورهای اروپایی وعده‌های کلامی خود به ایران را عملی نکرده‌اند. 

 

مجری شبکه «ان‌دی‌تی‌وی» در ابتدای این مصاحبه نظر وزیر خارجه ایران را درباره مواضع هند در قبال فشارهای آمریکا علیه دهلی نو در قبال روابطش با تهران جویا شد.

 

«محمد جواد ظریف» در جواب گفت: «تاریخ روابط ما و هند به هزار سال قبل برمی‌گردد و مردم دو کشور از نظر فرهنگی خیلی شناخت خوبی نسبت به هم دارند، ما طی قرن‌ها روابط فرهنگی، سیاسی داشته‌ایم و با هم طی قرن‌ها تبادلات تجاری داشته‌ایم در نتیجه برای یک قدرت خارجی بسیار سخت است که وارد شود و در این روابط مداخله کند به ویژه وقتی که آنچه آمریکا خواستار آن شده است، نه فقط نقض قوانین بین‌المللی است بلکه همچنین دیگران را هم به نقض قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل فرا خوانده است، هند یک موضع اصولی اتخاذ کرده و اعلام کرده است که تنها از تحریم‌های سازمان ملل تبعیت خواهد کرد و از تحریم‌های یکجانبه تبعیت نمی‌کند. همانطور که گفتید، فشارهای اقتصادی (علیه هند) وجود دارد و آمریکایی‌ها از همه ابزارها برای اعمال فشارهای غیرقانونی استفاده می‌کنند، اینگونه اقدامات اقداماتی است که هیچکس خواهان مشاهده آنها نیست چرا که سابقه‌ای در آینده ایجاد می‌کند مبنی بر اینکه با قدرت‌های سیاسی و اقتصادی برای فشار آوردن به دیگران برای نقض قوانین بین‌المللی فشار بیاورند، چنین اقداماتی به ضرر خود این قدرت‌ها هم خواهد شد».

 

وی افزود: «روابط ما با هند، همیشه بریا ما مهم بوده است، هند یک همسایه مهم ما است، برای ما روابطمان با هند منحصر به مسائل اقتصادی نیست، ما نگرانی‌های امنیتی و منطقه‌ای مشترکی داریم، از جمله در افغانستان و در حوزه خلیج فارس و یکی از دلایلی که من اینجا (در هند) هستم، همین است، ما حوزه‌های منافع مشترک زیادی با هند داریم».

 

ظریف ادامه داد: «همانطور که شما هم گفتید، به خاطر فشارهای آمریکا اقدامات اروپایی‌ها که قرار بود در راستای وظایف آنها در زمینه برجام و همچنین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل (۲۲۳۱) انجام شوند، هنوز تحقق نیافته است، آنها وعده‌های کلامی دادند اما متاسفانه از منظر اقدامات عینی این وعده‌ها را عملی نکرده‌اند البته ما با دیگر کشورها اقداماتمان را پیش برده‌ایم، به ویژه در رابطه با شرکای سنتی‌مان، کشورهای همسایه‌مان عراق افغانستان، ترکیه، روسیه و همچنین با چین و هند و دیگر کشورهای آسیایی (کارمان را به جلو برده‌ایم)».

 

مجری هندی در این مصاحبه از ظریف درباره تبادلات هند و ایران در آینده و نحوه مقابله آنها با فشارهای آمریکا در دراز مدت سوال کرد. 

 

ظریف جواب داد: «ما قادر بوده‌ایم که به رغم دیگر مواقع سخت هم راه‌های یبرای تعامل با هم پیدا بکنیم و من مطمئنم که ایران و هند قادر به یافتن راه‌ها برای ادامه تعاملاتمان هستیم به ویژه بخش‌های خصوصی دو کشور قادر به یافتن راه‌ برای دور زدن این اقدامات غیرقانونی آمریکا خواهند بود، بیایید به خودمان یادآوری کنیم که این اقدامات آمریکا، اقدامات غیرقانونی هستند و اینطور نیست که ما بخواهیم قانون را بشکنیم و اقدامات غیرقانونی بکنیم، ما در تلاش هستیم که از قلدری (آمریکا) دوری کنیم».

 

آینده افغانستان بدون در نظر گرفتن طالبان غیرممکن است

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ان‌دی‌تی‌وی عنوان کرد که طالبان باید در آینده افغانستان نقش خود را ایفا کند.

 

وی افزود: داعش نباید نقش مهمی در افغانستان داشته باشد. تلاش برای حل و فصل اختلافات و درگیری‌های افغانستان و پایان جنگ هجده ساله در افغانستان در سال‌های اخیر به سرعت در حال افزایش است. حتی همانطور که گزارش می‌دهند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، قصد دارد هزاران نیروی آمریکایی را برای ایجاد امنیت دراین منطقه از افغانستان خارج کند.

 

زلمی خلیل‌زاد، نخستین نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، تاکنون سه دور مذاکرات را با طالبان برگزار کرده است، اما روز سه‌شنبه طالبان چهارمین دور مذاکرات را لغو کرد.

 

طالبان اظهار داشتند که مذاکرات را به دلیل «اختلاف نظر در دستور کار»، به ویژه در مورد دخالت‌های غربی‌ها و فشار برای آتش‌بس لغو کرده‌اند.

 

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفت که ایران ارتباطاتی با طالبان داشته است، زیرا لازم است امنیت مناطق مرزی تحت اختیار طالبان تضمین شود.

 

ظریف گفت: من فکر می‌کنم غیر ممکن است که در آینده افغانستان هیچ نقشی برای طالبان متصور نشویم. اما ما همچنین معتقدیم که طالبان نباید نقش مهمی در افغانستان داشته باشند.

 

وی ادامه داد: هیچکس در منطقه معتقد نیست که افغانستان باید تحت سلطه امنیتی طالبان قرار بگیرد و این یک توافق جمعی است.

 

یک منبع وابسته به طالبان در مورد مذاکرات لغو شده به رویترز گفت که مقامات ایالات متحده اصرار دارند که طالبان باید با مقامات افغان در قطر دیدار کند اما هر دو طرف برای مذاکره و آتش بس دارای اختلاف هستند.

 

ایران به برنامه‌های هوافضای خود ادامه می‌دهد

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران که برای حضور در کنفرانس سالانه رایسینا در دهلی نو پایتخت هند به سر می‌برد در مصاحبه با رویترز گفت: ایران به برنامه‌های هوافضا خود ادامه می‌دهد و هیچ قانون بین‌المللی چنین برنامه‌ای را ممنوع نکرده است.


وزیر خارجه ایران در ادامه تصریح کرد، خروج از برنامه هسته‌ای که در سال ۲۰۱۵ با قدرت‌های جهان به امضا رسید گزینه کنونی تهران است اما تنها گزینه روی میز ما نیست.

 

  • 12
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
عیب نداره ظریف، مهم اینه که اروپا رو داری!! موقع فرار به اروپا ما رو هم ببر!
جناب اقای ظریف:انچه البته به جایی نرسد فریاد است ،شما که به عنوان یک دیپلمات ومهمتربعنوان یک وزیر اموزخارجه از اعداف ومقاصد خصمانه دشمنان واروپاییان(منظورسردمداران انهاست نه مردمش) اطلاع داشتید چراقریب به۸ماه فرصتها راسوزاندید؟؟ها؟چرا؟مگرمقام معظم رهبری نفرمودند اینها قابل اعتمادنیستند؟ بعداز پرکردن قلب راکتورهای هسته ای باسیمان و،،،،چرا به لبخندهای این شیطان مجسم یعنی ضعیفه موگرینی دل خوش کردید؟واقعا اگر ازابتدا میدانستید اینها صادق نیستند ودرصدد فرصت سوزی هستند باید درپیشگاه مردم ایران پاسخگو باشید واگراین موضوع رانمیدانستید که بازعذربدترازگناه است به دلیل ضعف تخصصی ومدیریتی اقای ظریف من به عنوان یک ایرانی ازشما درخواست دارم به اقای روحانی درهرکجا که اورادیدید بگویید که یک ایرانی گفت اقای روحانی رییس محترم هیات دولت این تذهبون یعنی به کجا دارید میروید؟؟چرا ملت ایران رامتضررنمودید؟چرا؟
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش